6 Trin Til At Blive Klubarrangør

Som promotor kan du arbejde fuld tid i din lokale underholdningsscene, få betalt for at deltage i begivenheder og socialisere. Hvis du er naturligt udadvendt med stærke forretnings- og organisatoriske færdigheder, kan klubpromovering være en god karriere for dig. Med tiden kan du endda opbygge et ry og starte dit eget reklamefirma. I denne artikel diskuterer vi de skridt, du kan tage for at blive en klubpromotor.

Hvad er en klubpromotor?

En klubarrangør, også kaldet en begivenhedspromotor, koordinerer og offentliggør begivenheder som koncerter, åbne mikrofoner og temafester. De annoncerer information om arrangementet, besvarer spørgsmål og koordinerer ofte alt fra datoen til underholdningen til oprydningen. De kan arbejde på personalet for en klub eller bar, uafhængigt som entreprenør eller med et salgsfremmende eller marketingfirma.

Hvad laver en klubpromotor?

En klubarrangørs daglige arbejde afhænger af, om de arbejder individuelt eller for et spillested. Her er nogle af de ting, hvert job involverer:

Intern klubpromotor

En intern promotor på en bar, et spillested eller en restaurant offentliggør begivenheder for at tilskynde flere kunder til at komme. De kan bruge mange værktøjer til at annoncere for begivenheder og motivere folk til at deltage. Deres arbejde kan involvere ting som:

 • Design og implementering af markedsføring på sociale medier
 • Design, udskrivning og distribution af reklamer som flyers, tidlige billetter, brochurer og plakater
 • Personlig kontakt til kunder med e-mails, sms'er og opkald
 • Håndtering af arrangementer for at holde kunderne glade
 • Vedligeholdelse af relationer til kunder, gæster og lejere af lokalet

Relateret: Hvad er markedsføring på sociale medier?

Uafhængig klubpromotor

En klubarrangør, der arbejder uafhængigt, offentliggør deres egne arrangementer, men de laver også betydelig planlægning, som kan omfatte:

 • Valg af et sted: En uafhængig promotør finder et sted, der passer til deres tilsigtede publikum, uanset om det er et typisk sted som en klub eller musiksal eller et mere unikt sted, som et lager eller en udendørs park. Promotoren forhandler detaljer og betaler med spillestedet.
 • Ansættelse af personale: Lokalet kan stille service- og rengøringspersonale til rådighed som en del af kontrakten, men en arrangør ansætter nogle gange deres eget.
 • Ansættelse af underholdningen: Uanset om det er et band, DJ, dansere eller en specialitet, vælger arrangøren en person til at optræde, der kan tiltrække deres målgruppe.
 • Håndtering af alle begivenhedskomponenter: Den uafhængige arrangør sørger for, at alt det nødvendige til arrangementet kommer frem, hvilket kan omfatte transport af musikalske handlinger og lydsystemer.
 • Oprydning af lokaler: For udlejningssteder sørger arrangøren for, at lokalet er rent og ledigt ved udløbet af den aftalte tid.

Relateret: Lær om at være begivenhedsplanlægger

Hvad er arbejdsmiljøet for en klubarrangør?

Klubpromotorer arbejder i miljøer som barer, klubber og eventcentre. Deres arbejdstid kan omfatte aftener, nætter og weekender baseret på, hvilken type selv de promoverer. Arrangører arbejder ofte med retshåndhævelse og lokale myndigheder for at sikre, at begivenhederne og spillestedet har de korrekte tilladelser og opfylder forskellige regler.

En promotors arbejdsmiljø er travlt. Forberedelse til arrangementer kan involvere at forhandle og arrangere med et stort professionelt netværk indenfor underholdnings- og musikbranchen. Selve begivenhederne kan have tusindvis af mennesker, så at arbejde som promotor kan være et ideelt job for dem, der nyder socialt samvær.

Færdigheder for en klubpromotor

Her er færdigheder, der er nyttige til at arbejde som klubpromotør:

 • Kommunikation: Fremragende mundtlige og skriftlige kommunikationsevner, herunder personlig præsentation og samtale, hjælper en promotor med at netværke, forhandle og finde kunder.
 • Organisation: En promotor administrerer normalt en fuld tidsplan, så de kan multitaske og er dygtige til planlægning, logistik og budgettering, idet de er opmærksomme på hver relevant detalje.
 • Marketing og salg: En promotor bruger grafisk design og sociale mediefærdigheder til at bringe kunder og salgsfærdigheder ind for at opmuntre dem til at foretage køb og vende tilbage til fremtidige begivenheder.
 • Motivation og udholdenhed: Klubpromovering kan involvere at foretage justeringer i sidste øjeblik for at udfylde en manglende entertainers plads til at rydde op i lokalet efterord, så en promotor arbejder nogle gange i mange timer ad gangen, ofte på deres fødder.
 • Økonomistyring: En uafhængig klubpromotor skriver deres egne kontrakter, administrerer budgetter og kan hyre alle fra servere til hoved-DJ'en, så de ved, hvordan de skal spore omkostninger og vurdere, om et arrangement er rentabelt.
 • Brand management: Uafhængige klubpromotører bygger og administrerer stærke personlige brands, så kunderne stoler på, at de holder gode arrangementer og har en idé om, hvilken slags musik og stemning de kan forvente.

Relateret: 4 trin til at opbygge et brand

Sådan bliver du klubpromotor

Her er trinene til at finde arbejde som klubpromotor:

1. Bestem dit ideelle mødested

Først skal du beslutte, hvilken slags mødested der passer til din personlighed, og hvor du måske vil bruge store mængder tid. Du kan overveje, hvor du i øjeblikket tager hen for sjov. Du kan også udvide dine muligheder ved at tænke på andre steder med en lignende stemning. Du kan også ansøge steder, hvor du er vært for musikere i en genre, du kan lide, eller tiltrække et lignende publikum.

Tænk på, hvad der kunne gøre dig unik som promotor. Du har måske erfaring som vært, danser eller DJ og kan udnytte det til at skabe nye forbindelser og finde steder, hvor du kan promovere. Lav en liste over steder, du kan promovere baseret på dine talenter, præferencer og placering.

2. Tjek scenen

Lær personlighederne på forskellige spillesteder i din by. Læg mærke til, hvad trafikmønstrene er, hvilke dage og tidspunkter, de normalt er fulde, og hvilken slags kunder der er. Dette kan hjælpe dig med at forstå, hvilke begivenheder der konsekvent tiltrækker en skare i din by, såvel som undertjent demografi eller stille nætter, hvor en anden begivenhed kan tiltrække nye kunder.

3. Få noget nattelivsoplevelse

Når du har forstået, hvordan scenen er i din by, skal du kigge efter job på din liste over spillesteder, du kan lide, så du kan netværke med musikere og spillestedsejere. Hvis du starter som vært, bartender eller social media manager, kan du arbejde dig ind i en promotorposition ved konsekvent at hente kunder. Du kan netværke med lokale promotorer for at holde dig orienteret om potentielle åbninger.

Du kan også søge forfremmelsesstillinger på sociale medier eller online jobopslag. Et mindre mødested kan ansætte dig som intern promotor, især hvis du ofte deltager i arrangementer der. I større byer hyrer nogle spillesteder salgsfremmende virksomheder til at afholde og offentliggøre deres arrangementer, så du kan ansøge om en juniorstilling hos et af disse virksomheder, nogle gange kaldet en underarrangør. Sociale medier kan være et godt værktøj, ikke kun til at lave promovering, men til at finde kampagnehold. Følger- og interaktionsstatistikkerne viser dig, hvor succesrige reklamevirksomheder virkelig er.

Når du samler erfaring, skal du lære så mange mennesker at kende, som du kan, og vedligeholde professionelle relationer med dem. Du kan bygge dit eget brand, efterhånden som andre begynder at genkende dig. Hvis du kan skabe værdi for spillesteder ved at være en social, behagelig og kommunikativ værtinde eller kunde, kan spillestedsejere henvende dig med et tilbud om at være deres promotor.

4. Udvikl en forretningsplan

Når du har erfaring, kan du vælge at blive en uafhængig promotor. Dette indebærer at forhandle aftaler med spillesteder for at organisere begivenheder for dem til gengæld for en del af overskuddet. Det første trin i processen er at lave en forretningsplan. Brug din viden om den lokale scene, kalenderen for større begivenheder og et netværk af entertainere, planlæg en begivenhed og estimer, hvor mange der vil deltage.

Definer din målgruppe specifikt, så du ved, hvordan du kan skræddersy dine andre valg. Vælg din underholdning, dato og tid og sted baseret på denne målgruppe. På dette tidspunkt ved du måske, hvad de normale nedskæringer for en promotor er ved en større begivenhed, uanset om det er et bestemt gebyr eller procentdel af hver optagelse eller en procentdel af salget baseret på deltagelse. Uanset hvad, lav en kontrakt, der er normal for dit område.

Derefter skal du præsentere din plan for PR-personalet eller ejeren på det sted, du gerne vil have. Da spillesteder kan have travle tidsplaner, skal du muligvis kontakte PR-personalet mere end én gang eller prøve igen på et andet sted, hvis du ikke har succes i starten.

Relateret: 7 typer af forretningsplaner

5. Administrer din første begivenhed

Når du og et spillested har underskrevet kontrakten, er du klar til at lave en markedsførings- og reklameplan for at nå ud til din målgruppe. Sørg for, at du har alt, hvad du har brug for på forhånd, og overvej at lave en beredskabsplan i tilfælde af tilbageslag, såsom en forsinket kunstner eller en teknisk fejl. Forbliv professionel under arrangementet, og tjek ind med deltagerne bagefter for at se, hvad der gik godt, og hvad du kan forbedre.

Relateret: Sådan starter du et underholdningskampagnefirma

6. Udvikle brand

Som promotor afhænger dit job af dit omdømme og din succes. Overvej måder, hvorpå du kan skille dig ud ved at arbejde med dine personlige talenter og skabe nye oplevelser. Efterhånden som du udvikler dit brand, kan det være lettere at booke steder og underholdning. Hvis du bliver ved med at arbejde for at udvikle dit brand og bringe profitable skarer ind, kan du blive en respekteret karrierepromoter og endda starte din egen promoverende virksomhed.

Jon Dahl
Jon Dahl Som promotor kan du arbejde fuld tid i din lokale underholdningsscene, få betalt for at deltage i begivenheder og socialisere. Hvis du er naturligt udadvendt med stærke forretnings- og organisatoriske færdigheder, kan klubpromovering være en god karriere for dig. Med tiden kan du endda opbygge et ry og starte dit eget reklamefirma. I denne artikel diskuterer vi de skridt, du kan tage for at blive en klubpromotor.