5 Typer Job For Mennesker Med En Læringsforskel

Indlæringsforskelle omfatter en række tilstande, herunder ordblindhed, dyskalkuli, dysgrafi, ADHD, nonverbale indlæringsforskelle og sprogbehandlingsforstyrrelser. Mennesker med læringsforskelle er ofte velegnede til en lang række jobs. I denne artikel oplister vi flere jobs for voksne med læringsforskelle, herunder hver stillings gennemsnitsløn og primære jobopgaver.

Fem typer job for mennesker med læringsforskelle

Da mange mennesker med læringsforskelle finder unikke måder at forstå information på, besidder de ofte værdifulde færdigheder, som arbejdsgivere søger. Dem med ordblindhed kan for eksempel have en øget rumlig bevidsthed, evnen til at udtrække vigtig information og en tendens til at tænke visuelt.

Hvis nogen har dyskalkuli, kan de udvise en poetisk sensibilitet over gennemsnittet, der kan hjælpe dem med at udmærke sig i den kreative kunst. Personer med ADHD har ofte stærke koncentrationsevner på visse områder, også kendt som hyperfokus, som kan give dem mulighed for at fokusere på opgaver i længere perioder. 

Der er mange gode jobmuligheder til rådighed for folk med disse faglige kvaliteter i en række forskellige brancher.

  1. Visuel og brugskunst
  2. Mekanisk teknologi
  3. Rådgivning
  4. Salg
  5. Scenekunst

1. Visuel og brugskunst

Hvis du er en visuel tænker, kan du nyde et job inden for billedkunst som maleri, fotografi og illustration. Du kan også udmærke dig inden for brugskunst som grafik, interiør eller modedesign. Her er to spændende karrierer inden for billedkunst og brugskunst:

Animatør

National gennemsnitsløn:  $17,16 i timen

Primære opgaver:  Animatorer skaber billeder, der ser ud til at bevæge sig, ved at forbinde flere billeder, kaldet frames, sammen i en hurtig rækkefølge. Disse kunstnere kan arbejde inden for en bred vifte af områder såsom spil, tv og film. Animatorer har normalt en bachelorgrad i grafisk design.

Art director

National gennemsnitsløn:  $69.183 om året

Primære opgaver:  Art directors overvåger udformningen af ​​en reklame- eller mediekampagne og koordinerer designpersonalet for at sikre, at de leverer kundens ønskede vision og budskab. Art direction involverer de visuelle aspekter af et projekt, såsom kunstværket, billeder og det overordnede design. Et indgangskrav for at arbejde som art director er normalt en bachelorgrad i kunst eller design.

2. Mekanisk teknologi

Hvis du har stærke rumlige læringsevner, har du måske en god forståelse af, hvordan dele fungerer sammen, eller hvordan et stykke udstyr fungerer. Hvis ja, kan du overveje en karriere inden for mekanisk teknologi, teknik eller montage. 

Maskinist

National gennemsnitsløn:  $19,88 i timen

Primære opgaver: En maskinmester samler, adskiller og reparerer maskindele, og arbejder typisk ud fra tegninger for at skabe nye dele som aksler eller tandhjul. Disse fagfolk specialiserer sig normalt inden for visse områder for at blive montører, formmagere, operatører, møllehændere eller kværne. En maskinmester modtager normalt uddannelse på en teknisk skole eller gennem en læreplads.

Maskiningeniør

National gennemsnitsløn:  $80.134 om året

Primære opgaver:  Maskiningeniører designer, fremstiller og vedligeholder mekaniske systemer. Dette er et af de bredeste ingeniørfelter, da mekaniske ingeniørers arbejde kan omfatte at føre tilsyn med fremstillingen af ​​damp- og gasturbiner, elevatorer, transportsystemer eller fly. Disse fagfolk bruger computersystemer rutinemæssigt til at udføre simuleringer, eller når de opretter og tester nye designs. En entry-level kvalifikation til at blive maskiningeniør er en bachelorgrad i maskinteknik.

3. Rådgivning

Du har muligvis fremragende følelsesmæssige intelligensevner, som godt kan oversættes til en karriere som rådgiver. Rådgivere anvender deres talenter, færdigheder og individuelle livserfaringer til at hjælpe andre. Her er eksempler på konsulentjob, du kunne overveje:

Rehabiliteringsvejleder

National gennemsnitsløn:  $49.913 om året

Primære opgaver: Rehabiliteringsrådgivere hjælper mennesker med fysiske, følelsesmæssige eller psykiske handicap, så de kan nå deres personlige og karrieremæssige mål og leve et mere selvstændigt og tilfredsstillende liv. De mødes med kunder for at tilbyde assistance og oprette anbefalede planer, som de nemt kan følge. Disse fagpersoner har typisk en kandidatgrad i rehabiliteringsrådgivning.

Klinisk psykolog

National gennemsnitsløn: $96.720 om året

Primære opgaver: Kliniske psykologer identificerer potentielle lidelser hos klienter, hvad enten de er følelsesmæssige, mentale eller adfærdsmæssige, gennem observation, interviews og tests. Disse fagfolk designer og implementerer derefter behandlingsplaner og hjælper patienter med at definere mål for at forbedre deres personlige, sociale eller professionelle liv.

Behandlingen foregår normalt over en længere periode, hvor psykologen overvåger patientens fremskridt. For at blive klinisk psykolog skal du have en ph.d. eller Psy.D. i klinisk psykologi og opnå en statslicens til at praktisere. 

4. Salg

Hvis du har gode interpersonelle færdigheder og nyder at være omkring mennesker, så kan du finde en karriere inden for salg stimulerende. Her er nogle oplysninger om to salgsrelaterede karrierer:

Køber

National gennemsnitsløn:  $62.363 om året

Primære pligter: Købere, også kendt som "indkøbsagenter", køber produkter til virksomheder, der enten kan videresælge eller fremstille andre varer. Selvom købere bestemmer de varer, deres butikker vil tilbyde, er deres hovedopgave at finde de bedste kvalitetsprodukter til de laveste priser.

For at gøre dette skal en køber udføre grundig research, skrive forslag og bud, danne gode relationer med kunder og forhandle med leverandører. Selvom købere typisk har brug for en gymnasieeksamen, har mange en bachelorgrad i økonomi, forretning eller regnskab for at øge deres jobmuligheder og indtjeningspotentiale.

Ejendomsmægler

National gennemsnitsløn: $88.498 om året

Primære opgaver: En ejendomsmægler fungerer som repræsentant for en sælger eller køber af ejendom. En agent, der arbejder for sælgeren, vil typisk rådgive deres klient om at fastsætte salgsprisen og anbefale forbedringer, der kan øge ejendommens værdi. En købsagent finder ejendomme inden for deres kundes prisklasse og efterspurgte krav, såsom et specifikt antal soveværelser eller en bestemt størrelse. Ejendomsmæglere skal deltage i ejendomsmæglerkurser og bestå en licenseksamen for at praktisere.

5. Scenekunstjob

Du kan have en stærk kreativ tendens og fremragende følelsesmæssig intelligens, der kan hjælpe dig med at forfølge en karriere inden for scenekunst. Der er mange spændende scenekunstkarrierer, du kan overveje, såsom:

Musiker

National gennemsnitsløn: $42.441 om året

Primære pligter:  Musikere bruger instrumenter eller synger for at underholde et publikum. De kunne optræde med en gruppe eller som enkeltperson, og de spiller i live eller indspillede sessioner. Musikere kan vælge at optræde i en række forskellige genrer og lære mange instrumenter, herunder klaver, trompet eller guitar. Mens musikere ikke har brug for formel uddannelse, tjener mange fagfolk som minimum en bachelorgrad i et musikområde for at få en formel uddannelse og øge deres indtjeningspotentiale.

Dansekoreograf

National gennemsnitsløn:   $21,25 i timen

Primære opgaver: Koreografer opfinder originale danserutiner og giver også nye fortolkninger af eksisterende danse. Udover deres kreative opgaver instruerer og underviser de også dansere i forskellige genrer, herunder ballet, jazz, moderne dans og tap. I de fleste tilfælde modtager dansekoreografer formel uddannelse i flere år inden for en bestemt disciplin og starter deres karriere som dansere, før de går over til koreografi.

Mikkel Toft
Mikkel Toft Indlæringsforskelle omfatter en række tilstande, herunder ordblindhed, dyskalkuli, dysgrafi, ADHD, nonverbale indlæringsforskelle og sprogbehandlingsforstyrrelser. Mennesker med læringsforskelle er ofte velegnede til en lang række jobs. I denne artikel oplister vi flere jobs for voksne med læringsforskelle, herunder hver stillings gennemsnitsløn og primære jobopgaver.