7 Måder At Finde Kvalificerede Praktikanter Til Dit Team

7 Måder At Finde Kvalificerede Praktikanter Til Dit Team

Uden for fuldtids-, deltids-, freelance- og kontraktansatte kan virksomheder ansætte praktikanter til at supplere deres faglige arbejdsbyrde og give en praktisk læringsmulighed til fremtidige professionelle. Som leder, supervisor eller teamleder, jo bedre eller grundigere du udfører din praktikantsøgning, jo større chance har du for at finde en kvalificeret kandidat til rollen.

I denne artikel diskuterer vi, hvordan en praktikant kan hjælpe dit team og give dig de rigtige trin til at finde de mest kvalificerede kandidater.

Relateret: Definitiv guide til praktikophold

Hvad er en praktikant?

En praktikant er en entry-level professionel eller studerende, der arbejder for en virksomhed, organisation eller en offentlig myndighed i en begrænset periode for at få praktisk erfaring, udvikle jobparate færdigheder og skabe et professionelt netværk. Praktikanter arbejder på tværs af flere brancher, hvilket betyder, at deres ansvar varierer afhængigt af, hvem de arbejder for. Afhængigt af virksomheden og praktikprogrammet kan de blive betalt, ulønnet eller modtage college-kredit for deres arbejde.

Her er nogle grunde til at overveje at ansætte praktikanter til dit team:

 • Yderligere hjælp: De giver virksomhederne ekstra hjælp på arbejdspladsen til en lavere løn, hvis overhovedet.

 • Nyt syn: Elevpraktikanter kan give et nyt perspektiv på din branches feltarbejde. De kan muligvis anvende opdaterede strategier eller information lært i klasseværelset til dit teams arbejde, hvilket kan holde dit arbejde så relevant som muligt.

 • Professionel netværksudvidelse: De bliver en del af dig og dit teams forbindelser inden for dit felt.

 • Opbygning af forbindelser: De kan hjælpe dig med at opbygge et forhold til lokale gymnasier, universiteter og gymnasier, som måske har andre kvalificerede praktikanter eller potentielle fremtidige professionelle teammedlemmer.

 • Mulig fremtidig kollega: Hvis en praktikant klarer sig godt, kan en virksomhed overveje at ansætte dem som fastansatte. Dette giver ledere og teamledere mulighed for at uddanne fremtidige teammedlemmer, hvilket kan føre til mindre tid brugt på træning på arbejdspladsen.

Relateret: 10 fordele ved at tage et praktikophold

Sådan finder du en praktikant

Der er mange pålidelige ressourcer, du kan bruge til at søge efter kvalificerede praktikanter i din branche. Brug af disse pålidelige kilder kan hjælpe dig med at finde en erfaren praktikant i et hurtigere tempo. Her er nogle steder, hvor du kan finde praktikantkandidater af høj kvalitet:

 1. Skriv på din virksomheds karriereside
 2. Del jobopslaget på sociale medier
 3. Bed om henvisninger fra familie og venner
 4. Post på karrierehjemmesider og praktiknævn
 5. Deltag i jobmesser
 6. Tag fat i lokale skoler
 7. Post på lokale forretninger

1. Skriv på din virksomheds karriereside

Din virksomhed har sandsynligvis en webside dedikeret til at liste ledige stillinger på tværs af forskellige teams. Du kan bruge denne ressource til at tiltrække potentielle kandidater. Skriv på din virksomheds karriereside, så snart stillingsopslaget er live. Dette er fordelagtigt, fordi dette kan være førstepladsen, potentielle praktikanter vil se, hvis de er interesserede i din virksomhed. Opslag på din karriereside er også en omkostningseffektiv måde at dele, at du ansætter på, og giver potentielle kandidater mulighed for at se andre muligheder i din virksomhed.

2. Del jobopslaget på sociale medier

Din virksomhed har muligvis dedikerede sociale mediekonti, hvor de deler opdateringer med deres publikum. Disse konti kan bruges til at nå ud til et større antal potentielle kandidater. Del opslaget på din virksomheds sociale mediekonti eller dine egne personlige konti for at hjælpe dig med at nå ud til et bredere publikum og hjælpe dit opslag med at få mere eksponering.

Derudover kan dit publikum føle sig tilbøjelige til at dele opslaget, hvilket kan hjælpe flere mennesker til at vide, at du ansætter en praktikant. I lighed med opslag på din virksomheds karriereside, er dette en anden omkostningseffektiv måde at finde en kvalificeret praktikant på. Opslag på din virksomheds sociale mediekonto kan også få potentielle kandidater til at tjekke dine konti oftere for fremtidige åbninger.

Hvis du deler et link til din virksomheds karriereside med en mere detaljeret beskrivelse af jobbet, kan dette skabe mere trafik til din virksomheds hjemmeside. Det kan også fortælle andre, hvor de kan søge praktikpladser eller andre beskæftigelsesmuligheder hos din virksomhed i fremtiden.

3. Bed om henvisninger

Bed om henvisninger fra dine venner, kolleger og kolleger, fordi de kan introducere dig til en kvalificeret og forhåndsscreenet kandidat, som måske passer godt til dit team og din organisation. Højst sandsynligt vil dine venner og kolleger henvise kandidater, som de mener kan leve op til jobbets forventninger. Sørg for at verificere, at de ansøgere, der henvises, rent faktisk opfylder alle jobbets kvalifikationer vedrørende færdigheder, erfaring og uddannelse.

4. Post på karrierehjemmesider og praktiknævn

Uden for din egen virksomheds karriereside, del praktikantopslaget på andre professionelle karrierewebsteder, såsom Bonjoures, for at få en større pulje af kandidater, der passer til dine særlige behov.

For eksempel giver Bonjoures dig mulighed for at lave en liste for praktikanter og specifikt for sommerpraktikanter, universitetspraktikanter eller branchespecifikke praktikanter. Dette kan så hjælpe potentielle praktikanter ved at bruge Bonjouress filtrerede søgeparametre til at se din fortegnelse blandt deres muligheder. Ud over Bonjoures sikrer praktiknævn også, at du finder en kandidat, der aktivt søger en praktikplads.

Relateret: Sådan finder du en sommerpraktik

5. Deltag i jobmesser

Mange virksomheder, lokale gymnasier, karrierewebsteder eller andre enheder sponsorerer jobmesser. Du kan bruge disse arrangementer til at tiltrække mere interesse for praktikrollen på dit team. Deltag i lokale jobmesser, hvor du kan tale med potentielle kandidater og lære dem at kende i mindre formelle rammer forud for en samtale i din virksomhed. Selvom du muligvis skal betale for at deltage i begivenheden, kan det være en fordel for dit team, da du vil møde kandidaterne ansigt til ansigt og få en idé om deres personligheder.

6. Ræk ud til lokale skoler

Mange lokale skoler, såsom universiteter, community colleges og gymnasier, har karriererådgivningscentre eller vejledningskontorer, der kan matche dig med kvalificerede kandidater. Hvis du leder efter en praktikant uden en universitetsgrad, kan gymnasier sætte dig i kontakt med kandidater på indgangsniveau. I modsætning hertil kan universiteter matche dig med kandidater, der har en grad, med mere specialiserede færdigheder.

Uanset om det er et gymnasium eller et lokalt college, kan det hjælpe dig med at finde en kvalificeret kandidat ved at søge efter en praktikant på en lokal skole. Karriererådgivning eller vejledningskontorer kan sikre, at den praktikant, du matcher med, har den rigtige erfaring.

Det kan også være en fordel at kontakte alumni-netværket eller dele praktikopslaget på alumnidatabasen, hvis du har lov til det. Afdelingsformænd kan også hjælpe dig med at finde de bedste studerende til jobbet.

7. Post på lokale forretninger

Uden for internettet og møde kandidater personligt, find yderligere kandidater ved at skrive rundt i din by. Overvej at sende jobbet gennem en avis klassificerede sektion eller sende en flyer hos en lokal købmand. Dette kan hjælpe dig med at finde lokale kandidater, der er interesserede i en mulighed i din virksomhed. Hvis de er lokale, gør dette det lettere for dig, da du ikke behøver at vente på, at de flytter til området.

Tips til at finde en praktikant

For at hjælpe dig med at ansætte den mest kvalificerede praktikant er her nogle yderligere tips til at finde en praktikant:

 • Planlæg et praktikophold på forhånd. Inden du opretter en stillingsopslag for praktikopholdet eller når ud til forskellige enheder, skal du overveje detaljerne om praktikopholdet, dets mål og deres vejleder. Dette kan hjælpe dig med at indsnævre din søgning. Overvej at rådføre dig med andre i din afdeling for at indsnævre din virksomheds behov.

 • Opret en detaljeret jobbeskrivelse og opslag. Jo mere detaljeret beskrivelsen er, jo lettere kan det være at finde en praktikant og en, der fuldt ud forstår jobbets ansvar. Afslut jobopslaget, og sørg for at inkludere længden af ​​praktikopholdet, hvad de vil arbejde med i løbet af deres tid i virksomheden, og om praktikopholdet er lønnet eller ulønnet. Det er også en fordel at inkludere detaljer om virksomhedskulturen, eventuelle faglige udviklingsmuligheder og andre frynsegoder, som din virksomhed tilbyder.

 • Start din søgning på forhånd. For at finde en erfaren praktikant er det vigtigt at skrive om jobbet langt før tid. Dette sikrer, at du finder en praktikant med nok tid før din målrettede startdato. Hvis du søger efter en sommerpraktikant, så husk på, at dette er et almindeligt tidspunkt for virksomheder at søge efter en praktikant, så det er bedst at have praktikpladsens rolle planlagt og stillingen klar inden foråret for at give dit team tid nok til at ansætte den mest kvalificerede kandidat.

Ferdinand Toft
Ferdinand Toft Uden for fuldtids-, deltids-, freelance- og kontraktansatte kan virksomheder ansætte praktikanter til at supplere deres faglige arbejdsbyrde og give en praktisk læringsmulighed til fremtidige professionelle. Som leder, supervisor eller teamleder, jo bedre eller grundigere du udfører din praktikantsøgning, jo større chance har du for at finde en kvalificeret kandidat til rollen.