Alt Du Behøver At Vide Om Dieselmekanikercertificering

Alt Du Behøver At Vide Om Dieselmekanikercertificering

Mekanikere, der arbejder med dieselmotorer, lærer at udføre arbejdet på en række køretøjer og motortyper for at få succes i deres karriere. En enkel måde at vise, at erfaring og dybde af viden er gennem en dieselmekaniker certificering. Denne type certificering beviser for arbejdsgivere og kunder, at du grundigt forstår, hvordan man reparerer og bygger en bestemt type dieselmotor eller køretøj. I denne artikel diskuterer vi, hvad denne certificering er, typer af dieselmekanikercertificering og tips til, hvordan man bliver certificeret.

Hvad er en dieselmekaniker certificering?

En dieselmekaniker certificering er et dokument, der beviser, at en person har uddannelsen og viden til at arbejde inden for deres certificeringsområde. For eksempel har en person, der er certificeret i skolebusdieselmotorer, taget en test, der viser deres forståelse af, hvordan en skolebusdieselmotor fungerer, og de forstår, hvordan man udfører reparationer af denne type dieselmotor. Dette certifikat kan leveres som bevis til arbejdsgivere og kunder for dokumentation og for at indgyde tillid til dets ihændehaver.

Certificeringer spænder fra en grundlæggende certificering inden for et område eller en type køretøj til en mastercertificering, som ofte involverer en bred videnbase på tværs af en bestemt type køretøj, såsom transitbusser. Mekanikere opretholder også deres certificeringer ved at gencertificere efter et vist antal år, hvilket sikrer den aktuelle status for deres viden og færdigheder.

Læs mere: Hvad du behøver at vide om mekanikercertificering

Hvorfor få en dieselmekaniker certificering

At have en dieselmekaniker certificering forbedrer dine chancer for at blive ansat af en arbejdsgiver eller en kunde, og det kan øge din potentielle indtjening. Det er en glimrende måde at vise dine færdigheder og erfaring inden for dieselmotorer til arbejdsgivere, der ønsker kandidater med en grundig forståelse af de køretøjer, de arbejder på. Arbejdsgivere giver også ofte højere løn til kandidater, der kræver mindre træning eller supervision, og certificering prækvalificerer ofte dine evner. Disse certificeringer kan hjælpe dig med at komme videre i din karriere.

Selvstændige mekanikere kan også nyde godt af en dieselmekaniker certificering. Kunder ønsker at finde en kyndig dieselmekaniker med den rette uddannelse til deres køretøj. Ikke alene beviser en certificering, at du har evnerne til at reparere deres køretøj korrekt, men kunderne kan også finde dit navn i et register over certificerede mekanikere i deres område. Med certificering og et solidt ry for kvalitetsarbejde kan mange kunder betale en højere pris for dine tjenester.

Læs mere: Automekaniker vs. Dieselmekaniker: Hvad de gør, og hvordan de adskiller sig

Typer af dieselmekaniker certificering

Den ideelle certificering for dig afhænger af, hvilke typer køretøjer du arbejder med regelmæssigt. Nogle almindelige certificeringer omfatter:

National Institute for Automotive Service Excellence (ASE) certificering

ASE-certificering dækker bilreparationer af en række køretøjer, og instituttet tilbyder flere niveauer af certificering. Det første niveau af certificering er for en bestemt type dieselmotorer eller elektriske/elektroniske systemer. Certificering kræver, at du består testen i det område, du ønsker, såsom elsystemer til en mellemtung lastbil. Mange kræver også en vis erfaring med at arbejde som mekaniker, og længden af ​​den nødvendige erfaring afhænger af området. Du kan modtage certificering inden for følgende dieselmotorområder:

 • A9 Dieselmotorer til lette køretøjer
 • T2 mellemtunge dieselmotorer til lastbiler
 • H2 Transit bus dieselmotorer
 • S2 Skolebus dieselmotorer

Hvis du vil studere elektriske/elektroniske systemer til forskellige køretøjer, skal du også overveje følgende certificeringer:

 • A6 Auto og let lastbil
 • H6 Transit bus
 • S6 Skolebus
 • T6 medium-tung lastbil

Det næste niveau af certificering, L2-diagnosespecialist for elektroniske dieselmotorer, involverer at gennemføre en test fra både dieselmotor- og elektriske/elektroniske systemer. Derudover tilbyder ASE en mesterteknikercertificering til alle, der består hver test i en køretøjskategori, f.eks. er teknikere certificeret i T1 til T8 mesterlige mellemtunge lastbilteknikere. Certificeringen varer fem år, så alle, der ønsker at bevare deres certificering, skal gennemføre en gencertificeringstest efter fem år.

Relateret: Sådan bliver du dieselmekaniker: Uddannelses- og træningskrav

American Boat and Yacht Council (ABYC) certificering

Hvis du foretrækker at arbejde med marinekøretøjer, såsom både, så overvej en ABYC-certificering inden for et af følgende områder:

 • A/C Køling
 • ABYC standarder
 • Avanceret skibselektrisk
 • Diesel motorer
 • Benzinmotorer
 • Marine kompositter
 • Marine korrosion
 • Marine elektrisk
 • Marine systemer

Enhver, der består tre eller flere af disse tests, modtager en mesterteknikercertificering. Disse certificeringer varer fem år, og enhver, der ønsker at forny deres certificering, skal gennemføre 10 timers efteruddannelse og bestå en gencertificeringstest.

Læs mere: Fakta om mekanik og 9 mekanikerspecialiteter

Tungt udstyr certificering

Arbejde med tungt entreprenørudstyr kræver kun ASE-certificeringer, men hvis du planlægger at specialisere dig i tungt udstyr eller primært arbejde i byggebranchen, kan du overveje en certificering af tungt udstyr. National Center for Construction Education and Research tilbyder certificeringer i at betjene tunge maskiner, såsom kraner eller bulldozere. At lære, hvordan dette udstyr fungerer, hjælper dig med at diagnosticere, flytte og reparere disse maskiner uden hjælp fra en operatør, og certificering forbedrer din viden og anvendelighed på dette område.

Tips til at opnå en dieselmekaniker certificering

Hvis du ønsker at opnå dieselmekanikercertificering, skal du overveje følgende tips for at hjælpe dig med at bestå testene i dit område:

 • Tag en klasse eller et program, hvis du føler, at studie i eget tempo ikke er ideelt for dig.
 • Brug et uvigtigt testkøretøj til at øve færdigheder og forbinde din træning med praktisk læring.
 • Kør og reparer en bred vifte af køretøjer for at få erfaring
 • Se efter onlineressourcer til at hjælpe dig med at studere og forberede dig.
 • Find en mentor, der har bestået testen, og bed om deres råd til, hvordan du forbereder dig til disse test.
 • Tag en praksistest, hvis den certificerende organisation tilbyder en.
 • Arbejd som mekaniker og øv gentagne gange vigtige færdigheder, du har brug for til testene.
 • Tilmeld dig en professionel organisation, da de kan tilbyde forbindelse til en certificeringsstudiegruppe eller mentorer, der kan rådgive dig.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Leo Frederiksen
Leo Frederiksen Mekanikere, der arbejder med dieselmotorer, lærer at udføre arbejdet på en række køretøjer og motortyper for at få succes i deres karriere. En enkel måde at vise, at erfaring og dybde af viden er gennem en dieselmekaniker certificering. Denne type certificering beviser for arbejdsgivere og kunder, at du grundigt forstår, hvordan man reparerer og bygger en bestemt type dieselmotor eller køretøj. I denne artikel diskuterer vi, hvad denne certificering er, typer af dieselmekanikercertificering og tips til, hvordan man bliver certificeret.