8 Trin Til At Blive En Ejeroperatør

Efterhånden som virksomheder udvider deres aktiviteter og henvender sig til nye kunder, har de brug for nogen til at transportere deres produkter. En gruppe lastbilchauffører, ejer-operatører, ejer deres egen vognmandsforretning og indgår aftaler om at levere produkter til disse virksomheder. Ejer-operatører arbejder ofte selvstændigt, hvilket giver dem mere frihed og fleksibilitet end traditionelle lastbilchauffører. I denne artikel forklarer vi, hvad en ejer-operatør er, hvad de gør, og hvordan man bliver det.

Hvad er en ejer-operatør?

Ejer-operatører ejer deres virksomhed og kan også indgå kontrakter med et firma eller eje deres egen lastbil og alt udstyr, de bruger til at transportere varer. Fordi de ejer virksomheden, beholder ejer-operatører de indtægter, der genereres af virksomheden, og de betaler også omkostningerne ved ejerskab, såsom forsikring, skatter og udstyrsomkostninger. De kan også vælge, hvilke job de vil acceptere, bestemme deres egen tidsplan og tilpasse deres lastbil eller andet udstyr.

Relateret: 7 af de bedst betalende lastbiljobs

Hvad gør en ejer-operatør?

Ejer-operatører transporterer varer for virksomheder, enten som kontraktansat eller selvstændig operatør, og de styrer deres egen virksomhed. Dette kan omfatte søgning af jobtavler for virksomheder, der har brug for en chauffør til at transportere produkter eller acceptere opgaver fra en virksomhed, som ejer-operatøren har kontrakt med. De kan selv transportere denne fragt eller overdrage transportopgaver til andre chauffører, der arbejder for dem. Ejer-operatører registrerer og administrerer også udgifter, opretter arbejdsplaner og udfører vedligeholdelse på deres lastbil og udstyr.

Sådan bliver du ejer-operatør

Ejer-operatører har stor frihed til at bestemme, hvad de vil lave, og de har også et stort ansvar for deres virksomhed og eventuelle medarbejdere, de måtte ansætte. Du kan følge disse trin, hvis du ønsker at blive ejer-operatør:

1. Vurder din situation

Overvej dine nuværende forhold, og hvad du skal bruge for at få succes som ejer-operatør. Spørg dig selv, hvor meget du ved om vognmandsbranchen, og hvor mange mennesker du kender i branchen. Se på din økonomi for at afgøre, om du har råd til alt, hvad du behøver for at starte din egen virksomhed.

Som enhver anden lastbilchauffør kører ejer-operatører i lange perioder og rejser ofte lange afstande. Overvej, om du er fysisk i stand til at fuldføre arbejdet, og om lange timer væk fra dit hjem passer til din livsstil. Hvis du har mindre end tre til fem års erfaring, så overvej først at arbejde som lastbilchauffør for at få nok erfaring.

Relateret: Tips til at sætte mål

2. Undersøg industrien

Rådfør dig med ejer-operatører, du kender, og andre, der kender til at drive en virksomhed, såsom skatteprofessionelle eller små virksomhedsejere. De kan give dig førstehåndsinformation om, hvad du kan forvente som ejer-operatør og tilbyde råd fra deres egne erfaringer. Overvej, om du vil udleje til et eksisterende vognmandsfirma eller arbejde helt under eget ansvar. Leasing kan være nyttigt for nye ejere-operatører, fordi virksomheder ofte leverer læs til transport, men at arbejde selvstændigt kan være lukrativt og give dig mere fleksibilitet.

3. Få dit erhvervskørekort (CDL)

Tjek dine lokale love for at være sikker på, at du opfylder alle kravene for at opnå en CDL. For de fleste stater kan du følge disse trin:

  1. Vær mindst 21 år gammel
  2. Få dit kørekort
  3. Få din CDL-tilladelse
  4. Tag et CDL træningsprogram
  5. Bestå en vejfærdighedsprøve

Afhængigt af din erfaring i lastbilbranchen, har du muligvis allerede en CDL. Uanset om du allerede har en, skal du være sikker på, at du har den korrekte klasse af CDL til din påtænkte last. For eksempel, hvis du planlægger at transportere farligt materiale, skal du have en hazmat-påtegning på din licens.

Relateret: CDL-licens: Definition og typer

4. Få det udstyr, du har brug for

Overvej hvilket udstyr eller værktøj, du måske har brug for til din virksomhed. For eksempel skal du bruge en lastbil og trailer til de fleste læs, men du kan også have brug for specialudstyr til lange eller brede læs. Du kan købe en lastbil og trailer eller lease en fra et vognmandsfirma. Dine muligheder kan omfatte:

  • Leasing: Hvis du vælger at lease, skal du muligvis udføre arbejde for den virksomhed, du leaser fra som en del af leasingaftalen.
  • Leasing-to-own: Nogle virksomheder tilbyder muligvis en lease-to-own-option, hvilket kan betyde, at du lejer på en betalingsplan, indtil du enten betaler det hele eller betaler et bestemt beløb, før du ejer det direkte.
  • Køb: Hvis du ønsker at købe din lastbil, kan du kigge efter en bank med et lavrentelån, hvis du har brug for et. En høj kreditscore, stabil arbejdshistorie og fast adresse kan hjælpe dig med at kvalificere dig til et lån i en bank.

5. Ansøg om kørekort til lastbil

Tjek dine lokale love og lovgivning, inklusive alt, der gælder, når du krydser statsgrænser. Typisk har du brug for et US Department of Transportation (USDOT) nummer og et motor carrier (MC) nummer. Hvis dit køretøj kører gennem flere stater, skal du muligvis også have et mellemstatsligt kørekort til din lastbil. Disse licenser kan tage lidt tid at behandle, normalt fire til seks uger, så sørg for at ansøge om dem, før du skal have dem.

6. Køb vognmandsforsikring

Undersøg lovene i dit område for at sikre, at du har den korrekte vognmandsforsikring, og overvej at tale med en forsikringsmægler for at diskutere dine muligheder. Typisk har ejer-operatører brug for generel og primær ansvarsdækning for at betjene deres lastbiler lovligt. Disse typer af forsikringer dækker skader på et andet køretøj eller chauffør i tilfælde af en ulykke og enhver skade på et læsseanlæg eller last under transport.

7. Reducer omkostningerne, hvor du kan

Du kan sænke dine omkostninger uden at påvirke vigtige poster i dit budget ved at holde dit udstyr fungerende korrekt for at undgå reparationer og ændre nogle af dine vaner. Du kan forbedre din brændstofeffektivitet ved at køre tæt på hastighedsgrænsen og holde din hastighed så konsistent som muligt. Du kan også undgå tomgang ved at kigge efter ruter med begrænset trafik eller forsinkelser og køre sikkert ved at bremse gradvist og dreje langsomt. Se efter ruter, der vil være hurtige og korte, og overvej at lede efter job, der begynder i nærheden af ​​din destination.

8. Se efter arbejde på læssebrædder

Lasttavler indsamler oplysninger fra virksomheder, der har brug for nogen til at transportere deres produkter, og viser de jobs, hvor chauffører kan få adgang til dem. Nogle indlæsningstavler er gratis, og andre kræver betaling for at bruge dem, og mens mange af dem er tilgængelige via et websted, er nogle apps, du kan tjekke på din telefon. Overvej, hvilken mulighed der ville være mere praktisk for dig, mens du beslutter dig for, hvilket jobpanel du vil følge. Jobs kan betales med en procentdel af den last, du transporterer, eller efter kilometertal.

Thorbjørn Søndergaard
Thorbjørn Søndergaard Efterhånden som virksomheder udvider deres aktiviteter og henvender sig til nye kunder, har de brug for nogen til at transportere deres produkter. En gruppe lastbilchauffører, ejer-operatører, ejer deres egen vognmandsforretning og indgår aftaler om at levere produkter til disse virksomheder. Ejer-operatører arbejder ofte selvstændigt, hvilket giver dem mere frihed og fleksibilitet end traditionelle lastbilchauffører. I denne artikel forklarer vi, hvad en ejer-operatør er, hvad de gør, og hvordan man bliver det.