7 Typer Filmproducenter: Med Jobopgaver Og Lønninger

7 Typer Filmproducenter: Med Jobopgaver Og Lønninger

Filmproducenter har en særlig vigtig rolle i filmproduktion, da de overvåger en films tilblivelse fra start til slut. Der er et par forskellige roller til rådighed for filmproducenter, som hver især foregår på forskellige niveauer og fokuserer på forskellige aspekter af at producere en film. Hvis du vil ind i filmbranchen som producer, kan du med fordel lære om de forskellige jobtitler, du kan søge, så du ved, hvordan du bedst forbereder dig til feltet. I denne artikel udforsker vi syv typer filmproducenter, inklusive deres typiske lønninger og jobopgaver.

Relateret: Sådan bliver du producent

Hvad er en producent?

En producent i filmindustrien hjælper med at skabe nye film ved at overskue produktionsprocessen fra dens begyndelse til dens afslutning. Dette kan involvere samarbejde med andre kreative for at udvikle ideer til nye film, sikre finansieringsmuligheder for kommende filmprojekter og give input til detaljer som casting og optagelsessteder. Producere kan også have ansvar som at mødes med en films instruktør for at hjælpe med at udvikle en kreativ vision og gennemgå optagelser efter optagelserne for at sikre, at redigeringsprocessen skaber den historie, de ønsker at fortælle.

Mange producenter specialiserer sig i at arbejde med en bestemt type eller genre af film. En producent kan for eksempel primært fokusere på at producere gyserfilm, mens en anden producent måske specialiserer sig i at skabe familievenlige film. Et filmhold ansætter også typisk andre typer producenter, der kan støtte en filmproducent i deres arbejdsopgaver, såsom en musikproducent til at overvåge udviklingen af ​​en films soundtrack.

Relateret: Alt hvad du behøver at vide om at blive filmproducent

7 typer filmproducenter

Her er syv forskellige jobtitler, som en filmproducent kan forfølge:

1. Produktionsassistent

National gennemsnitsløn: $34.876 om året

Primære opgaver: En produktionsassistent er en professionel på begynderniveau inden for film, som hjælper producenten under hele produktionen af ​​en film. Deres specifikke jobopgaver kan variere afhængigt af den film, de arbejder på, men de fleste har ansvar som at levere call sheets til skuespillere i starten af ​​hver filmdag, vejlede skuespillere til forskellige afdelinger for at sikre, at de har deres makeup, hår og kostumer klar før du optager scener og reagerer på uforudsete omstændigheder baseret på anvisninger fra producenten. Mange producenter begynder deres karriere ved at arbejde som produktionsassistent for at lære om feltet.

Relateret: Lær om at være produktionsassistent

2. Producer

National gennemsnitsløn: $41.493 om året

Primære opgaver: En producent fører tilsyn med oprettelsen og distributionen af ​​en film. Deres job kan indebære at organisere budgettet for en film for at sikre, at de finansierer alle vigtige opgaver, overvåge filmoptagelsesprocessen for at sikre, at alle scener følger deres og instruktørens kreative visioner og lægge planer for distribution, når en film er færdiggjort og udgivet til offentligheden. Producere kan også deltage i markedsføringsopgaver for nye film, herunder udvikling af reklamekampagner og køb af slots til at vise de reklamer, de laver, såsom tv-reklamer eller offentlige trykte reklamer.

Relateret: Lær om at være filmproducent

3. Produktionskoordinator

National gennemsnitsløn: $44.089 om året

Primære opgaver: En produktionskoordinator fører tilsyn med driften af ​​et produktionskontor, hvilket kan give dem et højt niveau af ansvar for hver film, de arbejder på. Produktionskoordinatorer kan have flere jobopgaver, såsom at koordinere rejser og ophold for filmhold og skuespillere og organisere dokumenter som call sheets for skuespillere og tidsplaner for optagelser. En produktionskoordinator kan også hjælpe en produktionsleder med at udføre eventuelle afsluttende opgaver, der kan bidrage til en films færdiggørelse, såsom bekræftelse af endelige redigeringer af en film og afslutning af regnskab med leverandører af rekvisitter og kostumer.

4. Webproducent

National gennemsnitsløn: $47.848 om året

Primære opgaver: En webproducent fokuserer på at skabe digitale platforme, som hjemmesider, og værktøjer til promovering og markedsføring, der foregår online. For en webproducent, der arbejder i filmindustrien, kan deres job indebære at udvikle nye websteder, der giver information om en kommende film, udvikle marketingmateriale som annoncer og trailere, der skal publiceres online og skrive kopi til online kampagner. Webproducenter kan også vedligeholde de websteder, de laver, ved at overvåge deres ydeevne og deltage i fejlfinding, når der opstår uforudsete fejl.

5. Associeret producent

National gennemsnitsløn: $51.487 om året

Primære opgaver: En associeret producent, nogle gange kaldet en assisterende producent, yder støtte til producenten ved at hjælpe det kreative team med at samle filmprojekter. Associerede producenter kan hurtigt redigere og omskrive dele af manuskripter, der skal justeres under produktionsprocessen, og vejlede filmredaktører i at vælge de bedste optagelser og optagelser af scener og organisere manuskripter til bordlæsning og optagelser. En associeret producent skriver også typisk den kopi, som et marketingteam kan bruge til at promovere en ny film, såsom tag-linjer til reklamer og manuskripter til trailere og reklamer.

6. Indholdsproducent

National gennemsnitsløn: $52.153 om året

Primære opgaver: En indholdsproducent, nogle gange kaldet en interaktiv producent, fører tilsyn med produktionen af ​​interaktivt indhold, som virksomheder kan udgive online for at promovere nye filmprojekter. Indholdsproducenter kan have mange lignende jobopgaver som webproducenter, men de har også ansvar, der fokuserer på at udvikle interaktive digitale produkter, såsom spil, som forbrugerne kan spille for at lære om nye film eller animationer af filmkarakterer, der bevæger sig og taler. En indholdsproducent kan også være med til at skabe grafik og animationer til hjemmesider, især når et filmhold laver en salgsfremmende hjemmeside specifikt til en ny film.

7. Executive producer

National gennemsnitsløn: $71.198 om året

Primære opgaver: En executive producer er ofte den højeste producer på et filmprojekt. De kan have mange ansvarsområder, såsom at føre tilsyn med andre producenter, et filmhold måtte ansætte, deltage i den kreative proces ved at tilbyde deres egne ideer til en film og finde afsætningsmuligheder for distribution, når en film er færdig. De fleste udøvende producenter hjælper også med at finansiere de film, de producerer, ved at stille startkapital til rådighed til at betale for elementer som ansættelse af besætning og skuespillere, sikring af lokationer og byggesæt.

Ove Kruse
Ove Kruse Filmproducenter har en særlig vigtig rolle i filmproduktion, da de overvåger en films tilblivelse fra start til slut. Der er et par forskellige roller til rådighed for filmproducenter, som hver især foregår på forskellige niveauer og fokuserer på forskellige aspekter af at producere en film. Hvis du vil ind i filmbranchen som producer, kan du med fordel lære om de forskellige jobtitler, du kan søge, så du ved, hvordan du bedst forbereder dig til feltet. I denne artikel udforsker vi syv typer filmproducenter, inklusive deres typiske lønninger og jobopgaver.