8 Gratis Karriereegnethedsprøver For Voksne

8 Gratis Karriereegnethedsprøver For Voksne

Karriereegnethedstest er en fantastisk måde for enkeltpersoner at få en bedre forståelse af, hvilke typer job der passer bedst til deres interesser, personlighed og færdigheder. Disse tests kan give klare ideer til, hvilken karrierevej der passer bedst til dig og hjælpe dig med at vælge dit næste skridt i dit professionelle liv. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de mest populære karriereegnethedstest, der er tilgængelige for voksne, og hvad du kan forvente af hver.

Hvad er en karriereegnethedstest?

Karriereegnethedstest er test, der giver karriereforslag baseret på din personlighed, færdigheder, interesser og værdier. Uanset om du lige er på vej ind i arbejdsstyrken eller er nysgerrig efter, hvordan et karriereskifte kan se ud for dig, kan disse test give nyttige indsigter i, hvilken type job der passer bedst til dig. Karriereegnethedstest kan også give dig en idé om, hvilken type arbejdsmiljø du ville klare dig bedst i, og om du vil udmærke dig i en karriere, der er menneskeorienteret eller mere individuel baseret.

Typer af karriereegnethedsprøver

Der findes mange forskellige typer af karriereegnethedstests. Hver type vil måle en anden faktor, der kan påvirke dit karrierevalg og den generelle jobtilfredshed. Det er ofte bedst at tage flere typer karriereegnethedsprøver for at få en god idé om, hvilken slags job du ville klare dig bedst i.

Her er et par af de typer karriereegnethedstest, du kan finde:

Personlighedstest

Disse test baserer resultater på din unikke personlighed. For eksempel, hvordan du træffer beslutninger, og hvor godt du arbejder under pres, er alle komponenter i din personlighed, der kan påvirke, hvilken type karriere du kan nyde.

Færdigheder

Aptitude tests, der evaluerer dine færdigheder, kan hjælpe med at finde frem til kald, der er ideelle til dit unikke færdighedssæt. For eksempel, hvis du er en exceptionel forfatter, kan du blive foreslået at kigge på et job, der involverer at producere indhold til en hjemmeside eller skrive bøger til børn.

Værdier

At forstå dine værdier kan være nyttigt, når du skal afgøre, hvilken karriere du ønsker at forfølge. En karrieretest baseret på dine værdier kan tyde på, at du overvejer job, der stemmer overens med både dine personlige og professionelle værdier og tager højde for, hvad der motiverer dig på arbejdspladsen.

Interesser

Mange mennesker oplever, at de klarer sig bedst i et job, der på en eller anden måde er relateret til deres unikke interesser. Hvis du for eksempel er interesseret i dyr, kan det være en god idé for dig at forfølge en karriere som dyrlæge. Karriereegnethedstest, der analyserer dine interesser, kan hjælpe med at give dig forslag til job, der passer til disse interesser.

8 gratis karriereegnethedstest, der hjælper dig med at finde din næste karriere

Der findes flere forskellige karriereegnethedstest, som du nemt kan tage på internettet. Mange af disse tests er gratis og kræver kun kort tid at tage.

Følgende er otte af de mest populære gratis karriereegnethedstest, du kan tage i dag:

  1. 123 Karrieretest
  2. O * NET Interesseprofiler
  3. Keirsey Temperament Sorter
  4. Princeton Review Karriere Quiz
  5. Test farve
  6. Menneskelige metrikker
  7. Stikilde
  8. MAPP karrieretest 

1. 123 Karriereprøve

123 Karrieretest er en enkel og letanvendelig karriereegnethedstest, der hjælper med at identificere karrierer, der bedst matcher din personlighed. Den foreslår også, hvilke arbejdsmiljøer der passer bedst til netop dine behov. Denne test kræver, at du vælger "ja" eller "nej" baseret på dine præferencer for forskellige billeder af mennesker, der udfører arbejdsrelaterede opgaver. Så foreslår den karriere baseret på dine resultater.

2. O * NET Interest Profiler

Denne test er understøttet af det amerikanske arbejdsministerium og giver karriereforslag baseret på dine interessetendenser. Tendenserne brugt i denne test inkluderer undersøgende, sociale, initiativrige, kunstneriske, konventionelle og realistiske. O * NET Interest Profiler er baseret på dine svar på 60 spørgsmål, som får dig til at bedømme forskellige arbejdsaktiviteter fra "stærkt kan lide" til "stærkt lide".

3. Keirsey Temperament Sorter

Keirsey Temperament Sorter hjælper med at identificere dit specifikke temperament inden for arbejdsmiljøet såvel som din personlighedstype. Baseret på dine resultater vil denne test mærke din personlighed som enten Guardian, Artisan, Rational eller Idealist. Du vil få en beskrivelse af dit temperament og din personlighedsprofil med mulighed for at betale for en komplet rapport.

4. Princeton Review Career Quiz

Denne karriereegnethedstest tilbyder karriereforslag baseret på din stil og interesser, som den vedrører arbejdsstyrken. Det er sammensat af 24 spørgsmål, der får dig til at vælge mellem to arbejdsrelaterede muligheder. I slutningen af ​​quizzen får du en farve baseret på dine resultater. Du får derefter en liste over potentielle karrierer, der passer bedst til personer i din farvegruppe.

5. Test farve

I denne test skal du igennem en todelt udvælgelsesproces, hvor du vælger forskellige farver. Baseret på de farver, du vælger, vil du derefter få en indledende analyse af din personlighed og karrieremæssige evner. Du vil have mulighed for at købe en mere dybdegående analyse af dine resultater samt yderligere karriereforslag baseret på dem.

6. Human Metrics

Human Metrics kombinerer metoder fra både Typology Central Jung Personality Test og Myers-Briggs Personality Type Indicator for at vurdere din personlighed baseret på begge testskalaer. Denne test vil derefter give dig forskellige forslag til din karriere, personlige udvikling og andre forretningsrelaterede vurderinger.

7. Stikilde

Pathsource er en app til din mobile enhed, der giver dig karrieremuligheder baseret på din personlighed og interesser. Denne app giver også en omfattende database med job baseret på akademiske præstationer såsom forskellige typer grader. Du kan også undersøge gymnasier baseret på forskellige faktorer såsom økonomisk støtte og tilbudte majors.

8. MAPP Karriere Test

Motivational Appraisal Personal Potential (MAPP) karrieretest er en vurdering, der giver karriereforslag baseret på din personlighed. Det hjælper dig også med at afgøre, hvor dine karrieremotiver ligger, og de bedste erhvervskategorier, du sandsynligvis ville udmærke dig i. Denne test tager kun 22 minutter at gennemføre og er blevet brugt af mere end otte millioner mennesker verden over.

Tony Lorentzen
Tony Lorentzen Karriereegnethedstest er en fantastisk måde for enkeltpersoner at få en bedre forståelse af, hvilke typer job der passer bedst til deres interesser, personlighed og færdigheder. Disse tests kan give klare ideer til, hvilken karrierevej der passer bedst til dig og hjælpe dig med at vælge dit næste skridt i dit professionelle liv. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de mest populære karriereegnethedstest, der er tilgængelige for voksne, og hvad du kan forvente af hver.