Alt Du Behøver At Vide Om Kontaktsporing

Kontaktsporing har været en vigtig rolle i sygdomsbekæmpelse siden 1920'erne. Den fortsatte spredning af den nye coronavirus har skabt et fornyet behov for sådanne fagfolk. Kontaktsporstoffer spiller en væsentlig rolle i at kontrollere spredningen af ​​COVID-19 ved at identificere personer, der er udsat for personer med bekræftede tilfælde af virussen. Nye jobopslag i kontaktsporer er steget næsten 25X siden slutningen af ​​april 2020 på Bonjoures, og daglige søgninger steg næsten 180 % fra 1. maj til 28. maj med endnu en stigning i søgninger, der dukkede op i midten af ​​august.

I denne artikel sad vi med en frivillig kontraktsporer, som har arbejdet på frontlinjen af ​​COVID-19-pandemien for at lære om, hvad der skal til for at få succes, dagligt arbejde og udfordringer og fremtiden for kontaktopsporing. På grund af arbejdets følsomme karakter har hun anmodet om at være anonym.

Hvad er kontaktsporing?

Kontaktsporing er processen med at identificere den eller de personer, der kan være kommet i kontakt med en inficeret person, også kendt som kontakter. Indsamling af omfattende information fra en patient diagnosticeret med en infektionssygdom er grundlaget for kontaktopsporing. Kontaktsporere er ansvarlige for indsamlingen af ​​oplysninger, herunder men ikke begrænset til:

 • Case patientens grundlæggende demografi
 • Dato for symptomdebut, hvis relevant
 • Kilde til sygdom
 • Liste over nære kontakter og deres placeringsoplysninger
 • Case-patientens aktivitetshistorie i det tidsrum, hvor patienten var infektiøs og ikke under isolation
 • Potentielle eksponeringssteder (herunder begivenheder og sammenkomster med ukendte kontakter)

2020 kontakt med sporing af beskæftigelsestendenser

Så tidligt som i marts 2020 var der ingen aktive jobopslag for kontaktsporing på Bonjoures.com. Opslag begyndte at blive vist i april og toppede i slutningen af ​​august. Jobopslag til denne rolle er stadig på et højt niveau, men antallet af aktive jobsøgninger har været støt faldende siden et højdepunkt på 1.600 daglige søgninger per million i midten af ​​august. Sammenlignet med toppen den 28. maj er andelen af ​​søgninger efter kontaktsporstof faldet med 60 % pr. 30. september.

Kontaktopsporing nødvendige færdigheder og baggrund

Mens kravene til rollen kan variere fra arbejdsgiver til arbejdsgiver, har kontaktsporere normalt en universitetsgrad, medicinsk baggrund eller certificeringer, demonstreret erfaring med folkesundhed og interviewfærdigheder.

Primære færdigheder anbefalet til kontaktsporere omfatter:

 • Fortrolighed (yderligere træning tilbydes)
 • Medicinsk og/eller psykologisk baggrund og kendskab til Health Information Privacy (HIPAA)
 • Komfort ved hjælp af teknisk software og elektroniske journalsystemer
 • Motiverende samtale
 • Oplev cold calling
 • Kulturel ydmyghed og kompetence
 • Kendskab til det samfund, de arbejder i
 • Kræver stærke interpersonelle færdigheder
 • Evne til at interagere professionelt i en tid med krise og nød
 • Ikke-engelsk sproglig flydende i samfund, hvor engelsk ikke er det primære sprog
 • Evne til at skabe troværdighed med det samme
 • Evne til at lette bekymringerne hos sårbare befolkningsgrupper, der er på vagt over for svindel
 • Komfort med kommunikationsapplikationer som Microsoft Teams

Yderligere færdigheder kan omfatte:

 • Følelsesmæssig intelligens
 • Etisk og professionel adfærd
 • Forhandling
 • Motiverende samtale
 • Aktiv lytning
 • Meddelelse
 • Kritisk tænkning
 • Certificeret sygeplejerske, autoriseret praktisk sygeplejerske og/eller autoriseret sygeplejerske

Selvom det ikke altid er nødvendigt, har kontaktsporstoffer i dag typisk en baggrund eller interesse for folkesundhed. Frivillige stillinger er tilgængelige, men begrænset på grund af den specifikke medicinske baggrund, der er nødvendig for at udføre nogle funktioner i rollen. Af de kontaktsporere, som vores interviewperson arbejdede med, rapporterede hun, at "mange var unge, nogle var præ-medicinere, folkesundhed eller har en sundhedsvidenskabelig baggrund. Denne type baggrund er værdifuld, fordi kontaktsporere er nødt til at dykke ned i sygdommen og komme til at forstå den grundigt."

For mere information giver Center for Sygdomsbekæmpelse dybdegående detaljer om den viden og de færdigheder, der er nødvendige for at være en succesfuld kontaktsporer.

En dag i en kontaktsporers liv

Kontaktsporere kan arbejde eksternt eller på stedet med en statslig eller lokal sundhedsafdeling. De arbejder som en del af et team for at identificere personer, der er testet positive med en smitsom sygdom, spore andre, de måtte have udsat, og holde opdaterede optegnelser i et elektronisk journalstyringssystem. Inden for kontaktopsporing kan to adskilte roller udføres af en enkelt person eller kan være to separate job, afhængigt af organisationen - case investigator og kontakt tracer.

Hver dag, sagsefterforskere:

 • Får tildelt en daglig sagsmængde af nye bekræftede sager at kontakte
 • Kontakt hver ny bekræftet sag
 • Identificer sig selv over telefonen med en ligefrem og positiv personlighed
 • Indsaml og optag demografi, symptomer, sundhedsstatus og mulige højrisikoindstillinger i et informationsstyringssystem
 • Indsamler kilde (hvis kendt for sagen) og sagens kontaktoplysninger
 • Giver oplysninger om selvisoleringsprotokol, sundhedsforanstaltninger og ressourcer
 • Besvarer spørgsmål

Når der er indhentet oplysninger om kontaktpersonerne for hver sag, vil en kontaktsporer:

 • Rækker ud til hver identificeret kontakt
 • Bekræft kontaktens demografiske oplysninger og få helbredsstatus
 • Giver information og rådgiver om karantæneprotokol og test

Kontaktsporerens mål er at nå den identificerede kontakt inden for 24 timer efter identifikation for at begrænse yderligere spredning. Der kan også foretages daglige opfølgningsopkald for at overvåge udviklingen af ​​feber eller symptomer, som kan forekomme i 14 dage fra sidste kontakt med en smittet person.

Udfordringer ved kontaktopsporing

På et højt niveau kan kontaktopsporing virke simpel, men der er mange udfordringer forbundet med hvert trin i processen. Hvis du er interesseret i kontaktsporing, er her nogle forhindringer, du skal overveje:

Foretage flere opkald på en dag

Protokollen er at foretage tre opkald til kontakten den første dag og et opfølgende opkald den næste dag i et forsøg på at skabe en kontakt.

At vide det rigtige tidspunkt at ringe på

I løbet af pandemien erfarede kontaktsporere, at det bedste tidspunkt at ringe og oprette forbindelse til kontakten ikke var om morgenen, da de oprindeligt begyndte at ringe. Det mest vellykkede tidspunkt at ringe er omkring middagstid og tidlig aften.

Deler et overbevisende budskab

Hvis du ikke er i stand til at oprette forbindelse til kontakten, skal du efterlade en besked, der formidler vigtigheden af ​​dit opkald. Du skal også være vedholdende. Vores kilde anbefaler, at du prøver "at stille det lige så meget som jeg er her for at prøve at hjælpe dig, du kan virkelig hjælpe os, og hvor vigtigt det er."

At få din troværdighed sat i tvivl

Der er mange grunde til, at kontakter kan være mistænkelige over for opkald foretaget af kontaktsporere. Hvis du arbejder eksternt, skal du muligvis forklare, at dette kan forårsage, at telefonnummeret ikke vises, da det kommer fra en sundhedsafdeling. Vores kontakt forklarer: "Jeg ville besvare alle spørgsmål lige fra start, så de ville føle sig trygge og komfortable og snakke med mig."

Følelsesmæssige reaktioner fra kontakter

Ved opkald kan kontaktsporere opleve at blive lagt på, afslag på deltagelse og i nogle tilfælde ekstreme følelsesmæssige reaktioner. Vores kontakt huskede en specifik situation, hvor hun var ansvarlig for at levere positive testresultater til en kontakt.

Selvom kontakten forventede resultater fra den test, de bevidst havde taget, er kontakten og andre ofte stadig uforberedte på COVID-positive resultater: "Du skal være forberedt på en lang række svar."

Forbliver personligt motiveret

Succesfulde kontaktsporere drives til at gøre kontaktforsøg selv i modgang. For at afgøre, om dette er den rigtige rolle for dig, anbefaler vores kontaktperson, at du spørger dig selv: "Har jeg evnen til virkelig at presse mig selv, når behovet er der, på trods af frustrationerne ved at forsøge at nå mennesker, som af forskellige årsager kan være meget mistænkelige for dette opkald?” Hvis du svarede "ja" , kunne du have, hvad der kræves for at være en effektiv kontaktsporer.

Ændring af timer under overspændinger

Arbejdstiden kan variere afhængigt af antallet af bekræftede tilfælde i dit område, så fleksibilitet er nødvendig. Fuldtidskontaktsporere kan arbejde syv dage om ugen under overspændinger.

Private virksomheder, der udfører kontaktopsporing

Mens pandemien fortsætter, udfører nogle store virksomheder interne undersøgelser af kontaktopsporing. Dette kan være problematisk, hvis de ikke fungerer efter retningslinjerne fastsat af CDC.

Relateret: Sådan overvindes udfordringer på arbejdspladsen

Fremtiden for kontaktopsporing

Fremtiden for kontaktopsporingsarbejdsstyrken i sin nuværende form er usikker, og efterspørgslen afhænger af variabler som skabelsen af ​​en vaccine, effektiviteten af ​​behandlinger og samarbejde med maskering og social distancering.

Mens antallet af muligheder for fuldtidskontaktsporing kan falde efter udvikling af en vaccine og indeslutning af coronavirus, vil kontaktsporing sandsynligvis fortsætte i en eller anden form.

Vores kontaktperson anbefaler at se en rolle som kontaktsporer som en mulighed for at få erfaring inden for folkesundhed eller sundhedsrelaterede områder. Denne erfaring kan være værdifuld, hvis du er interesseret inden for epidemiologi eller sundhedsafdelinger, da de systemer, der bruges af kontaktsporere, også bruges af fagfolk inden for infektionssygdomme.

Relateret: Top 25 offentlige sundhedskarrierer (med lønninger og beskrivelser)

Eigil Krog
Eigil Krog Kontaktsporing har været en vigtig rolle i sygdomsbekæmpelse siden 1920'erne. Den fortsatte spredning af den nye coronavirus har skabt et fornyet behov for sådanne fagfolk. Kontaktsporstoffer spiller en væsentlig rolle i at kontrollere spredningen af COVID-19 ved at identificere personer, der er udsat for personer med bekræftede tilfælde af virussen. Nye jobopslag i kontaktsporer er steget næsten 25X siden slutningen af april 2020 på Indeed, og daglige søgninger steg næsten 180 % fra 1. maj til 28. maj med endnu en stigning i søgninger, der dukkede op i midten af august.