6 Højest Betalende Industrier

Uanset om du slutter dig til arbejdsstyrken for første gang, eller du leder efter et karriereskifte, kan du bedst planlægge dine næste karrieretræk med et vist perspektiv på de bedst betalende industrier. Nedenfor finder du en liste over højtbetalende brancher samt eksempler på jobtitler.

Relateret: Top 100 bedst betalte job

Hvad er en højtbetalende industri?

En højtbetalende industri er en jobsektor med beskæftigelsesmuligheder, der tilbyder lukrative lønsedler. Arbejder professionelle i en højtbetalende industri modtager ofte højere lønsedler end gennemsnittet på grund af arten af ​​deres arbejde og deres erfaringsniveau. Her er nogle højtbetalende industrier, og hvad de indebærer:

  • Sundhedspleje: Sundhedsindustrien er hjemsted for virksomheder, der leverer kliniske tjenester og bruger medicinsk-relateret udstyr. Du kan finde flere højtlønnede job i denne branche, såsom rollen som læge, kirurg eller psykolog.
  • Engineering: Ingeniørindustrien omfatter flere typer ingeniørvirksomhed, såsom maskinteknik og civilingeniør. Folk i denne industri fremstiller typisk motorer og maskiner.
  • Informationsteknologi: Fagfolk i informationsteknologisektoren bruger computere til at lagre og indsamle en bred vifte af information eller data. Denne industri hjælper med sikkerhed og sikkerhed for virksomheder, regeringer og den akademiske verden.
  • Finans: Den finansielle sektor omfatter virksomheder og institutioner, der tilbyder deres finansielle tjenesteydelser til både private og erhvervskunder. Nogle virksomheder, der opererer i finansindustrien, omfatter banker og kreditforeninger.
  • Minedrift, ressourcer og energi: Denne industri omfatter job, der fokuserer på udvinding og forarbejdning af mineraler fra Jorden, eller dem, der er involveret i produktion og salg af energi. Fagfolk i denne sektor hjælper i næsten alle aspekter af vores liv og økonomien som helhed.
  • Juridisk: Den juridiske industri beskæftiger personer, der opretholder loven i forskellige juridiske stillinger. Denne industri tilbyder job på advokatkontorer eller i virksomheder, der leverer visse juridiske tjenester, såsom patentagenttjenester.

Relateret: Job, der betaler godt

Højest betalte industrier og job

Arbejdsstyrken giver dig mange muligheder for at tjene en givende løn. At vide, hvilke brancher der tilbyder den højeste løn, kan hjælpe dig med at træffe en strategisk karrierebeslutning. Her er 30 job inden for seks højtbetalende brancher. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures skal du klikke på lønlinket ved hver stillingstitel nedenfor:

Sundhedspleje

Uanset placering eller tendenser, vil sundhedspleje altid være en industri med høj efterspørgsel på grund af dens universelle nødvendighed. Her er de bedst betalte job inden for sundhedssektoren:

1. Obstetrik og gynækologisk læge (OB-GYN)

National gennemsnitsløn: $187.802 om året

Primære opgaver: OB-GYNs er specialiseret i kvindelig sundhed. De udfører mange tests, herunder pap-smears og brystundersøgelser. OB-GYN'er diagnosticerer også lidelser og sygdomme og ordinerer behandlinger til deres patienter. Derudover hjælper de vordende mødre gennem graviditeten, fødslen af ​​deres barn og gennem postpartum.

Relateret: Lær om at være en OB-GYN

2. Psykiater

National gennemsnitsløn: $221.402 om året

Primære opgaver: Psykiatere konsulterer patienter for adfærdsmæssige og mentale sundhedsproblemer ved at give psykiatriske evalueringer, udarbejde behandlingsplaner og ordinere og derefter overvåge indtaget af medicin.

Relateret: Lær om at være psykiater

3. Ortodontist

National gennemsnitsløn: $245.322 om året

Primære opgaver: Ortodontister vurderer deres patienters mundsundhed, undersøger for og behandler abnormiteter i tandplacering.

Relateret: Lær om at være ortodontist

4. Kirurg

National gennemsnitsløn: $269.795 om året

Primære opgaver: Kirurger leder et sundhedscenters kirurgiske team. De udfører en række kirurgiske procedurer ved hjælp af forskellige instrumenter. Kirurger informerer også patienterne om de risici, der følger med operation og hjælper dem med postoperativ pleje og behandling.

Relateret: Lær om at være kirurg

5. Anæstesilæge

National gennemsnitsløn: $376.461 om året

Primære opgaver: Anæstesilæger laver anæstesiplaner og administrerer bedøvelsesmidler til patienter, der gennemgår en medicinsk procedure. De overvåger patienter før, under og efter deres kirurgiske procedure for at sikre deres sikkerhed.

ingeniørarbejde

Ingeniørindustrien er fuld af erhverv, der kræver Her er de højest betalte ingeniørjob:

1. Petroleumsingeniør

National gennemsnitsløn: $76.314 om året

Primære opgaver: Petroleumsingeniører har opgaver relateret til kulbrinteproduktion. De designer udstyr til at udvinde både gas og olie fra forskellige reserver. Petroleumsingeniører laver også boreplaner og indvinder både olie og gas.

Relateret: Lær om at være petroleumsingeniør

2. Nuklear ingeniør

National gennemsnitsløn: $93.184 om året

Primære opgaver: En nuklear ingeniør forsker og skaber nukleare værktøjer, der bruges til at hente fordelene fra nuklear stråling og energi. For eksempel kan de designe og udvikle reaktorkerner og strålingsafskærmning. Nukleare ingeniører overvåger også driften af ​​nukleare anlæg for at sikre overholdelse af sikkerhedsbestemmelser.

Relateret: Lær om at være atomingeniør

3. Elektroingeniør

National gennemsnitsløn: $95.235 om året

Primære opgaver: Elektroingeniører designer og skaber forskellige elektriske systemer. De arbejder med både elektriske apparater og udstyr og overvåger fremstillingsprocessen.

Relateret: Lær om at være elektroingeniør

4. Luftfartsingeniør

National gennemsnitsløn: $102.581 om året

Primære opgaver: Luftfartsingeniører designer fly og forskellige fremdriftssystemer. De skaber også produkter til disse systemer og arbejder sammen med andre teams fra design til fremstillingsprocessen.

Relateret: Lær om at være luftfartsingeniør

5. Computer vision ingeniør

National gennemsnitsløn: $148.084 om året

Primære opgaver: Computervisionsingeniører bruger software til at administrere store datapopulationer. De bruger deres forskning til at løse virkelige problemer og har opgaver relateret til programmering, dataanalyse og brugergrænsefladedesign.

Informationsteknologi

Da informationsteknologi er en afgørende komponent i enhver virksomhed, er IT en lovende industri for en højtbetalende karriere. Her er de bedst betalte job inden for informationsteknologi (IT) industrien:

1. Sikkerhedsanalytiker

National gennemsnitsløn: $98.957 om året

Primære opgaver: Sikkerhedsanalytikere installerer og opdaterer netværkssoftware. De sikrer, at hvert netværk, de arbejder på, har de rigtige sikkerhedsforanstaltninger og opretter rapporter vedrørende sikkerheden på disse netværk.

2. Informationsteknologichef

National gennemsnitsløn: $100.295 om året

Primære opgaver: IT-chefer bestemmer en virksomheds computerbehov. De leder og coacher IT-medarbejderne, implementerer teknologiske løsninger og overvåger IT-medarbejdernes ydeevne. IT-chefer overvåger også den daglige drift, såsom overvågning af en virksomheds operativsystemer.

Relateret: Lær om at være IT-chef

3. Softwareingeniør

National gennemsnitsløn: $110.638 om året

Primære opgaver: Softwareingeniører udvikler og bygger softwaresystemer. De identificerer softwareproblemer og opretter driftsprocedurer. De ser også efter muligheder for at forbedre softwaresystemer, give anbefalinger og implementere disse anbefalinger i disse systemer.

Relateret: Lær om at være softwareingeniør

4. Netværksarkitekt

National gennemsnitsløn: $121.846 om året

Primære opgaver: Netværksarkitekter varetager forskellige kommunikationsnetværk. De bestemmer en virksomheds krav til at skabe netværksløsninger og deres rammer. Netværksarkitekter udfører også netværksanalyse og installerer hardware såsom kabler og routere.

5. Site reliability engineer

National gennemsnitsløn: $126.774 om året

Primære opgaver: Ingeniører af webstedets pålidelighed udvikler software til at forbedre et systems pålidelighed. De arbejder med en virksomheds IT-, ingeniør- og forretningsteams. Pålidelighedsingeniører på stedet tager også føringen med projektplanlægning og opgaveprioritering.

Finansiere

Her er de bedst betalte job inden for finansbranchen:

1. Forsikringsrådgiver

National gennemsnitsløn: $63.105 om året

Primære opgaver: Forsikringsrådgivere bruger deres viden om forsikringer til at yde relateret rådgivning til forskellige virksomheder. De mødes med deres kunder, anbefaler og sælger forsikringsordninger, gennemgår deres klients finansielle portefølje og vurderer eventuelle risici.

2. Finansiel rådgiver

National gennemsnitsløn: $69.855 om året

Primære opgaver: Finansielle rådgivere yder finansielle tjenesteydelser og rådgivning til deres kunder. De udfører markedsundersøgelser, bestemmer deres kunders behov, implementerer strategier og leder efter nye økonomiske muligheder for deres kunder.

Relateret: Lær om at være finansiel rådgiver

3. Budgetanalytiker

National gennemsnitsløn: $80.945 om året

Primære opgaver: Budgetanalytikere hjælper virksomheder med at planlægge deres økonomi. De opretter budgetrapporter, overvåger virksomhedens udgifter og hjælper dem med økonomisk planlægning.

4. Compliance officer

National gennemsnitsløn: $82.425 om året

Primære opgaver: Overholdelsesansvarlige sikrer, at en organisation overholder myndighedernes regler. De sikrer, at de fungerer både juridisk og etisk, alt imens de fortsætter med at opfylde deres forretningsmål. Overholdelsesansvarlige opretter overholdelsesprogrammer, evaluerer en virksomheds politikker og informerer dem om potentielle risici.

5. Investeringsbankmand

National gennemsnitsløn: $90.058 om året

Primære opgaver: Investeringsbankfolk hjælper deres kunder med at rejse kapital for at finansiere aktiviteter og vækste deres forretning. De hjælper også deres kunder med opkøb og fusioner og rådgiver dem om investeringsmuligheder.

Minedrift, ressourcer og energi

Her er nogle af de bedst betalte job inden for mine-, ressource- og energiindustrien:

1. Solar tekniker

National gennemsnitsløn: $60.363 om året

Primære opgaver: Solcelleteknikere installerer solpaneler på et tag eller en struktur. De klatrer op ad stiger, bærer solpaneler, tager mål for hvert solpanel og udfører test. Solcelleteknikere vedligeholder også installationen af ​​et solpanel ved at løse problemer, efterhånden som de opstår.

2. Geolog

National gennemsnitsløn: $72.139 om året

Primære opgaver: Geologer studerer Jorden og dens sammensætning. De planlægger forskellige geologiske projekter, undersøger steder, gennemgår geologiske data og nøje evaluerer sammensætningen af ​​prøver.

3. Metallurg

National gennemsnitsløn: $91.496 om året

Primære opgaver: Metallurger studerer metaller og deres unikke egenskaber. De udvinder og behandler metaller, bestemmer hvilke de kan bruge og skaber processer til deres genvinding.

Relateret: Lær om at være metallurg

4. Mineingeniør

National gennemsnitsløn: $100.506 om året

Primære opgaver: Mineingeniører designer og skaber miner og udvikler de mest effektive metoder til metal- eller mineraludvinding. De evaluerer også udvindingsrisici, implementerer udvindingssystemer og bruger computerapplikationer til at hjælpe med planlægnings- og produktionsprocesserne.

5. Geofysiker

National gennemsnitsløn: $104.216 om året

Primære opgaver: Geofysikere studerer Jorden og dens fysiske aspekter. De udfører felttest, analyserer data og opretter rapporter til at præsentere for projektets interessenter.

gyldige

Enhver karriere, der er resultatet af flere års jurastudier, har en lovende fremtid med hensyn til løn. Her er de højest betalte job inden for den juridiske industri:

1. Dommer

National gennemsnitsløn: $97.515 om året

Primære opgaver: Dommere leder en juridisk retssag. De lytter til påstande fra begge parter, oplyser de tiltalte om deres rettigheder og afgør, om beviser er antagelige. Derudover afhører de vidner og træffer afgørelse om advokatbegæringer.

2. Intellektuel ejendomsretsadvokat

National gennemsnitsløn: $105.424 om året

Primære opgaver: Advokater inden for intellektuel ejendomsret arbejder i nogle aspekter af intellektuel ejendomsret, såsom patent eller ophavsret. De hjælper intellektuelle ejendomsadvokater med deres forskellige opgaver. Advokater for intellektuel ejendomsret kan oprette og indgive patentdokumenter, gennemgå en dokumentation og håndtere klientkommunikation.

3. Virksomhedsadvokat

National gennemsnitsløn: $133.099 om året

Primære opgaver: En virksomhedsadvokat repræsenterer en virksomhedsenhed for at sikre overholdelse af statslige og føderale regler. Virksomhedsadvokater gennemgår også kontrakter, fører tilsyn med fusioner og opkøb, hjælper virksomheder med at finde kapital til at hjælpe med at vokse deres forretning og uddanne deres klienter om overholdelse af værdipapirlovgivningen.

4. Chefjurist

National gennemsnitsløn: $140.764 om året

Primære opgaver: Chefjurister fungerer som leder af en juridisk afdeling. De leder en virksomhedsretlig strategi, opretter virksomheders compliance-programmer og gennemgår leveringen af ​​juridiske tjenester for at opfylde virksomhedens mål.

Relateret: Lær om at være Chief Legal Officer

5. Patentadvokat

National gennemsnitsløn: $154.317 om året

Primære opgaver: En patentadvokat rådgiver klienter vedrørende patenter og intellektuel ejendom. De behandler patentansøgere og hjælper med patentkrænkelse. Patentadvokater hjælper i det væsentlige deres klienter med at bevare rettighederne til deres opfindelse.

Alexander Dall
Alexander Dall Uanset om du slutter dig til arbejdsstyrken for første gang, eller du leder efter et karriereskifte, kan du bedst planlægge dine næste karrieretræk med et vist perspektiv på de bedst betalende industrier. Nedenfor finder du en liste over højtbetalende brancher samt eksempler på jobtitler.