7 Tips Til At Overvinde Frygten For At Skifte Job

7 Tips Til At Overvinde Frygten For At Skifte Job

Uanset om man håber på at skifte til en lignende rolle hos en ny arbejdsgiver eller planlægger et større karriereskifte, får det at skifte job mange fagfolk til at føle sig lidt bange. Nye stillinger betyder nye miljøer, kollegaer og forventninger, der kræver mange tilpasninger for succes. Hvis du ønsker at overvinde frygten for at skifte job, kan du med fordel lære om alternative måder at tænke på de næste skridt i din karriere. I denne artikel gennemgår vi, hvorfor folk ofte frygter at skifte job, og tips til at føle sig mindre bekymrede og mere begejstrede for de udfordringer, der ligger foran dig.

Relateret: 7 trin til, hvordan man beslutter, om man skal skifte job

Hvorfor er folk bange for at skifte job?

De fleste mennesker nyder den følelse af komfort, der kommer af at forstå deres omgivelser. At vide, hvordan systemerne på en arbejdsplads fungerer, hvem du kan gå til for at få hjælp, og hvordan en virksomheds kultur fungerer, giver dig mulighed for at undgå at føle dig anspændt eller bekymret for at gøre noget forkert. Ethvert nyt job kræver at lære, hvordan en anden organisation fungerer, hvordan dens medarbejdere interagerer, og hvordan du kan blive et succesfuldt medlem af et nyt professionelt fællesskab.

Mange mennesker baserer frygt på en blanding af rationelle muligheder og irrationelle bekymringer. For eksempel kan du frygte den reelle mulighed for at føle dig lidt flov, når du laver en begynderfejl i din nye rolle. Du kan også irrationelt frygte at sove igennem din alarm og gå glip af din første arbejdsdag, selvom en sådan fejl aldrig er sket for dig. At overvinde denne frygt kræver både at acceptere, at nye job kommer med udfordringer, og at gennemtænke de uproduktive bekymringer, der får nye muligheder til at virke skræmmende.

Relateret: 15 grunde til, at du måske ønsker at skifte job

Tips til at overvinde frygten for at skifte job

Her er syv tips til at hjælpe dig med at føle dig klar til at skifte stilling med mindre frygt:

1. Redefiner din frygt

Erkend, at selvom følelser af frygt normalt misviser virkeligheden ved at skifte job, kan de være produktive ved at opmuntre dig til at tage skridt til at forberede din jobsøgning. Prøv at omdefinere din frygt som motivatorer. Omdefiner frygt, du kan overvinde, som muligheder for vækst og udvikle strategier for at gøre fremskridt. For eksempel, hvis en stor frygt for dig er at interviewe, så spørg en ven om at hjælpe dig med at øve dig eller skriv de punkter, du vil inkludere, når du besvarer mulige spørgsmål.

2. Beskriv din frygt på skrift

At skrive din frygt i en dagbog eller andre steder kan hjælpe dig med at identificere de primære bidragydere til dine bekymringer. Overvej at liste dine kilder til frygt, hvordan de får dig til at føle, hvad de forhindrer dig i at gøre og praktiske skridt du kan tage for at overvinde hver enkelt. Du kan få flere nyttige indsigter om din frygt, såsom:

  • Du har relativt få af dem: Du opdager måske, at to eller tre bekymringer direkte forårsager din frygt. Med en bedre forståelse af de vigtigste årsager til din frygt kan du lave en mere målrettet plan for at håndtere dem.
  • De er for det meste irrationelle: At se din frygt skrevet ud kan ændre din opfattelse af deres gyldighed. Du kan føle dig opmuntret ved at erkende, at de fleste af dine frygt har ringe eller ingen chance for at blive til virkelighed.
  • De er overskuelige: Du forbinder måske skiftende job med aktiviteter, der er udfordrende for dig, såsom at skrive et stærkt CV. Men at sætte ord på din frygt kan hjælpe dig med at se, at du kan tage specifikke handlinger – såsom at søge CV-rådgivning – for at håndtere dem.

Relateret: 11 tips til at håndtere forandringer på arbejdspladsen

3. Øv dig i at engagere frygt

Selvom det at være komfortabel i din rutine kan reducere visse belastninger, kan det gøre det sværere at tilpasse sig nye omstændigheder. Mange mennesker har både stor frygt og mindre frygt, der kun forårsager mildt ubehag, såsom at prøve nye fødevarer eller møde nye mennesker. At skifte job kan virke mere skræmmende, hvis det er en af ​​de få gange, du aktivt engagerer dig i noget ubehageligt. Overvej, om der er aktiviteter, du kan prøve for at udvikle større åbenhed over for nye oplevelser. Når det er tid til at sende dit CV, føler du dig måske mere forberedt til jobsøgningen.

4. Forbliv fokuseret på din nuværende position

Ofte involverer frygt for at skifte job dit forhold til din nuværende stilling. Du ønsker måske ikke at forstyrre eller skuffe kolleger eller din leder, eller du føler måske, at det at tænke på et jobskifte distraherer dig fra dit arbejde. Husk, at det kun kan hjælpe dine fremtidige planer at fortsætte med at præstere godt i din nuværende rolle. Ved at forblive på god fod med din arbejdsgiver og dine kolleger, kan du måske få bedre succes med at sikre dig en reference eller henvisning. At yde din bedste indsats kan også hjælpe dig med at bruge mindre mental energi på at bekymre dig om en overgang.

Relateret: FAQ: Hvor ofte skal du skifte karriere?

5. Undersøg de muligheder, der interesserer dig

Du kan direkte løse nogle frygt om et fremtidigt arbejdsmiljø med forskning. Hvis du for eksempel er bekymret for at passe ind med nye kolleger eller tilpasse dig en virksomheds kultur, kan du bruge professionelle sociale netværk og virksomhedsanmeldelser for bedre at forstå, hvem du vil arbejde med, og hvordan arbejdspladsen fungerer. Tidligere og nuværende medarbejdere giver ofte ærlige indsigter på disse fora, der beskriver, hvad du kan forvente, hvilket reducerer den usikkerhed, der fører til frygt.

6. Søg professionel rådgivning

Der er forskellige faglige ressourcer til at hjælpe med udfordringerne ved at skifte job. Afhængigt af, hvad der primært forårsager din frygt, kan du søge:

  • Karriererådgivning: Karriererådgivere har ekspertisen til at hjælpe dig med at skifte job. De kan besvare dine spørgsmål om forskellige roller og henvise dig til ressourcer, der kan forbedre dit CV, kvalifikationer og overordnede sandsynlighed for at sikre et tilbud.
  • Informationssamtaler: Oplysningssamtaler er uformelle samtaler med fagpersoner etableret inden for et felt eller en rolle, som interesserer dig. De kan give dig de mest relevante og aktuelle svar på dine spørgsmål og hjælpe dig med bedre at forstå, hvordan en ny professionel rolle ville være.

7. Udvikl dine færdigheder

En almindelig frygt for jobskifte er, at du vil kæmpe for at leve op til forventningerne i en ny rolle. De fleste job kræver at lære nogle nye færdigheder eller information for at få succes. Men ved omhyggeligt at gennemgå de opgaver, der er anført i jobbeskrivelser, der er relevante for din søgning, kan du identificere færdigheder, du allerede har, dem, du ikke har, og dem, du måske videreudvikler til at blive en bedre kandidat. Ved aktivt at forberede dig på et jobskifte styrker du dig selv til at have en vis kontrol over situationen og minimerer de vanskeligheder, der typisk kendetegner at starte en ny rolle.

Mads Mørch
Mads Mørch Uanset om man håber på at skifte til en lignende rolle hos en ny arbejdsgiver eller planlægger et større karriereskifte, får det at skifte job mange fagfolk til at føle sig lidt bange. Nye stillinger betyder nye miljøer, kollegaer og forventninger, der kræver mange tilpasninger for succes. Hvis du ønsker at overvinde frygten for at skifte job, kan du med fordel lære om alternative måder at tænke på de næste skridt i din karriere. I denne artikel gennemgår vi, hvorfor folk ofte frygter at skifte job, og tips til at føle sig mindre bekymrede og mere begejstrede for de udfordringer, der ligger foran dig.