6 Strategier Til At Sætte Mål Efter College: Med Eksempler Og Tips

6 Strategier Til At Sætte Mål Efter College: Med Eksempler Og Tips

At færdiggøre college er en spændende tid for mange studerende. Det er en tid med fest, men det er også en tid til at træffe mange vigtige livsvalg. At sætte mål kan hjælpe dig med at bestemme, hvordan du skal træffe disse kritiske beslutninger. I denne artikel diskuterer vi vigtigheden af ​​efter-kollegiets mål og strategier og tips til, hvordan man sætter mål for efter endt uddannelse.

Hvorfor det er vigtigt at sætte mål for efter college

At sætte mål for efter college er vigtigt for at hjælpe dig med at bestemme din vej og opnå succes. De giver et mål for dig at stræbe efter og hjælpe med din beslutningsproces. Du kan sætte mål relateret til ting som dine:

 • Karriere
 • Økonomi
 • Bopæl
 • Postgraduate grad

Succesfuld målsætning kan være afgørende for, at du kan skabe det liv, du ønsker. At sætte både kort- og langsigtede mål kan hjælpe dig på vej til succes. For eksempel kan det at sætte et mål om at få en bestemt karriere hjælpe med dit mål om at tjene et bestemt dollarbeløb. Denne løn kan hjælpe dig med dine mål relateret til at betale af på dine studielån eller sætte en udbetaling på dit første hjem.

Relateret: 16 gode ideer til hvad man skal gøre efter college

Strategier, der skal bruges, når man opstiller mål efter gymnasiet

Her er nogle strategier, du kan bruge til at sætte mål efter college:

1. SMART mål metode

SMART-målmetoden er en af ​​de mest almindelige metoder til at sætte enhver form for mål. Det fokuserer på at skabe mål, der er:

 • S specifik
 • M ålelig
 • En overkommelig
 • R ealistisk
 • T iembundet

SMART-mål er ofte gavnlige til at sætte mål relateret til din karriere. For eksempel dimitterer du med en grad i grafisk design. Dit SMART mål for jobansøgningsprocessen kan være:

"Jeg vil gerne finde et job som junior grafisk designer hos et marketingbureau i Indianapolis-området inden for seks måneder efter endt uddannelse. Jeg vil søge mindst fem job om ugen og deltage i mindst to netværksarrangementer om måneden."

Læs mere: Sådan skriver du SMART-mål (med eksempler)

2. BHAG metode

BHAG-metoden refererer til indstilling af en:

 • B ig
 • H luftigt
 • En ydmyg
 • G oal

Denne type mål er et langsigtet mål, der kan hjælpe dig med at se din fremtid i en bredere forstand. Brug denne type metode til at sætte et mål for dig selv 10 eller flere år fra nu. Dette brede mål kan hjælpe dig med at sætte mindre mål for at nå på din vej til succes.

Her er et eksempel på brug af BHAG-metoden:

"Inden for de næste 20 år vil jeg eje min egen tandlægepraksis. For at nå dette mål skal jeg sikre mig en stilling under en etableret tandlæge på den praksis og bede dem om at være min mentor. Jeg skal også lave et budget at spare til kontoret nu. Mens jeg arbejder, vil jeg tilmelde mig et onlineprogram inden for de næste fem år for at lære mere om at drive min egen praksis."

3. BSQ metode

BSQ-metoden kan hjælpe dig med at sætte mikromål for at hjælpe dig med at nå dine større mål. Denne metode opfordrer dig til at:

 • Tænk B ig
 • Act S indkøbscenter
 • Flyt hurtigt _

Begynd BSQ-metoden ved at bestemme dit store mål. Planlæg de små mål, du skal nå for at nå dette mål, og skab en tidslinje for at nå disse milepæle.

Her er et eksempel på brug af BSQ-metoden:

"Det er begyndelsen af ​​efterårssemesteret, men jeg vil gerne sikre mig en sommerpraktik, der begynder efter jeg er færdig i maj. Jeg skal undersøge potentielle virksomheder og praktikmuligheder i august og september. I august skal jeg også begynde at netværke med folk på disse virksomheder og andre studerende, der måtte have arbejdet i disse virksomheder.

Til oktober skal jeg have en kort liste over, hvilke praktikpladser jeg planlægger at søge. Fra og med november vil jeg arbejde på mit CV for at sikre, at det er klar til, at jeg kan søge, så snart stillingerne åbner. Jeg vil også begynde at kontakte personer, jeg gerne vil bruge som referencer, for at give dem tilstrækkelig besked til at forberede et brev.

Fra januar vil jeg løbende tjekke virksomhedens hjemmesider for at se, hvornår praktikansøgninger åbner. Jeg vil bruge denne tid til at skræddersy mit CV og følgebreve og samle mine referencebreve. Selvom det afhænger af den enkelte virksomheds tidslinje, håber jeg at afslutte samtalen og modtage svar om en stilling senest i slutningen af ​​maj. Dette vil give mig tid nok i april til at lave boligarrangementer, inden jeg starter mit arbejde i slutningen af ​​maj."

4. OKR metode

OKR'er er mål og nøgleresultater. Denne metode relaterer sig til at sætte brede mål og definere deres succes. Dit mål er, hvad du håber at opnå, og nøgleresultaterne sporer dine fremskridt med at nå målet. Mens dit mål kan være bredt og ikke målbart, er nøgleresultaterne ofte specifikke og inkluderer tal.

Her er et eksempel på et mål, der bruger OKAR-metoden:

" Mål** :** Afbetale mit mindste studielån inden for fem år

 • *Nøgleresultat: Dediker 10 % af hver lønseddel til at betale af på mit lån*
 • *Nøgleresultat: Begræns underholdningsudgifter til $50 pr. uge*
 • *Nøgleresultat: Arbejd mindst 10 timers overarbejde om måneden"*

Læs mere: Guide til OKR'er

5. Growth hacker metode

Growth hacker-metoden til at sætte mål fokuserer på selve processen, og hvordan den kan skabe resultater. Med denne metode kan du:

 • Lav en hypotese
 • Bestem, hvordan du kan måle succes
 • Sæt målet
 • Gennemfør din plan
 • Følg dine fremskridt
 • Foretag eventuelle justeringer
 • Gennemgå, hvordan det fungerede

Her er et eksempel på at sætte et mål med growth hacker-metoden:

"Hvis jeg flytter hjem og ind hos mine forældre i nogle år efter endt uddannelse, vil jeg betale mine studielån af inden for ti år, fordi jeg ikke skal bruge så mange penge på husleje og andre leveomkostninger."

6. Locke og Latham fem principper for målsætningsmetode

At bruge Locke og Lathams principper for målsætning er ligesom SMART-metoden. Denne metode tager dog højde for ændringer i processen, og hvor svært dit mål kan være. De fem principper for denne metode er:

 • Klarhed
 • Udfordring
 • Forpligtelse
 • Feedback
 • Opgavens kompleksitet

Det er vigtigt, at målet er en specifik, ligetil udfordring, men ikke så svært, at du mister motivationen eller kæmper for at nå det. Dediker dig selv til din succes, og følg dine fremskridt. Tjek med folk, du stoler på, om, hvad de synes om dit mål eller fremskridt.

Her er et eksempel på et mål, der bruger Locke og Lathams fem principper for at få et job:

"Jeg ønsker at finde et job som junior kopiredaktør for en avis inden for de næste tre måneder ved at udnytte mit netværk, komme i kontakt med lignende fagfolk, deltage i netværksarrangementer, der ansøger om mindst to job om dagen."

Læs mere: Hvad er målsætningsteori? Definition, principper, ulemper og fordele

Tips til at sætte og nå mål efter endt uddannelse

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at sætte og nå dine mål efter college:

Skriv dine mål ned

Skriv dine mål ned, og planlæg, hvordan du kan nå dem. At skrive dine mål ned kan få dem til at føles mere officielle og hjælpe dig med bedre at visualisere dine næste skridt. Mange mennesker oplever ofte, at nedskrivning af deres mål øger deres motivation for at nå deres mål.

Lav en personlig mission statement

At skrive en personlig mission statement kan hjælpe dig med at evaluere dine personlige overbevisninger og mål. Dette kan hjælpe dig med at bestemme den bedste vej for dig at tage. Din personlige udtalelse kan også minde dig om, hvad du værdsætter mest i livet.

Læs mere: Sådan skriver du en personlig missionserklæring (40+ eksempler)

Sæt milepæle

Sæt milepæle for alle dine mål, uanset om det er et kort- eller langsigtet mål. Disse milepæle giver dig en idé om, hvor store fremskridt du har gjort. Det kan også gøre dem mindre skræmmende at dele større mål op i mindre mål. Omformuler for eksempel dit mål om at spare 1.000 USD på et år til at spare 85 USD hver måned eller 20 USD om ugen.

Fejr dine præstationer

Anerkend dit hårde arbejde, og fejr hvert mål eller milepæl, du opnår. Dette kan være noget som at forkæle dig selv med middag fra din yndlingsrestaurant eller foretage et lille køb for at fejre din præstation. Disse små festligheder tjener som en påmindelse om, hvad du kan opnå, mens du arbejder på dit næste mål.

Øv discipel og bevar fokus

Skab gode vaner, der gradvist bygger din succes. Selvom dit mål kan være at bestå en optagelsesprøve til et kandidatprogram, så øv dig i disciplin ved at afsætte et bestemt antal timer hver uge til at studere. Ved at fokusere på din eksamensforberedelse selv fem timer om ugen, arbejder du på dit større mål og forbliver fokuseret på din ønskede præstation.

Vær fleksibel

Det er vigtigt at planlægge dine mål og være specifik, men der opstår uventede variabler. Vær fleksibel, når der sker ændringer, der tvinger dig til at revurdere disse mål, især hvis disse er positive ændringer. For eksempel er dit mål måske at flytte til New York City inden for fem år efter eksamen, men du modtager et jobtilbud, der kræver, at du flytter dertil nogle år tidligere.

Bed om feedback og hjælp

Opret dit eget rådgivende udvalg af familiemedlemmer, venner, kolleger og professorer, du stoler på. Bed dem om feedback om dine planer, selvom beslutningen i sidste ende er din. Hvis du føler, du har brug for hjælp til at bestemme din karrierevej, så overvej at søge en mentor eller tale med en karriererådgiver.

Tjek dine fremskridt

Evaluer dine fremskridt, mens du arbejder på dine mål. Identificer, hvordan dine metoder hjælper dig med fremskridt. Hvis du føler, at noget ikke virker for dig, så lyt til dine instinkter.

Foretag justeringer efter behov

At opnå succes kan kræve nogle forsøg for at afgøre, hvad der fungerer bedst for dig. Juster dine mål efter behov, især for at tage højde for uventede livsbegivenheder. Dette kan omfatte at give dig selv mere tid til at finde et job eller at redigere dit budget for bedre at afspejle dine behov.

Mange mennesker oplever, at deres mål ændrer sig. Evaluer, hvorfor dit mål adskiller sig fra det, du oprindeligt havde planlagt, og bestem, hvordan du sætter nye mål for din succes. For eksempel er der måske ikke nok jobmuligheder i din ønskede by, eller du kan beslutte dig for helt at forfølge en anden karriere.

Holger Isaksen
Holger Isaksen At færdiggøre college er en spændende tid for mange studerende. Det er en tid med fest, men det er også en tid til at træffe mange vigtige livsvalg. At sætte mål kan hjælpe dig med at bestemme, hvordan du skal træffe disse kritiske beslutninger. I denne artikel diskuterer vi vigtigheden af efter-kollegiets mål og strategier og tips til, hvordan man sætter mål for efter endt uddannelse.