8 Karrierer I Digitale Medier: Med Trin Til At Komme I Gang

8 Karrierer I Digitale Medier: Med Trin Til At Komme I Gang

Digitale medier er fremtiden for teknologiæraen. En karriere inden for digitale medier indebærer ofte at designe og udvikle indhold til marketinginitiativer, hjemmesider, videospil og animation. Hvis du er interesseret i at arbejde inden for det digitale mediefelt, er det vigtigt at lære, hvordan du kommer i gang, og hvilke jobs du kan overveje. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man starter en karriere inden for digitale medier og udforsker otte potentielle karrierer i denne branche.

Sådan starter du en karriere inden for digitale medier

Digitale medier involverer at bruge teknologi som internettet og elektroniske enheder til at skabe indhold, såsom lyd og video, websteder, sociale medier og videospil. Grundlæggende er digitale medier enhver form for indhold, der kræver elektroniske enheder for at skabe, distribuere og se det pågældende medie. Denne branche fortsætter med at vokse i popularitet, og der er masser af spændende muligheder, du kan forfølge.

Her er de trin, du kan følge for at begynde din karriere inden for digitale medier:

1. Lær det grundlæggende om digitale medier

Det er vigtigt for begyndere først at forstå de digitale mediers hovedkomponenter. Der findes mange forskellige digitale mediekanaler, og det er afgørende at sikre, at du kan arbejde med forskellige værktøjer, teknologier og teknikker. En bachelorgrad er en forudsætning for de fleste job inden for dette felt, men disruptive teknologier har ført til mange forskellige karriereveje. En baggrund i digitale færdigheder, som kodning, multimediedesign og programmering, kan give dig en fordel, hvis du ikke har en universitetsuddannelse.

2. Bliv ekspert på sociale medier

Digitale og sociale medier er synonyme i dag. Derfor kan du ikke forfølge en karriere i den digitale mediebranche uden at blive ekspert inden for en lang række områder, såsom søgemaskineoptimering (SEO), Google Ads og Facebook. Eksperter lærer fra pålidelige kilder, så opbyg et onlinefællesskab, der sikrer, at du kan forpligte dig til løbende uddannelse. For at blive ekspert på sociale medier skal du grundigt forstå publikums adfærd og udvikle relevante hårde og bløde færdigheder for at sikre, at du kan varetage forskellige ansvarsområder, uanset hvilket digitalt mediejob du forfølger.

3. Opret en online portfolio

Etabler en online tilstedeværelse ved at bygge din portefølje, som kan være i form af en hjemmeside eller blog. Digitale medier er praktiske og ikke teoretiske. Dit websted giver mulighed for at anvende de forskellige teknikker, du lærer i klassen, i praksis, selv før du arbejder med kunder. Få et personligt domænenavn i stedet for at bruge en gratis hostingplatform for at gøre din hjemmeside mere professionel. Mange kunder ser ud over certificering, når de ansætter kandidater til digitale mediestillinger, så en hjemmeside med høje placeringer er en ekstra fordel.

Læs mere: Sådan laver du en digital portefølje, der får dig ansat

4. Få en praktikplads

En effektiv måde at udvide din erfaring og dine færdigheder inden for digitale medier er at søge praktikmuligheder i etablerede bureauer. Som praktikant lærer du mere om bedste praksis i forskellige digitale mediekarrierer. Hvis du stadig er på college, bør du søge en praktikplads, før du dimitterer, fordi de fleste bureauer tilbyder studerende sådanne muligheder.

Læs mere: En guide til at finde en praktikplads under college

5. Hold dig informeret og opdateret

Digitale medier er en dynamisk branche, så du skal holde dig opdateret for at forblive relevant i din karriere. De teknikker og værktøjer, der bruges på dette felt, ændrer sig næsten dagligt på grund af nye opdateringer eller forstyrrende teknologier. Uanset hvilken karriere inden for digitale medier du vælger, skal du forberede dig på at fortsætte med at lære for at holde dig opdateret med dette hurtigt skiftende landskab. Du kan deltage i online chatfora og abonnere på brancheledere for at lære om de seneste trends.

Hvis du er ny i branchen, skal du først tilmelde dig et kursus, før du sender dit CV. Lær, hvordan du gør et godt indtryk for at øge dine chancer for at blive udvalgt under interviews. Du kan starte en digital mediekarriere ved at blive medlem af en virksomhed eller freelancere.

8 digitale mediekarrierer at overveje

Her er nogle velbetalte job til at starte eller fremme din karriere inden for digitale medier:

1. Digital mediefotograf

National gennemsnitsløn: $17,17 i timen

Primære opgaver: Ligesom traditionelle fotografer tager digitale mediefotografer billeder og videoer af mennesker, begivenheder, steder og genstande. De fortæller historier gennem de billeder, de fanger. I stedet for at bruge fotografisk papir og kemikalier til at fremkalde billeder, tager de billeder i et computerfilformat. Udover at tage billeder, redigerer de også billederne ved hjælp af fotoredigeringssoftware for at skabe de ønskede effekter, såsom tilføjelse af filtre og beskæring og størrelse på billeder.

2. Video editor

National gennemsnitsløn: $3.054 pr. måned

Primære opgaver: En videoredaktør redigerer rå film eller videooptagelser for at fortælle en historie til onlineprojekter såvel som film, tv-shows og reklamer. De opererer ud fra et manuskript, når de organiserer optagelser, tilføjer specialeffekter, musik, dialog og animation efter behov. De samler alle medier i redigeringssoftwaren og sikrer, at det hele er i det rigtige format. De mødes typisk med kunder for at skabe et indledende storyboard til videoen og for at lære formålet med dens oprettelse.

3. Animatør

National gennemsnitsløn: $17,94 i timen

Primære opgaver: En animator arbejder i tv-, film- og marketingindustrien for at bringe billeder til live og skabe specielle effekter med kunst. De arbejder med 3D-animation, modellering, storyboarding, billeddannelse og interaktivt flashdesign for at producere animation. Bortset fra at skabe tegnefilm, kan de også arbejde i web- og kommerciel annoncering. De er ansvarlige for at brainstorme ideer og konceptualisere indhold gennem skitser, mest for mock-ups og prototyper af nye produkter.

Relateret: Lær om at være en animator

4. Specialist i sociale medier

National gennemsnitsløn: $37.903 om året

Primære opgaver: Sociale mediespecialister skaber og administrerer indhold på forskellige sociale medieplatforme, herunder Facebook, Twitter og Instagram, med det formål at opbygge et publikum. De er ansvarlige for at sikre kundernes engagement ved at overvåge de forskellige websteders metrics, overvåge det kreative design og svare på kommentarer. Specialister på sociale medier arbejder med digitale marketingteams for at hjælpe virksomheder med at skabe brandbevidsthed. De tilbyder også vejledning til virksomheder og organisationer for at hjælpe dem med at bruge sociale medier til at annoncere nye produkter, rekruttere medarbejdere, annoncere for begivenheder og uddanne deres følgere.

5. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $3.349 pr. måned

Primære opgaver: Grafiske designere bruger speciel software til at skabe grafik som websidebilleder, avisannoncer, plakater, mediebilleder, produktetiketter og logoer. De bruger redigerings-, digital illustrations- og layoutsoftware til at skabe nye designs og opdatere gamle designs for virksomheder. De arbejder ofte med virksomheder for at hjælpe med deres branding, og de mødes med kunder for at definere et projekts omfang og præsentere designideer.

Relateret: Lær om at være grafisk designer

6. Videospil designer

National gennemsnitsløn: $71.003 om året

Primære opgaver: Videospildesignere skaber videospil til en bred vifte af formater, herunder smartphones, internettet, trådløse applikationer og konsoller. Mens nogle designere kan specialisere sig i visse aspekter af spillet, såsom historien eller karakterudviklingen, bestemmer andre spillets formål og overordnede layout. Alle spildesignere er ansvarlige for at brainstorme nye ideer, omdanne koncepter til spilbare produkter og sikre, at spil er engagerende og sjovt for brugerne. De skal også sikre sig, at der ikke er nogen fejl i det endelige produkt.

7. Webanalysespecialist

National gennemsnitsløn: $75.835 om året

Primære opgaver: Webanalysespecialister fokuserer på søgemaskineoptimering (SEO) for at vurdere effektiviteten af ​​websteder. De er ansvarlige for at evaluere kundetrafikstrømmen for at optimere alle hjemmesidens sider, øge trafikken og konvertere kundeemner til salg. De bruger derefter kundetrafikdata til at bestemme de seneste trends. Webanalysespecialister undersøger de søgeord, der kan tilbyde høje webstedsplaceringer i forskellige søgemaskineresultater. De analyserer også de faktorer, der kan påvirke et websteds antal besøg, såsom indhold og produktplacering, og udvikler løsninger til at forbedre trafikken.

8. Webudvikler

National gennemsnitsløn: $76.186 om året

Primære opgaver: En webudvikler designer og skaber netværksapplikationer og websteder. De skriver kode til programmeringsapplikationer, skaber weblinks og indhold, udvikler unik software og installerer softwareprogrammer. De kan også løse computerproblemer, debugge fejl og analysere softwaren. Virksomheder er afhængige af webudviklere til dataflowtjek, som er afgørende for at bestemme organisationens styrker og svagheder.

Relateret: Lær om at være webudvikler

Lasse Hansen
Lasse Hansen Digitale medier er fremtiden for teknologiæraen. En karriere inden for digitale medier indebærer ofte at designe og udvikle indhold til marketinginitiativer, hjemmesider, videospil og animation. Hvis du er interesseret i at arbejde inden for det digitale mediefelt, er det vigtigt at lære, hvordan du kommer i gang, og hvilke jobs du kan overveje. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man starter en karriere inden for digitale medier og udforsker otte potentielle karrierer i denne branche.