Alt Du Behøver At Vide Om Jobansøgninger

Alt Du Behøver At Vide Om Jobansøgninger

Før du kan opnå en personlig samtale, vil en arbejdsgiver højst sandsynligt bede dig om at udfylde en jobansøgningsformular ud over dit CV og følgebrevsdokumenter. Ved at forstå formålet med disse formularer, og hvordan du udfylder en, kan du med succes indsende en jobansøgning og komme et skridt videre i ansættelsesprocessen.

I denne artikel gennemgår vi de forskellige typer jobansøgninger, skitserer almindelige elementer, der findes i jobansøgningsskemaer, forklarer, hvorfor arbejdsgivere bruger disse formularer, viser, hvordan man udfylder en og giver trin til at følge op på din jobansøgning for at skille sig ud for arbejdsgiverne .

Relateret: 10 tips til at udfylde en jobansøgning for at få en samtale

Hvad er en jobansøgning?

En jobansøgning er et formelt dokument oprettet af arbejdsgivere, som jobkandidater kan udfylde som svar på en ledig stilling. Jobansøgninger kan vises i trykte eller online-formater og kræver, at ansøgere besvarer spørgsmål om deres legitimationsoplysninger og borgerstatus ud over de oplysninger, de inkluderer i deres CV og følgebrevsdokumenter.

Typer af jobansøgninger

Selvom digitale jobansøgninger bliver mere og mere almindelige, er andre ansøgningsformater stadig i brug. Her er et par typer jobansøgninger, du kan støde på, når du søger en stilling:

  • Personligt: ​​Personlige jobansøgninger er fælles for dem, der ansøger om salgs- eller gæstfrihedsstillinger. Denne type jobansøgning kan typisk udfyldes med det samme, og når den er afsluttet, kan kandidater have en personlig samtale alle på samme dag.

  • Papir: Ansøgere modtager enten papirjobansøgninger fra en arbejdsgiver eller print dem ud fra en onlinekilde til e-mail til arbejdsgiveren, når de er afsluttet.

  • Online: En online jobansøgning udfyldes typisk via virksomhedens hjemmeside eller link i stillingsopslaget.

  • E- mail: En anden type jobansøgning er en, der sendes via e-mail. I dette tilfælde kan en arbejdsgiver lægge en fast formular på deres hjemmeside, som enkeltpersoner kan udfylde og inkludere som en vedhæftet fil sammen med en ansøgers CV og følgebrev i en e-mail til en ansættelseschef.

Relateret: Sådan skriver du en emnelinje til en jobansøgning

Fælles elementer i en jobansøgning

Jobansøgninger kan variere fra virksomhed til virksomhed, men der er et par almindelige elementer, du kan støde på:

Navn, adresse og kontaktoplysninger

inkludere dit fulde navn, hjemmeadresse eller generelle bopæl og de bedste metoder til at kontakte dig, såsom din e-mail, telefonnummer og muligvis et link til din professionelle profil.

Amerikansk statsborgerskab/veteranstatus

Dette er vigtigt for arbejdsgivere at vide om skatter og andre juridiske aspekter, der påvirker ansættelsesprocessen. De kan have visse begrænsninger eller formularer, de skal udfylde for at sponsorere ikke-amerikanske statsborgere. Derudover kan en arbejdsgiver brænde for at ansætte veteraner, eller virksomheden selv kan have særlige programmer for veteraner.

Uddannelsesmæssig baggrund

Din uddannelsesbaggrund kan tjene som et andet potentielt element i en jobansøgning. Specifikke sektioner, du muligvis skal udfylde, inkluderer navnet på institutionen/institutionerne, adresse, deltagelse i antal, erhvervede grader, GPA og eventuelle relevante kurser.

Tidligere ansættelse

Du medtager typisk tidligere ansættelsesoplysninger i din jobansøgning. Potentielle sektioner omfatter navnet på virksomheden, navn og kontaktoplysninger på en supervisor, virksomhedens placering, mængden af ​​tid, du tilbragte der, og eventuelle jobopgaver, du havde.

Virksomhedsspecifikke spørgsmål

Afhængigt af arbejdsgiveren kan en jobansøgning også indeholde virksomhedstilpassede spørgsmål, som du kan besvare, svarende til dem, du ville støde på under en personlig samtale. Spørgsmål kan omfatte "Hvad gør dig kvalificeret til denne stilling?" eller "Hvad er dine største styrker?"

Verifikationserklæring

Mod slutningen af ​​en jobansøgning kan du støde på en erklæring, der siger, at du anerkender hver enkelt information i ansøgningen som sandfærdig og nøjagtig.

Kandidatens underskrift

Din underskrift er sandsynligvis den sidste komponent, der kræves i en jobansøgning. Personligt er dette en skriftlig underskrift, og i et online-format skriver du ofte dit navn i stedet for en underskrift.

Hvorfor arbejdsgivere bruger jobansøgninger

Arbejdsgivere bruger jobansøgninger, fordi det giver dem nøjagtige data, som de på lige fod kan bedømme hver enkelt kandidats legitimationsoplysninger. CV og følgebreve er en unik måde for kandidater at vise deres personlige detaljer, professionelle erfaringer og erhvervede færdigheder.

Kandidater drager fordel af formateringsværktøjer og færdiglavede CV-skabeloner for at få deres kvalifikationer til at skille sig ud, men disse kreative metoder gør det vanskeligt for arbejdsgivere at afveje de komparative kvalifikationer for hver ansøger.

Derfor får arbejdsgiverne hjælp af ensartede jobansøgninger, da de kan oprette en liste med spørgsmål til jobansøgere og derefter hente deres svar fra de samme sektioner. Dette eliminerer den tid, en arbejdsgiver bruger på at gennemsøge CV'er og følgebreve for at finde de samme oplysninger fra hver kandidat.

På samme måde, når arbejdsgivere bruger en jobansøgning, især i et online format, kan de uploade disse formularer til et ansøgersporingssystem (ATS), hvor arbejdsgivere kan søge efter nøgleord, gradstyper, specifikke færdigheder eller tidligere job for at vælge kandidater, de ønsker at interview.

Relateret: Sådan forklarer du opsigelse på en jobansøgning

Tips til at udfylde en jobansøgning

Du bør huske på følgende tips, mens du udfylder en jobansøgning, for at præsentere dig selv professionelt for arbejdsgivere:

Saml vigtigt dokument

Du bør sikre dig, at du har alle dine personlige dokumenter med dig, før du begynder at udfylde din ansøgning. Dette er især vigtigt, hvis du udfylder en ansøgning på arbejdspladsen, men at sikre dig, at du har de korrekte dokumenter, kan også hjælpe med at lette processen, når du udfylder en onlineansøgning. Dokumenter inkluderer dit socialsikringskort, opdateret CV og navne og kontaktoplysninger på referencer eller tidligere arbejdsgivere.

Sørg for at læse instruktionerne omhyggeligt

Ved at gennemlæse ansøgningen i sin helhed kan du finde ud af, hvilke typer oplysninger arbejdsgiveren skal bruge fra dig. Dette kan hjælpe dig med at beslutte, hvilke yderligere oplysninger eller dokumenter du skal bruge for at fuldføre ansøgningen. Du kan også bestemme, hvor du skal placere visse oplysninger, såsom tidligere beskæftigelse eller referencer, så du forhindrer dig selv i at gentage disse detaljer senere.

Udfyld tomme svarfelter

Du ønsker at præsentere dig selv som en energisk og disciplineret kandidat. Hvis du lader visse felter stå tomme, kan arbejdsgiverne få den forkerte idé om din arbejdsmoral eller endda dit engagement i den åbne stilling. Hvis du støder på et spørgsmål, der ikke passer på dig, skal du blot skrive "ikke relevant."

Medtag lige så mange detaljer som dit CV

Med det tidligere tip i tankerne, skal du sørge for at give et detaljeret svar på hvert spørgsmål, der gælder for dig og dine kvalifikationer. Arbejdsgivere kan eller må ikke bruge dit CV-dokument til at afveje din beskæftigelsesegnethed, og derfor skal du bidrage med lige så mange detaljer til dine jobansøgningsbesvarelser, som du gjorde til dit CV-dokument.

Undlad at nævne specifikke lønforventninger

Nogle jobansøgninger kan få dig til at indsætte et specifikt løninterval, men hvis du har mulighed for at komme med en yderligere kommentar, bør du inkludere udtrykket "Åben for forhandling" eller en lignende holdning. Dette er mere attraktivt for arbejdsgivere og lader dem vide, at du er fleksibel.

Gennemgå for potentielle fejl

Ligesom dit CV og følgebrev, bør du bruge en bestemt mængde tid på at tjekke for fejl og rette grammatik, tegnsætning eller kontaktoplysninger for at give dig selv den bedste chance for at fortsætte gennem ansættelsesprocessen.

Relateret: 9 tips til at følge op på status for en jobansøgning

Opfølgning på en jobansøgning

Her er en liste over trin, du kan tage for korrekt opfølgning hos en arbejdsgiver efter at have udfyldt din jobansøgning:

Vent mindst en uge

Du ønsker at give arbejdsgiverne en rimelig tid til at gennemgå din jobansøgning, før du kontakter dem for at forhøre dig om det. Vent en uge efter du har indsendt din ansøgning. Sådan er det også ved samtaler, da det hjælper dig til at fremstå professionel, interesseret og respektfuld over for arbejdsgiverens tid.

Læs det originale indlæg igen

Genlæs det originale jobopslag eller ansøgningsbekræftelsesmail for at se, om arbejdsgiveren allerede har fastsat en tidsramme eller en specifik dato for, at kandidater skal modtage et svar. Dette vil forhindre dig i at følge op med en arbejdsgiver før en foreslået dato og kan redde din professionalisme.

Hold dit budskab professionelt

Uanset om du vælger at følge op via e-mail eller telefon, bør du fortsætte den professionalisme, som din jobansøgning viser, i indholdet af din opfølgningsmeddelelse. Vær kort og præcis, inklusiv kun vigtige detaljer såsom dit navn, den stilling du søgte, datoen du søgte og dit ønske om at vide om yderligere udvikling. Afslut din besked med en fremadskuende erklæring.

Følg op igen efter to uger.

Hvis du sendte en besked til arbejdsgiveren i slutningen af ​​den første uge og stadig ikke har hørt tilbage efter den anden uge, kan det ikke skade at kontakte dem for anden gang. Sørg for at bevare din faglighed og udtryk dit ønske om yderligere information, når det passer arbejdsgiveren.

Aksel Mouritsen
Aksel Mouritsen Før du kan opnå en personlig samtale, vil en arbejdsgiver højst sandsynligt bede dig om at udfylde en jobansøgningsformular ud over dit CV og følgebrevsdokumenter. Ved at forstå formålet med disse formularer, og hvordan du udfylder en, kan du med succes indsende en jobansøgning og komme et skridt videre i ansættelsesprocessen.