6 Typer Journalistjob At Udforske

6 Typer Journalistjob At Udforske

Hovedmålet med journalistik er at holde offentligheden opdateret om, hvad der sker både i deres egne lokalsamfund og rundt om i verden. Da journalistik dækker et så stort udvalg af emner og steder, er der mange typer journalistjob at vælge imellem.

I denne artikel undersøger vi, hvad journalistik er, og nogle almindelige typer af journalistjob, der findes.

Opret et CV på Bonjoures

Hvad er journalistik?

Journalistik er erhvervet med at researche, rapportere, interviewe og skrive til nyhedsmedier såsom aviser, magasiner, hjemmesider og udsendte nyheder. Journalister er medie- og kommunikationsprofessionelle, der observerer og optager nyhedsværdige begivenheder og rapporterer dem til offentligheden. De arbejder i mange roller og arbejdspladser i mediebranchen og bruger en bred vifte af værktøjer og færdigheder afhængigt af deres jobtitel.

Nogle journalister rejser til fjerntliggende steder, så de kan få de seneste oplysninger om nyheder. Andre skriver og rapporterer lokale historier til et publikum i deres eget samfund. Uanset hvor de arbejder, koordinerer journalister typisk med nyhedsbureauer, lokale myndigheder og andre journalister for at informere offentligheden om lokale begivenheder, nationale spørgsmål og globale udviklinger.

Typer af journalistjob

Der er mange typer journalistik, men her er seks ledige job for en, der er interesseret i journalistik:

1. Freelance skribent

National gennemsnitsløn: $25,70 i timen

Primære opgaver: Freelancejournalister er selvstændige journalister. I stedet for at arbejde for et bestemt bureau, arbejder de på historie-til-historie-basis og bliver betalt af artiklen i stedet for af løn. Freelancejournalister vælger, hvad de skriver, og hvem de skriver til. I stedet for at rapportere regelmæssigt til et kontor, arbejder freelancejournalister ofte på deltid eller holder skæve timer, der passer til deres tidsplaner.

Fordi de opererer uafhængigt, rapporterer freelancejournalister om historier, der er vigtige for dem. En freelancejournalist kan specialisere sig i at skrive om specifikke emner, såsom kriminalitet, verdensbegivenheder eller underholdning. Efter at have fået flere års erfaring, kan en freelancejournalist ofte blive inviteret til at skrive som ekspert om deres specifikke emne.

Krav: Freelancejournalister skal ikke opfylde de samme krav som en traditionel reporter. De bliver nogle gange ansat baseret på deres porteføljer og deres erfaring snarere end deres uddannelse. Freelanceskribenter finder arbejde baseret på deres skrive- og kommunikationsevner. De har også fremragende tidsstyring og organisatoriske færdigheder, da mange arbejder hjemmefra og laver deres egen tidsplan.

2. Trykt journalist

National gennemsnitsløn: $36,36 i timen

Primære opgaver: Trykte journalister skriver artikler, der publiceres i fysiske aviser, tidsskrifter og magasiner. Printjournalister, der skriver til aviser, rapporterer både globale og lokale nyhedsværdige begivenheder. De kan også skrive anmeldelser af lokale virksomheder, restauranter eller nye udgivelser inden for underholdning.

En trykt journalists publikum er de personer, der abonnerer på det specifikke blad eller tidsskrift, som journalisten arbejder for. Trykte journalister, der skriver til et magasin, skriver muligvis kun konsekvent om ét emne, såsom mode, underholdning eller sport. Journalister, der skriver til aviser, er mere tilbøjelige til at rapportere om en bred vifte af lokale eller globale nyheder.

Trykte journalister arbejder typisk på et avis- eller magasinkontor sammen med et hold af andre journalister. En printjournalists hverdag involverer at skrive ved hjælp af computere, formatere artikler til en bestemt stil og udføre interviews med kilder, både personligt og over telefonen.

Krav: Trykte journalister er almindeligvis forpligtet til at have en bachelorgrad i journalistik, kommunikation eller engelsk. De skal have fremragende skrive- og kommunikationsevner.

3. Broadcast-journalist

National gennemsnitsløn: $33.861 om året

Primære opgaver: En udsendt journalist er en reporter, der arbejder for et nyhedsbureau og rapporterer historier på fjernsyn eller over radio. Broadcast-reportere besøger websteder med breaking stories for at give information til offentligheden så hurtigt som muligt. Reportere indsamler information om begivenheder ved at interviewe ofre, vidner og andre, der er relevante for en historie. Efter at have fået den information, de har brug for, vil feltreporteren eller en anden reporter i nyhedsrummet dele historien på et dagligt nyhedsshow.

Tv-reportere bruger deres evner til at tale offentligt til at præsentere historier for deres publikum. De arbejder måske i et tv-studie, hvor de præsenterer nyhederne bag et skrivebord eller foran en greenscreen. Tv-reportere kan også rapportere fra selve scenen for en nyhedsværdig begivenhed. En tv-reporter kan nogle gange specialisere sig i at rapportere kun én type nyheder, såsom finans, kriminalitet eller forretning.

Radioreportere rapporterer også historier på udsendte nyhedsudsendelser. Radioreportere læser nyheder og udfører interviews over radioen til deres specifikke publikum. Disse reportere kan også fokusere på at rapportere en bestemt type nyheder afhængigt af den radiostation, de arbejder for. Almindelige eksempler omfatter sport, underholdning og vejrstationer.

Krav: Journalister har typisk en bachelorgrad i journalistik, massekommunikation eller lignende hovedfag. De skal have fremragende diktions- og talefærdigheder. Interpersonelle færdigheder, skrivefærdigheder og organisatoriske færdigheder er også værdifulde i denne karriere.

4. Fotojournalist

National gennemsnitsløn: $40.453 om året

Primære opgaver: Fotojournalister bruger fotografi til at optage og rapportere nyhedsværdige begivenheder til offentligheden. De bruger specialiseret teknologi, herunder kameraer, computere og redigeringssoftware til at dele effektfulde billeder af begivenheder med deres publikum. Fotojournalister fanger og bevarer en registrering af specifikke øjeblikke, så de kan gemmes og deles med andre.

Fotojournalister arbejder som et team med nyhedsforfattere og redaktører for at kommunikere en historie grundigt og præcist. De fleste nyheder, der ses på tv, på tryk og på nettet, omfatter både skriftlige kopier og fotografier. Fotojournalister kombinerer deres tekniske ekspertise med deres praktiske erfaring for at tage billeder, der bidrager til den nøjagtige rapportering af en nyhedshistorie.

Krav: Fotojournalister kan have en bachelorgrad i journalistik, fotografi eller andre visuelle medieområder. De ansættes ofte på baggrund af deres porteføljer og deres tekniske ekspertise. Nyttige færdigheder for en fotojournalist er kommunikationsevner, sans for detaljer og erfaring med en række kameraudstyr.

5. Nyhedskopieringsredaktør

National gennemsnitsløn: $46.441 om året

Primære opgaver: Nyhedskopieringsredaktører læser og redigerer avispapir og nyhedsmanuskripter, før de udgives til et publikum. Kopiredaktører redigerer scripts og artikler for at sikre klarhed og nøjagtighed for at sikre, at nyhederne kan formidles effektivt. Målet med en kopieditor er at formatere rå information, så den kan forstås af hele deres publikum. Nyhedskopieringsredaktører kan redigere en histories tone, ordvalg eller længde. De arbejder sammen med journalister for at sikre, at hver historie rapporteres så nøjagtigt som muligt.

Krav: Nyhedskopieringsredaktører har typisk en bachelorgrad i journalistik, massekommunikation eller et beslægtet felt. De har også normalt flere års erhvervserfaring i nyhedsbranchen, ligesom som skribent, før de bliver redaktører. Nyhedstekstredaktører arbejder på kontorer, hvor de typisk koordinerer teams af andre journalister.

6. Nyhedsproducent

National gennemsnitsløn: $46.661 om året

Primære opgaver: Nyhedsproducenter gør individuelle nyhedsreportager til en sammenhængende nyhedsudsendelse. Nyhedsproducenter arbejder inden for udsendelsesområdet journalistik, organiserer og producerer regelmæssige nyhedsudsendelser. De tager dagens nyhedsreportager og arrangerer dem i en rækkefølge, der "flyder" eller følger et nøje opbygget program.

Nyhedsproducenter koordinerer med deres nyhedsbureaus skribenter, fotografer, redaktører og produktionsmedarbejdere for at sikre, at live-udsendelserne sendes jævnt. De overvåger overgangene fra den ene historie til den næste og sørger for, at udsendelsen holder tidsplanen. Nyhedsproducenter skal kommunikere med hver medarbejder i nyhedsrummet for at sikre, at hver nyhedsrapport er fuldstændig og nøjagtig, før den udsendes.

Krav: Nyhedsproducenter forventes typisk at have en bachelorgrad i kommunikation, massekommunikation eller medieproduktion. Efter endt uddannelse leder de måske efter entry-level arbejde i et nyhedsrum for at observere og få praktisk erfaring, som vil være værdifuld senere i deres karriere. Nyhedsproducenter har brug for fremragende kommunikations-, organisatoriske og interpersonelle færdigheder.

Sofus Isaksen
Sofus Isaksen Hovedmålet med journalistik er at holde offentligheden opdateret om, hvad der sker både i deres egne lokalsamfund og rundt om i verden. Da journalistik dækker et så stort udvalg af emner og steder, er der mange typer journalistjob at vælge imellem.