8 Højtlønnede Endokrinologiske Karrierer

8 Højtlønnede Endokrinologiske Karrierer

Endokrinologi er et dyrt område, der omfatter en bred vifte af jobs inden for medicin, sundhedspleje og videnskabelig forskning. Endokrinologer af alle typer studerer, hvordan vores kirtler og hormoner påvirker vores krop og sind. Hvis du er interesseret i disse emner, kan du drage fordel af at lære om de forskellige karriereveje for aspirerende endokrinologer. I denne artikel beskriver vi otte højtlønnede endokrinologiske karrierer og giver tips til at starte og udvikle din karriere.

Relateret: Lær om at være en endokrinolog

Hvad er endokrinologi?

Endokrinologi er studiet af fysiologi og hormonfunktion. Folk, der studerer endokrinologi, søger at forstå den rolle, som hormoner spiller i den menneskelige krop. De forsker og evaluerer virkningen af ​​hormonel funktion på vækst, udvikling, sensorisk opfattelse, fertilitet, reproduktion og stofskifte. De studerer også, hvordan et sundt endokrine system kan beskytte mennesker mod hormonrelaterede sygdomme og sygdomme.

Endokrinologer er læger, der specialiserer sig i at evaluere hormonal sundhed. De kører diagnostiske tests for at måle funktionen af ​​forskellige kirtler for at vurdere sundheden og funktionaliteten af ​​en persons endokrine system. De arbejder for at forebygge, identificere og behandle hormonrelaterede sygdomme. Deres arbejde hjælper mennesker med diabetes, infertilitet, kræft, luftvejssygdomme og skjoldbruskkirtelproblemer.

Det endokrine system er en indviklet og mangesidet komponent i menneskers sundhed, og det påvirker funktionen af ​​forskellige organer i kroppen. Af denne grund er der en række specialområder, som en endokrinolog kan fokusere på. Her er en liste over 10 almindelige underspecialiteter i endokrinologi:

 • Adfærdsmæssig sundhed
 • Metabolisme
 • Hormonerstatning
 • Diabetes
 • Neuroendokrinologi
 • Reproduktiv sundhed
 • Thyroid sundhed
 • Osteoporose
 • Endometriose
 • Endokrin onkologi

Karriereforløb for endokrinologer

Implikationerne af det endokrine system er omfattende, og listen over subspecialiteter inden for endokrinologi er også ekspansiv. Inden for hver subspecialitet er der flere roller, en person kan forfølge, afhængigt af den karrierevej, de følger. Her er forklaringer på de tre karriereveje, en person kan vælge imellem, når han går ind i endokrinologiområdet:

Klinisk endokrinologi

De, der følger en klinisk vej i endokrinologi, uddanner sig til at blive læger. Da det endokrine system påvirker så meget af den menneskelige krop, kan læger inden for dette område specialisere sig i et af mange områder. Uanset om en endokrinolog fokuserer på diabetesbehandling, hormonudskiftning, skjoldbruskkirtelsygdom, reproduktiv onkologi eller enhver anden specialitet, er deres primære fokus og funktion at identificere, forebygge og behandle sygdomme og sygdomme ved at regulere kemiske og hormonelle signaler produceret i kroppen.

Endokrin sygepleje

I lighed med klinisk endokrinologi fokuserer endokrin sygepleje også på behandling af patienter med kemiske eller hormonrelaterede sygdomme eller lidelser. Folk, der forfølger denne karrierevej, uddanner sig til at blive registrerede sygeplejersker eller sygeplejersker, og de specialiserer sig ofte i geriatrisk eller pædiatrisk endokrinologi. De arbejder sammen med læger, endokrinologer og andre medicinske fagfolk for at give vejledning for at hjælpe med at understøtte sund endokrin funktionalitet.

Endokrin videnskab

Endokrin videnskab er en karrierevej for folk, der ønsker at studere de kemiske og hormonelle elementer i det endokrine system. De udfører forskning og videnskabelige undersøgelser for at undersøge endokrin sundhed, og de arbejder på at udfordre konventioner vedrørende denne indviklede kropsfunktion og system. Dem, der forfølger en karriere inden for endokrin videnskab, kan arbejde som kemikere, biologer, kliniske forskere og forskere. I lighed med dem, der går i gang med andre endokrinologiske karriereveje, fokuserer endokrine forskere regelmæssigt deres arbejde og forskningsindsats på et specifikt organ, sygdom, tilstand eller lidelse.

8 højtlønnede endokrinologiske karrierer

Her er en liste over otte højtlønnede job, som endokrinologer skal forfølge:

1. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $73.480 om året

Primære opgaver: En registreret sygeplejerske er en sygeplejerske, der yder pleje til patienter i en række forskellige miljøer, herunder hospitaler, lægekontorer, rehabiliteringscentre og klinikker. De er typisk ansvarlige for at overvåge vitale statistikker, administrere medicin og arbejde sammen med andet medicinsk personale for at genoprette og helbrede deres patienter. De udfører diagnostiske tests, opdaterer patientjournaler og giver undervisning i posthospital behandling. Endokrine sygeplejersker er ansvarlige for at behandle patienter med endokrine relaterede lidelser såsom hyperthyroidisme, hypothyroidisme og diabetes mellitus og kan også have en yderligere specialisering, såsom pædiatrisk endokrinologisk sygepleje.

Læs mere: Sådan bliver du pædiatrisk endokrinologisk sygeplejerske i 5 trin

2. Kemiker

National gennemsnitsløn: $80.613 om året

Primære opgaver: En kemiker er ekspert i kemikaliers struktur, interaktion, brug og fordele. Medicinske kemikere forsker i og udvikler kemiske forbindelser til brug i terapeutisk medicin. De kan arbejde for at skabe ny medicin eller forbedre effektiviteten og virkningen af ​​eksisterende medicin som en del af deres daglige arbejde. Kemikere samarbejder med farmakologer, biologer og toksikologer i udvikling, test og administration af ny medicin. Kemikere, der arbejder inden for endokrinologi, fokuserer deres forskning og udvikling på medicin, der hjælper med at regulere hormoner og øge den sunde funktion af det endokrine system.

3. Forsker

National gennemsnitsløn: $107.745 om året

Primære opgaver: En forsker udfører videnskabelig forskning ved hjælp af accepterede kriterier, teknikker og metoder for at lukke huller i viden om deres valgte forskningsfelt og udvikle og forfine videnskabelige teorier. De udfører forskning og eksperimenter og deler hypoteser og resultater med peer-kolleger til gennemgang og publicering i medicinske tidsskrifter og tidsskrifter. Forskere inden for endokrinologi fokuserer deres forskning på at forstå hormoners rolle i den menneskelige krops funktion, det job, som visse kropslige organer har i produktion og regulering af hormoner og relaterede emner i den overordnede specialisering af endokrinologi.

Læs mere: Sådan får du succes som klinisk forsker

4. Praktiserende sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $113.408 om året

Primære opgaver: En praktiserende sygeplejerske er en avanceret praksissygeplejerske, der bidrager til alle aspekter af patientbehandling, herunder diagnosticering og behandling af sygdomme, yde rådgivning og rådgivning vedrørende løbende pleje og sygdomsforebyggelse. De arbejder i en række forskellige miljøer såsom lægekontorer, hospitaler, kritiske plejefaciliteter og rehabiliteringscentre. Sygeplejersker kan arbejde selvstændigt eller som en del af et medicinsk behandlingsteam. De kan specialisere sig i specifikke områder, såsom endokrinologi. Endokrinologisk sygeplejerske fokuserer deres pleje på patienter med sygdomme eller abnormiteter i organerne eller hormonerne i det endokrine system.

5. Infertilitetsspecialist

National gennemsnitsløn: $170.099 om året

Primære opgaver: En infertilitetsspecialist diagnosticerer og behandler patienter, der oplever infertilitet eller vanskeligheder med at undfange et barn. De er eksperter inden for menneskelig fertilitet og de roller, de endokrine og reproduktive systemer spiller i undfangelsen. De arbejder direkte med patienterne for at forstå deres sagshistorie, medicinske baggrund, ønskede resultater for at ordinere de mest effektive behandlingsprotokoller som muligt. Infertilitetsspecialister udfører test af en patients hormonniveauer og funktioner, der relaterer sig til undfangelse og graviditet, og ordinerer behandlingsprotokoller såsom kunstig befrugtning, in vitro-fertilisering og hormonsubstitutionsterapi.

Relateret: Top 25 bedste sundhedsjob

6. Endokrinolog

National gennemsnitsløn: $237.072 om året

Primære opgaver: En endokrinolog er en specialiseret læge, der er ekspert i sammensætningen, vigtigheden og den korrekte funktion af det endokrine system og i diagnosticering og behandling af relaterede sygdomme. Endokrinologer behandler patienter med hormonelle lidelser og sygdomme som infertilitet, unormal skjoldbruskkirtelfunktion og diabetes. De evaluerer og diagnosticerer patienter gennem en forståelse af deres medicinske baggrund og sagshistorie og bruger en række forskellige testprotokoller til at identificere og behandle sygdomme, der påvirker det endokrine system. Endokrinologer kan arbejde alene eller som en del af et medicinsk plejeteam for holistisk behandling af patienter.

Relateret: Sådan bliver du en endokrinolog

7. Onkolog

National gennemsnitsløn: $271.615 om året

Primære opgaver: En onkolog er en læge, der fokuserer på diagnosticering og behandling af kræftformer af alle varianter. De arbejder typisk som en del af et kræftbehandlingsteam og sundhedsspecialister, der samarbejder om at tage sig af kræftpatienter. Onkologer udfører tests ved hjælp af innovative diagnostiske teknikker til nøjagtigt at diagnosticere og behandle kræftsygdomme. Onkologer kan yderligere koncentrere deres praksis om at behandle visse typer kræft eller visse typer patienter, såsom børn. Hormonelle komponenter i en kræftdiagnose eller kræftformer, der påvirker organer eller kirtler i det endokrine system, tager viden om eller specialisering i endokrinologi.

8. Kirurg

National gennemsnitsløn: $287.740 om året

Primære opgaver: En kirurg er en type læge, hvis tekniske ekspertise er i udførelsen af ​​kirurgi for at reparere skader og brækkede knogler, forhindre sygdomsspredning og korrigere misdannelser af knogler. De udfører undersøgelser ved hjælp af værktøjer som røntgenbilleder, CAT-scanninger og MRI'er for at afgøre, om operation er nødvendig. De bestemmer også, hvordan de nødvendige procedurer skal udføres sikkert og effektivt. Kirurger arbejder tæt sammen med andre specialister som en del af et patientplejeteam. Kirurgi, der direkte påvirker eller påvirker organer og kirtler i det endokrine system, kræver en forståelse af det endokrine system og dets funktioner.

Læs mere: Læge vs. kirurg: Hvad er forskellen?

6 ekstra job for endokrinologer

Her er seks yderligere jobtitler for endokrinologer med specifikke fokusområder:

 • Adfærdsendokrinolog
 • Endokrin dyrlæge
 • Pædiatrisk endokrinolog
 • Geriatrisk endokrinolog
 • Nuklear endokrinolog
 • Neuroendokrinolog

5 tips til at starte en karriere inden for endokrinologi

Her er fem tips til at skabe en vej for din karriere inden for endokrinologi:

Studer kemi og biologi

Endokrinologi kredser om at opretholde hormon- og kirtelsundhed og forebygge og behandle hormonrelaterede sygdomme. Før, under og efter din formelle træning finder sted, er det vigtigt at studere kemi og biologi. At have dybdegående viden og forståelse for disse videnskabelige områder er vigtigt for at behandle patienter, udføre forskning og ændre eller fremskridt i den måde, endokrinologiske sygdomme behandles på.

Udvikle fremragende studievaner

Folk, der ønsker at forfølge endokrinologi, søger ofte at blive læger, sygeplejersker, læger, forskere, kemikere og biologer. Uanset hvilken karrierevej inden for endokrinologi nogen vælger, skal de tjene en eller flere grader fra et kollegium eller universitet, og de vil sandsynligvis opnå certifikater eller endda doktorgrader inden for deres specialeområde. Det er vigtigt at udvikle fremragende studievaner, såsom tidsstyring, notering og regelmæssig læsning, for at få succes med deres akademiske bestræbelser.

Læs mere: 21 studietip til college for at hjælpe dig med at få succes

Fremme dine problemløsningsevner og nysgerrighed

Uanset om du overvejer at gå i skole for endokrinologi, eller du er i gang med en medicinsk skole eller et sygeplejeprogram, er det vigtigt at opmuntre din akademiske og videnskabelige nysgerrighed og fremme dine problemløsningsevner. Undersøg spørgsmål vedrørende hormonel sundhed og det endokrine system, og opstil, test og undersøg dine ideer. At udvikle og fremme disse færdigheder og egenskaber er en vigtig del af din forberedelse til en karriere som endokrinolog og forsker.

Deltag i et endokrine eller videnskabelige samfund

Der er en bred vifte af videnskabelige samfund og endokrine samfund. De er grupper af mennesker, der repræsenterer et medicinsk og videnskabeligt samfund. Hver enkelt gruppe er dedikeret til at gøre fremskridt i forhold til endokrinologisk forskning og behandlingsmetoder. At slutte sig til et fællesskab af videnskabelige forskere, læger, kirurger og endokrine sygeplejersker kan hjælpe med at udvide din kliniske viden og forbedre din evne til at behandle og pleje dine patienter. Her er en liste over seks store endokrine samfund, du måske ønsker at udforske:

 • Det endokrine samfund
 • American Association of Endocrine Surgeons (AAES)
 • American Association of Clinical Endocrinologists (AACE)
 • American Society of Endocrine Physicians Assistants (ASEPA)
 • Endocrine Nurses Society (ENS)
 • The Pediatric Endocrine Society (PES)

Læs mere: Spørgsmål og svar: Hvad er en professionel organisation?

Udforsk flere specialer under dit opholdsprogram

Det endokrine system er komplekst, og studiet af menneskelig kemi, hormoner og kirtler kan anvendes på en lang række specialer inden for medicin og videnskab. Som en klinisk studerende i endokrinologi vil du sandsynligvis deltage i et medicinsk opholdsprogram, et sygeplejeopholdsprogram eller et videnskabeligt forskningspraktik. Ved at udforske flere specialer og tale med mennesker, der arbejder inden for forskellige områder af endokrinologi, kan du få en bedre forståelse af de emner og fagområder, der interesserer dig mest.

Asmus Kjærsgaard
Asmus Kjærsgaard Endokrinologi er et dyrt område, der omfatter en bred vifte af jobs inden for medicin, sundhedspleje og videnskabelig forskning. Endokrinologer af alle typer studerer, hvordan vores kirtler og hormoner påvirker vores krop og sind. Hvis du er interesseret i disse emner, kan du drage fordel af at lære om de forskellige karriereveje for aspirerende endokrinologer. I denne artikel beskriver vi otte højtlønnede endokrinologiske karrierer og giver tips til at starte og udvikle din karriere.