9 Typer Af Rådgivningsjob At Overveje

Hvis du leder efter en karriere inden for rådgivning, er der en række forskellige typer af rådgivningsjob at vælge imellem. Du kan arbejde i forskellige sammenhænge, ​​såsom en skole eller privat kontor og med både børn og voksne. At vide, hvad hver type konsulentjob indebærer, kan hjælpe dig med at beslutte, hvilket job der er bedst for dig, når du søger efter et nyt job.

I denne artikel oplister vi forskellige typer af konsulentjob, deres løn og pligter og krav til hver enkelt.

9 typer af konsulentjob

Her er ni forskellige typer af rådgivningsjob, du skal overveje, hvis du er interesseret i at forfølge denne karrierevej:

1. Skolerådgiver

National gennemsnitsløn: $12,20 i timen

Primære opgaver: En skolevejleder hjælper børn og voksne med personlige eller akademiske problemer, herunder hjemmeliv, handicap, parforholdsproblemer, mobning, utilstrækkelige akademiske præstationer og mere. De lytter til elevers problemstillinger, præsenterer nyttige forslag, laver mål eller handlingsplaner at sigte efter, fungerer som mægler mellem lærere og elever, laver alkohol- og stofforebyggende programmer og henviser eleverne til psykologer.

Krav: Skolevejledere skal have en kandidatgrad i rådgivning. En skolerådgiver skal også modtage deres statslicens og tage regelmæssige efteruddannelsestimer for at beholde deres licens.

2. Boligrådgiver

National gennemsnitsløn: $13,74 i timen

Primære opgaver: En boligrådgiver hjælper mennesker, der bor i hjem, der ikke er i stand til at passe sig selv. De er ansvarlige for at skabe programmer, arbejde med nødlidende beboere, give vejledning, skabe helbredelsesmetoder til stofmisbrugscentre, lede gruppemøder, evaluere patienter og yde kriseintervention. Boligrådgivere bor ofte på den facilitet, de arbejder på, på grund af behov for at arbejde på vagthold og lange arbejdstider.

Krav: Boligrådgivere skal have en bachelorgrad i psykologi eller socialt arbejde. De skal også have minimum to års erfaring i praktik i et gruppehjem for at få viden og ekspertise. En boligrådgiver skal også bestå en statseksamen og fortsætte med at tilmelde sig efteruddannelsesklasser.

3. Ungdomsrådgiver

National gennemsnitsløn: $14,06 i timen

Primære opgaver: Ungevejledere arbejder med børn for at identificere og behandle lidelser. De holder sessioner med unge for at fastslå årsagen til et problem og skabe effektive behandlingsplaner. Ungdomsrådgivere skal arbejde med familier for at skabe et støttesystem uden for kontoret. Disse fagfolk kan have individuelle eller gruppesessioner med visse aldre af børn.

Krav: Ungdomsrådgivere har typisk brug for mindst en kandidatgrad og licens for at praktisere, selvom kravene kan variere fra stat til stat.

4. Sundhedsrådgiver

National gennemsnitsløn: $16,08 i timen

Primære opgaver: Sundhedsrådgivere hjælper med at ændre klienters usunde adfærd ved at sætte ernæringsmål at nå, opdage hvorfor de har deres nuværende vaner, uddanne dem i sundhed og velvære, overvåge deres søvnmønstre, vægt og madtrang og motivere klienter til at ændre måden, de tænke.

Krav: Sundhedsvejledere skal gennemføre en bacheloruddannelse i ernæring, sundhedspleje eller rådgivning. De skal supplere disse programmer med kurser i psykologi, ernæring, sundhed, fitness og adfærdsvidenskab. Nogle stater kan kræve en kandidatgrad derudover. Mange arbejdsgivere foretrækker også en sundhedsrådgivercertificering fra et passende træningsprogram.

5. Rusmiddelrådgiver

National gennemsnitsløn: $17,04 i timen

Primære opgaver: En stofmisbrugsrådgiver arbejder med patienter for at hjælpe dem med at komme sig efter at have brugt alkohol, stoffer eller andre stoffer. De kan evaluere en patients fremskridt, hjælpe med krisehåndtering, arbejde med deres familie for at give grupperådgivning, lære dem mestringsstrategier, teste patienter for stof- eller alkoholbrug og samarbejde med socialrådgivere eller læger.

Krav: Rusmiddelrådgivere skal have en bachelorgrad i rådgivning eller psykologi. Disse programmer kan dække emner som menneskelig udvikling, psykofarmakologi og rådgivningsteknikker. De fleste stater kræver også statslicens for at praktisere.

6. Sorgvejleder

National gennemsnitsløn: $17,89 i timen

Primære pligter: En sorgrådgiver hjælper klienter med at gå gennem de fem stadier af sorg, genkende hvilken de er i lige nu, trøster klienter, der oplever tabet af en elsket, arbejder med familier eller venner for at bearbejde klientens følelser, har tålmodighed til at lade klienter diskuterer alle deres følelser, skaber metoder til at hjælpe klienten med at håndtere deres følelser og udvikler mål klienten kan arbejde hen imod.

Krav: Sorgvejledere skal have en ph.d. eller Psy.D. og en statslig tilladelse til at praktisere.

7. Adfærdsterapeut

National gennemsnitsløn: $19,23 i timen

Primære opgaver: En adfærdsterapeut hjælper klienter med at genkende og forbedre visse adfærd. De identificerer behov og opretter behandlingsplaner for at hjælpe klienter med at styre deres handlinger uden for kontoret. Adfærdsterapeuter kan bruge en bred vifte af teknikker til at hjælpe klienter afhængigt af tilstanden og dens sværhedsgrad. De kan også hjælpe klienter med afspændingsstrategier, meditationsteknikker og personlig refleksion.

Krav: En adfærdsterapeut skal mindst have en kandidatgrad for at praktisere. De skal også være en autoriseret professionel klinisk rådgiver, hvilket kræver at gennemføre efteruddannelseskurser og fornyelse.

8. Karriererådgiver

National gennemsnitsløn: $42.013 om året

Primære opgaver: En karriererådgiver hjælper klienter med at finde et fremtidigt job ved at evaluere deres tidligere erhvervserfaring, komme med forslag til deres CV, præsentere potentielle jobmuligheder baseret på klientens præferencer og kvalifikationer, forklare hvilken uddannelse der er nødvendig for en ny karriere, undervisningssamtale metoder, hjælpe kunder med at søge job, skabe karrieremål og udvikle færdigheder til bestemte job. De skal muligvis også kende specifikke detaljer om visse brancher, såsom den aktuelle tilgængelighed af jobopslag og gennemsnitsløn.

Krav: Alle karrierevejledere skal have en bachelorgrad i psykologi eller et beslægtet felt. De skal derefter opnå en kandidatgrad i karriereudvikling eller karriererådgivning. Alle kandidater skal også gennemføre praktikophold for at få erfaring inden for områder som karriererådgivning, karriereudvikling og rådgivningsvurdering. En karriererådgiver skal bestå en statseksamen og opretholde en aktuel certificering som National Certified Counselor fra National Board for Certified Counselors.

9. Familierådgiver

National gennemsnitsløn: $46.189 om året

Primære opgaver: En familierådgiver yder støtte og vejledning til vold i hjemmet, ægteskabelige problemer, adfærdsproblemer i barndommen, barnløshed, angst, stofmisbrug og konflikter. De kan også hjælpe par eller familier med at skabe mål at arbejde hen imod, bruge en wellness-tilgang til at hjælpe med helbredelse, evaluere, hvordan familier handler sammen og foreslå nye strategier, finde adfærdsmønstre og hjælpe klienter gennem død eller skilsmisse.

Krav: Familievejledere skal have en bachelorgrad i sociologi, psykologi eller rådgivning. De skal så tage en kandidatgrad i familieterapi eller rådgivning. Alle familierådgivere skal bestå en statseksamen for at få deres tilladelse til at praktisere.

Anders Vinther
Anders Vinther Hvis du leder efter en karriere inden for rådgivning, er der en række forskellige typer af rådgivningsjob at vælge imellem. Du kan arbejde i forskellige sammenhænge, såsom en skole eller privat kontor og med både børn og voksne. At vide, hvad hver type konsulentjob indebærer, kan hjælpe dig med at beslutte, hvilket job der er bedst for dig, når du søger efter et nyt job.