7 Trin Til At Blive En Adfærdsinterventionsspecialist

7 Trin Til At Blive En Adfærdsinterventionsspecialist

En adfærdsinterventionsspecialist kan forbedre klasseværelsesoplevelsen markant for børn, der kæmper med adfærdsmæssige udfordringer. Ved at anvende viden om barnets diagnose og miljø giver en adfærdsinterventionsspecialist behandling og psykologiske redskaber til, at barnet kan udvikle bedre mestringsmekanismer. De i denne position kan også hjælpe forældre eller værger med at vedtage mere effektive tilgange til at undervise deres børn. I denne artikel forklarer vi, hvordan man bliver adfærdsinterventionsspecialist, og hvilke slags opgaver jobbet indebærer.

Hvad er en adfærdsinterventionsspecialist?

En adfærdsinterventionsspecialist, også kaldet adfærdsinterventionist eller adfærdsterapeut, arbejder med børn for at behandle deres adfærd, hjælpe dem med at udvikle livsfærdigheder og forbedre deres sociale interaktion. Dette udtryk kan omfatte dem, der arbejder på ethvert certificeringsniveau. En adfærdsinterventionsspecialist prioriterer inklusion for at forbedre kvaliteten og oplevelsen af ​​undervisning for deres klienter og andre børn.

Læs mere: Hvad står BCBA for?

Hvad gør en adfærdsinterventionsspecialist?

En adfærdsinterventionsspecialist arbejder primært med børn i en række forskellige miljøer som hjem og skoler. De bruger anvendte adfærdsmæssige interventionsteknikker til at udvikle børns færdigheder, så de bedre kan reagere på deres omgivelser. De kan arbejde med børn, der har diagnoser af autismespektrumforstyrrelse (ASD), obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD), opmærksomhedsunderskudshyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD) eller vredesproblemer. Jobbet omfatter tre typer opgaver:

Udførelse af psykologisk analyse

En adfærdsinterventionsspecialist har en baggrund i psykologi, der forbereder dem til at observere klienter og oprette behandlingsplaner for at hjælpe dem med at justere visse adfærd. Dette involverer:

 • Observere stimuli, der fremkalder adfærdsmæssige reaktioner
 • Undersøgelse og dokumentation af en klients læringshistorie
 • Evaluering af klientforhold og -svar regelmæssigt
 • Udvikling af behandlingsplaner såsom adfærdsinterventionsplaner (BIP), adfærdsstøtteplaner (BSP) eller individuelle uddannelsesprogrammer (IEP), som omfatter forældre eller værger

At yde behandling

Efter analyse hjælper en adfærdsinterventionsspecialist med at implementere deres behandlingsplaner for at øge et barns sociale og følelsesmæssige færdigheder. Her er nogle involverede trin:

 • Arbejde med børn individuelt eller i mindre grupper
 • At rejse til skoler eller hjem for at yde behandling
 • Rådgivning af kunder
 • Henvisning af kunder til andre fagfolk, hvis det er nødvendigt

Kommunikerer

En adfærdsinterventionsspecialist arbejder for at uddanne dem, der kan interagere med deres klienter og den brede offentlighed. De hjælper primært med at informere forældre og lærere, der arbejder med deres klienter, så de konsekvent kan anvende behandlingsplaner i hjemmet og i skolen. De øger også offentlighedens bevidsthed om adfærdsmønstre ved at dele information om diagnoser. Dette involverer:

 • At hjælpe forældre med at forstå, hvordan en diagnose påvirker adfærd
 • Kommunikation af IEP'er til forældre og lærere
 • Advokat for kunder
 • Undervisning af lærere i, hvordan man hjælper kunder i klasseværelset
 • Uddannelse af andre voksne såsom læger, der regelmæssigt interagerer med klienter
 • Opsøgende arbejde om adfærdsmæssige og psykiske lidelser

Relateret: 15 typer af socialt arbejde

Sådan bliver du adfærdsinterventionsspecialist

En adfærdsinterventionsspecialist kan have en række forskellige uddannelser eller erfaringer, men de er normalt alle certificeret af en national bestyrelse. Her er trinene til at blive en adfærdsinterventionsspecialist:

1. Beslut dig for, hvilken certificering du vil få, og hvor du vil arbejde

En adfærdsinterventionsspecialist kan arbejde på flere forskellige niveauer og i en række forskellige miljøer. Inden du forpligter dig til en bestemt uddannelse eller certificering, skal du undersøge, hvor du kan arbejde og se, hvilke uddannelses- og erfaringsniveauer de kræver.

Behavior Analyst Certification Board (BACB) fastsætter industristandardcertificeringerne. Her er niveauerne for certificeringer:

 • Registreret adfærdstekniker (RBT): Denne certificering kræver kun en gymnasial uddannelse. En RBT arbejder med tæt overvågning fra en bestyrelsescertificeret adfærdsanalytiker.
 • Board Certified Assistant Behavior Analyst (BCABA): Disse fagfolk er berettiget til at udføre analysetjenester under tilsyn af en BCBA med denne certificering, som kræver en bachelorgrad.
 • Board Certified Behavior Analyst (BCBA): Denne certificering kræver en kandidatgrad og giver dig mulighed for at arbejde alene uden supervision.

Tjek desuden kravene til lokale undervisere, hvis du gerne vil arbejde på en skole. Nogle stater som Virginia og Texas kræver specifikke certificeringer for folk, der arbejder i skoler.

2. Få en bachelorgrad

For at arbejde på højere adfærdsinterventionsniveauer, opnå en bachelorgrad i tidlig barndomsudvikling, uddannelse, psykologi, sygepleje eller et beslægtet felt. At tage adfærdsanalytiske kurser kan hjælpe med at forberede dig til senere certificeringseksamener. Du kigger måske specifikt efter kurser i anvendt adfærdsanalyse og kurser om interventioner til adfærdsmæssig tilpasning.

Relateret: 15 Top Psychology Degree Jobs

3. Fortsæt din uddannelse

Hvis du gerne vil blive bestyrelsescertificeret adfærdsanalytiker, afslutter du derefter en kandidatgrad. Du kan bruge adfærdsanalysekurser, fakultetsundervisning og kurser eller postdoc-erfaring til at kvalificere dig til BCBA-eksamenen.

4. Få erfaring

At modtage en certificering kræver, at du gennemfører et vist antal timers overvåget erfaring eller feltarbejde i et område, der er relevant for det arbejde, du gerne vil udføre. Når du har valgt dit fokus, skal du finde en organiseret og erfaren vejleder. Det er vigtigt at føre gode optegnelser over dit feltarbejde, fordi BACB kan verificere denne erfaring gennem en revisionsproces til enhver tid. Din mængde af feltarbejde afhænger af din vej til certificering. Alt efter hvilket niveau du sigter efter og hvilken uddannelse eller erfaring du allerede har, kan det spænde fra 500 til 2.000 timer.

Undtagelsen fra dette feltarbejde er niveauet Registreret adfærdstekniker. Fordi dette niveau er designet til dem uden specifik erfaring eller uddannelse, kræver det en indledende kompetenceeksamen, men kræver ikke feltarbejde for at få den indledende certificering.

5. Bliv certificeret

Når du er færdig med din uddannelse og har fået erfaring, kan du begynde certificeringsprocessen ved at indsende en ansøgning og et gebyr. Processen består i at tage en multiple choice-eksamen. RBT-eksamenen har 80 spørgsmål, der dækker tilegnelse af færdigheder og professionel adfærd og tager halvfems minutter at gennemføre. BCABA- og BCBA-eksamenerne dækker adfærdsanalytiske færdigheder og klientansvar og tager fire timer at gennemføre. Efter endt eksamen finder du straks ud af, om du består, og du kan tage eksamenerne igen, hvis du har brug for det.

At blive certificeret af BACB er anderledes end at gennemføre et certifikatprogram fra et universitet. De fleste arbejdsgivere over hele landet accepterer BACB-certificeringsniveauerne. Et certifikat fra et universitetsprogram kan kvalificere dig til nogle job, men det er muligvis ikke nationalt anerkendt.

6. Søg job

Som adfærdsinterventionsspecialist kan du arbejde i uddannelsesmiljøer, boligmiljøer eller specifikke adfærdscentre. Hvis du beslutter dig for at arbejde på en skole, følger din løn lærernes lønplan og kan i høj grad afhænge af placering. Dit arbejde foregår i et klasseværelse det meste af dagen, men det kan også involvere at arbejde med forskellige børn og at rejse til andre skoler. Du kan også finde et job i et beboelsesmiljø, som et gruppehjem eller et behandlingscenter, eller en specifik facilitet som et center for tidlig indsats eller et mentalsundhedsbureau.

Du kan også arbejde med voksne som adfærdsinterventionsspecialist, især hvis du beslutter dig for at fortsætte din karriere som psykolog. Adfærdsinterventionsspecialister er ofte involveret i at tilbyde behandling med narkotika, alkohol og gambling til voksne.

7. Forny din certificering regelmæssigt

Afhængigt af hvilken certificering du har, skal du muligvis forny den efter et vist antal år. En RBT fornyer deres certificering hvert år, mens en BCBA eller en BCABA fornyer hvert andet år. Du er berettiget til at forny, hvis du gennemfører løbende uddannelseskrav og overholder etiske standarder.

Det er også vigtigt at holde sig opdateret med udviklingen inden for psykologi, som nye teknikker og pædagogiske fremskridt. Disse kurser giver erfaring, som din certificeringsfornyelse kræver og kan også være påkrævet af din arbejdsplads. At holde sig ajour med de seneste undersøgelser kan hjælpe dig med at levere bedre tjenester og også være en mere konkurrencedygtig kandidat til fremtidige job eller uddannelsesmuligheder.

Gennemsnitlig løn og jobudsigt

Den gennemsnitlige løn for en adfærdsinterventionsspecialist i USA er $44.022 årligt. Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) forventes alle karrierer som adfærdsforstyrrelser og mentale sundhedsrådgivere at vokse med 25 % fra 2019 til 2029.

Læs mere: Hvor meget tjener en adfærdsspecialist?

Færdigheder for en adfærdsinterventionsspecialist

En adfærdsinterventionsspecialist skal have færdigheder inden for uddannelse, kommunikation og specifik anvendt adfærdsinterventionsekspertise, herunder følgende:

 • Observation: En adfærdsinterventionsspecialist starter ofte behandlingen ved at observere en klient i et klasseværelse eller i hjemmet og registrere, hvilke stimuli der fører til adfærdsproblemer. Denne del af jobbet kræver, at specialisten til enhver tid skal være opmærksom for at genkende vigtige signaler.
 • Bedømmelse og beslutningstagning: Efter at have observeret klienter, beslutter specialisten den bedste fremgangsmåde og implementerer den, så de skal være rationelle og selvsikre, når de træffer beslutninger.
 • Anvendte adfærdsmæssige interventionsfærdigheder: Specialisten anvender deres akademiske undersøgelser og viden om interventionspraksis, hver gang de opretter en behandlingsplan for deres klienter.
 • Interpersonelle færdigheder: Adfærdsinterventionsspecialister har brug for stærke interpersonelle færdigheder for at hjælpe dem med at udvikle en stærk forbindelse med klienter, lærere og læger.

Karin Winther
Karin Winther En adfærdsinterventionsspecialist kan forbedre klasseværelsesoplevelsen markant for børn, der kæmper med adfærdsmæssige udfordringer. Ved at anvende viden om barnets diagnose og miljø giver en adfærdsinterventionsspecialist behandling og psykologiske redskaber til, at barnet kan udvikle bedre mestringsmekanismer. De i denne position kan også hjælpe forældre eller værger med at vedtage mere effektive tilgange til at undervise deres børn. I denne artikel forklarer vi, hvordan man bliver adfærdsinterventionsspecialist, og hvilke slags opgaver jobbet indebærer.