7 Tips Til At Introducere Dig Selv Ved En Netværksbegivenhed: Med Eksempler

7 Tips Til At Introducere Dig Selv Ved En Netværksbegivenhed: Med Eksempler

Netværk er processen eller handlingen med at møde nye mennesker for at få forretningskontakter og opbygge relationer, der kan være nyttige i forhold til dine professionelle mål. Jo flere netværkskontakter du får, jo flere chancer har du for at udvikle kompetencer på arbejdspladsen, blive kendt i din branche eller lære om karrieremuligheder.

Overvej at planlægge, hvordan du vil præsentere dig selv for andre deltagere ved en netværksbegivenhed for at forsøge at maksimere dine interaktioner og gøre et godt første indtryk. I denne artikel forklarer vi, hvordan du præsenterer dig selv med succes ved et netværksevent og giver tips og eksempler til at starte netværkssamtaler.

Relateret: Bliv netværksekspert i 7 trin

Vigtigheden af ​​introduktioner

En introduktion er, når du møder nogen første gang og fortæller dem, hvem du er, så det er en mulighed for at gøre et godt førstehåndsindtryk. Det kan være det første skridt i netværksprocessen og kan føre dig til at opbygge en vigtig relation, få en mentor eller høre om en ny jobmulighed. Du bør prøve at præsentere dig selv for folk ofte ved netværksarrangementer for at give dig selv flere muligheder for professionel vækst og forbindelser.

Overvej at sætte et mål, før du deltager i begivenheden, såsom at præsentere dig selv for fem eller 10 nye mennesker. Efterhånden som du præsenterer dig selv mere, bør du få mere selvtillid og blive bedre til at nærme dig mennesker, starte samtaler og opbygge relationer.

Relateret: Sådan introducerer du dig selv professionelt

Sådan præsenterer du dig selv

Prøv at bruge disse tre trin til at få forretningskontakter ved at præsentere dig selv professionelt ved en netværksbegivenhed:

1. Brug nonverbale signaler

Når du møder nogen første gang, er det nonverbale sprog lige så vigtigt som de ord, du siger højt. For at gøre et positivt indtryk nonverbalt og indikere dit ønske om at møde nogen, bør du stå oprejst, få øjenkontakt, smile og række ud for at give hånd med din nye kontakt. Disse små gestus indikerer åbenhed og interesse for at skabe forbindelse til en ny person og kan skabe et godt indtryk lige så meget som de detaljer, du bruger til at præsentere dig selv.

Læs mere: Nonverbal kommunikationsfærdigheder: Definition og eksempler

2. Forbered en redegørelse

For at introducere dig selv effektivt ved et netværksarrangement, kom forberedt med en kort erklæring om, hvem du er. Erklæringen bør indeholde dit for- og efternavn, din virksomhed eller din målindustri og en nøgledetalje om dig selv. Den skal være kortere end standard elevatorpitch. Hold din introduktion kort ved at vente til senere med at give detaljer som din titel eller flere oplysninger om din virksomhed. Hvis samtalen fortsætter, vil du have muligheder for at tilbyde mere information.

For de vigtigste detaljer, prøv at tænke på noget, der kan hjælpe din nye kontakt med at huske dig eller interessere dem i at tale videre med dig. Det kan være noget, du værdsætter, dit fokus på arbejdspladsen eller din grund til at deltage i arrangementet. Du bør også være parat til at diskutere dette punkt yderligere, da det kan få den person, du møder, til at bede om mere information.

Eksempel: "Hej, jeg hedder Shauna Winters. Jeg er her i dag for at styrke mine analytiske evner for min nye virksomhed, Bold Solutions.”

3. Opret en forbindelse

Når du præsenterer dig selv, skal du fokusere på at skabe forbindelse til din nye kontakt. For at netværke effektivt skal du bygge et fundament for et forhold, der kan vare ud over begivenheden. Find noget, du har til fælles, som du kan bruge til at starte en forbindelse. Stil derefter et spørgsmål.

Et spørgsmål kan starte en dialog og føre til samtale. At have en interessant samtale er begyndelsen på et forhold. Det kan skabe et varigt indtryk, få jer til at lære om hinanden eller sætte gang i jer til at lægge planer om at mødes igen. Du kan spørge om råd eller information, stille et spørgsmål til arrangementet eller spørge, om du kan hjælpe med noget.

Nogle muligheder for at oprette forbindelse omfatter:

  • Nævn en detalje om begivenheden.  Kommenter om en foredragsholder, et emne, stedet eller en lignende begivenhed, du deltog i. Hvis du ikke ved noget om den anden person, er det, du har til fælles, din tilstedeværelse ved arrangementet, så brug det til din fordel. For eksempel kan du sige: "Jeg nød fru Valdez' pointe om kontororganisation i hendes præsentation. Hvad troede du?"

  • Brug en typisk samtalestarter.  Du kan diskutere maden, give en kompliment, kommentere vejret eller udtrykke din begejstring for den kommende weekend eller ferie. Hvis du for eksempel står i kø ved buffeten, kan du henvende dig til personen ved siden af ​​dig og sige: “De æggeruller ser lækre ud. Hvad skal du få?”

  • Tilslut over fælles jord.  Hvis du ved, at du har noget til fælles, så start en samtale med at nævne det. Du har måske en fælles ven eller bekendt, har gået på det samme college eller arbejder i samme branche. Du kan bruge enhver lighed til at skabe en forbindelse, såsom: "Jeg har bemærket, at du arbejder for Gregorson & Co. Min tidligere supervisor, Ellen Bylar, er i salgsafdelingen der. Kender du hende?"

Læs mere: 10 tips til at hjælpe dig med at netværke som en professionel

Flere netværksintroduktionstips

At begynde en samtale med en fremmed kan nogle gange føles akavet eller stressende, så at øve sig på forhånd eller have en plan for begivenheden kan hjælpe dig til at interagere med selvtillid. Her er flere tips til at hjælpe dig med at introducere dig selv godt ved en netværksbegivenhed:

  • Undersøg begivenheden.  Se online for information om oplægsholdere, program og deltagere. Viden kan give dig selvtillid i et nyt miljø, fortælle dig om fælles grundlag for at diskutere og hjælpe dig med at lave en plan for, hvem du gerne vil præsentere dig for.

  • Øv din introduktion. Hvis du bliver nervøs ved at præsentere dig selv, eller hvis du er usikker på, at din tilgang er effektiv, så overvej at øve dig med venner eller familiemedlemmer, før du går til arrangementet. Du kan også øve din introduktion online ved at bruge et socialt medie eller en professionel netværksplatform.

  • Brug "Glæde at møde dig." Hvis dine nerver får dig til at glemme den indledende redegørelse, du har udarbejdet, kan du altid bare oplyse dit navn og sige, at det er hyggeligt at møde den nye person.

  • Vælg en fordelagtig placering. Hvis du er i en stor menneskemængde, så find et sted at placere dig selv, der giver dig mulighed for at observere og give dig muligheder for at møde folk af interesse. Undgå steder, hvor du kan være i vejen for trafikken, såsom i nærheden af ​​dørene. Nogle gode steder at tale med folk kunne være at stå i køen efter mad eller drikke eller sidde ved et bord for at spise.

  • Hold genstande med venstre hånd. Prøv at holde din højre hånd fri, så du nemt kan give hånd, tilbyde dit visitkort eller tage imod en andens visitkort.

  • Hav dit visitkort klar. Placer dine visitkort, hvor du hurtigt kan få adgang til dem, såsom din højre lomme eller en udvendig lomme på din pung, så du ikke behøver at søge eller fumle, før du udvider et til en ny kontakt. Overvej at bruge et unikt visitkort, der vil skabe et indtryk eller starte en samtale.

  • Start med en enkelt person.  Det kan være lettere at gå hen til én person, end det er at nærme sig en gruppe. Du kan begynde at præsentere dig selv ved at lede efter en anden, der er alene. De kan også være nervøse eller generte, hvilket kan gøre det lettere at starte en samtale. Du kan opbygge din selvtillid og arbejde dig op til at blive medlem af en gruppe.

Fritz Svendsen
Fritz Svendsen Netværk er processen eller handlingen med at møde nye mennesker for at få forretningskontakter og opbygge relationer, der kan være nyttige i forhold til dine professionelle mål. Jo flere netværkskontakter du får, jo flere chancer har du for at udvikle kompetencer på arbejdspladsen, blive kendt i din branche eller lære om karrieremuligheder.