7 Typer Detektiver

7 Typer Detektiver

Hvis du har et videbegærligt sind og nyder at bruge dine problemløsningsevner, så overvej at forfølge en karriere som detektiv. Når du indtaster dette felt, kan du vælge mellem en række specialiseringer. At forstå, hvad hver specialisering involverer, kan hjælpe dig med at træffe en mere strategisk beslutning vedrørende din fremtidige karriere. I denne artikel definerer vi rollen som detektiv, forklarer de nødvendige færdigheder, lister syv forskellige typer detektiver og besvarer ofte stillede spørgsmål vedrørende dette erhverv.

Relateret: Sådan bliver man detektiv

Hvad er en detektiv?

Også kendt som en efterforsker, arbejder en detektiv ofte for et retshåndhævende organ, hvor de indsamler oplysninger og beviser for at opklare en række forskellige forbrydelser. Ved hjælp af disse beviser bestemmer de, hvad der virkelig skete, og identificerer en gerningsmand. Detektiver specialiserer sig ofte i en bestemt type kriminalitet, såsom drab eller bedrageri. De tildeles typisk én sag, indtil den er droppet, en anholdelse er foretaget, eller indtil en retssag er afsluttet.

Selvom en detektivs specifikke opgaver varierer efter deres specialisering og den afdeling, de arbejder for, har de nogle fælles ansvar. Her er nogle af en detektivs primære opgaver:

  • Indsamling af fakta og fysiske beviser på et gerningssted for at opklare en forbrydelse
  • Udarbejdelse og gennemgang af formelle rapporter
  • Observation af kriminelle mistænktes aktiviteter
  • Udfører razziaer og arresterer kriminelle
  • Brug af afdelingens ressourcer til at hjælpe med at opklare en forbrydelse
  • Interview af vidner, mistænkte og informanter for at identificere alibi, tidsrammer, potentielle mistænkte, manglende information og spor, der kan føre dig til at løse en sag
  • Afhøre mistænkte for at indsamle så mange beviser som muligt til en sag eller for at identificere en gerningsmand
  • At vidne i retssalen ved at forklare beviserne eller ved at tjene som vidne

Relateret: Lær om at være detektiv

Detektivfærdigheder

Ikke alene skal du opfylde uddannelses- og uddannelseskravene for at blive detektiv, men du har også brug for et vist sæt færdigheder, der gør det muligt for dig at udføre dine arbejdsopgaver bedst muligt. Som med alle jobs har du brug for en kombination af hårde og bløde færdigheder. Her er nogle af de færdigheder, du har brug for som detektiv:

Detaljeorienteret

Detektiver bruger deres opmærksomhed på detaljer, når de analyserer de beviser, de indsamler, for at hjælpe dem med at opklare en forbrydelse. De bruger også denne evne til at opsøge potentielle kundeemner, interviewe mistænkte og for at sikre, at en undersøgelse ikke mangler vigtige oplysninger, der kan kompromittere en retssag.

Kreativitet

Når de håndterer vanskelige mistænkte, bruger detektiver deres kreativitet til at hjælpe med at fremkalde tilståelser. De bruger også deres kreativitetsevner til at sammensætte elementer af forbrydelsen, som deres team indsamlede som bevis.

Fotografiske færdigheder

Detektiver bruger deres fotografiske færdigheder til at analysere fotografier relateret til en sag og fotografere bevis på gerningsstedet, som de kan bruge til at hjælpe dem med at løse en sag.

Tålmodighed

Da de fleste sager tager et stykke tid at løse, har detektiver brug for en stor portion tålmodighed for at vente på, at alle beviserne dukker op. At have tålmodighed giver dig mulighed for at samle flest mulige beviser for at sikre, at du løser en sag med så mange oplysninger som muligt. Det sikrer også, at du ikke mangler vigtige oplysninger eller beviser. I mange tilfælde afgør din tålmodighed, hvor effektivt du har løst en sag.

Supervisionskompetencer

Detektivfærdigheder bruger deres tilsynsevner til at sikre stærk kommunikation og samarbejde med deres team og deres underordnede. Hvis du leder dit team effektivt og overvåger dem efter bedste evne, kan du løse sager hurtigere og mere effektivt.

Kommunikationsegenskaber

Detektiver bruger deres kommunikationsevner til effektivt at interagere med deres team, deres underordnede, vidner og mistænkte. At have stærke kommunikationsevner giver dem mulighed for at stille klare spørgsmål og aktivt lytte til en persons svar for at sikre, at de ikke går glip af vigtig information.

De bruger også deres kommunikationsevner til at evaluere kropssprog, som kan hjælpe med at afgøre, om den person, de taler med, tilbageholder information. Når de vidner i retten, bruger de deres stærke kommunikationsevner til klart at præsentere deres resultater for både juryen og dommeren, der præsiderer over sagen.

Kritisk tænkning

Som detektiv skal du analysere komplekse situationer og problemer effektivt. Ved at gøre dette kan du finde løsninger til en række forskellige sager. At have kritisk tænkning giver dig mulighed for at finde logiske konklusioner baseret på beviser, du har indsamlet. Derudover giver denne færdighed dig mulighed for at se objektivt på sager og uden fordomme, der kan påvirke din virkelighedsopfattelse.

Computer og teknologi

Detektiver bruger deres teknologiske færdigheder, når de bruger en række forskellige computerdatabaser. De bruger også denne færdighed til at udføre baggrundstjek af potentielle mistænkte. At vide, hvordan man bruger databaser, der er relevante for den sag, de arbejder på, hjælper dem med at løse det lettere.

Typer af detektiver

Mens alle detektiver samler beviser for at hjælpe med at opklare en forbrydelse, afhænger deres specifikke pligter af deres særlige arbejdsområde. Inden for de to brede kategorier af offentlige og private detektiver findes der mange typer detektiver med forskellige specialer. At kende forskellene mellem disse detektiver kan hjælpe dig med at træffe en mere informeret beslutning om din fremtidige karriere. Her er de forskellige typer detektiver at overveje:

Drabsdetektiv

Drabsdetektiver efterforsker mord og pågriber den ansvarlige for forbrydelsen. De vurderer gerningssteder, undersøger offeret, taler med vidner, gennemgår et gerningssted og indsamler bevismateriale for at hjælpe med at løse sagen. Drabsdetektiver fotograferer eller optager også scenen, interviewer vidner og mistænkte og kommunikerer effektivt med andre detektiver og deres kriminalvidenskabelige efterforskningsenhed.

Politidetektiv

Også kendt som kriminelle efterforskere, politidetektiver efterforsker forbrydelser, herunder røveri, brandstiftelse, drab og ejendomsforbrydelser. Som politiefterforsker kan du specialisere dig i en af ​​disse specifikke former for kriminalitet. Politiets detektiver indsamler beviser, følger spor, afhører vidner og ofrene for forbrydelsen, skriver rapporter og tager notater, afhører mistænkte og foretager anholdelser. Politiets detektiver udarbejder også arrestordrer og kendelser, der er nødvendige for at ransage visse lokaler. De vidner også i retten efter behov for at hjælpe en jury med at nå frem til en dom.

Retsmedicinsk detektiv

Også kendt som retsmedicinske efterforskere, bruger retsmedicinske detektiver deres viden om biologi, fysik og kemi til at efterforske og analysere gerningsstedsbeviser. De løser forbrydelser ved at bestemme, hvornår og hvordan forbrydelsen fandt sted. Retsmedicinske detektiver indsamler ikke kun fysiske beviser fra et gerningssted, men de analyserer også beviser og prøver ved at køre en række videnskabelige tests. Derudover skriver retsmedicinske detektiver detaljerede rapporter og bruger videnskabelige beviser til at bevise, hvad der virkelig skete. I mange tilfælde vidner de i retten og fremlægger deres resultater for en dommer og jury.

Computerkriminalitetsefterforsker

Også kendt som en computerkriminalitetsefterforsker efterforsker en computerkriminalitetsdetektiv en forbrydelse, der involverer en computer og et computernetværk. De løser en række sager såsom computerhacking og sager om krænkelse af ophavsret. Nogle computerkriminalitetsdetektiver hjælper også med at gendanne computerdata til brug som bevis ved retsforfølgning af forbrydelser. På grund af dette vidner de ofte i retten. Andre efterforskningsopgaver for computerkriminalitet omfatter inspektion af softwareapplikationer for fejl, analyse af computersystemer, indsamling af computersystemoplysninger, gendannelse af krypterede filer og forbedring af et computersystems ydeevne.

Narkotikadetektiver

Narkotikadetektiver arbejder på lokalt, statsligt og føderalt niveau og efterforsker ulovligt salg og køb af ulovlige stoffer ved at arbejde på sager, der involverer narkotikarelaterede lovovertrædelser. De har til formål at identificere, arrestere og eliminere illegale narkoorganisationer og de narkohandlere, der arbejder i denne slags operationer og organisationer. For at pågribe disse narkohandlere arbejder narkotiske detektiver undercover i et forsøg på at skjule deres sande identitet uden at rejse mistanke.

Cold case-detektiver

Cold case-detektiver arbejder på uopklarede eller "kolde" sager. De arbejder ofte med drabssager, der oprindeligt havde en detektiv, som siden er gået på pension. Cold case-detektiver gennemgår originale sagsakter, der indeholder indledende udtalelser, interviewer sagens første detektiver og taler med de personer, der oprindeligt var relateret til sagen.

Undercover detektiv

Undercover-detektiver udfører hemmelige undersøgelser i et forsøg på at indsamle beviser for en formodet eller bekræftet forbrydelse. De påtager sig en anden identitet, mens de arbejder med sagen. Dette betyder i bund og grund, at de udgiver sig for at være en anden person for at købe en ulovlig vare eller tjeneste uden at rejse mistanke om den sande kriminel. Undercover-detektiver bruger ofte skjulte kameraer og optagere, og deres arbejde varer måneder til år i længden.

Ofte stillede spørgsmål om detektiver

Her er nogle svar på ofte stillede spørgsmål om detektiver:

Hvad er jobudsigten for en detektiv?

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics rapporterer en forventet vækst i beskæftigelsen på 5% fra 2019 til 2029 for detektiver. Dette jobudsigt er hurtigere end gennemsnittet for alle andre erhverv i arbejdsstyrken.

Hvor meget tjener detektiver?

Detektiver tjener en national gennemsnitsløn på $47.018 om året. Husk, at din egen løn i dette erhverv kan variere afhængigt af dit erfaringsniveau og din geografiske placering. Uanset hvilken type detektiv du ønsker at blive, kan du forvente en konstant efterspørgsel efter dette erhverv takket være behovet for offentlig sikkerhed.

Hvordan kan du starte din karriere som detektiv?

For at forfølge en karriere som detektiv skal du først blive politibetjent for at opbygge din viden om det strafferetlige system og retshåndhævelse. Husk på, at for at blive politibetjent skal du opfylde en række krav, der er fastsat af en bestemt politiafdeling. De fleste politiafdelinger kræver, at du er mindst 21 år gammel. Du skal sandsynligvis også have et gyldigt og aktuelt kørekort og amerikansk statsborgerskab. Derudover skal du gennemføre politiuddannelsen for at blive politibetjent. Politiskolens uddannelse varer typisk seks måneder eller længere.

Relateret: Krav til detektivjob

Hvad er uddannelseskravene til en detektiv?

Mens mange politi- eller sheriffafdelinger som minimum kræver et gymnasieeksamen eller en GED, kræver nogle eftergymnasial uddannelse eller en postsekundær grad såsom en bachelorgrad eller associeret grad. Fælles studieretninger for detektiver omfatter kriminologi, strafferetspleje og retsmedicinsk psykologi.

Hjalte Markussen
Hjalte Markussen Hvis du har et videbegærligt sind og nyder at bruge dine problemløsningsevner, så overvej at forfølge en karriere som detektiv. Når du indtaster dette felt, kan du vælge mellem en række specialiseringer. At forstå, hvad hver specialisering involverer, kan hjælpe dig med at træffe en mere strategisk beslutning vedrørende din fremtidige karriere. I denne artikel definerer vi rollen som detektiv, forklarer de nødvendige færdigheder, lister syv forskellige typer detektiver og besvarer ofte stillede spørgsmål vedrørende dette erhverv.