Akutsygeplejerske: Hvad Det Er, Og Hvordan Man Bliver Det

Akutsygeplejerske: Hvad Det Er, Og Hvordan Man Bliver Det

Akutsygeplejersker er specialiserede sygeplejersker, der hjælper med at pleje og forbedre patienternes helbred. Hvis du er interesseret i at blive en akutsygeplejerske, er det nødvendigt at forstå, hvad de gør, og de krav, du skal bruge for at beslutte, om dette er den rigtige karrierevej for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en akutlæge er, hvad de laver, deres gennemsnitlige løn og hvordan du kan blive det.

Hvad er en akutsygeplejerske?

En akutsygeplejerske eller ACNP er en sundhedsprofessionel, der har specialiseret sig i hospitalsbaseret pleje. ACNP'er vurderer og behandler typisk pædiatriske eller gerontologiske patienter med kroniske eller akutte sygdomme og tilstande.

Hvad laver en akutsygeplejerske?

Akutsygeplejersker har en række forskellige opgaver og ansvar. Deres opgaver kan variere afhængigt af deres særlige arbejdsområder. Nogle af deres ansvarsområder kan omfatte:

 • Evaluering af patienter, der har symptomer eller skader, der ligner dem ved akutte sygdomme
 • Anmodning og undersøgelse af diagnostiske tests og billeddiagnostik
 • Diagnosticering af en række medicinske tilstande
 • At sikre, at patienter i kritiske områder er stabile
 • Betjening af medicinsk udstyr
 • Udskrivning af medicin
 • Udførelse af forskellige sundhedsprocedurer
 • Overvågning af indlagte patienter og sporing af fremskridt
 • At hjælpe patienter med sundhedsmål, der vil føre dem til udskrivelse
 • Giver patient- og familiecentreret uddannelse
 • Samarbejde med andre sundhedsprofessionelle for optimal patientbehandling
 • Henvisning af patienter til specialister

Gennemsnitsløn

Den gennemsnitlige løn for en ACNP vil afhænge af den sundhedsfacilitet, de arbejder for, deres erfaringsniveau og geografiske placering. Her er de nationale gennemsnitlige lønninger for akutsygeplejersker i USA:

 • National gennemsnitsløn i USA: $105.200 om året
 • Nogle lønninger varierer fra $84.000 til $124.000 om året.

Sådan bliver du akutsygeplejerske

Der er flere krav, du skal opfylde, før du kan blive akutsygeplejerske. Her er de mest almindelige trin for at blive en ACNP:

 1. Få en bachelorgrad.
 2. Bestå NCLEX-RN eksamen og få en statslicens.
 3. Få erfaring som RN.
 4. Gå på efterskole.
 5. Få certificering.

1. Optjen en bachelorgrad

En bachelor i sygepleje er påkrævet, før du kan fortsætte din uddannelse og blive akutsygeplejerske. Undergraduate grader tager typisk fire år at fuldføre og inkluderer almen uddannelsesklasser ud over klasser, der er specifikke for sygeplejeprogrammet. Nogle af sygeplejeuddannelsens kurser omfatter anatomi og fysiologi, psykologi, sygeplejeforskning, kemi, sundhedspolitik, ernæring og patientpleje.

Relateret: Guide: Sådan vælger du en karriere

2. Bestå NCLEX-RN eksamen og få en statslicens

Hver stat kræver licens for sygeplejersker at begynde at arbejde inden for deres felt. Licenskravene kan dog variere fra stat til stat. De generelle krav til licens omfatter eksamen fra et akkrediteret sygeplejeprogram, bestået et kriminelt baggrundstjek og vellykket gennemførelse af National Council Licensure Examination (NCLEX-RN-eksamen). NCLEX-RN-eksamenen tester nyuddannede på deres viden og færdigheder inden for sygepleje og patientbehandling og afgør, om det er sikkert for dig at praktisere som sygeplejerske. Eksamenen har mellem 75 og 265 spørgsmål og tager typisk omkring 6 timer at gennemføre.

3. Få erfaring som RN

Mange avancerede sygeplejeprogrammer kræver, at du har erfaring med at arbejde som akut RN-sygeplejerske, før de vil give dig optagelse. At få erfaring som RN vil hjælpe dig med at opbygge de nødvendige færdigheder til at praktisere som ACNP. Andre skoler kan tilbyde mulighed for at arbejde i akutområdet, mens de afslutter deres kandidatuddannelse.

4. Gå på efterskole

Du bliver nødt til at forfølge din kandidatgrad i sygepleje og tage specialiserede kurser i akut pleje. Det tager typisk omkring to år at gennemføre et kandidatsygeplejeprogram, der omfatter mange timers kliniske studier. Nogle almindelige MSN-kurser omfatter sygeplejeforskning, sygeplejeinformatik, sundhedsadministration, sygeplejeevaluering, sygeplejeledelse og patientpleje for sygeplejersker.

Relateret: Sådan udvikler du dit færdighedssæt for at fremme din karriere

5. Få certificering

Du skal opnå certificering i akut pleje, før du kan blive betragtet som en ACNP. Certificering kan opnås gennem dit kandidatprogram eller på egen hånd gennem uafhængig undersøgelse. Du kan opnå certificering gennem American Association of Critical Care Nurses, hvis du har en ubegrænset RN-licens, og du har gennemført et akkrediteret kandidatprogram med overvåget klinisk kursus i voksengerontologi.

Du får tildelt ACNPC-AG (Acute Care Nurse Practitioner Certification-Adult-Gerontology), når du har bestået en tre en halv times eksamen.

Ofte stillede spørgsmål

Du kan stadig have spørgsmål om stillingskravene eller jobansvaret for en akutsygeplejerske. Her er et par svar på nogle ofte stillede spørgsmål om at blive en ACNP:

Hvilke færdigheder skal jeg have for at få succes som akutsygeplejerske?

Akutsygeplejersker bør have en række forskellige færdigheder for at få succes i deres stillinger. De mest almindelige færdigheder, du bør udvikle til denne stilling, er:

 • Medfølelse: Mange patienter vil have sygdomme eller lidelser, der får dem til at blive stressede. Det er vigtigt, at akutsygeplejersker forbliver empatiske og medfølende. Dette vil hjælpe dem til at dyrke tålmodighed.
 • Kritisk tænkende færdigheder: Patienters helbredstilstand kan til tider ændre sig hurtigt. En ANCP skal tænke kritisk for at hjælpe patienter og vide, hvornår patienten skal henvises til en læge eller anden sundhedsperson.
 • Opmærksomhed på detaljer: Sygeplejersker skal sikre, at patienter får den rigtige medicin på det rigtige tidspunkt. De skal være meget opmærksomme på enhver pleje eller behandling, de giver en patient for at sikre patientsikkerheden.
 • Kommunikation: Disse sundhedsprofessionelle skal kommunikere godt med patienterne og forklare behandlingen for dem og deres familiemedlemmer. De skal også kommunikere effektivt med læger og andre sygeplejersker.
 • Organisation: ACNP'er beskæftiger sig ofte med flere patienter ad gangen. Det er vigtigt, at de holder sig organiseret og lægger patientdokumenter og notater det rigtige sted.

Relateret: 10 bedste færdigheder at inkludere på et CV

Hvordan kan jeg forvente, at mit arbejdsmiljø bliver, hvis jeg bliver ACNP?

Akutsygeplejersker bruger det meste af deres tid i kliniske omgivelser på deres fødder. De interagerer ofte med patienter og andet sundhedspersonale. Nogle af de indstillinger, en ACNP kan fungere i, er:

 • Procedurelle og interventionelle indstillinger
 • Hospitaler
 • Hjemmepleje
 • Langtidspleje
 • Rehabiliteringsfaciliteter
 • Hospice
 • Luft- og jordambulancer
 • Ambulant pleje
 • Akut behandling

Hvad er arbejdsplanen for en ACNP?

ACNP's tidsplaner varierer afhængigt af sundhedsfaciliteten og den afdeling, de arbejder i. De kan arbejde 12-timers skift fire dage/nætter om ugen. De kan også blive bedt om at arbejde nogle weekender.

Karoline Carstensen
Karoline Carstensen Akutsygeplejersker er specialiserede sygeplejersker, der hjælper med at pleje og forbedre patienternes helbred. Hvis du er interesseret i at blive en akutsygeplejerske, er det nødvendigt at forstå, hvad de gør, og de krav, du skal bruge for at beslutte, om dette er den rigtige karrierevej for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en akutlæge er, hvad de laver, deres gennemsnitlige løn og hvordan du kan blive det.