9 Typer Apoteker At Overveje

9 Typer Apoteker At Overveje

Når du er færdig med at studere til farmaceut, kan du ansøge om roller, der giver dig mulighed for at rådgive andre om den medicin og brugsanvisning, der er nødvendig for at forbedre patienternes helbred. De opgaver, du udfører, og mængden af ​​interaktion, du har med kunderne, kan variere afhængigt af den type apotek, der beskæftiger dig. Overvej omhyggeligt fordelene ved at arbejde i forskellige apoteksmiljøer for at finde et, der passer til dine præferencer, karrieremål og færdighedssæt. I denne artikel gennemgår vi de forskellige typer apoteker, du kan arbejde på, når du forfølger en fuldtidsfarmaceutisk karriere.

Hvorfor er det vigtigt at kende typerne af apoteker?

Det er vigtigt at kende de forskellige typer apoteker, fordi det hjælper dig med bedre at forstå det miljø, du gerne vil arbejde i, de mennesker, du vil interagere med, og de opgaver, du vil udføre. Hvilke typer ansvar du har, afhænger typisk af det apotek, der ansætter dig.

Nogle apoteker involverer f.eks. at arbejde tæt sammen med andre på daglig basis, mens andre kræver, at du bruger tid i et laboratorium for at studere, hvilken effekt visse lægemidler har på menneskers sundhed. Ved at gennemgå de muligheder og opgaver, der tilbydes dig på hver type apotek, kan du finde et, der passer til dine færdigheder, evner og interesser. Derfra kan du starte din rolle på et apotek, som du kan udmærke dig i, når du udvikler dine styrker og fremmer din karriere.

Relateret: 41 Apotekskoleinterviewspørgsmål (med eksempelsvar)

9 typer apoteker

Det apotek, du vælger at arbejde på, kan afhænge af det speciale, du måske har læst i skolen eller har til hensigt at forfølge som en fuldtidskarriere. Almindelige typer apoteker, du kan arbejde på efter endt uddannelse, omfatter:

1. Sygehusapotek

De, der arbejder på hospitalsapoteker, specialiserer sig typisk i ambulante eller indlagte farmaceutiske tjenester. De kan også specialisere sig inden for et område inden for farmakoterapi. På hospitalsapoteker kan du administrere medicin, der er ordineret til patienter inden for den medicinske facilitet. Dette kan være et godt sted at arbejde på, hvis du er interesseret i at samarbejde med andre medicinske fagfolk, såsom læger, sygeplejersker og andre farmaceuter, for at sikre, at du giver nøjagtig medicin og instruktioner til patienterne.

Relateret: Hospitalsfarmaceut vs. Detailfarmaceut: Ansvar, færdigheder og uddannelse

2. Klinik apotek

Et klinikapotek finder sted inden for en lægeklinik, hvilket giver dig mulighed for direkte at administrere medicin til patienter, der for nylig har modtaget en recept fra lægen under deres aftale. Dette giver patienterne mulighed for bekvemt og effektivt at afhente deres recept lige efter at have fået diagnosen for deres tilstand og lært om deres behandlingsplan. En stor fordel ved klinikapoteker er, at du nemt kan mødes med lægen for at diskutere deres recept- og doseringsinstruktioner for at undgå fejlkommunikation eller fejl mellem dig selv, lægen og patienten.

3. Industriapotek

Som industrifarmaceut kan du repræsentere en bestemt medicinalvirksomhed, uddanne andre om funktionerne ved visse lægemidler og beskrive deres fordele. Når du arbejder på et industriapotek, kan du modtage direkte involvering i forskning, pakning, produktion, markedsføring og kvalitetskontrol af lægemiddelfremstillingsprocessen. Derfra kan du studere og opdage fordelene ved at bruge virksomhedens medicin og gå ind for sundhedsfordele, som forbrugerne kan få, når de køber disse produkter.

Relateret: 16 apotekerkarrieremuligheder, du kan forfølge

4. Detailapotek

Disse typer apoteker er typisk de mest almindelige, da du ofte kan finde dem i apoteksafdelingen i medicinal-, dagligvare- eller detailbutikker. Når du arbejder på et detailapotek, kan du regelmæssigt interagere med kunder, der afhenter recepter eller beder om at lære mere om virkningerne af visse lægemidler, hvilket gør det til en fantastisk mulighed, hvis du gerne vil udvikle dine kundeserviceevner.

De daglige opgaver på et detailapotek består normalt i at udarbejde recepter og oplyse andre om at tage vitaminer, kosttilskud eller håndkøbsmedicin. Da detailapoteker findes på en lang række forskellige steder, har du typisk en stor chance for at finde og få et job hos et.

5. Hjemmeplejeapotek

Når du arbejder på et hjemmeplejeapotek, kan du tage dig af mennesker, der lider af en medicinsk tilstand, der ikke tillader dem at forlade deres hjem, f.eks. kritisk syge eller ældre patienter. Du kan arbejde tæt sammen med læger og sygeplejersker for at forstå, hvilken medicin de har ordineret patienterne. Når du har samlet den nødvendige medicin og dosering, kan du rejse til patienternes hjem for at give dem deres recepter og uddanne den enkelte eller deres familie om virkningen af ​​medicinen, dosismængder og instruktioner til at tage den.

Da de fleste arbejdsgivere foretrækker, at deres hjemmeplejeapoteker tager sig god tid med hver kunde, ser de typisk de samme patienter regelmæssigt og arbejder med dem i lange perioder ad gangen. Dette gør det til en god mulighed, hvis du er medfølende og foretrækker at opbygge varige relationer og forbindelser med kunder.

6. Bistandsapotek

Hvis du har en interesse i geriatriske helbredstilstande, kan du udmærke dig i et plejeapotek. Når du arbejder her, kan du betjene ældre borgere ved at give deres ordinerede medicin og nøje beskrive deres doseringer eller instruktioner. Nogle patienter, du arbejder med, kan bo selvstændigt i plejeafdelinger, hvilket kan kræve, at du interagerer med dem dagligt. Andre kan involvere at kommunikere med patienternes pårørende eller familiemedlemmer, hvis de har brug for mere hjælp til at passe på sig selv og deres helbred.

7. Postordreapotek

Denne type apotek kan være det ideelle valg for farmaceuter, der foretrækker at arbejde selvstændigt, da du har ringe eller ingen direkte kontakt med kunderne. På postordreapoteker modtager medarbejderne ordrerne på recepter, der sendes fra klinikker, hospitaler og andre faciliteter. De læser typisk disse ordrer og finder medicinen og dens doseringsmængde til forsendelse. Dette kan give dig mulighed for at følge en regelmæssig og løbende tidsplan, som kan være ideel, hvis du foretrækker en forudsigelig og struktureret hverdag.

Relateret: 28 Apotekerinterviewspørgsmål (med eksempelsvar)

8. Tilsynsapotek

Også betragtet som et statsapotek, indebærer det lovpligtige apotek at lave regler og forskrifter opført på medicin for sikkert at indtage dem. Hvis du er interesseret i at teste forskellige lægemidler for at forstå, hvordan du regulerer dem for at holde patienterne sikre, kan dette være et godt apotek for dig. Mange medarbejdere, der arbejder i regulatoriske apoteker, arbejder ofte for offentlige sundhedsorganisationer og regulatoriske sundhedsråd.

9. Forskningsapotek

Fagfolk, der arbejder på et forskningsapotek, bruger det meste af deres tid i laboratoriet med at udvikle nye lægemidler til offentlig brug. De eksperimenterer ofte med nye produkter for at se, hvordan de kan påvirke mennesker og bestemme, hvilke ingredienser der giver de mest positive, varige resultater. Mange forskningsfarmaceuter tester regelmæssigt disse produkter for at forstå deres potentielle negative interaktioner med andre produkter eller medicin og bestemme de bivirkninger, de kan have på mennesker. Overvej at arbejde i dette miljø, hvis du kan lide at udføre eksperimenter og undersøge produkter, der kan gavne patienterne.

Olivia Duus
Olivia Duus Når du er færdig med at studere til farmaceut, kan du ansøge om roller, der giver dig mulighed for at rådgive andre om den medicin og brugsanvisning, der er nødvendig for at forbedre patienternes helbred. De opgaver, du udfører, og mængden af interaktion, du har med kunderne, kan variere afhængigt af den type apotek, der beskæftiger dig. Overvej omhyggeligt fordelene ved at arbejde i forskellige apoteksmiljøer for at finde et, der passer til dine præferencer, karrieremål og færdighedssæt. I denne artikel gennemgår vi de forskellige typer apoteker, du kan arbejde på, når du forfølger en fuldtidsfarmaceutisk karriere.