6 Forskellige Arbejdsmiljøtyper Og Eksempler På Karriereroller

6 Forskellige Arbejdsmiljøtyper Og Eksempler På Karriereroller

Denne artikel er blevet godkendt af en Bonjoures Career Coach


For at føle sig tilfreds og være produktiv i din karriere skal dit arbejdsmiljø passe til din personlighedstype. Professionelle miljøer bør give en positiv atmosfære præget af effektiv kommunikation, tilstrækkelige ressourcer og muligheder for karriereudvikling. De bør også være befordrende for den type arbejder, du er, din personlighed og værdier. I denne artikel giver vi et overblik over seks forskellige arbejdsmiljøer og den slags mennesker og job, der passer bedst til hver enkelt.

Hvilken type arbejdsmiljø foretrækker du?

Begrebet ”arbejdsmiljø” refererer til en kulmination af mange forskellige faktorer og elementer, der tilsammen præger dine arbejdsforhold. Elementer, der udgør dit arbejdsmiljø omfatter:

Timer

Dit arbejdsmiljø inkluderer din arbejdstid. For eksempel kan dit job være den almindelige ni-til-fem-type, eller det kan have mere fleksible jobtider. Desuden kan du blive betalt for overarbejde og/eller holde frokostpause. 

Virksomhedskultur

En virksomheds kultur er også en del af et arbejdsmiljø. For eksempel har nogle virksomheder en formel kultur og forventer, at arbejdere klæder sig i passende arbejdstøj og følger strenge protokoller, mens andre tillader medarbejderne at klæde sig mere afslappet og give dem mere frihed i udførelsen af ​​deres pligter.

Fordele

Dit arbejdsmiljø omfatter også goder, såsom mængden af ​​betalt ferietid, du modtager, samt sygefravær.

Mennesker

Ledere og kolleger spiller en stor rolle i at bestemme typen af ​​arbejdsmiljø. Positive og glade mennesker skaber et støttende og positivt arbejdsmiljø, hvorimod negative og selvcentrerede mennesker har tendens til at skabe giftige arbejdspladser.

Karriereudvikling

En anden vigtig faktor, der bidrager til dit arbejdsmiljø, er i hvilken grad du kan vokse som professionel i dit job. Nogle virksomheder giver deres personale mange muligheder for karriereudvikling, mens andre virksomheder kan forvente, at du tager ansvar for din egen professionelle vækst.

Arbejdsplads

Dit arbejdsområde er også en del af dit arbejdsmiljø og kan variere fra et kontorkabine, et privat kontorlokale eller fjernarbejde hjemmefra.

Forskellige slags arbejdsmiljøer

Dit arbejdsmiljø er også påvirket af dine værdier, din personlighedstype og den slags arbejde, du udfører. Her er seks forskellige arbejdsmiljøtyper, der passer til forskellige slags mennesker og erhverv:

1. Det konventionelle arbejdsmiljø

Det konventionelle arbejdsmiljø er meget struktureret og organiseret og omfatter systematiske aktiviteter, såsom arbejde med data og tal. Denne form for miljø er kendetegnet ved rutine, stabilitet, tradition og veldefinerede regler og procedurer. Folk, der drager til dette miljø, er typisk pæne, velorganiserede og foretrækker at følge anvisningerne. Dette arbejdsmiljø involverer typisk arbejde på et kontor og faste arbejdstider. Et erhverv, der er velegnet til konventionens arbejdsmiljø, er:

Receptionist

National gennemsnitsløn: $14,42 i timen

Primære opgaver:  En receptionist, også kendt som en administrativ assistent, udfører administrative opgaver, såsom arkivering, besvarelse af telefonopkald, e-mail og fax, vedligehold af optegnelser og organisering af kurertjenester. Da disse fagfolk normalt arbejder ved en virksomheds front-office desk, hilser de også på og hjælper kunderne og skal derfor altid optræde professionelt og høfligt. Dette arbejde kræver organisatoriske, kommunikations- og computerfærdigheder. Receptionister arbejder typisk en normal 40-timers uge og arbejder sjældent overarbejde.

2. Det driftige arbejdsmiljø

Det initiativrige arbejdsmiljø er fokuseret på opnåelse af organisatoriske og økonomiske mål og omfatter typisk aktiviteter som overtalelse, ledelse og salg. Et sådant miljø er karakteriseret ved konkurrence, præstation, magt, penge og konkurrence og kan involvere aktiviteter som salg og ledelse.

Mennesker, der trives i denne form for arbejdsmiljø, er normalt udadvendte, ambitiøse og assertive. Dette arbejdsmiljø omfatter arbejde i et virksomheds- eller forretningsmiljø eller arbejde i detailbranchen. Et job, der er kompatibelt med dette miljø, er:

Salgsleder

National gennemsnitsløn:  $74.194 om året

Primære opgaver:  En salgschef leder salgsteamet i en organisation. Deres opgaver omfatter at sætte salgsmål, ansætte nyt salgspersonale, planlægge salgsstrategier, vejlede og træne personale, udarbejde budgetter og kontrollere udgifter. Da salgschefer ikke kun skal arbejde med deres teams, men også med andre afdelinger – for eksempel marketing, såvel som kunder og leverandører – har de brug for gode interpersonelle, lederskabs- og kommunikationsevner.

3. Det sociale arbejdsmiljø

Det sociale arbejdsmiljø er menneskefokuseret og involverer aktiviteter, der kredser om undervisning, vejledning, helbredelse og forståelse af mennesker. Da dette sociale arbejdsmiljø involverer en masse social interaktion, tiltrækker det mennesker, der nyder social interaktion og motiveres af at hjælpe andre.

For at klare dig godt i et sådant miljø skal du have fremragende kommunikationsevner, verbale og interpersonelle færdigheder. Denne form for miljø kan omfatte at arbejde på et kontor, lave feltarbejde, rådføre sig med kunder, undervise på en skole eller college eller arbejde på et hospital. Et job, der falder ind under denne kategori er:

Socialrådgiver

National gennemsnitsløn:   $57.579 om året

Primære opgaver:  Socialrådgivere hjælper mennesker og lokalsamfund, der står over for udfordringer i deres hverdag, såsom arbejdsløshed, misbrug, fattigdom, afhængighed eller skilsmisse. De vurderer kundernes behov og situationer og udvikler og overvåger derefter planer og strategier for at hjælpe disse mennesker med at klare og overkomme deres udfordringer. I tilfælde af for eksempel en sag om overgreb mod børn, kan en socialrådgiver også gribe ind og tilrettelægge, at barnet bliver fjernet og anbragt i plejefamilie.

Disse fagfolk har brug for gode interpersonelle og kommunikationsevner, såvel som empati og følelsesmæssig intelligens. Socialarbejdere kan arbejde i kontormiljøer, på skoler, eller de kan besøge klienter og lokalsamfund.

4. Det kunstneriske arbejdsmiljø

Det kunstneriske arbejdsmiljø er usystematisk og lægger vægt på ytringsfrihed, kreativitet, æstetik, fantasi og originalitet. Dette miljø er præget af frihed og mangel på struktur og regler. Mennesker, der er tiltrukket af denne form for miljø, er normalt ukonventionelle, frisindede, intuitive og selvstyrende. Dette arbejdsmiljø kan involvere teaterproduktioner, musikoptræden, designarbejde, skrivning og skabelse af kunst. Et eksempel på et job, der falder ind under denne kategori er:

Mode designer

National gennemsnitsløn:   $15,87 i timen

Primære opgaver:  Modedesignere er kreative mennesker, der studerer modetrends og skaber deres eget tøj eller tilbehør. Deres arbejde går ud på at skitsere nye designs og derefter skabe de første prototyper, som involverer mønsterfremstilling, udvælgelse af stoffer, syning og tilpasning. Hvis de arbejder selvstændigt, skal modedesignere også markedsføre deres kreationer ved for eksempel at arrangere runwayshows og vise deres arbejde på hjemmesider og sociale medier.

Disse fagfolk skal være kreative, tænke visuelt og skal have flair for mode. De kan arbejde for produktionsvirksomheder og have faste arbejdstider, eller for sig selv, hvilket kræver lange timer og evnen til at markedsføre sig selv og deres design.

5. Efterforskningsmiljøet

Det undersøgende miljø er fokuseret på matematik og naturvidenskab og involverer problemløsning og kreativ og abstrakt tænkning. Som det er tilfældet med det kunstneriske arbejdsmiljø, er dette miljø ustruktureret og tilskynder til selvstændighed og frihed til at tænke og handle.

Mennesker, der klarer sig godt i et sådant miljø, er innovative tænkere, der foretrækker at arbejde med deres sind frem for at engagere sig i praktiske og fysiske opgaver. Dette miljø omfatter arbejde i laboratorier; computer programmering; laver statistisk, videnskabeligt eller matematisk arbejde og arkæologi. Et eksempel på et job i denne kategori er:

Forsker

National gennemsnitsløn:   $80.887 om året

Primære opgaver:  Forskere udfører eksperimenter og forsker inden for et specifikt videnskabeligt område som medicin, miljø, fødevarer eller biologiske videnskaber. Deres arbejde involverer også at skrive papers, bygge forskningsforslag og arbejde sammen med andre forskere om at udvikle slutprodukter. Disse fagfolk har brug for fremragende analytiske, interpersonelle og skrivefærdigheder. De kan arbejde for miljøorganisationer, offentlige laboratorier, universiteter og medicinalvirksomheder, og de kan arbejde i laboratorier og udføre felt- og computerarbejde.

6. Det realistiske miljø

Det realistiske miljø er fokuseret på manuelt arbejde, der involverer brug af værktøjer, instrumenter og instrumenter og kan også involvere dyr, planter og arbejde udendørs. Mennesker, der nyder at arbejde med deres hænder og fokusere på nuet, klarer sig godt i dette miljø. Dette miljø omfatter mekaniker-, ingeniør- og tekniske jobs, der kan involvere arbejde på stedet, på værksteder eller udføre tilkaldearbejde. Et eksempel på et job i dette miljø er:

Blikkenslager

National gennemsnitsløn:   $25,36 i timen

Primære opgaver: En VVS-installatør installerer og reparerer VVS-systemer og tilbehør. Deres daglige opgaver omfatter også at sørge for fejlfinding på stedet og lægge rørforbindelser og afløbssystemer i henhold til planer for vanddistributionssystem. Dette job kan være fysisk krævende, så blikkenslagere har brug for styrke og fingerfærdighed. Andre færdigheder omfatter kundeservice, analytiske og problemløsningsevner. Disse fagfolk kan arbejde for VVS-firmaer, eller de kan drive deres egen virksomhed, hvilket kan involvere mere uregelmæssige arbejdstider.

Erik Kragh
Erik Kragh Denne artikel er blevet godkendt af en Indeed Career Coach