Almindelige Oversøiske Job For Amerikanere

Almindelige Oversøiske Job For Amerikanere

Hvis du er interesseret i at blive udstationeret eller en indfødt statsborger, der bor i udlandet, har du masser af jobmuligheder at vælge imellem. Nogle mennesker arbejder forskellige steder i verden, f.eks. en kaffebar eller et bibliotek, og kan hentydes til som en digital nomade. Du kan dog beslutte at arbejde og bo i en by i udlandet for at opdage en ny kultur, mens du arbejder i en stilling, der er tilpasset din karrierevej.

I denne artikel vil vi definere, hvad oversøiske job er for amerikanere, hvordan man får oversøiske job, relaterede oversøiske karrierer, som en amerikaner kan forfølge og almindelige placeringer for oversøiske job.

Læs mere: Valg af karrierevej i 9 trin

Hvad er oversøiske job for amerikanere?

Et oversøisk job for en amerikaner er, når du beslutter dig for at flytte væk fra USA og bo i et fremmed land. Du kan blive omtalt som en amerikansk expat. Du kan enten arbejde for en amerikansk-baseret virksomhed, eller du kan arbejde for en virksomhed i det land, du ønsker at bo i. Du skal kende sproget i det land, du flytter til, og have et praktisk kendskab til kulturel nuancer, så du kan interagere med dine kolleger og lokalbefolkningen effektivt.

Læs mere: Kommunikationsevner: Definitioner og eksempler

Sådan får du job i udlandet

Her er en liste over få trin til at hjælpe dig med at finde et job uden for USA:

 1. Indsnævre en liste over lande, du er interesseret i at arbejde i.
 2. Lær sproget i overensstemmelse med landene på din liste.
 3. Undersøg de ledige stillinger i disse lande.
 4. Ansøg om et arbejdsvisum og følg trinene i det land, du får et jobtilbud i.

1. Indsnævre en liste over lande, du er interesseret i at arbejde i

Forskning er påkrævet under processen med at søge arbejde i udlandet, så prøv at prioritere de vigtigste grunde til, hvorfor du ønsker at arbejde i udlandet. Hvis du ønsker at arbejde i et bedre klima, kan du arbejde i kystlande som Costa Rica, Spanien, Grækenland og Portugal. På den anden side kan du også vælge at arbejde i koldt vejr lande som Norge, Island, Sverige og Finland, hvis det er din præference. Du bør også undersøge landets arbejdsløshed, politiske klima, kriminalitet og transportmetoder for at se, om du har brug for en bil eller ej, når du bor der.

Ikke desto mindre bør du også besøge de lande, du planlægger at besøge, og tale med en ejendomsmægler om leveomkostningerne og livsstilen i området. Du ønsker at få et fuldt overblik over, hvordan det er at bo i et fremmed land og forstå forventningerne, mens du taler med lokalbefolkningen er den bedste måde for dig at gøre det på uden at bo der. Vær opmærksom på din indkomst og spar op, hvis du planlægger at flytte til udlandet ud over at se de lønkrav, der kan sammenlignes med amerikanske lønninger.

2. Lær sproget i overensstemmelse med landene på din liste

Sproget spiller en væsentlig rolle for de fleste amerikanere, når de rejser eller arbejder i udlandet. Hvis du føler dig mere tryg ved ikke at lære et nyt sprog, kan du arbejde i et engelsktalende land som Canada, Storbritannien og Irland. Du skal stadig være opmærksom på kulturelle forskelle i forhold til USA, når du arbejder der.

Det er dog stadig vigtigt for dig at lære et andet sprog, især hvis du rejser til Europa, hvor du kan forvente, at dine kolleger er tosprogede i nogle lande som Schweiz og Belgien. Hvis du er studerende, så prøv at blive involveret i fordybelsesprogrammer, der giver dig mulighed for at tage kurser eller et praktikophold, mens du rejser gennem det land, hvor programmet er placeret. Denne mulighed giver dig et glimt af, hvordan det er at bo uden for et engelsktalende land.

3. Undersøg de ledige stillinger i disse lande

Du bør søge efter stillinger, der matcher din uddannelse og den erfaring, du har opnået. Sørg for at tage højde for beskæftigelsesniveauet for udstationerede for hvert land på din liste for at bestemme sandsynligheden for at få et job under din søgning.

4. Ansøg om et arbejdsvisum og følg trinene i det land, du får et jobtilbud i

Hvert land har sine retningslinjer for internationale medarbejdere, der arbejder i deres land, og du skal bruge separat dokumentation for hvert land for at være bosat. For eksempel kræver nogle lande i Europa, at du får en opholdstilladelse gennem ambassaden, før du arbejder der, mens andre giver dig mulighed for at søge om arbejdstilladelse, når du først ankommer til landet. Hvis du har spørgsmål, kan du også ringe til en amerikansk ambassade, men internationale opkaldstakster kan gælde afhængigt af landet, hvor ambassaden er beliggende.

Læs mere: Hvad er strategisk planlægning? Definition, teknikker og eksempler

Oversøiske karrierer

Her er en liste over en oversøisk karriere, som du kan overveje:

1. Kok

National gennemsnitsløn: $30.100 om året

Primære opgaver: En kok administrerer køkkenet på en lokal restaurant, og de overvåger alle aktiviteter i forbindelse med tilberedning og præsentation af mad til gæster. De har også fuld kontrol over måltider på menuen ud over ingredienserne og sikkerhedsprotokollen for medarbejdere, der arbejder i køkkenet.

2. Olie- og mineraludvindingstekniker

National gennemsnitsløn: $32.320 om året

Primære opgaver: En olie- og mineraludvindingstekniker udvinder disse typer naturressourcer fra jorden til brug. De arbejder hovedsageligt under opsyn af videnskabsmænd og ingeniører for at sikre ressourcer sikkert, og de skal også anvende gældende regler.

3. Rejsebureau

National gennemsnitsløn: $43.244 om året

Primære opgaver: Et rejsebureau sælger rejser til enkeltpersoner og familier, der søger at tage på ferie til en eksotisk destination. De citerer de bedste priser, der passer inden for deres budget for logi, transport og underholdning, hvor de vil bo. De sender normalt en rejseplan, når turen er afsluttet.

4. Lastbilchauffør

National gennemsnitsløn: $54.800 om året

Primære opgaver: En lastbilchauffør transporterer produkter på tværs af statsgrænser og sørger for at logge, hvad de leverer, og den tid, de har været på vejen. De skal køre hastighedsgrænsen og ankomme til detail- og distributionscentre i løbet af dagen eller aftenen.

5. Sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $57.900 om året

Primære opgaver: En sygeplejerske fungerer som bindeled mellem patienten og lægen om de symptomer, de har, og de giver behandlinger, som lægen rådgiver patienterne. De overvåger hjælpemidler, der arbejder sammen med dem for at tage sig af yderligere patientbehov, når de bliver bedt om.

6. Advokat

National gennemsnitsløn: $73.604 om året

Primære opgaver: En advokat repræsenterer deres klient i en civil- eller straffesag, der enten bliver afgjort af en dommer eller en jury. De konsulterer også deres klienter om de rettigheder, de har og muligheder, de kan vælge imellem givet sagens parametre. De arbejder også med advokatfuldmægtige for at sikre overholdelse af administrative procedurer, der er instrueret til dem.

7. Forsker

National gennemsnitsløn: $78.536 om året

Primære opgaver: En forsker undersøger oplysningerne fra en række forskellige kilder, samler dem og præsenterer dem for deres arbejdsgiver. Deres arbejdsgiver kan være i mange brancher, men den indsamlede forskning er afgørende for de mål, de forsøger at nå. Forskning kan være på tendenser fra aktiemarkedet, miljøet, forbrugeradfærd mv.

8. Konsulent

National gennemsnitsløn: $88.743 om året

Primære opgaver: En konsulent yder deres rådgivning til en virksomhed, der har behov for at løse et problem. En konsulent har normalt erfaring inden for et specialiseret felt, så det bruges til at strategisere virksomhedens fremtid og de handlinger, de kan tage for at forblive rentable.

9. Softwareingeniør

National gennemsnitsløn: $106.941 om året

Primære opgaver: Softwareingeniører anvender deres viden om matematik og datalogi til at skabe og forbedre ny software. De arbejder muligvis på virksomhedsapplikationer, operativsystemer og netværkskontrolsystemer, som alle er eksempler på software, der kan bruges til at hjælpe virksomheder med at skalere deres it-infrastruktur.

10. Læge

National gennemsnitsløn: $202.445 om året

Primære opgaver: En læge er ansvarlig for at undersøge patienter for at se, hvilken slags sygdom de har. De kører også tests for at finde den rigtige diagnose og formidle behandlingsmuligheder til patienterne. De skal træffe vigtige beslutninger om forebyggende foranstaltninger, som patienten skal tage i fremtiden, samtidig med at de sikrer, at praksis drives med succes.

Fælles steder for oversøiske job

Et par almindelige steder for job i udlandet inkluderer:

 • Tyskland
 • Det Forenede Kongerige
 • Frankrig
 • Italien
 • Spanien
 • Costa Rica
 • Tjekkiet
 • Norge
 • Sverige
 • Finland
 • Island
 • New Zealand
 • Taiwan

Asger Bentzen
Asger Bentzen Hvis du er interesseret i at blive udstationeret eller en indfødt statsborger, der bor i udlandet, har du masser af jobmuligheder at vælge imellem. Nogle mennesker arbejder forskellige steder i verden, f.eks. en kaffebar eller et bibliotek, og kan hentydes til som en digital nomade. Du kan dog beslutte at arbejde og bo i en by i udlandet for at opdage en ny kultur, mens du arbejder i en stilling, der er tilpasset din karrierevej.