Alt Hvad Du Behøver At Vide Om At Blive Veterinærtekniker

Alt Hvad Du Behøver At Vide Om At Blive Veterinærtekniker

En karriere inden for veterinærtjenester kan være meget givende for dyreelskere, med masser af muligheder for karrierevækst. Siden COVID-19-pandemien - og stigningen i kæledyrsadoptioner og behov for dyreservice, der fulgte - er udsigterne for veterinærteknikere i USA steget enormt.

På mange dyrehospitaler og -klinikker har veterinærteknikere en vigtig rolle i at støtte dyrlæger i at levere kvalitetspleje. At vide mere om en dyrlægeteknikers ansvar og kvalifikationer kan hjælpe dig med at afgøre, om du vil vælge det som en karrierevej.

I denne artikel diskuterer vi præcis, hvad en dyrlægetekniker gør, hvor lang tid det tager at blive dyrlægetekniker, deres typiske arbejdsmiljø og hvor mange penge dyrlægeteknikere tjener.

Hvad er en veterinærtekniker?

En veterinærtekniker er en certificeret professionel, der yder væsentlige støtteydelser i en dyrlægepraksis. Dyrlægeteknikere arbejder under ledelse af en dyrlæge for at levere rutinemæssige og akutte medicinske og kliniske tjenester til alle typer dyr. Disse autoriserede fagfolk bruger deres træning til at hjælpe dyrlæger under diagnosticering og behandling af dyr. Vet techs kan arbejde i private klinikker, dyrehospitaler og forskningsinstitutioner. Veterinærteknikere skal gennemgå streng uddannelse og kræve statsspecifikke legitimationsoplysninger for at praktisere.

Læs mere: Lær om at være dyrlæge

Veterinærteknikerens opgaver og ansvar

Veterinærteknikere udfører en række opgaver under tilsyn af en autoriseret dyrlæge. En dyrlægetekniker kan udføre enhver opgave som anvist af en dyrlæge. De kan dog ikke diagnosticere medicinske tilstande, ordinere medicin eller udføre operation.

Her er eksempler på almindelige veterinærteknikers opgaver og ansvar:

 • Observere og rapportere dyrenes tilstand og adfærd
 • Ydelse af generel pleje og akut førstehjælp
 • Badende og plejende dyr, herunder trimning af negle
 • Klargøring af dyr til operation
 • Indsamling af prøver til test
 • Udførelse af diagnostiske tests og røntgenbilleder
 • Administration af behandlinger, herunder medicin og vacciner ordineret af en autoriseret dyrlæge
 • Assistere under medicinske procedurer, herunder administration af anæstesi
 • Undervisning af dyreejere i hjemmepleje
 • Assistere en autoriseret dyrlæge med at holde dyr til undersøgelse og behandling
 • Kompilering og registrering af dyrehistorier
 • Assistere videnskabsmænd og dyrlæger i forskning

Relateret: Lær om at være dyrlægeassistent

Gennemsnitsløn for en veterinærtekniker

En veterinærtekniker tjener en gennemsnitlig løn på $15,84 i timen i USA, selvom lønningerne kan variere fra $7,25 til $36,05 i timen. En række faktorer kan bestemme kompensationen, herunder størrelsen af ​​arbejdsgiveren, kvalifikationer, erfaring, certificeringer og region.

Krav til veterinærtekniker

Veterinærteknikere kræver flere års uddannelse, træning og certificeringer for at praktisere.

 • Uddannelse
 • Uddannelse
 • Certificeringer
 • Licens

Uddannelse

Dyrlægeteknikere skal have en toårig uddannelse for at arbejde. En associeret grad i veterinærteknologi udstyrer dem med klinisk og laboratorieerfaring med at arbejde med forskellige slags dyr. Denne grad er minimumskravet for entry-level veterinær tekniker roller og giver eleverne mulighed for at få værdifuld erfaring i en arbejdsindstilling.

Studerende vil lære grundlaget for dyrefarmakologi, dyresygdomme, klinisk praksis, veterinærhospital ledelse og dyreadfærd. I slutningen af ​​det associerede program kan eleverne tage licenseksamenerne for at praktisere i deres stat.

Uddannelse

Veterinærteknikere kræver praktisk træningserfaring på et dyrehospital. Dette er en del af associerede uddannelsens læseplan. Studerende kan også gennemføre et eksternt job inden afslutningen af ​​deres universitetsuddannelse.

Under et eksternt forløb vil de studerende assistere med veterinære opgaver som at veje dyr, tage blodprøver, rense dyr og forberede dem til operation. De vil også lære at håndtere dyr, berolige dem, når de er ængstelige og identificere tegn på nød.

Ved afslutningen af ​​uddannelsen vil veterinærteknikeruddannede være kvalificerede til at arbejde i veterinærpraksis, dyrehospitaler eller ansøge om et fireårigt veterinærteknologprogram.

Certificeringer

I de fleste stater skal veterinærteknikere bestå Veterinary Technician National Examination (VTNE). Eksamenen administreres af American Association of Veterinary State Boards (AAVSB) og vurderer ekspertise på begynderniveau inden for farmaci og farmakologi, dyrepleje og -pleje, anæstesi, laboratorieprocedurer, tandpleje, dyreadfærd og andre områder.

Denne computerbaserede test omfatter 170 multiple-choice spørgsmål og varer tre timer. Du kan ansøge om eksamen online via AAVSB's hjemmeside. Ud over VTNE kan nogle arbejdsgivere og stater kræve, at studerende skal deltage i specifikke certificeringseksamener.

Licens

Licenskrav til veterinærteknikere varierer fra stat til stat. Hvis du opfylder licenskravene, kan du ansøge og få licens af din stat. De fleste stater kræver, at du gennemfører et toårigt associeret uddannelsesprogram i veterinærteknologi, anbefalingsbreve, bevis på statsborgerskab eller opholdstilladelse og andet papirarbejde. Når du opfylder alle kravene, udsteder din statslige licensudvalg en licens eller registrering til dig.

Relateret: 18 populære job, der involverer arbejde med dyr

Færdigheder for veterinærteknikere

Veterinærteknikere har brug for fremragende menneskelige færdigheder lige så meget som de kræver viden om håndtering af dyr. Her er eksempler på vitale veterinærteknikers færdigheder:

 • Opmærksomhed på detaljer: Veterinærteknikere skal lægge mærke til alle detaljer, når de arbejder med dyr. Da dyr ikke kan kommunikere, skal en dyrlægetekniker være på vagt, mens han hjælper en dyrlæge med at levere kvalitetspleje.
 • Tålmodighed: Veterinærmedicin kræver tålmodighed til at håndtere vanskelige situationer og passe sunde og syge dyr. Dyrlægeteknikere bør være i stand til at forblive rolige, når de arbejder med dyr for at forhindre stressende situationer.
 • Kommunikation: Dyrlægeteknikere har brug for exceptionelle kommunikationsevner for at stille spørgsmål, der kan hjælpe med at diagnosticere og behandle deres dyr.
 • Organisation: Denne færdighed hjælper dyrlægeteknikere med at opbevare detaljerede filer om hvert dyr, de arbejder med. På den måde kan de finde filen og gennemgå dyrets historie, hver gang de besøger.
 • Udholdenhed: De fleste dage bruger dyrlægeteknikere det meste af deres tid på at stå, gå eller løfte dyr. Udholdenhed kan hjælpe dem med at holde trit med jobbets krav.
 • Medfølelse: For at give fremragende pleje har dyrlægeteknikere brug for medfølelse for alle dyr.

Veterinærtekniker specialer

Veterinærteknikerspecialiteter Veterinærteknikere lærer det grundlæggende i dyrepleje og farmakologi på college, men de kan også studere til specifikke specialer. National Association of Veterinary Technicians in America (NAVTA) har godkendt 16 akademier, der tilbyder certificeringer for forskellige specialer:

 • Akademiet for veterinære akut- og kritiske teknikere
 • Akademiet for Veterinærtandteknikere
 • Akademiet for Interne Medicin Veterinærteknikere
 • Akademiet for Veterinærteknikere i anæstesi og analgesi
 • Akademiet for forsøgsdyrveterinærer og -sygeplejersker
 • Akademiet for Veterinære Adfærdsteknikere
 • Akademiet for Veterinær Klinisk Patologi Teknikere
 • Akademiet for Veterinærteknikere i Klinisk Praksis
 • Akademiet for Dermatologi Veterinærteknikere
 • Academy of Equine Veterinary Nursing Technicians
 • Akademiet for Fysisk Rehabilitering Veterinærteknikere
 • Akademiet for Veterinære Ernæringsteknikere
 • Akademiet for veterinære oftalmologiske teknikere
 • Akademiet for Veterinærkirurgiske Teknikere
 • Akademiet for Veterinær Zoologisk Medicin Teknikere
 • Akademiet for Veterinærteknikere i billeddiagnostik

For at opnå en specialcertificering skal du sandsynligvis opfylde visse uddannelses- og træningskrav. Du skal muligvis også bestå en eksamen. Hvis du er interesseret i at forfølge et speciale, kan du gennemgå akademiets hjemmeside for at se, hvilke kvalifikationer du har brug for.

Veterinærtekniker arbejdsmiljø

Veterinærteknikere kan arbejde i forskellige dyreplejemiljøer, herunder private veterinærklinikker, dyrehospitaler og laboratorier. De kan også arbejde i zoologiske haver, gymnasier, universiteter, forskningsorganisationer og humane samfund.

Veterinærteknikere, der arbejder på klinikker og hospitaler, kan have varierende arbejdstider, da disse praksisser er åbne hele døgnet. Arbejdet kan foregå på skift og kan omfatte nætter, weekender og helligdage. Dyrlægeteknikere skal muligvis også deltage i en vagtrotation.

De fleste veterinærteknikere arbejder med små dyr som hunde, katte og andre almindelige kæledyr. De kan dog hjælpe med behandlingen af ​​store husdyr som kvæg, heste og får.

Arbejdet kræver at stå i længere tid, løfte dyr og holde dem i ro til behandling. Dette gør det vigtigt at have den fysiske og mentale udholdenhed til at udføre opgaver effektivt.

Ellen Kristiansen
Ellen Kristiansen En karriere inden for veterinærtjenester kan være meget givende for dyreelskere, med masser af muligheder for karrierevækst. Siden COVID-19-pandemien - og stigningen i kæledyrsadoptioner og behov for dyreservice, der fulgte - er udsigterne for veterinærteknikere i USA steget enormt.