Alt Du Behøver At Vide Om At Få Et Job Som Videoredigerer

Alt Du Behøver At Vide Om At Få Et Job Som Videoredigerer

Hvis du er interesseret i filmskabelse og digitale medier, kan du overveje at blive videoredaktør for at anvende færdigheder i visuel historiefortælling, opmærksomhed på detaljer og computerfærdighed. At forfølge denne rolle indebærer at opnå specialiseret uddannelse, træning i videoredigering og grundlæggende historiefortælling samt skabe forbindelser og have en enestående portefølje. I denne artikel undersøger vi, hvad en videoredigerer er, hvordan du kommer ind i branchen og måder at få dit drømmevideoredigeringsjob.

Relateret: 15 karrierer inden for videoproduktion at overveje

Hvad er en videoeditor?

En videoklipper er en filmskabende og digital medieprofessionel, der kompilerer optaget optagelser til et sammenhængende slutprodukt. De er ansvarlige for:

 • Brug af professionel videoredigeringssoftware til at skabe projekter
 • Organisering af videoklip, lydspor og grafik
 • Samarbejde med instruktører og producere om at vælge de bedste optagelser og fortælle en visuel historie
 • Manipulering af videooptagelser for at forbedre klarhed og farve
 • Arkivering af ubrugte optagelser

Nogle kvalifikationer, du muligvis har brug for for at blive videoredaktør, omfatter:

 • Filmskabende uddannelse: Selvom mange professionelle videoklippere er autodidakt, vælger mange andre at forfølge en associeret eller bachelorgrad i en filmproduktionsdisciplin. Disse programmer giver øvelse i at bruge videoproduktionsværktøjer og software og skabe visuelle projekter.

 • Avanceret viden om redigeringssoftware: At arbejde i en professionel rolle kræver, at videoredigerere er fortrolige med at bruge industristandardsoftware og anvende komplekse redigeringsfunktioner.

 • Tidligere brancheerfaring: Nogle arbejdsgivere foretrækker måske kandidater, der allerede har arbejdet i branchen som redaktør, assisterende redaktør, produktionsassistent eller praktikant. Disse erfaringer viser fortrolighed med det faglige miljø, fælles opgaver og samarbejde.

 • Medlemskab af professionelle organisationer: Da organisationer som fagforeninger og netværksforeninger kræver tidligere erhvervserfaring, kan det at være medlem bekræfte en kandidats færdigheder og ekspertise.

Relateret: Sådan bliver du filmredaktør

Sådan kommer du ind i videoredigeringsbranchen

Her er nogle måder, hvorpå du kan tage dine første skridt i videoredigeringsbranchen:

1. Få en grad eller certificering

Selvom det at tjene en grad eller et professionelt certifikat kan hjælpe dig med at udvikle de færdigheder, du har brug for for at udmærke dig på jobbet, giver disse programmer også chancen for at skabe forbindelser, der kan hjælpe dig med at finde roller i fremtiden. De fleste programmer giver dig mulighed for at netværke med andre håbefulde videoredaktører, som kan være dine kolleger i fremtiden. Derudover kan dine professorer og instruktører, som er erfarne fagfolk ofte stadig arbejder i branchen eller har mange års ekstraordinære kreditter på deres CV, anbefale dig til fremtidige muligheder og stå inde for dine færdigheder.

Du kan også skille dig ud fra andre kandidater, hvis du er i stand til at deltage i en skole eller et program, der er kendt for at producere fremragende videoklippere og filmskabere. Mange skoler reklamerer for deres succesfulde alumner, så søg for at finde disse lukrative programmer.

Relateret: Sådan skriver du et CV til videoredigering

2. Gennemfør et praktikophold

Som en håbefuld videoredaktør kan du forfølge et praktikophold inden for mange forskellige områder, herunder film, tv, reklamer og marketing, digital medieproduktion og udsendelse. Hvis du er i stand til at komme i praktik som videoredigerer, kan du fremvise dine færdigheder, oprette en portfolio og skabe forbindelser med kolleger. Lige meget hvilket felt du er i praktik i, kan du få praktisk erfaring, netværke med arbejdende fagfolk og demonstrere dine kvalifikationer til en potentiel fuldtidsrolle.

3. Deltag i branchekonferencer

Der er mange konferencer for filmskabere, kreative, marketingfolk, videoklippere og fagfolk i lignende brancher. Deltagelse i disse konferencer giver mange netværksmuligheder, nogle gange inklusive jobmesser og møder med virksomhedsrepræsentanter, der leder efter talentfulde kandidater.

Relateret: Sådan skriver du et følgebrev til videoredigering (med skabelon og eksempel)

4. Optag og rediger dine egne film

Opret dine egne videoprojekter og post dem til videoudgivelseswebsteder for at vise dine redigeringsevner, kreativitet og interesser. Mens du laver dine egne videoer, får du praktisk erfaring og opretter en portfolio, som du kan bruge, når du søger til professionelle roller. I nogle tilfælde kan du endda være i stand til at bruge dine videoprojekter til at sikre redigeringsroller for andre digitale medieskabere. Hvis du har gennemført en uddannelse eller et certifikatprogram, kan du offentliggøre de projekter, du lavede der, for at få startet din portefølje.

Relateret: Sådan redigeres videoer til YouTube

5. Øv dig i at redigere en række forskellige projekter

Under din uddannelse eller selv-guidede træning, udfordr dig selv til at prøve at redigere forskellige film- og tv-genrer for at udvikle et mangfoldigt sæt af redigeringsevner. For eksempel kan du prøve at oprette en nyhedsudsendelse for at vise din evne til at organisere information eller redigere en kort film for at demonstrere dine visuelle fortælleevner. Som kandidat på begynderniveau kan det øge antallet af muligheder, som du er kvalificeret til, hvis du beviser, at du har et mangfoldigt sæt af redigeringsevner.

6. Flyt til en by med høj beskæftigelse for videoredaktører

En nemmere måde at netværke hyppigere og øge antallet af jobmuligheder er at flytte til en by, hvor film-, tv- og digitale medieindustrierne er centralt placeret. Nogle byer du måske overvejer inkluderer:

 • Los Angeles
 • New York City
 • Chicago
 • Atlanta
 • Austin

7. Start en videoredigeringsvirksomhed

Du kan også finde kunder, der har brug for færdiggjorte videoredigeringsprojekter, såsom bryllupper og særlige begivenheder. Dette kan kræve, at du også rejser til optagestedet og filmer med dit eget kamera og lydudstyr. Du kan dog også være i stand til at samarbejde med en videograf, kameraoperatør eller lydtekniker for at hjælpe. Denne mulighed er især god for dem, der bor i områder med mindre adgang til industriroller.

Tips til at få et job som videoredaktør

Brug disse yderligere tips til at forbedre din søgning:

 • Tjek online jobtavler for filmfremstilling. Branchespecifikke jobtavler hjælper dig med at skræddersy din søgning til de mest relevante og lukrative stillinger. Brug jobtavler for film- og tv-produktion til at finde roller som videoredaktør.

 • Deltag i branchefora online. Se efter offentlige fora og grupper online, der kun er for folk i produktionsindustrien. Oplysninger, du kan finde der, omfatter jobmuligheder, træningsseminarer, netværksarrangementer og rollespecifikke jobsøgningstips.

 • Bliv medlem af en professionel organisation. Når du melder dig ind i en professionel organisation, har du ofte adgang til gruppens jobtavle, uddannelsesmuligheder og netværksarrangementer.

 • Kig efter freelanceroller. At blive freelance videoredigerer kan hjælpe dig med at forfine dine færdigheder yderligere, udvide din portefølje og demonstrere dine evner til virksomheder, som måske leder efter fuldtidskandidater i fremtiden.

 • Arbejde i en assisterende redaktørrolle. Overvej at lede efter roller som assisterende videoredaktør, hvor du kan lære bedste praksis fra erfarne redaktører. At starte i en assistentrolle kan føre til, at man i fremtiden rykker ind i en redaktørrolle.

 • Vælg en redigeringsspecialitet. Selvom det er nyttigt at kunne redigere mange forskellige typer videoprojekter som en entry-level kandidat, giver specialisering i en genre af redigering dig mulighed for bedre at markedsføre dig selv for avancerede roller, især når du har et par års erfaring. Nogle genrer, du måske specialiserer dig i, omfatter spillefilm, dokumentarfilm, reklamer, komedie-tv og udsende nyheder eller sport.

 • Opbyg en stærk arbejdsmoral. Sørg for konsekvent at overholde deadlines, kommuniker med kunder, kolleger eller arbejdsgivere og hjælp andre, når du kan. At have en stærk arbejdsmoral og kvaliteter som pålidelighed kan hjælpe dig med at skabe et positivt omdømme for dig selv i branchen.

 • Bliv ekspert med industrisoftware. At have et praktisk kendskab til almindelig videoredigeringssoftware kan hjælpe dig med at finde entry-level-stillinger som assisterende redaktørroller, men at blive en ekspertbruger i en industristandardsoftware kan hjælpe dig med at skille dig ud for redaktørroller.

 • Har en porteføljeside. Ud over at bruge en videopubliceringsplatform kan du være vært for dine videoredigeringsprojekter og genoptage på et porteføljewebsted. Dette værktøj kan hjælpe potentielle arbejdsgivere med at finde dig og dit arbejde online, især hvis dit websted bruger SEO effektivt. Sørg for at parre dit websted med en profil på et professionelt netværkssite, en kreativ porteføljeplatform og konsekvente sociale medieprofiler.

Lennart Albrechtsen
Lennart Albrechtsen Hvis du er interesseret i filmskabelse og digitale medier, kan du overveje at blive videoredaktør for at anvende færdigheder i visuel historiefortælling, opmærksomhed på detaljer og computerfærdighed. At forfølge denne rolle indebærer at opnå specialiseret uddannelse, træning i videoredigering og grundlæggende historiefortælling samt skabe forbindelser og have en enestående portefølje. I denne artikel undersøger vi, hvad en videoredigerer er, hvordan du kommer ind i branchen og måder at få dit drømmevideoredigeringsjob.