6 Trin Til At Blive En CAT-scanningsteknolog

6 Trin Til At Blive En CAT-scanningsteknolog

Radiologiske scanninger hjælper læger med at behandle patienter mere præcist i hundredvis af situationer, fra rutinemæssige tandrøntgenbilleder til nøddiagnose til kræftbehandling. CAT-scanningsteknologer udfører Computed Axial Tomography-scanninger, også kaldet CAT-scanninger eller CT-scanninger, som kan hjælpe læger med at se indersiden af ​​kroppen i detaljer. Disse teknikere har en avanceret forståelse af deres udstyr og stærke interpersonelle færdigheder for at hjælpe patienter med at forblive rolige under scanningsprocessen. I denne artikel taler vi om de specialiserede og generelle sundhedsfaglige færdigheder, som CAT-scanningsteknologer har, og hvordan man bliver en certificeret CAT-scanningsteknolog.

Hvad er en CAT-scanningsteknolog?

En CAT-scanningsteknolog, undertiden kaldet en radiologisk teknolog, udfører computeraksiale tomografi-scanninger eller CAT-scanninger for at identificere en sygdom eller se omfanget af en skade. En CAT-scanning bruger stråling til at bestemme formen af ​​organer, blødt væv og knogler inde i en person, og derefter genererer en computer et 3D-billede med den information.

CAT-scanningsteknologen hjælper en patient gennem denne oplevelse og forbereder scanningsoplysningerne for andre sundhedsprofessionelle. De kan arbejde på et hospital, lægekontor eller billedbehandlingscenter.

Relateret: Hvad er en radiologitekniker?

Hvad laver en CAT-scanningsteknolog?

En CAT-scanningsteknolog er ansvarlig for både scanningsresultaterne og patientens oplevelse. De forbereder, kalibrerer og betjener scanningsudstyret og evaluerer derefter billedet for at se, om det er klart, eller om de skal lave en genscanning. De forklarer processen for patienten, placerer dem til scanningen og hjælper dem med at bevare roen under scanningen.

Udover selve CAT-scanningen kan teknologen også udføre ultralyd, røntgen og mammografi, og de kan køre yderligere diagnostiske tests.

Relateret: 41 Hospitalsjob

Sådan bliver du en CAT-scanningsteknolog

Her er trinene til at arbejde som CAT-scanningsteknolog:

1. Tjek de lokale krav

Kravene til at være en CAT-scanningsteknolog varierer fra stat til stat, så tjek dine lokale regler, før du begynder på et studieforløb. I nogle stater, der ikke kræver specifik CAT-scanningslicens eller -certificering, kan du muligvis få et job med at udføre CAT-scanninger ved blot at arbejde på en sundhedsfacilitet og blive trænet til at udføre dem.

De fleste stater kræver dog en form for certificering eller licens og tilbyder flere veje til at blive en godkendt teknolog. Computertomografi-certificeringen og -registreringen leveret af American Registry for Radiologic Technologists (ARRT) er den mest anerkendte certificering, og mange stater accepterer den uden yderligere skole eller eksamener.

2. Fortsæt med uddannelse

Det første skridt er at blive certificeret af ARRT inden for et af tre radiologiområder:

 • Radiografi
 • Nuklearmedicinsk teknologi
 • Strålebehandling

For at gøre dette skal du optjene en associeret grad og gennemføre et uddannelsesprogram inden for et af disse tre radiologifelter. Enhver større tæller for ARRT-forudsætningen, men en hovedfag i nuklearmedicinsk teknologi, diagnostisk medicinsk sonografi eller radiografi kan hjælpe dig med at få både associerets grad og det relevante uddannelsesprogramkrav på samme tid.

Tekniske skoler eller community colleges tilbyder normalt disse kurser. Du kan også opfylde dette krav på nogle undervisningshospitaler eller ved at få ARRT-godkendt træning i det amerikanske militær.

En anden uddannelsesmulighed er at opnå en fireårig bachelorgrad med hovedfag i radiologi eller radiologisk teknologi, som kan forberede dig til en kandidat- eller doktorgrad i radiologi.

3. Få din første certificering

Når du har gennemført denne uddannelse, får du din første certificering fra ARRT i radiografi, nuklearmedicinsk teknologi eller stråleterapi. Dette involverer en ansøgning og en eksamen på 220 spørgsmål. Når du har bestået, er du certificeret og registreret hos ARRT inden for det pågældende speciale.

4. Få erfaring

Dernæst får du et job inden for radiologi, sandsynligvis på et lægekontor, et hospital eller et billedbehandlingscenter. Du kan træne i CT-scanningsteknologi gennem din arbejdsplads eller et universitetsprogram. ARRT kræver 16 timers struktureret uddannelse, enten college-kurser eller efteruddannelse, som tager et eller to semestre at gennemføre. Dette skal omfatte mindst en time i hvert af disse fire områder:

 • Patientpleje
 • Sikkerhed
 • Billedproduktion
 • Procedurer

Kurser kan også dække sektionsanatomi, patientplejeteknikker og neuropatofysiologi.

ARRT har også et klinisk krav til CT-certificering, som du kan gennemføre gennem en lokal klinik, hvis du tager et online kursus. For at opfylde dette krav gennemfører du 125 scanninger på en række forskellige kropsdele, som en tolkende læge eller registreret radiograf overvåger og verificerer.

5. Gennemfør din computertomografi-certificering

Når du er klar til at opnå din computertomografi-certificering, skal du indsende dokumentation for dine 16 timers uddannelse og 125 procedurer. Ansøgningen indeholder tre etiske spørgsmål, og hvis der er nogen komplikation med dette, får du en kort etisk gennemgang. Så er du klar til at tage eksamen.

Computertomografi-eksamenen ligner de primære certificeringseksamener fra ARRT med 165 spørgsmål, der dækker fire områder: patientpleje, sikkerhed, billedproduktion og procedurer. ARRT bruger skaleret scoring, så antallet af rigtige svar, der kræves for at bestå, afhænger af din version af eksamen.

Et flertal af mennesker består eksamen på deres første forsøg. Du kan have tre forsøg til eksamen i løbet af tre år.

6. Få en statslicens, hvis det er nødvendigt

For nogle stater betyder det at være ARRT-certificeret, at du er kvalificeret til at udføre computertomografi. I andre stater skal du også få en statslicens, som spænder fra en papirarbejde til at tage en anden eksamen. Tjek kravene i den stat, hvor du gerne vil praktisere, før du ansøger om en stilling som CAT-scanningsteknolog.

Løn og jobudsigt for CAT-scanningsteknologer

Den gennemsnitlige grundløn for en CAT-scanningsteknolog er 10,84 USD i timen, men dette kan variere fra sted til sted. Bureau of Labor Statistics forudsiger en vækst på 7 % mellem 2019 og 2029 for dette erhverv, eller cirka 16.800 nye job i den tidsramme.

Relateret: Hvor meget tjener ultralydsteknikere?

CAT scanning teknolog færdigheder

En CAT-scanningsteknolog har CAT-udstyrsdriftsfærdigheder på ekspertniveau, interpersonelle færdigheder og yderligere medicinske færdigheder, herunder:

 • Betjening af computertomografiudstyr: Teknologen kan kalibrere CAT-scanningsudstyr før en procedure, bruge det til at skabe et klart billede og genkende eventuelle driftsproblemer.
 • Patientpleje: For at hjælpe patienter med at føle sig rolige og forstå scanningsprocedurerne har en teknolog stærke kommunikationsevner, tålmodighed og empati.
 • Billedrekonstruktion: Teknologen kan skabe et billede til diagnose og behandling fra scanningen.
 • Anatomisk og patologisk viden: Teknologen anvender viden om den menneskelige krop til at genkende abnormiteter.
 • CPR, IV-indsættelse og andre sundhedsfaglige færdigheder: Fordi en CAT-scanningsteknolog ofte arbejder på en sundhedsfacilitet sammen med mange andre fagfolk, har de yderligere medicinske færdigheder til at hjælpe radiologer eller andet sundhedspersonale efter behov.

Bertram Elkjær
Bertram Elkjær Radiologiske scanninger hjælper læger med at behandle patienter mere præcist i hundredvis af situationer, fra rutinemæssige tandrøntgenbilleder til nøddiagnose til kræftbehandling. CAT-scanningsteknologer udfører Computed Axial Tomography-scanninger, også kaldet CAT-scanninger eller CT-scanninger, som kan hjælpe læger med at se indersiden af kroppen i detaljer. Disse teknikere har en avanceret forståelse af deres udstyr og stærke interpersonelle færdigheder for at hjælpe patienter med at forblive rolige under scanningsprocessen. I denne artikel taler vi om de specialiserede og generelle sundhedsfaglige færdigheder, som CAT-scanningsteknologer har, og hvordan man bliver en certificeret CAT-scanningsteknolog.