7 Forskellige Slags Producenter Og Hvad De Laver

Producere er vigtige fagfolk i film- og tv-branchen, da de yder vejledning og supervision til projekter. Producenterne finder talenter, sikrer finansiering, finder faste lokationer og sikrer, at film og tv-serier afsluttes til tiden. Hvis du er interesseret i at blive producent, kan det være en fordel at lære mere om, hvad de laver, og de forskellige specialer, de kan have. I denne artikel forklarer vi, hvad en producent laver, og udforsker syv forskellige typer producenter, som du kan overveje som en karriere.

Relateret: Alt hvad du behøver at vide om at blive filmproducent

Hvad laver en producent?

En producer er en filmprofessionel, der giver vejledning og vejledning til teammedlemmer til at skabe en film eller et show. De bestemmer medarbejderne, der arbejder på et film- eller tv-projekt, hvor optagelserne skal foregå, og hvordan redigeringsprocessen fungerer. Producenten er som lederen af ​​processen med at skabe en film eller et show fra start til slut. Dette er nogle almindelige ansvarsområder, som producenter varetager, når de arbejder med produktionen af ​​en film eller et show:

  • Ansæt det bedste talent: Afhængigt af producentens specifikke ansvar, kan de finde og ansætte forskellige film- eller tv-forfattere, skuespillere, kunstnere og instruktører. De er dygtige til at vurdere talent og karakter og udvælge de medarbejdere, der bedst kan bidrage til et projekts succes.

  • Sikker projektfinansiering: Nogle producenter præsenterer film- eller tv-idéen for dem, der kan finansiere den, herunder investorer og nogle gange andre producenter. For at gøre dette overbeviser producenten disse mennesker om, at projektet har potentiale for succes og kan tjene dem penge.

  • Overvåg og planlæg: Producenterne er ofte på scenen for at sikre, at besætningen følger filmplanen og for at yde støtte til beslutningstagning. Producere arbejder også sammen med instruktøren og forfatterne for at bestemme, hvor optagelserne skal finde sted, og om de har brug for særlige, offset-placeringer.

  • Overvåg redigering: En producent overvåger sædvanligvis klippe- og redigeringsprocessen for at sikre, at visionen for projektet stemmer overens med redaktørens arbejde. De kan give input under denne proces eller ændre, hvordan filmen eller showet fremstår til det endelige projekt.

  • Administrer visninger: Producenterne arrangerer typisk visninger af filmen eller showet for at teste publikums respons og afgøre, om der skal ske yderligere ændringer, før udgivelsen. Nogle gange vælger producenter at vise to forskellige slutninger eller versioner af en film for at finde ud af, hvilken der kan klare sig bedst.

  • Arranger debuten: På åbningsaftenen for den nye film eller til sæsonpremieren planlægger producenterne ofte fester eller begivenheder for at øge kendskabet til udgivelsen. De kan hjælpe eller lede marketingteams med at kommunikere udgivelsesdatoen til potentielle seere og opmuntre dem til at se.

Relateret: Sådan kommer du ind i filmindustrien: trin, fordele og typiske job

7 forskellige slags producenter

At skabe en film eller en tv-serie kræver et ekspansivt team af professionelle, herunder forskellige producenter. Dette er nogle af de forskellige typer producenter i underholdningsindustrien:

1. Medproducent

En co-producer er en professionel, der arbejder sammen med andre producenter på film- eller tv-projekter. De kombinerer deres færdigheder og ressourcer med andre producenter for at hjælpe med finansiering, ansættelse af rollebesætningsmedlemmer og overvåge projektets fremskridt. En co-producer kan være enhver person, der er afgørende for skabelsen af ​​en film eller film. Når en person er co-producer, kan det betyde, at et team af producenter delte ansvaret og hver især klarede sit eget fokus under udvikling og debut.

Læs mere: Lær om at være filmproducent

2. Assisterende producent

En assisterende producent yder støtte til andre producenter ved at lede personale, føre tilsyn med forskning og levere information. Assisterende producenter kan arbejde på sæt af film eller tv-serier. De kan administrere kommunikation som telefonopkald, e-mails og beskeder til og fra producenter og andre film- eller tv-medarbejdere. For at få succes kan assisterende producenter forbedre deres organisation, tidsstyring, multitasking og interpersonelle færdigheder. Når en assisterende producent er afgørende for produktionen af ​​en film eller et show, kan andre producenter kreditere dem som line producer i stedet for assistent.

3. Nyhedsproducent

Nyhedsproducenter vurderer og organiserer materialer til nyhedsreportager og mediedækning. De administrerer historier og bestemmer, hvilke nyhedsartikler eller briefinger showet prioriterer. Nyhedsproducenter er hurtige tænkere, fordi de muligvis skal reagere på store begivenheder, støtte deres teams evne til at dække begivenheden og levere nøjagtige og pålidelige oplysninger til deres seere. En nyhedsproducent hjælper med at opretholde timing under produktionen og letter kommunikationen mellem kamerahold, ankre, feltreportere og teknisk personale.

4. Linjeproducent

Line-producere er som assisterende producenter, men de har normalt mere ansvar og uafhængighed. En linjeproducent kan hjælpe med at skrive og redigere manuskripterne, organisere begivenheder, overvåge produktionen. Linjeproducenter kan have en vis indflydelse, når de tilbyder forslag eller muligheder, da de normalt har mere erfaring end assistenter. For at få succes kan lineproducenter forbedre deres originalitet, interpersonelle evner og konstruktive tænkning.

5. Digital indholdsproducent

Digitalt indholdsproducenter kan støtte film- eller tv-projekter ved at generere digitalt indhold til promovering. De kan hjælpe med at skrive og redigere manuskriptet til showet eller filmen eller levere materiale til markedsføring på sociale medier eller andre kampagner. De kan også administrere projektets hjemmesider, videooprettelse, trailerudgivelser og andet indhold til salgsfremmende aspekter.

Relateret: Sådan arbejder du med succes på et filmsæt

6. Tilsynsførende producent

En tilsynsførende producent kan styre andre grupper eller besætninger inden for produktionsteamet, men de overvåger ikke hele operationen. De giver vejledning til en bestemt afdeling, afhængig af hvad deres speciale er. Hvis et projekt er mindre eller ikke kræver så mange producenter, er det sandsynligt, at personalet kan vælge at have færre eller ingen superviserende producenter og i stedet lade hovedproducenten vejlede hvert hold. En tilsynsførende producent kan også arbejde på et fjernsyn for at overvåge offsite-projekter eller anskaffelse af finansiering.

7. Hovedproducent

En hovedproducent overvåger og administrerer andre producenter og overvåger film- eller tv-projektets progression. De sikrer kvaliteten ved at lave ændringer og bestemme, hvilke medarbejdere der skal udføre hvilke opgaver. Hovedproducenter arbejder også tæt sammen med dem, der finansierer projektet, for at informere dem om fremskridt og seertal. For tv-serier kan hovedproducenten også være showrunner. Nogle aktører kan yde finansiering til et projekt og opnå titlen som hovedproducent.

Ronnie Marcussen
Ronnie Marcussen Producere er vigtige fagfolk i film- og tv-branchen, da de yder vejledning og supervision til projekter. Producenterne finder talenter, sikrer finansiering, finder faste lokationer og sikrer, at film og tv-serier afsluttes til tiden. Hvis du er interesseret i at blive producent, kan det være en fordel at lære mere om, hvad de laver, og de forskellige specialer, de kan have. I denne artikel forklarer vi, hvad en producent laver, og udforsker syv forskellige typer producenter, som du kan overveje som en karriere.