Advanced Practice Registreret Sygeplejerske: APRN Karrierevejledning

Advanced Practice Registreret Sygeplejerske: APRN Karrierevejledning

Registrerede sygeplejersker i avanceret praksis er oftere end ikke i frontlinjen af ​​lægebehandling. De fungerer som udbydere af primære sundhedsydelser, udbydere af forebyggende, akut og specialpleje og sundhedspædagogiske fagfolk. Disse avancerede læger er afgørende for vores sundhedssystem og er derfor konstant efterspurgte. Hvis du har en passion for sundhedspleje; vedholdenhed i skole, træning og licenser; og en personlighed, der er ligeligt fordelt mellem pragmatisk og empatisk, kan en karriere som APRN være et godt karrierevalg for dig.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

Hvad er en APRN?

En APRN er en avanceret praksis registreret sygeplejerske, en sygeplejerske, der har opnået mindst en graduate-niveau grad såsom en Master's of Science in sygepleje (MSN) eller en Doctor of Nursing Practice (DNP). Disse sundhedsprofessionelle er uddannet i en af ​​fire hovedroller i APRN, ofte med en mere detaljeret specialisering inden for APRN-kategorien.

APRN'er er licenseret gennem et statsligt sygeplejeråd til at yde patientpleje inden for deres rolle og patientpopulationsfokus. APRN'er kan praktisere uafhængigt i nogle stater, men i andre er de forpligtet til at indgå det, der er kendt som en samarbejdsaftale med en tilsynsførende læge, hvor APRN opererer på partnerskabsbasis med læger og har myndighed (igen, i nogle stater) for at diagnosticere sygdomme, udvikle behandlingsplaner og ordinere medicin uden lægens tilsyn.

De fleste APRN'er arbejder i patientvendte stillinger i alle typer sundhedspleje, herunder hospitaler, lægekontorer, akutte klinikker eller langtidsplejefaciliteter. De kan også vælge at arbejde i sygeplejerskeuddannelser eller sundhedspolitiske miljøer. Nødvendige færdigheder på dette område omfatter patientkommunikation, organisering og stresshåndtering.

Relateret: Lær om at være sygeplejerske

Sådan bliver du en avanceret praktiserende registreret sygeplejerske

For at blive en APRN i en af ​​de fire hovedroller skal du fuldføre følgende:

Gennemfør en MSN-grad.

Optjen en Master of Science i sygepleje (MSN)-grad med fokus specifikt på en af ​​de fire vigtigste APRN-roller og patientpopulationsfokusområder. Programmer er tilgængelige for studerende med forskellig uddannelsesbaggrund. Mange traditionelle MSN-programmer er udviklet til RN'er med en bachelorgrad, men andre iterationer af programmet kan ligne følgende:

 • BSN-MSN-program: Designet til licenserede RN'er med en bachelorgrad i sygepleje
 • RN-MSN-program: Designet til RN'er med en associeret grad i sygepleje, dette program indeholder elementer af både bachelor- og kandidatuddannelser.
 • Post-masters certifikatprogram: Sygeplejersker, der allerede har opnået en kandidatgrad i et andet sygeplejeområde, kan gennemføre et avanceret program for at blive en APRN eller ændre APRN-roller.
 • MSN-programmer på indgangsniveau eller direkte adgang: Designet til studerende, der har opnået en bachelorgrad inden for et andet felt, inkluderer dette program elementer af bachelor- og kandidatgrader for at give dem mulighed for at tjene både deres RN-licens og MSN.

Traditionelle, deltids- og accelererede MSN-programmer er tilgængelige i det medie, der fungerer for dig, uanset om det er på campus, online eller blandet. De fleste programmer kræver færdiggørelsen af ​​500-700 kliniske timer for at fuldføre din grad. For at ansøge om optagelse skal du opretholde et minimumskaraktergennemsnit (GPA) eller have over en minimumscore for graduate record eksamen (GRE) samt have gennemført forudsætningsklasser, modtaget anbefalingsbreve, sidde til en eller flere optagelsessamtaler og skrive et optagelsesessay.

Få national certificering.

For at blive statslicenseret som APRN skal du først opnå den nationale certificering, der stemmer overens med din valgte APRN-rolle og befolkningsfokus. Legitimationscentret skal være anerkendt af statens sygeplejeråd i den stat, hvor du agter at praktisere. American Nurses Credentialing Center (ANCC) administrerer certificering for sygeplejersker og kliniske sygeplejerskespecialister, mens certificering for sygeplejerske anæstesilæger er tilgængelig gennem National Board of Certification & Recertification for Nurse Anestheists (NBCRNA), og certificering for sygeplejerske-jordemødre kan opnås gennem American Midwifery Certification Board (AMCB).

Hvert credential board kræver følgende:

 • RN licens
 • Kandidat eller postgraduate grad i dit befolkningsfokus
 • 500 timer (minimum) af overvågede kliniske timer, der arbejder med denne befolkning
 • En bestået karakter på certificeringseksamen

Der er også et gebyr at betale, og fornyelse er typisk hvert et til femte år.

Bliv statslicenseret.

Alle 50 stater i USA kræver, at APRN'er har licens til at praktisere, og alle stater kræver videreuddannelse for at opretholde en statslicens. At opnå national certificering er påkrævet, før du kan være berettiget til en statslicens, og afhængigt af den stat, hvor du praktiserer, skal du muligvis separat ansøge om præskriptiv myndighed, hvilket omfatter registrering hos Drug Enforcement Administration (DEA) for at ordinere kontrolleret stoffer.

Nogle stater kræver også, at du tager fingeraftryk og består et omfattende baggrundstjek, før du modtager din licens. Indgåelse af en samarbejdspraksis kan også være et krav, men i nogle stater kan gennemførelse af tre års samarbejdspraksis give dig fuld uafhængighed til at diagnosticere, ordinere og behandle uden en læges opsyn.

Relateret: Følgebrev til registreret sygeplejerske

Hvad er de forskellige typer af APRN'er, og hvad gør de?

Der er fire hovedroller i APRN, blandt hvilke opgaver kan variere afhængigt af specialisering.

De fire vigtigste APRN-roller er:

Certificeret registreret anæstesiplejerske (CRNA)

En RN, der administrerer anæstesi til operationspatienter eller dem, der gennemgår andre medicinske procedurer, og yder pleje før og efter anæstesi. Et CRNA screener også patienter for allergier eller mulige lægemiddelinteraktioner samt udfører fysiske evalueringer. De administrerer og overvåger administrationen af ​​narkotika, der bruges til smertebehandling, og overvåger omhyggeligt postoperative patienter, når de vågner op fra anæstesi, og sikrer, at de er helt ved bevidsthed, før de sendes til bedring.

CRNA'er modtager meget avanceret uddannelse og har tendens til at modtage den højeste løn af de fire APRN-kategorier. De har en tendens til at udholde nogle vanskeligheder, når de modtager foreskrivende autoritet, men da USA lider under mangel på disse fagfolk, er denne stilling i høj efterspørgsel.

Certificeret sygeplejerske-jordemoder (CNM)

Denne rolle er specialiseret i fødslen, præ- og postnatal pleje og yder kvinders sundhedsydelser til kvinder i alle aldre. Sygeplejerske-jordemødre yder også følgende ydelser:

 • Gynækologiske undersøgelser og behandlinger
 • Ernæringsrådgivning
 • Familieplanlægning og forældreuddannelse
 • Graviditet, fødsel og pleje efter fødslen
 • Sund nyfødtpleje i 28 dage efter fødslen
 • Behandling af seksuelt overførte sygdomme hos kvinder og deres mandlige partnere

De fleste sygeplejersker-jordemødre arbejder på hospitaler eller sundhedsfaciliteter på landet og udfører generelt et bredere spektrum af tjenester, end folk er klar over.

Klinisk sygeplejerske specialist (CNS)

En CNS bruger deres avancerede uddannelse til at give klinisk ekspertise og lederskab inden for deres specialiserede sygeplejeområde, og de tager ofte rådgivende eller ledelsesmæssige roller for at overvåge personalet, overvåge sager og sikre, at patienterne får den bedst mulige behandling.

Deres specialisering kan defineres af parametre som følgende:

 • Befolkningssektor (kvinder, børn, geriatri)
 • Sygdom (diabetes, onkologisk behandling)
 • Problem (smerte, spiseforstyrrelse)
 • Behandlingstype (fysisk eller mental rehabilitering)
 • Indstilling (hastehjælp, skadestue)

Denne specialisering er et væsentligt aspekt af CNS-rollen. Mange CNS-udbydere er nødt til at adressere overlapninger eller huller i pleje mellem traditionelle specialiteter og befolkningsfokus. CNS-rollen er ikke så udbredt anerkendt som sygeplejerske-udøver-rollen, med kun 17 stater, der er villige til at give uafhængig foreskrivende autoritet til CNS'.

Sygeplejerske (NP)

Sygeplejersker er den mest almindelige type RN, der repræsenterer mere end halvdelen af ​​APRN'er i USA. En NP træder ind i et befolkningsfokus, såsom familiepraksis eller psykiatrisk behandling, og yder primære, akutte og specialiserede sundhedsydelser til patienter. De er i stand til at diagnosticere og behandle medicinske tilstande og udføre mange af de samme opgaver som en læge, herunder at ordinere medicin (i nogle stater). En NP har specialiseret sig i et af følgende seks patientpopulationsfokus:

 • Familie/individ på tværs af levetiden
 • Voksengerontologi (akut og primær pleje)
 • Kvinders sundhed/kønsrelateret
 • Neonatal
 • Pædiatri (akut og primær pleje)
 • Psykiatrisk/psykisk sundhed

En NP kan også specialisere sig i et mere specifikt område inden for deres befolkningsfokus, såsom akutpleje eller ortopædi. Disse specialundergrupper tjener til at udvide NP's viden og ekspertise for at imødekomme de medicinske behov inden for denne befolkning.

Nanny Korsgaard
Nanny Korsgaard Registrerede sygeplejersker i avanceret praksis er oftere end ikke i frontlinjen af lægebehandling. De fungerer som udbydere af primære sundhedsydelser, udbydere af forebyggende, akut og specialpleje og sundhedspædagogiske fagfolk. Disse avancerede læger er afgørende for vores sundhedssystem og er derfor konstant efterspurgte. Hvis du har en passion for sundhedspleje; vedholdenhed i skole, træning og licenser; og en personlighed, der er ligeligt fordelt mellem pragmatisk og empatisk, kan en karriere som APRN være et godt karrierevalg for dig.