5 Typer Af Allierede Sundhedsprofessionelle

5 Typer Af Allierede Sundhedsprofessionelle

Sundhedspleje er et givende karriereområde med en række muligheder, selv for folk, der ikke ønsker at gå på medicinsk skole og sygeplejeskole. Allierede sundhedsprofessionelle er en integreret del af sundhedssystemet, og der er en stigende efterspørgsel efter disse fagfolk til at støtte medicinsk personale. At forstå, hvilke muligheder der er tilgængelige for allierede sundhedsprofessionelle, kan hjælpe dig med at beslutte, om det er den rigtige karriere for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad allieret sundhed er, hvor allierede sundhedsprofessionelle arbejder og forklarer fem typer allierede sundhedsprofessionelle.

Hvad er allieret sundhed?

Allierede sundhedsprofessionelle er ansatte, der arbejder inden for sundhedsområdet, men som ikke er læger, sygeplejersker eller tandlæger. De udgør resten af ​​sundhedspersonalet, der udfører vigtige opgaver som sundhedsadministration, teknisk support, diagnostik og rehabilitering. Udtrykket allieret sundhed omfatter de fleste mennesker, der yder sundhedspleje. Disse fagfolk har en bred vifte af uddannelse og træning, og deres kvalifikationer afhænger af pligterne i deres specifikke job.

Allierede sundhedspersonale arbejder direkte med patienter eller væk fra patienter i laboratorier eller på administrative kontorer. Allierede sundhedsprofessionelle, der arbejder med patienter, arbejder ofte med læger, selvom de også kan arbejde med patienter individuelt som specialister. For eksempel er ernæringseksperter allierede sundhedsprofessionelle.

Læs mere: Top 25 bedste sundhedsjob

Typer af allierede sundhedsprofessionelle

Allierede sundhedsprofessionelle omfatter en bred vifte af sundhedsudbydere, men du kan opdele dem i fem grupper:

1. Primær plejer

En primær plejer er en person, der arbejder på en klinik eller institution, der ofte er det første kontaktpunkt for patienter og sundhedspersonale. Det kan være på en akutklinik, på apoteket eller på et lokalt sundhedscenter. Primærplejeudbydere arbejder ofte sammen med læger og arbejder på at diagnosticere og behandle sygdom hos patienter. Her er en liste over allierede sundhedsprofessionelle, der arbejder i primærplejen:

 • Tandplejer: En tandplejer udfører tandrensninger og forebyggende tandpleje.

 • Ernæringsvejleder: En ernæringsvejleder er en ernæringsekspert, der fører tilsyn med de ernæringsmæssige beslutninger på en institution.

 • Farmaceut: En farmaceut udleverer medicin og anbefaler nogle gange håndkøbsmidler til kunderne.

 • Sundhedsarbejder i lokalsamfundet : En sundhedsarbejder i lokalsamfundet hjælper patienter med at få adgang til sundhedspleje, når deres placering eller situation gør det vanskeligt for dem at modtage.

 • Sundhedstekniker: En sundhedstekniker hjælper læger og sygeplejersker med medicinske opgaver og gør patienterne komfortable på klinikker eller hospitalsmiljøer.

 • Certificeret sygeplejerske: En certificeret sygeplejerske hjælper patienter under opsyn af en certificeret sygeplejerske.

Læs mere: Sådan bliver du sundhedstekniker

2. Sundhedsfremme

Allierede sundhedspersonale giver undervisning om, hvordan man har en sund livsstil. De arbejder i samfundscentre og nonprofitorganisationer for at hjælpe med at sprede uddannelse om sundhed til undertjente befolkninger. De arbejder også for regeringen, informerer borgerne om sundhed og hjælper med at etablere politik omkring sundhed. Virksomheder kan hyre sundhedsfremmende fagfolk til at komme ind på deres kontorer og holde præsentationer om sundhedstilstande og praksis. Her er nogle job, som en sundhedsfremmende allieret sundhedspersonale kan have:

 • Miljøsundhedsspecialist: En miljøsundhedsspecialist uddanner kunder og håndhæver regler om sanitet, fødevarer og sundhedsfarer.

 • Sundhedsunderviser: En sundhedsunderviser lærer folk om adfærd, der fremmer sundhed og hjælper med at opbygge strategier til at forbedre sundheden for enkeltpersoner og lokalsamfund.

 • Diætist eller ernæringsekspert: En diætist eller en ernæringsekspert hjælper deres kunder med at forstå, hvordan den mad, de spiser, påvirker deres kroppe.

 • Sundhedskoordinatorer: En sundhedskoordinator, også kendt som en sundhedstjenesteleder, overvåger de organisatoriske eller operationelle aspekter af patientbehandling inden for sundhedsmiljøer, som at etablere relationer med leverandører.

Relateret: Sådan bliver du sundhedspædagog (med trin)

3. Administrative medarbejdere

Administrative medarbejdere arbejder i forskellige sundhedsfaciliteter. De arkiverer papirer, administrerer kontorer og besvarer telefoner. De beskæftiger sig også med den økonomiske side af tingene ved at håndtere fakturering og drive forretning med forsikringsbureauer. Her er nogle job, som en administrativ allieret sundhedsperson kan have:

 • Administrativ lægesekretær: En lægesekretær yder administrativ støtte til personalet, såsom arkivering eller telefonsvarer.

 • Receptionsreception** ionist:** En receptionist varetager administrativ support, tager kontaktoplysninger til patienter og planlægger aftaler.

 • Medicinsk transcriptionist: En medicinsk transcriptionist tager lydoptagelser, som læger eller andet sundhedspersonale laver, og omdanner dem til maskinskrevne udskrifter til reference.

 • Medicinsk fakturerer: En medicinsk fakturerer beregner regninger og opkræver betalinger for medicinske procedurer, opdaterer patientjournaler og opretter fakturaer. De kan også arbejde med patienter for at oprette betalingsplaner.

 • Professionel koder: En medicinsk koder forvandler patientoplysninger til en medicinsk kode, som forsikringsbureauer bruger til at spore kunder og betalinger.

Læs mere** : [ Top 15 Health Services Administration Jobs**](https://www.Bonjoures.com/career-advice/finding-a-job/health-services-administration-jobs)

4. Rehabiliteringsarbejdere

Rehabiliterende medarbejdere hjælper patienter med at genoprette deres krop, sind og følelsesmæssige velvære. Patienter kommer til disse professionelle efter at have lidt en traumatisk skade eller en psykisk eller fysisk sygdom. Patienter har typisk en række aftaler med en rehabiliteringsmedarbejder for at hjælpe dem med at genvinde deres evner. Her er nogle job, som en rehabiliterende allieret sundhedsprofessionel kan have:

 • Ergoterapeuter: En ergoterapeut hjælper patienter med at genvinde evnen til at udføre hverdagsaktiviteter efter en skade.

 • Protetikere: En proteselæge fremstiller syntetiske støtteanordninger, såsom proteser til arme og ben eller seler, og tilpasser dem til patienter.

 • Fysioterapeuter: En fysioterapeut arbejder med at fastslå årsagen til en skade og laver en behandlings- og forebyggelsesplan, der involverer træning.

 • Talelæger: En talelæge hjælper voksne og børn med kommunikations- eller synkebesvær.

 • Psykologer: En psykolog hjælper deres patient med at lære mestringsmekanismer til at håndtere stress og angst eller psykiske lidelser.

 • Kunstterapeuter: En kunstterapeut bruger at skabe kunst til at hjælpe deres patienter med at arbejde gennem deres følelser.

Relateret: 10 alternative job for ergoterapeuter

5. Diagnostiske fagfolk

Diagnostiske fagfolk er allierede sundhedsprofessionelle, der bruger diagnostiske maskiner, såsom røntgenmaskiner og MR-maskiner, til at hjælpe med at diagnosticere patienter med indre sygdomme eller skader. De er ofte teknikere, der skal træne med specifikke maskiner. De kan arbejde på hospitaler eller på kontorer, der specialiserer sig i at køre diagnostiske tests. Her er nogle job, som diagnostiske fagfolk kan have:

 • Radiologitekniker: En røntgentekniker sætter patienterne i den rigtige position for at skabe et klart diagnostisk billede ved hjælp af en røntgenmaskine.

 • Ultralydstekniker: En ultralydstekniker bruger udstyr til at undersøge maven, kønsorganerne og hjertet.

 • Medicinsk sonograf: En medicinsk sonograf bruger udstyr og lydbølger til at undersøge det indre af kroppe for at give billeder, der hjælper med at diagnosticere indre sygdomme og skader.

 • Nuklearmedicinsk teknolog: En nuklearmedicinsk teknolog forbereder radioaktiv medicin, som patienter tager for at hjælpe billedteknologi med at få et bedre overblik over potentielle sygdomme eller skader inde i deres kroppe. De hjælper også med at administrere kemoterapi til kræftpatienter.

 • Kardiovaskulær tekniker: En kardiovaskulær tekniker betjener maskiner, der er involveret i at opdage og behandle hjertesygdomme, såsom EKG'er og pacemakere.

Relateret: Guide til diagnostiske medicinske sonografer

Hvor arbejder allierede sundhedsprofessionelle?

Fordi allierede fagfolk udfører en række opgaver, arbejder de også mange forskellige steder. Nogle af disse steder er:

På hospitaler og klinikker

Mange allierede sundhedsprofessionelle arbejder sammen med læger og sygeplejersker på hospitaler eller klinikker. De har adgang til patienter og er til stede under deres behandling. Administrative medarbejdere kan også være på hospitalet for at udføre eventuelle administrative opgaver. Mange diagnostiske fagfolk arbejder på hospitaler, fordi de skal være i nærheden af ​​maskineriet for at udføre deres arbejde.

På hospitaler arbejder allierede sundhedsprofessionelle ofte i teams, der omfatter andre allierede sundhedsprofessionelle, læger og sygeplejersker, når de behandler patienter. En patients læger og sundhedspersonale kan ringe til en allieret sundhedsprofessionel for at konsultere, så selvom en allieret sundhedsprofessionel ikke primært arbejder på et hospital eller en klinik, kan de stadig udføre nogle af deres opgaver der.

I privat praksis

Nogle allierede sundhedsprofessionelle arbejder i private praksisser. Fagfolk som fysiske og mentale sundhedsterapeuter eller diætister kan oprette deres egen praksis. De er ofte specialister, som patienter kommer for at se, efter at deres primære sundhedsprofessionelle har anbefalet yderligere tests eller behandling. Disse specialister arbejder typisk i deres egne bygninger, men kan have tætte bånd til lokale hospitaler, klinikker eller andre private praksisser, hvor de kan sende og modtage henvisninger eller yde konsultationer.

I deres hjem

Allierede sundhedsprofessionelle, der har job, der primært er administrative eller har at gøre med online databaser og fakturering, arbejder ofte hjemmefra. For eksempel kan en medicinsk fakturerer få adgang til de økonomiske optegnelser, de har brug for, fra deres hjemmecomputere. Dette bliver mere populært, efterhånden som teknologien øger muligheden for at få adgang til poster og databaser hvor som helst.

Hvilke sundhedsroller er ikke allierede sundhedsprofessionelle?

Allierede sundhedsprofessionelle udgør det meste af sundhedsområdet, så for at forstå, hvilke fagfolk, der kvalificerer sig som allieret sundhed, kan det være lettere at vise, hvem der ikke gør. Her er en liste over fremtrædende sundhedspersonale, der ikke er medlemmer af allieret sundhed:

 • Amme
 • Praktiserende læger
 • Tandlæger
 • Intern læge
 • Børnelæge
 • Fødselslæge
 • Gynækolog
 • Kirurg
 • Psykiater

Mark Søndergaard
Mark Søndergaard Sundhedspleje er et givende karriereområde med en række muligheder, selv for folk, der ikke ønsker at gå på medicinsk skole og sygeplejeskole. Allierede sundhedsprofessionelle er en integreret del af sundhedssystemet, og der er en stigende efterspørgsel efter disse fagfolk til at støtte medicinsk personale. At forstå, hvilke muligheder der er tilgængelige for allierede sundhedsprofessionelle, kan hjælpe dig med at beslutte, om det er den rigtige karriere for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad allieret sundhed er, hvor allierede sundhedsprofessionelle arbejder og forklarer fem typer allierede sundhedsprofessionelle.