9 Karrierevalg For Hovedfag I Filosofi

9 Karrierevalg For Hovedfag I Filosofi

Studerende med hovedfag i filosofi studerer historisk og moderne tankegang, og der er en række karriereveje, der kan passe godt til denne disciplin. I denne artikel diskuterer vi fordelene ved at studere filosofi og tilbyder ni eksempler på job for filosofistuderende.

Relateret: At finde et job

Hvorfor hovedfag i filosofi?

Hovedfag i filosofi kan give dig en række interessante og unikke færdigheder. Filosofifag lærer at tænke dybt og komplekst. De skal overveje innovative og kreative løsninger på samfundets fælles problemer. De har ry for at være selvstændige tænkere og meget intelligente. Filosofi behandler en bred vifte af emner, og hovedfag i filosofi ved ofte meget om historie, politik, religion og fremmede kulturer.

De fleste filosofifag har fremragende kommunikationsevner, både skriftligt og mundtligt. De kan være dygtige til problemløsning og har ofte en beundringsværdig arbejdsmoral. De arbejder ofte godt selvstændigt og er selvdisciplinerede. Selvom hovedfag i filosofi er relativt sjældne i dagens samfund, kan de være værdifulde tilføjelser til enhver arbejdsplads.

Relateret: 10 bedste færdigheder at inkludere på et CV

9 jobs for filosofifag

Det ideelle job for en filosofistuderende giver dem mulighed for at være kreative og bruge deres specifikke færdigheder. Her er vores liste over ni job, der passer til hovedfag i filosofi. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på hvert lønlink nedenfor:

1. Forfatter

National gennemsnitsløn: $23,74 i timen

Primære opgaver: At skrive kan være et passende job for de fleste filosofifag, da de sandsynligvis læste og skrev meget, mens de forfulgte deres grad. Forfattere kan arbejde i en række forskellige brancher og kan skrive om en bred vifte af emner. Mange hovedfag i filosofi trives, når de bruger deres færdigheder til at skabe originalt og tankevækkende indhold. En forfatters jobkrav og ansvar vil variere afhængigt af deres arbejdsgiver og specifikke branche.

At skrive er en kreativ karriere, der kræver fremragende skriftlige kommunikationsevner og færdigheder i grammatik og stavning. Filosofistuderende kan skrive tidsskriftsartikler, romaner, noveller og mange andre typer indhold med en filosofigrad, men ønsker måske også at forfølge en ekstra grad i engelsk, kommunikation eller kreativ skrivning.

Relateret: 5 trin til god forretningsskrivning

2. Kapellan

National gennemsnitsløn: $52.475 om året

Primære pligter: En præst bruger deres viden og forståelse af religion til at give vejledning og trøst til enkeltpersoner på deres arbejdsplads. De kan arbejde på hospitaler, skoler eller i militæret. I løbet af deres akademiske studier stødte hovedfag i filosofi næsten helt sikkert på forskellige skoler inden for religiøs tankegang. Hvis en filosofistuderende ønsker at dele deres forståelse af religion og teologi med andre, kan en karriere som præst være et tilrådeligt valg.

Succesfulde præster er venlige, imødekommende og fremragende lyttere. De bruger deres kommunikations- og lederevner til at yde spirituelle tjenester og religiøse råd til dem, der lider eller står over for udfordringer. De fleste præster har en kandidatgrad i teologi, religion eller rådgivning. De skal også være ordineret eller licenseret for at kunne praktisere.

3. Højskoleprofessor

National gennemsnitsløn: $66.838 om året

Primære pligter: Undervisning på universitetsniveau kan være let for mange hovedfag i filosofi. Hvis de nød deres års akademiske studier, kan de beslutte at bruge deres grad til at uddanne andre studerende. Mens undervisning i filosofi kan virke det mest oplagte valg, kan filosofistuderende også undervise i historie, sociologi, litteratur, teologi, engelsk eller andre lignende områder.

Mange universitetsprofessorer har fremragende organisatoriske færdigheder, kommunikationsevner og en kærlighed til at lære. En god universitetsprofessor er metodisk, personlig og sikker på at tale offentligt. For at kunne undervise på et kollegium eller universitet skal de have en kandidat- eller doktorgrad inden for et område relateret til deres valgte fag.

4. Advokat

National gennemsnitsløn: $69.910 om året

Primære pligter: På deres college-kurser studerer filosofifag det bedste og det værste af den menneskelige natur. De lærer om retfærdighed, fri vilje og borgerrettigheder. Disse oplysninger er nyttige for alle, der forfølger en karriere som advokat. Advokater repræsenterer klienter i retssale for at sikre, at retfærdigheden sker. Filosofistuderende kan finde den juridiske proces og ansvaret for at bevise uskyld og skyld spændende.

Advokater skal være dygtige til at tale offentligt, forskning og forskellige former for kommunikation. De skal have sans for detaljen og kunne tænke hurtigt og kreativt. Efter at have opnået en bachelorgrad, skal potentielle advokater gå på jurastudiet i yderligere tre år for at være kvalificeret til at tage advokateksamenen. Efter at have bestået Advokaten har de tilladelse til at udøve advokatvirksomhed og kan forfølge en stilling i et etableret advokatfirma.

Læs mere: Advokat følgebreve og CV

5. IT-tekniker

National gennemsnitsløn: $74.644 om året

Primære pligter: Nogle vil måske finde en sammenhæng mellem filosofi og datalogi svært at se. Imidlertid søger et betydeligt antal filosofistuderende job inden for informationsteknologiområdet. Fælleselementet er den logiske beslutningsproces, der er nødvendig i både filosofisk tænkning og computerprogrammering. Mange filosofistuderende oplever, at de kan anvende deres innovative problemløsningsevner og metodiske tankegang til forbedring og vedligeholdelse af computersystemer.

IT-tekniker er blot en af ​​mange ledige jobtitler inden for informationsteknologi. IT-teknikere bruger deres praktiske færdigheder og viden om computerhardware til at fejlfinde og løse computerrelaterede problemer. Dem med en bachelorgrad er berettiget til mange entry-level jobs, men en branchecertificering er nødvendig for mere avancerede stillinger.

6. Historiker

National gennemsnitsløn: $76.269 om året

Primære pligter: Historikere og hovedfag i filosofi deler en passion for at studere, hvordan menneskelig tanke har påvirket begivenheder gennem historien. Studerende i historie og filosofi undersøger historiske optegnelser, dokumenter og litteratur for bedre at forstå tidligere samfunds liv og valg. De dedikerer også tid og kræfter til at bevare vigtige elementer fra fortiden.

Historikere bruger deres forskningsfærdigheder, kommunikationsevner og deres opmærksomhed på detaljer til at analysere og fortolke historiske optegnelser. De bruger også deres kandidat- eller doktorgrad til at hjælpe med at beskytte og bevare historiske materialer. En hovedfag i filosofi, der især nød at læse gamle essays eller diskutere historiske begivenheder, kunne være interesseret i en karriere som historiker.

7. Psykolog

National gennemsnitsløn: $85.794 om året

Primære pligter: Studiet af det menneskelige sind kan være fascinerende for mange hovedfag i filosofi. Al filosofi opstod i menneskets sind, så at studere, hvordan hjernen og sindet fungerer, kan være en nem overgang for en filosofistuderende. Psykologi er en videnskab og filosofi er en kunst, men de to har mere til fælles, end du måske tror. Begge felter søger at forstå menneskehedens natur, og hvorfor samfundet fungerer, som det gør.

Psykologer bruger en logisk tankegang og deres problemløsningsevner til at diagnosticere og behandle psykiske lidelser og sygdomme. De bruger også deres kommunikationsevner til at diskutere mulige behandlingsplaner med deres patienter og deres kære. Kliniske psykologer skal have en kandidatgrad og en doktorgrad i psykologi og skal opfylde deres stats licenskrav for at praktisere.

8. Økonom

National gennemsnitsløn: $97.042 om året

Primære opgaver: Økonomer studerer den aktuelle markedstilstand for at rådgive virksomheder og regeringer om at træffe de bedste økonomiske beslutninger. At forstå filosofien relateret til, hvordan økonomier fungerer og udvikler sig, ville være et aktiv for enhver økonom.

Filosofi majors kan bruge deres forskningsfærdigheder, kreativ tænkning og problemløsningsevner til at analysere og forudsige økonomiske ændringer og tendenser. En analytisk tankegang og logisk læringsstil er også nyttig for denne karriere. Økonomer kan muligvis sikre sig entry-level jobs med en bachelorgrad, men kan også opnå en kandidatgrad eller ph.d. i økonomi.

9. Statskund

National gennemsnitsløn: $117.570 om året

Primære opgaver: Enhver, der har hovedfag inden for et felt, der studerer historisk litteratur, skal stifte bekendtskab med politisk tænkning. Hovedfag i filosofi tager ofte klasser, der diskuterer, hvordan politiske systemer har udviklet sig, hvordan tidligere politiske begivenheder har påvirket samfundet og den aktuelle tilstand af verdenspolitik. At forstå, hvordan forskellige typer regeringer fungerer, og hvordan politiske beslutninger har dybtgående konsekvenser, er et vigtigt element i at være politolog.

Statsvidenskabsmænd skal være i stand til at analysere og fortolke politiske data for at forstå deres konsekvenser. De skal også udvikle teorier baseret på dataene og være i stand til at registrere dem i essays, artikler eller andre dokumenter. Kommunikationsevner er også nødvendige, da politologer skal kunne forklare deres resultater til kolleger og kammerater. Statsologer har en kandidatgrad eller en ph.d. inden for statskundskab, offentlig administration eller et beslægtet område.

Preben Therkildsen
Preben Therkildsen Studerende med hovedfag i filosofi studerer historisk og moderne tankegang, og der er en række karriereveje, der kan passe godt til denne disciplin. I denne artikel diskuterer vi fordelene ved at studere filosofi og tilbyder ni eksempler på job for filosofistuderende.