6 Mental Sundhed Job Og Måder At Få Succes I Marken

6 Mental Sundhed Job Og Måder At Få Succes I Marken

En karriere inden for mental sundhed kan være udfordrende, givende og fyldt med muligheder. Hvis du søger en karriere inden for mental sundhed, er nogle faktorer, du måske vil overveje, uddannelseskrav, færdigheder og specifikke roller og ansvar. At kende disse oplysninger kan hjælpe dig til at føle dig fuldt forberedt.

I denne artikel vil vi dele nogle af de vigtigste aspekter at overveje i denne rolle sammen med specifikke trin til, hvordan du kan forfølge et job inden for mental sundhed.

Hvad er mental sundhed job?

Psykiatriske job refererer til enhver stilling, der tjener andre inden for mental sundhed. For at forstå, hvordan dine interesser kan gælde for en bestemt rolle, kan det hjælpe først at lære præcis, hvad mental sundhed er, og hvem du kan tjene.

Mental sundhed defineres som en persons psykologiske, følelsesmæssige og sociale velbefindende. Dette dikterer, hvordan individer træffer valg, håndterer stress og bidrager til samfundet. Positiv mental sundhed har også vist sig at gavne fysisk velvære. 

Mental sundhedspersonale arbejder med børn og voksne i alle aldre og hjælper dem med ting som:

 • Stress
 • Meddelelse
 • Aldring
 • Selvværd
 • Skilsmisse
 • Ægteskab
 • Forældreskab
 • Sorg
 • Vrede
 • Depression
 • Misbrug og misbrug
 • Alvorlig psykisk sygdom

Den pleje, som psykisk sundhedspersonale yder, kan være rent medicinsk, psykoterapeutisk eller en kombination af de to.

Hvorfor arbejde inden for mental sundhed

At være en del af det mentale sundhedsfelt sætter dig i stand til at hjælpe andre ved at give muligvis livsændrende støtte. Karrieren giver dig mulighed for at inspirere håb, tilbyde medfølelse og undervise i færdigheder, der kan bruges til at overvinde udfordringer.

Relateret: Sådan finder du din passion

Nødvendige færdigheder for psykiatriske fagfolk

Flere bløde færdigheder kan hjælpe nogen med at få succes i et mentalt sundhedsjob, herunder:

Medfølelse

Dette refererer til din evne til at bekymre sig om andre og vise dem hengivenhed og bekymring. Medfølelse betyder oprigtigt at identificere sig med andres kampe. Med denne færdighed skal du forbeholde dig dømmekraft og vise ægte bekymring.

Aktiv lytning

Alle psykiatriske fagfolk skal øve sig i aktiv lytning, selvom nogle positioner er mere afhængige af denne færdighed end andre. Psykiatere og rådgivere skal for eksempel aktivt lytte til hver patient under sessioner for fuldt ud at forstå og tilbyde vejledning.

Kritisk tænkning

Disse færdigheder er nødvendige for alle mentale sundhedsroller. For eksempel kræver det stærke kritiske tænkeevner at stille diagnoser og udvikle behandlingsplaner. Kritisk tænkning er også nødvendig for at afgøre, hvad en patient udelader fra en session. Hvad en person ikke siger, er ofte lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere, end hvad de siger.

Tålmodighed

Hver patient har forskellige oplevelser. Mental sundhedspersonale vil have brug for tålmodighed til at forstå, at opnåelse af velvære vil tage nogle længere tid end andre.

Relateret: Hårde vs. bløde færdigheder

Uddannelseskrav til mental sundhed job

Du skal sandsynligvis mindst have en bachelorgrad for at kvalificere dig til en hvilken som helst rolle inden for mental sundhed, men mange stillinger kræver en master- eller doktorgrad.

Selvom du endnu ikke er sikker på, hvilken specifik rolle du ønsker i branchen, kan du overveje at arbejde hen imod en bachelorgrad inden for et af disse felter:

 • Psykologi
 • Socialt arbejde
 • Rådgivning
 • Sociologi
 • Menneskelige tjenester
 • Ammende

Når du har afsluttet din bachelor, skal du undersøge de uddannelseskrav og licenser, der er forbundet med jobbet. Nogle almindelige grader på kandidatniveau for dette felt inkluderer:

 • Rådgivning om mental sundhed
 • Psykologi
 • Menneskelig udvikling
 • Ammende

Hvis du ønsker at forfølge et job som psykiater eller psykolog, skal du have en doktorgrad. Et opholdsprogram og/eller licens vil også være påkrævet.

Relateret: 15 Top Psychology Degree Jobs

Udforsker karrieremuligheder

Hvis du forfølger en karriere som mental sundhedsprofessionel, er der en række forskellige karrieremuligheder tilgængelige. Her er seks at overveje:

1. Rusmiddelrådgiver

National gennemsnitsløn: $16,89 i timen

Primære opgaver: En stofmisbrugsrådgiver hjælper mennesker, der er afhængige af stoffer og alkohol, med at overvinde deres afhængighed gennem adfærdsterapi og medicinsk intervention.

2. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn:  $56.612 om året

Primære pligter: Disse fagfolk hjælper folk med at overvinde udfordringer, der spænder fra misbrug og afhængighed til fattigdom og psykisk sygdom. De kan beskytte udsatte børn eller støtte familier, der har brug for hjælp. Afhængigt af deres uddannelse kan de også diagnosticere og behandle mentale, adfærdsmæssige og følelsesmæssige problemer.

3. Autoriseret professionel rådgiver

National gennemsnitsløn:  $69.271 om året

Primære opgaver: Licenserede professionelle rådgivere (LPC'er) er uddannet til at arbejde med voksne eller børn individuelt, familier eller grupper for at behandle mentale, adfærdsmæssige eller følelsesmæssige problemer.

4. Psykolog

National gennemsnitsløn: $84.128 om året

Primære opgaver: Psykologer kan opdeles i to kategorier: klinisk og rådgivning. Kliniske psykologer arbejder typisk på et hospital eller i det strafferetlige system. Rådgivende psykologer hjælper patienter med at klare stress og psykisk sygdom, typisk gennem samtaleterapi.

5. Psykiatrisk sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $110.937

Primære opgaver: Psykiatriske sygeplejersker arbejder i forsamlingshuse, private praksisser og hospitaler og yder omsorg og støtte til mennesker, der lider af alvorlige psykiske lidelser. De arbejder også med patientens familier og lærer dem, hvordan de interagerer med deres kære på produktive måder.

6. Psykiater

National gennemsnitsløn: $223.768 om året

Primære opgaver: En psykiater er uddannet læge og diagnosticerer, behandler og hjælper med at forebygge følelsesmæssige og psykiske lidelser. I modsætning til de fleste psykologer kan psykiatere ordinere medicin.

Sådan får du et job inden for mental sundhed

Hvis du er drevet af et ønske om at hjælpe andre og tror, ​​at et mentalt sundhedsjob er det rigtige for dig, er der et par skridt, du kan tage for at forfølge denne karrierevej. De omfatter:

1. Forfølge en uddannelse

Job i industrien for mental sundhed kræver typisk en bachelorgrad som minimum. Selvom du er usikker på den præcise karriere, du ønsker, kan du forfølge en mere generel grad som psykologi og lære om de mange karriereveje inden for feltet.

2. Få praktisk erfaring

Praktisk erfaring i en specifik rolle er den bedste måde at vælge den karrierevej, du ønsker. Start med at beslutte, hvem du vil arbejde med – børn, voksne, mennesker med alvorlige psykiske lidelser – og se efter frivillige muligheder eller praktikpladser, hvor du kan få erfaringer fra den virkelige verden under opsyn af en autoriseret professionel.

3. Forfølge din licens

Når du har besluttet dig for det specifikke job og har den nødvendige formelle uddannelse, skal du finde ud af, om der kræves en licens. De fleste stater kræver for eksempel, at rådgivere, socialrådgivere og psykologer alle har en licens til at praktisere.

Nick Thøgersen
Nick Thøgersen En karriere inden for mental sundhed kan være udfordrende, givende og fyldt med muligheder. Hvis du søger en karriere inden for mental sundhed, er nogle faktorer, du måske vil overveje, uddannelseskrav, færdigheder og specifikke roller og ansvar. At kende disse oplysninger kan hjælpe dig til at føle dig fuldt forberedt.