5 Trin Til, Hvordan Man Bliver Procestekniker: Og Deres Primære Ansvarsområder

5 Trin Til, Hvordan Man Bliver Procestekniker: Og Deres Primære Ansvarsområder

Procesteknikere bruger ofte deres viden inden for matematik, naturvidenskab og computerdrift til at yde nøgleassistance til produktionsvirksomheder og organisationer. Uanset om de hjælper vandbehandlingsanlæg med at fortsætte med at levere rent vand til lokalsamfund eller hjælper farmaceutiske virksomheder med at producere deres medicin sikkert og effektivt, er det vigtigt for procesteknikere at studere og udvikle vigtige tekniske færdigheder for effektivt at opfylde deres jobkrav. I denne artikel diskuterer vi, hvad procesteknikere gør, de færdigheder, der kræves til jobbet, og lister trin, du kan følge for at starte din karriere som procestekniker.

Hvad laver en procestekniker?

En procestekniker arbejder for at observere og forbedre forskellige ingeniør- og fremstillingsoperationer. Selvom de oftest udfører deres arbejde med produktionsvirksomheder, kan procesteknikere også arbejde for andre industrier, herunder vandbehandlingsanlæg og elproduktionsanlæg. I løbet af deres arbejdsdag er det muligt, at procesteknikere skal udføre mange opgaver, herunder test af produktionsresultater, justering af maskinparametre og andre vigtige opgaver, der bidrager til at fremstille produkter kontinuerligt og effektivt. Nogle af deres andre daglige opgaver kan omfatte:

  • Gennemgang af produktionsplaner
  • Udførelse af inspektioner og vedligeholdelse på produktionsudstyr
  • Følger vigtige sikkerhedsprocedurer
  • Rapportering af produktionsfejl eller farer til kolleger

Procestekniker færdigheder

En procestekniker kan gøre brug af flere færdigheder til at udføre deres arbejdsopgaver mest effektivt. Disse færdigheder kan omfatte:

Computer betjening

Computerdrift er en vigtig færdighed at have, fordi procesteknikere ofte udfører meget af deres arbejde på specialiserede computerprogrammer. Uanset om de indtaster data eller overvåger ydelsen af ​​produktionsudstyr, kan det være afgørende, at procesteknikere forstår, hvordan man bruger computersoftwaren effektivt.

Matematisk og videnskabelig forståelse

Rigelig viden om matematik og naturvidenskab er vigtig, fordi procesingeniører ofte skal arbejde med forskellige formler og numeriske udtryk for at opfylde nogle af deres primære ansvarsområder.

Detaljeorienteret

Uanset om det er at sikre, at deres kollegaer følger korrekte sikkerhedsprocedurer eller forsøger at bestemme, hvilken del af produktionsudstyret der fejler, er opmærksomhed på detaljer en meget vigtig færdighed for procesteknikere at have og øve sig på.

Organisation

Når du arbejder som procestekniker, bliver du ofte nødt til at føre detaljerede logbøger, der viser hvilke test du har udført, hvornår du har lavet dem og på hvilke stykker udstyr. Dette kan kræve brug af stærke organisatoriske evner.

Mundtlig og skriftlig kommunikation

Det er vigtigt for procesteknikere at have sunde verbale og skriftlige kommunikationsevner, fordi de ofte skal videregive vigtige sikkerheds- og tekniske oplysninger til kolleger og skabe særlig dokumentation for forskellige test, de har udført.

Relateret: 21 måder at forbedre dine kommunikationsevner på

Sådan bliver du procestekniker

Her er en liste over trin, du kan følge for at hjælpe dig med at blive procestekniker:

1. Optjen en associeret grad

De fleste stillinger som procestekniker kræver færdiggørelsen af ​​en associeret grad eller et postsekundært certifikat, som du ofte kan finde på lokale community colleges og erhvervsskoler. Når du forfølger en associeret grad, kan det være mest fordelagtigt at arbejde hen imod en hovedfag i anvendt videnskab eller procesteknologi, da begge studieområder kan lære dig de nødvendige færdigheder og viden inden for teknik og fysik for at fuldføre dit jobansvar.

2. Udvikl dine færdigheder

Før du søger en procesteknikerstilling, kan det være nyttigt at udvikle nøglefærdigheder til jobbet, herunder kompetencer inden for matematik og naturvidenskab og computerdrift. Du kan forbedre vigtige tekniske færdigheder til betjening af computere ved at øve og træne i visse design- og produktionssoftware. En fantastisk måde at opnå dette på er at undersøge populære procestekniker-computerprogrammer og se, om der er nogle onlinekurser, der kan hjælpe dig med at lære, hvordan du bruger dem mere effektivt.

Hvis du håber at forbedre din matematiske og videnskabelige viden, kan du overveje at tage kurser på avanceret niveau i både gymnasiet og college, herunder kemi, integreret matematik og teknologiske principper. Disse kurser kan du udvikle afgørende tekniske færdigheder og viden, der kan hjælpe dig med mange procesteknikeransvar.

Relateret: Tekniske færdigheder: Definitioner og eksempler

3. Søg efter åbne stillinger

Når du søger efter ledige stillinger, kan du overveje at lede efter muligheder på entry-level på forskellige fabrikker og produktionsfaciliteter, herunder biofarmaceutiske, biofremstillings- og biomedicinske organisationer. Når du har fundet nogle muligheder, skal du læse jobbeskrivelsen og kravene grundigt for at hjælpe dig med at skræddersy dit CV til virksomheden og den ledige stilling. For eksempel, hvis en biomedicinsk fabrik ledte efter en person med stærk videnskabelig forståelse af kemikalier, kan du overveje at nævne eventuelle avancerede kemikurser, som du tog på gymnasiet eller college.

4. Opfyld jobtræning

Mange procesteknikerstillinger kan have forskellige jobansvar, der er specifikke for deres virksomhed eller tjenester. Efter at have modtaget et jobtilbud, vil de fleste virksomheder give deres kommende procesteknikere indflydelsesrig jobtræning. Uddannelsen vil ofte give procesteknikeren mulighed for at få yderligere erfaring og viden om fremstilling af virksomhedens specifikke produkter og give dem praktisk praksis for at hjælpe dem med at udføre deres primære arbejdsopgaver.

Relateret: Hvad er on-the-job træning?

5. Overvej videregående uddannelse

Selvom en associeret grad kan være meget indflydelsesrig, når du forfølger en stilling som procestekniker, kan en videregående uddannelse give dig mulighed for at øge dine tekniske færdigheder og viden og hjælpe dig med at skabe flere jobmuligheder i fremtiden. For eksempel kan opnåelse af en bachelor i naturvidenskab inden for forskellige områder, såsom biologi og kemi, hjælpe dig med at forfølge andre karrieremuligheder såsom en kvalitetssikringsspecialist, valideringstekniker eller endda en produktionsvejleder.

Relateret: Lær om at være produktionsleder

Procestekniker arbejdsmiljø

Mange procesteknikere arbejder på produktionsanlæg og fabrikker, som ofte kan kræve længere perioder med fysisk aktivitet og stående. Nogle procesteknikere arbejder muligvis også på en fabrik, der fungerer 24 timer i døgnet, hvilket kan kræve, at medarbejderne arbejder på skift, muligvis uden for normal 9-5 arbejdstid.

Hvis en fabrik er specialiseret i biomedicinske eller biofarmaceutiske varer, er det også muligt, at nogle procesteknikere muligvis skal arbejde med kemikalier eller andre farlige materialer og følge strenge sikkerhedsbestemmelser for at sikre, at de beskytter alle deres kolleger. Dette kan kræve brug af steriliserende rengøringsmidler og midler, samt at bære og betjene særligt sikkerhedsudstyr eller dragter.

Henning Petersen
Henning Petersen Procesteknikere bruger ofte deres viden inden for matematik, naturvidenskab og computerdrift til at yde nøgleassistance til produktionsvirksomheder og organisationer. Uanset om de hjælper vandbehandlingsanlæg med at fortsætte med at levere rent vand til lokalsamfund eller hjælper farmaceutiske virksomheder med at producere deres medicin sikkert og effektivt, er det vigtigt for procesteknikere at studere og udvikle vigtige tekniske færdigheder for effektivt at opfylde deres jobkrav. I denne artikel diskuterer vi, hvad procesteknikere gør, de færdigheder, der kræves til jobbet, og lister trin, du kan følge for at starte din karriere som procestekniker.