8 Jobs For Sociologi Majors

8 Jobs For Sociologi Majors

At tjene en sociologigrad kan forberede dig til at arbejde med sociale problemer i en bred vifte af givende stillinger. Afhængigt af dit fokusområde kan du specialisere dig i uddannelse, socialt arbejde, menneskelige ressourcer eller andre områder. At lære om de job, du kan få, kan hjælpe dig med at vurdere, om en sociologistuderende er den rigtige uddannelsesvej for dig.

I denne artikel diskuterer vi karrierer inden for sociologi og de vigtigste færdigheder for sociologi hovedfag.

Hvad er karrierer i sociologi?

Med en sociologiuddannelse kan du bedre forstå en multikulturel verden og analysere problemer, der påvirker grupper af mennesker over hele kloden. Som kandidat i sociologi kan du overveje at arbejde inden for et af følgende områder:

  • Uddannelse: Du kan undervise andre og lede uddannelsesinstitutioner på ethvert niveau.
  • Fundraising: Du kan rejse penge til at hjælpe nonprofitorganisationer med at vokse og tjene andre.
  • Menneskelige ressourcer: Du kan hjælpe virksomheder med at blomstre og hjælpe medarbejderne til at forfølge givende karrierer.
  • Journalistik: Du kan researche og rapportere om komplekse emner, der vedrører alle.
  • Juridisk: Du kan tage fat på kriminalitet og hjælpe folk med at trives inden for deres sociale strukturer.
  • Marketing: Du kan sikre, at virksomheder forbinder med og appellerer til deres målmarkeder.
  • Socialt arbejde: Du kan hjælpe folk med at løse problemer, så de kan leve deres bedste liv.

Hvilke færdigheder har du brug for til et sociologijob?

Når du læser sociologi, har du mulighed for at lære flere væsentlige evner. Dyrk følgende færdigheder for at udmærke sig i din sociologikarriere:

Kommunikationsegenskaber

For at dygtiggøre dig i ethvert sociologirelateret job skal du kunne tale og skrive klart og lytte og læse omhyggeligt. Når du læser sociologi, lærer du, hvordan andre mennesker tænker og handler, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse dine kommunikationsevner efter behov.

Kritisk tænkende færdigheder

Som professionel i sociologi skal du muligvis løse problemer og foreslå løsninger regelmæssigt. Når du studerer sociologi, lærer du, hvordan du stiller effektive spørgsmål og analyserer information for at producere vellykkede løsninger.

Interpersonelle færdigheder

De fleste sociologijob involverer at arbejde tæt sammen med mennesker og opbygge relationer. Som hovedfag i sociologi lærer du at forholde dig til mennesker fra en bred vifte af baggrunde, så du kan skabe meningsfulde forbindelser.

Ledelsesevner

Mange sociologijob kræver, at du demonstrerer lederskab, men at være leder kan eksistere i forskellige former. Sociologistuderende kan gå foran med et godt eksempel ved at give indsigt eller ved at vejlede teams og afdelinger.

Forskningskompetencer

Som hovedfag i sociologi lærer du, hvordan du analyserer information og finder pålidelige kilder, før du fremlægger et argument. Mange sociologijob kræver, at du bruger disse forskningsfærdigheder, når du laver anbefalinger eller leder teams.

Jobs for sociologi hovedfag

Uanset om du vil arbejde med uddannelse, fundraising, marketing eller et andet område, kan du bruge dit sociologistudium. Her er otte af de mest populære job for sociologistuderende. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på hvert lønlink nedenfor:

1. Skolerådgiver

National gennemsnitsløn: $52.002 om året

Primære pligter: Skolerådgivere evaluerer elevernes evner og hjælper dem med at erhverve de færdigheder, de har brug for for at få succes akademisk. De giver egnethedstest og interviews for at vurdere elevernes interesser og færdighedsniveauer. Disse fagfolk identificerer også problemer, der påvirker elevernes præstationer og hjælper med løsninger. Skolevejledere kan arbejde på ethvert akademisk niveau i private eller offentlige systemer.

Læs mere: Lær om at være vejleder

2. Indsamling

National gennemsnitsløn: $30.583 om året

Primære opgaver: Fundraisers er ansvarlige for at hjælpe organisationer med at rejse penge. De sætter fundraising-mål og udvikler strategier for at tjene penge. Disse fagfolk identificerer og opbygger også relationer med potentielle donorer, arrangerer møder og planlægger begivenheder for nuværende og potentielle donorer.

3. Lærer

National gennemsnitsløn: $23.333 om året

Primære opgaver: Lærere uddanner elever og hjælper elever med at tilegne sig væsentlige færdigheder. De researcher og planlægger lektioner for at undervise eleverne, og de holder forelæsninger for deres klasser. Lærere tildeler også arbejdsark og essays, bedømmer lektier og giver prøver. Mange lærere diskuterer også fremskridt med elever og deres forældre og yder ekstra assistance efter behov.

Læs mere: Lær om at være lærer

4. Personalespecialist

National gennemsnitsløn: $49.230 om året

Primære opgaver: Personalespecialister er ansvarlige for at rekruttere og placere folk i job. De screener og interviewer potentielle kandidater, kontakter referencer og laver jobtilbud. Efter ansættelse af nye medarbejdere hjælper personalespecialister med orientering og træning og overvåger fordelingsfordelingen.

Relateret: 12 HR-job, der betaler godt

5. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn: $59.923 om året

Primære opgaver: Socialrådgivere hjælper mennesker med at håndtere hverdagens udfordringer lige fra skader og handicap til afhængighed og sygdom. De evaluerer deres patienters behov og udvikler effektive løsninger. Socialrådgivere samarbejder ofte med terapeuter, andre tjenesteydere, familiemedlemmer og viceværter. De er også ansvarlige for at følge patienternes præferencer og regeringsbestemmelser.

Læs mere: Lær om at være socialrådgiver

6. Markedsforsker

National gennemsnitsløn: $56.769 om året

Primære opgaver: Markedsforskere analyserer markedsforholdene for at vurdere muligheden for at sælge et produkt eller en tjenesteydelse. De er ansvarlige for at studere markedstendenser, indsamle data fra potentielle kunder gennem undersøgelser og meningsmålinger og bruge statistikbaserede programmer til at evaluere resultater. Markedsforskere oversætter også kompleks information fra adskillige kilder til letforståelige formater, såsom grafer og rapporter. De præsenterer ofte deres resultater for ledere, der træffer beslutninger om at producere og sælge de pågældende produkter og tjenester.

7. Journalist

National gennemsnitsløn: $35.487 om året

Primære pligter: Journalister præsenterer information og fortæller faktabaserede historier, der kan publiceres ved hjælp af en række medier, herunder aviser, magasiner, radio, tv, podcasts og dokumentarer. De er ansvarlige for at udføre dybdegående forskning i emner efter eget valg og tildelte emner, som ofte inkluderer interview af mennesker. Journalister gør forskning til overbevisende historier designet til at interessere læserne, gøre opmærksom på følsomme emner eller inspirere til forandring. Mange journalister specialiserer sig inden for bestemte områder, såsom internationale konflikter eller politiske spørgsmål.

Relateret: 6 typer journalistjob at udforske

8. Advokat

National gennemsnitsløn: $53.833 om året

Primære opgaver: Advokater hjælper private såvel som virksomheder med juridiske spørgsmål. De bygger sager, indsamler beviser, udarbejder juridiske dokumenter, administrerer afklaringer og afhører vidner. Advokater repræsenterer også klienter under retsmøder og retssager, og de rådgiver klienter om den bedste fremgangsmåde givet deres unikke juridiske situation.

Læs mere: Lær om at være advokat

Lisa Lauritzen
Lisa Lauritzen At tjene en sociologigrad kan forberede dig til at arbejde med sociale problemer i en bred vifte af givende stillinger. Afhængigt af dit fokusområde kan du specialisere dig i uddannelse, socialt arbejde, menneskelige ressourcer eller andre områder. At lære om de job, du kan få, kan hjælpe dig med at vurdere, om en sociologistuderende er den rigtige uddannelsesvej for dig.