Account Manager Vs. Account Executive: Vigtige Forskelle

Account Manager Vs. Account Executive: Vigtige Forskelle

Selvom account manager og account executive lyder som den samme stilling, er de faktisk ret forskellige. Hvis du er interesseret i salg, er det vigtigt at forstå forskellen mellem de to roller, når du søger stillinger eller forfølger en karriere. Udvikl de relevante færdigheder, så du kan opnå den stilling, du ønsker. I denne artikel forklarer vi, hvad en account managers roller og ansvar er, beskriver en account executives roller og ansvar, fremhæver forskellene mellem de to og besvarer et par ofte stillede spørgsmål.

Relateret: Account Manager følgebrev prøve

Hvilke roller og ansvar har en account manager?

Account managers er en del af salgsteamet. Deres primære ansvar er at sikre kundetilfredshed, efter at de har underskrevet salgskontrakten. Ofte håndterer kontoadministratorer flere kundekonti på én gang. De mødes normalt med både kunden og interne medarbejdere i salgsteamet for at lære så meget som muligt om kontoen for bedst muligt at tilbyde support til kunden.

Nogle af de vigtigste opgaver og ansvarsområder for en account manager omfatter:

 • Fungerer som et kommunikationshub mellem eksisterende kunder og virksomheden
 • Vedligeholde et positivt forhold til eksisterende kunder og virksomheden
 • Tilbyde nye tjenester eller produkter til eksisterende kunder efter behov
 • Håndtering og løsning af eventuelle kundeklager eller problemer

Relateret: Hvad er kontostyring? En guide til at bruge kontostyring til at vækste din virksomhed

Hvilke roller og ansvar har en kontoansvarlig?

Account executives er også en del af salgsteamet. Deres primære jobansvar er at finde og signere nye kunder til virksomheden. De er ikke ledere i traditionel forstand, fordi de normalt ikke fører tilsyn med et team. I stedet repræsenterer de virksomheden, når de finder og etablerer nye kunderelationer. De arbejder primært med potentielle kunder, men kan også mødes med kontoadministratorer for at dele oplysninger om kunden under kundeoverførslen fra kontochef til kontoadministrator.

De vigtigste opgaver og ansvar for en kontoansvarlig omfatter:

 • Netværk for at identificere potentielle kunder
 • Repræsentation af virksomheden ved salgsopkald
 • Skabe og fremme positive kunderelationer
 • Præsentation af effektive salgstaler
 • Opfyldelse af salgskvoter
 • Løsning af eventuelle kundeproblemer, der opstår før underskrivelse af salgskontrakten

Relateret: Account Executive Følgebrev Eksempel

Vigtigste forskelle mellem account managers og account executives

Mens både account managers og account executives arbejder direkte med kunder, er deres nøglefokus forskellige på vigtige måder. Kontochefer tager den første kontakt med potentielle kunder og fokuserer deres arbejde på at flytte kunden gennem salgstragten fra en potentiel kundeemne til en eksisterende kunde. Account managers begynder deres forhold til kunden, efter at de har underskrevet salgskontrakten og bliver eksisterende kunder. Account managers opretholder derefter forholdet mellem kunden og virksomheden på ubestemt tid.

Relateret: Account Executive CV-prøver

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du vil vide mere om forskelle, ansvar og nødvendige færdigheder for account managers og account executives, kan du gennemgå disse svar på ofte stillede spørgsmål om salgsteamet:

 • Hvilken stilling er højere rangerende: Account Manager eller Account executive?
 • Hvilke forfremmelsesmuligheder er tilgængelige?
 • Hvad er karrierevejen for en account manager eller account executive?
 • Hvad er de nødvendige færdigheder for at blive account manager eller account executive?
 • Hvordan ser god kontostyring ud?
 • Hvordan ser effektiv kontoudførelse ud?

Hvilken stilling er højere rangerende: Account Manager eller Account executive?

Account managers og account executives er ofte ligeværdige inden for en virksomheds hierarki. Stillingerne kræver normalt lignende træning, uddannelse og færdigheder, så den ene er ikke nødvendigvis højere end den anden. Men i store virksomheder eller virksomheder, der håndterer ekstremt store eller værdifulde konti, kan senior account managers med mere erfaring blive tildelt disse konti i stedet for nybegyndere account managers, og det samme kan ske med account executives.

Hvilke forfremmelsesmuligheder er tilgængelige?

Både account managers og account executives har forfremmelsesmuligheder efter at have forfinet deres færdigheder og erfaring på området. Nogle account managers og account executives fortsætter med at promovere til salgschefer, som er ansvarlige for salgsteamet som helhed, eller regionale salgschefer, som administrerer salgsteams på flere kontorer. Derfra kan tidligere account managers eller tidligere account executives forfremme til et væld af ledende stillinger som salgsdirektør eller vicepræsident for salg.

Hvad er karrierevejen for en account manager eller account executive?

De fleste account managers har bachelorgrader inden for områder som business, public relations, kommunikation, marketing eller noget lignende. Efter at have opnået deres grad, går mange kandidater videre til entry-level positioner på salgsteams eller i kundeservice. I disse roller får de vigtig og nødvendig erfaring og kommunikationsevner, der kvalificerer dem til kontostyring. Mange forfremmer til kontostyringsstillinger efter at have arbejdet i disse entry-level-stillinger.

Kontochefer følger en lignende vej. Mens nogle kontoledere får de nødvendige færdigheder til jobbet uden en universitetsgrad, leder de fleste virksomheder efter kandidater med en bachelorgrad i Business, Marketing, Communications eller et relateret område. Efter college arbejder mange kandidater i stillinger som salgsrepræsentant eller kundeservicerepræsentant, før de forfremmes til regnskabschef.

Hvad er de nødvendige færdigheder for at blive account manager eller account executive?

De færdigheder, der er nødvendige for at udføre effektivt som en account manager eller en account executive, er meget ens. Nogle eksempler omfatter:

 • Fremragende interpersonelle færdigheder
 • Effektive mundtlige og skriftlige kommunikationsevner
 • Høflig opførsel
 • Karisma og rapportskabende evner
 • Humoristisk sans
 • Forhandlingsevner
 • Tidsstyringsevner
 • Selvledelsesevner
 • Analytiske evner
 • Kreativitet
 • Organisationsevner
 • Fleksibilitet
 • Detaljeorienteret

Hvordan ser god kontostyring ud?

Account managers skal have et specifikt kvalifikationssæt og effektivt anvende disse færdigheder, når det er nødvendigt. Fremragende account managers har en tendens til løbende at udvikle deres branchekendskab for bedst muligt at betjene deres kunder. De holder hele tiden kundens behov og perspektiv for øje og gør, hvad de kan for at bevare et positivt forhold. For at gøre dette, finpudser de deres kommunikationsevner som aktiv lytning og opmærksomhed på detaljer.

Hvordan ser effektiv kontoudførelse ud?

Da kontochefer giver kundens første indtryk af salgsvirksomheden, er det vigtigt, at de repræsenterer virksomheden positivt og ærligt. At dele oplysninger sandfærdigt er af yderste vigtighed for en kontoansvarlig. Fremragende kontoledere tror normalt på deres virksomheds mission og kommunikerer med succes denne værdi til deres potentielle kunder.

Victor Laustsen
Victor Laustsen Selvom account manager og account executive lyder som den samme stilling, er de faktisk ret forskellige. Hvis du er interesseret i salg, er det vigtigt at forstå forskellen mellem de to roller, når du søger stillinger eller forfølger en karriere. Udvikl de relevante færdigheder, så du kan opnå den stilling, du ønsker. I denne artikel forklarer vi, hvad en account managers roller og ansvar er, beskriver en account executives roller og ansvar, fremhæver forskellene mellem de to og besvarer et par ofte stillede spørgsmål.