9 Ernæringseksperttyper

9 Ernæringseksperttyper

Hvis du har en interesse i, hvordan mad påvirker en persons krop og generelle sundhed, kan du være interesseret i at blive ernæringsekspert. Ernæringseksperter kan arbejde i en række forskellige miljøer for at give råd eller pædagogisk information om ernæring. Hver type ernæringsekspert er differentieret efter, hvem deres klient er, og om de er fokuseret på at styre ernæringen for et individ eller en gruppe. I denne artikel skal du forklare, hvad en ernæringsekspert er og ni typer af ernæringsekspertkarrierer.

Hvad er en ernæringsekspert?

En ernæringsekspert er en sundhedsprofessionel med fokus på forholdet mellem ernæring i mad og hvordan det påvirker kroppen. Professionelle ernæringseksperter hjælper deres kunder med at forstå, hvordan den mad, de spiser, ændrer den måde, de føler, deres livskvalitet og deres generelle sundhed. De rådgiver klienter om, hvad de bør spise for at nå vægt- og sundhedsmål, opretholde en sund livsstil eller forebygge sygdom. De kan også rådføre sig om kostplaner, der bruger visse næringsstoffer til at bekæmpe nogle sygdomme.

Ernæringseksperter er ikke så reguleret som andre typer sundhedsprofessionelle, og der kan være job forbundet med ernæring, som har få uddannelses- eller licenskrav. Uddannelsesniveauet, der kræves for at blive ernæringsekspert, varierer fra stat til stat, men nogle stater kræver licens fra en eller flere af følgende foreninger:

  • Clinical Nutrition Certification Board (CNCB)
  • Nævnet for certificering af ernæringsspecialister (BCNS)
  • Commission on Diætetic Registration (RDN)

Læs mere: Sådan bliver du ernæringsekspert eller registreret diætist: Karrierer i ernæring

Ernæringsekspert typer

Alle ernæringseksperter arbejder med mad, men der er forskellige roller for ernæringseksperter alt efter hvor de arbejder. Her er nogle eksempler på typer af ernæringseksperter:

Klinisk ernæringsekspert

Kliniske ernæringseksperter arbejder individuelt med patienter på hospitaler og klinikker. De rådfører sig med læger og sygeplejersker om sundhedsteams for at designe og implementere madplaner, der hjælper patienter med at bekæmpe sundhedsproblemer som kræft eller diabetes. De er typisk ansatte på hospitalet eller i privat praksis.

For eksempel, hvis en patient har diabetes, kan en læge konsultere en ernæringsekspert om de kostændringer, patienten bør foretage for at sikre langsigtet sundhed og stabilitet, ud over at diagnosticere og ordinere mediation.

Mange stater kræver en form for certificering for at arbejde på hospitaler og klinikker, så hvis du er interesseret i at blive en klinisk ernæringsekspert, skal du overveje at undersøge, hvilke kvalifikationer din stat kræver.

Læs mere: Sådan bliver du en certificeret ernæringsekspert

Gerontologisk ernæringsekspert

En gerontologisk ernæringsekspert er optaget af, hvordan ernæring påvirker ældre. De arbejder på hospitaler, plejehjem og lokale sundhedscentre for at give information om, hvordan man bedst plejer ældre patienter og klienter.

For eksempel kan en gerontologisk ernæringsekspert arbejde på et plejehjem med at lave madplaner for hele befolkningen, samtidig med at han yder specialiseret pleje til ældre patienter med særlige sundhedsbehov.

Ernæringsekspert i folkesundheden

En ernæringsekspert underviser offentligheden gennem klasser, workshops eller rådgivning om ernæring. De arbejder primært med samfundsorganisationer eller lokale regeringer for at give ressourcer til folk med lavindkomst- eller højrisikojob, så de kan opretholde en sund livsstil med tilgængelige ressourcer. De kan også arbejde i offentlig fortalervirksomhed for at arbejde hen imod at etablere en bedre forståelse af ernæring i regeringsbestemmelser.

For eksempel, når regeringen udgiver nye retningslinjer for sundhed og sikkerhed, kan folkesundhedskonsulenter udvikle nye programmer for deres lokalsamfund.

Relateret: Top 25 offentlige sundhedskarrierer (med lønninger og jobbeskrivelser)

Ledelsesernæringsekspert

Store virksomheder eller institutioner, der er ansvarlige for at levere mad til deres ansatte eller offentligheden, hyrer ernæringseksperter til at overvåge fødevaredriften. Disse ernæringseksperter er fokuseret på at skabe madplaner, der omkostningseffektivt fodrer store grupper af mennesker, mens de stadig overholder virksomhedens ernæringsstandarder. De kan være ansvarlige for indkøb af fødevarer, test og budgettering.

For eksempel kan en privatskole ansætte en ernæringsekspert til at planlægge elevernes måltider og madplan inden for rammerne af skolens budget.

Sports ernæringsekspert

Sportsernæringseksperter arbejder sammen med atleter om at etablere madplaner og uddanne dem om ernæring, så de kan forbedre deres præstationer eller balancere deres aktive livsstil. Sportsernæringseksperter arbejder for universiteter, professionelle sportsligaer eller private atleter. De kan også arbejde i fitnesscentre, fitnesscentre eller sportsklinikker for at hjælpe aktive mennesker med at lære om ernæring og skabe diæter, der hjælper dem med personlige sundhedsmål eller forbedre deres atletiske evner.

For eksempel kan en ernæringsekspert, der arbejder i et fitnesscenter, arbejde sammen med en personlig træner for at hjælpe klienter med at lære om ernæring og oprette standardmadplaner for at hjælpe dem med at nå deres vægttabsmål.

Relateret: 25 job i professionel sport

Dyrenæringsekspert

Ernæringseksperter specialiserer sig i fødevarer, der giver de nødvendige næringsstoffer til forskellige dyr. De arbejder ofte for dyrefodervirksomheder og rådfører sig om ingredienserne i deres produkter. Nogle gange arbejder de direkte med institutioner, der passer dyr. Zoologiske haver, dyrereservater eller landmænd kan hyre en dyreernæringsekspert til at rådføre sig om en række forskellige dyr i deres varetægt. Dyrlæger i privat praksis kan hyre en dyreernæringsekspert til at konsultere individuelle kæledyr.

For eksempel, hvis en zoologisk have åbner en ny udstilling af elefanter, vil de konsultere en dyreernæringsekspert om, hvilke typer madbutikker de skal investere i for at sikre, at deres elefanter var tilfredse og sunde på lang sigt.

Læs mere: Hvad er en dyreernæringsekspert?

Holistisk ernæringsekspert

En holistisk ernæringsekspert fokuserer på, hvordan sind, krop og åndelige elementer arbejder sammen for at påvirke en persons helbred. Dette kunne udvide ernæringsekspertens fokus ud over madernæring og ind i andre aspekter af en klients livsstil. Holistiske ernæringseksperter kunne arbejde med private kunder eller organisationer, der søger holistisk rådgivning, som muligvis ikke følger regeringens eller sundhedsorganisationens retningslinjer for ernæring.

For eksempel kan en virksomhed, der sælger holistiske produkter, som ønsker at lancere et nyt måltidsplanprodukt, konsultere en holistisk ernæringsekspert for at rådgive om de fødevarer, der bedst kan opfylde deres kunders behov, samtidig med at de overholder deres holistiske brand.

Ernæringskonsulent

En ernæringskonsulent er en person, der konsulterer om ernæring, men ikke har opfyldt uddannelses- eller licenskravene for en certificeret ernæringsekspert. For at blive ernæringskonsulent kan du have et gymnasieeksamen eller GED og tage eksamener for at blive godkendt af American Association of Nutrition Consultants. De fleste ernæringskonsulenter arbejder med privat rådgivning eller sundhedscoaching.

For eksempel kan en sundhedscoach gerne udvide deres forståelse af ernæring og få legitimationsoplysninger fra AANC for at tilbyde ernæringsrådgivningstjenester til deres kunder.

Registreret diætist ernæringsekspert

En diætist ernæringsekspert fokuserer på ernæring og har opfyldt de nødvendige uddannelses- og legitimationskrav for at blive autoriseret som diætist. De overholder følgende kriterier:

  • Få en bachelorgrad med de nødvendige kurser akkrediteret af Accreditation Council for Education in Nutrition and Dietetics
  • Gennemfør en vis mængde feltarbejdstimer
  • Bestå en eksamen administreret af Commission on Diætetic Registration
  • Hold dig opdateret med kravene til professionel uddannelse for at bevare deres legitimationsoplysninger

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Alex Bjerregaard
Alex Bjerregaard Hvis du har en interesse i, hvordan mad påvirker en persons krop og generelle sundhed, kan du være interesseret i at blive ernæringsekspert. Ernæringseksperter kan arbejde i en række forskellige miljøer for at give råd eller pædagogisk information om ernæring. Hver type ernæringsekspert er differentieret efter, hvem deres klient er, og om de er fokuseret på at styre ernæringen for et individ eller en gruppe. I denne artikel skal du forklare, hvad en ernæringsekspert er og ni typer af ernæringsekspertkarrierer.