6 Af De Bedst Lønnede Projektlederjob

6 Af De Bedst Lønnede Projektlederjob

At arbejde i projektledelsessektoren kræver et specifikt sæt træning og færdigheder. Projektledere kan arbejde i en række forskellige brancher og styre et væld af specifikke projekter. Ofte fører specialisering inden for projektledelse til en højere løn. I denne artikel forklarer vi, hvad en projektleder er, giver en liste over seks af de højest betalende projektlederstillinger og giver tips til at øge din løn og specialisere sig inden for projektledelse.

Relateret: Vigtigheden af ​​projektledelse

Hvad er en projektleder?

En projektleder er en erhvervsprofessionel, der fører tilsyn med projekter for deres virksomhed eller som konsulent for en kundevirksomhed. De fleste projektledere, uanset deres specifikke branche, fokuserer deres indsats på at vedligeholde disse seks specifikke elementer i deres projekt:

 • Omfang: Projektets omfang er rækkevidden af ​​bestræbelsen, herunder de specifikke behov for at fuldføre opgaven til projektejerens tilfredshed.
 • Tidsplan: Projektledere overvåger nøje tidsplanen for at sikre, at projektet er på vej til at overholde deadlines.
 • Økonomi: De fleste projektledere overvåger budgettet forbundet med projektet og justerer udgifter eller leverancer efter behov med godkendelse fra projektejeren.
 • Risiko: Risikovurdering og -styring før og under projektet er et andet nøgleelement, som projektledere fører tilsyn med.
 • Kvalitet: At sikre de enkelte komponenter og slutproduktet er af acceptabel kvalitet for projektejeren er en del af projektlederens arbejde.
 • Ressourcer: Projektledere hjælper med at hente og godkende de ressourcer, der bruges til at fuldføre projektet.

Udover disse seks overordnede projektelementer kan de fleste projektledere forvente at udføre disse yderligere jobopgaver i løbet af deres arbejde:

 • Planlægning: Projektledere mødes normalt regelmæssigt med projektejeren før og under projektet for at sikre, at alle interessenter er informeret og tilfredse med projektets plan.
 • Ledelse: De fleste projektledere er den primære leder på en arbejdsplads og overvåger en række medarbejdere, der udfører specifikke projektrelaterede opgaver.
 • Samarbejde: Udover at arbejde med andre projektmedarbejdere, samarbejder projektledere løbende med projektejeren for at sikre, at alle interessenter har indflydelse på projektets fremdrift.
 • Rapportering: Rapportering om projektets fremskridt til interne og eksterne interessenter med jævne mellemrum er en anden vigtig jobopgave for projektledere.
 • Justering: Nogle gange skal projektledere justere visse elementer i projektet for at afspejle tilgængeligheden af ​​ressourcer eller en ændring i tidslinjen.

Relateret: Hvad er en projektleder?

Højst betalte projektlederjob

Projektledere kan og vil specialisere sig i visse industrier eller områder. Nogle af disse specialiseringer betaler bedre end andre. Gennemgå denne liste over seks af de højest betalte projektlederjob, og lær mere om hver stillings individuelle opgaver:

Relateret: Projektingeniør vs. projektleder: Hvad er forskellen?

1. Marketingprojektleder

National gennemsnitsløn: $58.107 om året

Primære opgaver: En marketingprojektleder er ansvarlig for at føre tilsyn med projekter relateret til marketing og annoncering. Fælles jobopgaver for en marketingprojektleder omfatter planlægning af en marketingkampagne, samarbejde med marketingdirektøren om kampagnens retning og overvåge et team af marketing- og reklameprofessionelle.

2. Projektledelseskonsulent

National gennemsnitsløn: $81.716 om året

Primære opgaver: En projektledelseskonsulent er ansvarlig for at hjælpe deres kunder med at forbedre deres proceseffektivitet. Typisk udfører projektledelseskonsulenter jobopgaver som at rådgive kunder om bedste praksis for projektledelse, skabe løsninger på effektivitets- eller procesproblemer og overvåge implementeringen af ​​projektledelsesprocedurer.

3. Byggeprojektleder

National gennemsnitsløn: $83.428 om året

Primære opgaver: En byggeprojektleder er ansvarlig for at varetage de fysiske og administrative opgaver i forbindelse med et byggeprojekt. De fleste byggeprojektledere varetager ansvar som planlægning af byggeprojektets logistik, sikring af byggeteamet overholder byggedeadlines og styring af budgettet for det overordnede projekt.

Relateret: Lær om at være byggeprojektleder

4. PMO-leder

National gennemsnitsløn: $94.366 om året

Primære opgaver: En PMO-leder eller projektledelseskontorleder er ansvarlig for at sikre, at alle de projektledere, der arbejder med kunder på vegne af virksomheden, opfylder visse benchmarks. I de fleste tilfælde udfører PMO-ledere jobopgaver som at møde projektledere for at diskutere bedste praksis, rapportere projektledelsesmålinger til virksomhedens ledelse og implementere ændringer i politik eller procedure efter behov.

5. Ingeniørprojektleder

National gennemsnitsløn: $99.701 om året

Primære opgaver: En ingeniørprojektleder er ansvarlig for at føre tilsyn med ingeniørprojekter for at sikre, at de bliver gennemført korrekt. Fælles jobopgaver for en ingeniørprojektleder omfatter at føre tilsyn med tidsplanen for ingeniørprojektet, indkøb og godkendelse af alle materialer til projektet og opretholdelse af budgettet for projektet.

6. IT-projektleder

National gennemsnitsløn: $100.456 om året

Primære opgaver: En IT-projektleder er ansvarlig for håndtering af projekter relateret til IT-udvikling og implementering. I de fleste tilfælde involverer dette jobopgaver som at etablere it-mål, overvåge it-teamets processer og sikre, at alle projektrelaterede medarbejdere har de nødvendige ressourcer til at gennemføre projektet.

Relateret: Lær om at være IT-projektleder

Tips til at blive en højtlønnet projektleder

Brug disse tips til at hjælpe med at fremme din projektledelseskarriere og flytte ind i en højtlønnet projektledelsesstilling:

 • Søg certificering. Overvej at blive certificeret i projektledelse eller i et specifikt speciale inden for projektledelse for at øge din jobsøgnings konkurrencefordel.
 • Byg oplevelse. Ofte går specialiserede og højere betalende projektlederjob til projektledere med stor erfaring. Byg dit CV ved at deltage i mange projekter.
 • Find din niche. Se efter en specifik branche eller et område, som du trives og har en interesse i. Arbejd på at udvikle de specifikke projektledelseskompetencer, der er nødvendige for dette område, og gør det til dit personlige speciale.
 • Udvid dit netværk. Arbejd med at udvikle dit professionelle netværk af både andre projektledere og relaterede fagfolk. Et stærkt netværk kan hjælpe dig med at finde nye stillinger og muligheder.
 • Lær af udfordringer. Brug udfordringer, du står over for og overvinder, mens du leder et projekt, for at hjælpe dig med at udvikle robusthed og kreativitet på jobbet.
 • Opstil klare mål. Sæt regelmæssige kort- og langsigtede mål for dig selv. At vide, hvad du vil opnå, gør det lettere at oprette handlingstrin for at opnå disse mål.

Morten Jacobsen
Morten Jacobsen At arbejde i projektledelsessektoren kræver et specifikt sæt træning og færdigheder. Projektledere kan arbejde i en række forskellige brancher og styre et væld af specifikke projekter. Ofte fører specialisering inden for projektledelse til en højere løn. I denne artikel forklarer vi, hvad en projektleder er, giver en liste over seks af de højest betalende projektlederstillinger og giver tips til at øge din løn og specialisere sig inden for projektledelse.