5 Trin Til At Få Et Frisørcertifikat

5 Trin Til At Få Et Frisørcertifikat

Hvis du er en kreativ person, der har kunstneriske evner og en passion for hår, kan du overveje at blive frisør. De i denne branche skal have stærke kundeservicefærdigheder, hvilket skaber en imødekommende og imødekommende atmosfære for kunderne. Når du arbejder som barber, er der et par legitimationsoplysninger, du først skal optjene. I denne artikel undersøger vi, hvad en barber er, hvad de typisk laver, og hvordan man får et barbercertifikat.

Hvad er en barber?

Barbere er specialister i pleje, klipning og styling af mandligt hår eller skæg. Barberer laver typisk enklere former for klipning og styling. Nogle gange tilbyder de yderligere tjenester, såsom farvning af hår og ansigts-, hovedbunds- eller nakkemassage. Mere erfarne barberere kan endda tjene som små virksomhedsejere, der åbner deres egne barbershops.

Hvad laver en barber?

Dette er nogle af de mest almindelige ansvarsområder for en frisør:

 • Shampoo, styling, farvning af kunders hår og skæg
 • Giver hovedbunds-, ansigts- og nakkemassage
 • Rådgivning med kunder
 • Føntørrer kunders hår
 • Rydder hår fra gulvet omkring deres arbejdsstation
 • Lagerhylder med hårplejeprodukter og bestilling af produkter
 • Rengøring og sterilisering af udstyr og værktøj, såsom kamme, sakse og klippere
 • Vedligeholdelse af kunderegistre

Færdigheder en barber har brug for

En barber har brug for følgende færdigheder for at få succes:

 • Fysisk styrke: Barbererne tilbringer det meste af dagen på deres fødder, hvilket kan være fysisk udfordrende. De har også brug for finger- og manuel fingerfærdighed for at bruge forskellige værktøjer til at style eller pleje deres klienters hår eller skæg.
 • Fremragende kommunikationsevner: Kommunikation med kunder er afgørende for en barbershop, da de skal have et servicefokus. De har samtaler med deres klienter for at vurdere klienternes behov. Derefter rådfører de sig med kunden om de forskellige tjenester, de kan tilbyde for at imødekomme kundens behov. Når de er færdige med at klippe eller style kundens hår, skal de sikre sig, at de tilfredsstiller kundens behov.
 • Selvbevidsthed: Barbererne skal lave en selvevaluering af, hvor succesrige de er med at opfylde deres kunders behov. De skal være ærlige over for sig selv, identificere deres styrker, mens de også leder efter ting, der kan forbedres.

Sådan får du et barbercertifikat

Følg disse trin for at få et frisørcertifikat:

1. Gennemfør din gymnasieuddannelse

For at tilmelde dig et barbercertifikat skal du have en gymnasial eksamen og være mindst 16 år gammel. Engelskfærdigheder og grundlæggende kompetencer i matematik, skrivning og læsning vil være nyttige for en karriere som barber. Der er ingen specifikke gymnasiekrav for at forfølge en karriere som frisør.

2. Opfyld minimumsuddannelseskravene

Når du bliver frisør, er der forskellige måder at få din uddannelse på. Her er tre almindelige uddannelsesveje:

Læreplads

Hvis du beslutter dig for en læreplads, arbejder du tæt sammen med en autoriseret frisør, da de overvåger dig i løbet af dit program. Længden af ​​en læretid varierer mellem staterne, men det tager typisk to år for dig at gennemføre.

Barbercertifikat eller diplom

Et barbercertifikat og diplom er de samme kvalifikationer. Et frisørcertifikat er et kort program med fokus på det grundlæggende i hårstyling og pleje. Det omfatter kurser i klipning og styling af hår, hårplejeteknikker, barbering af skæg og pleje af ansigtshår. Barbercertifikatprogrammer omfatter kurser i faglig udvikling og salonledelse. Når du har gennemført barbercertifikatprogrammet, er du kvalificeret til at tage din stats obligatoriske barberlicenseksamen.

Kosmetologiuddannelse

En kosmetologuddannelse er mellem ni måneder og to år lang. Du kan tilmelde dig en kosmetologuddannelse på en teknisk skole, en erhvervsskole eller en community college. Nogle universiteter tilbyder et fireårigt kosmetologiprogram.

En kosmetologuddannelse omfatter hårstyling, hårbehandlinger, kemiske behandlinger, barberpleje og skægpleje. Det dækker andre relaterede emner, herunder neglebehandlinger, makeup, ansigtsbehandlinger og mere. Denne grad giver også undervisning i, hvordan du starter og driver din egen salon.

Fordelen ved en kosmetologuddannelse er, at nogle stater tillader kandidater at tage en frisørlicenseksamen uden at gennemføre et barberprogram. Normalt skal sådanne kandidater tage flere ekstra kurser for at lære barber-specifikke teknikker.

Relateret: Interviewspørgsmål: "Fortæl mig om din uddannelsesmæssige baggrund"

3. Overvej din stats licenskrav

Når du starter på denne karrierevej, er det vigtigt at undersøge din stats licenskrav for at blive frisør. For at arbejde som frisør i en stat skal du bestå en statsgodkendt licenseksamen. Hver stat kan have sin egen licenseksamen. Du skal dokumentere, at du har gennemført et 1.200 timers program, arbejdet et forudbestemt antal timer og bestået en eksamen med både skriftlige og praktiske elementer.

En licensprøve omfatter både en skriftlig og en praktisk prøve. Nogle stater har også en mundtlig eksamen. Den praktiske eksamen tester dine barberfærdigheder, herunder shampooing, klipning, barbering, massage, stropping og honing. Eksaminatorer tester dine sanitets- og desinfektionsteknikker, hvordan du forbereder modelklienten, og hvordan du sætter dit udstyr og forsyninger op.

4. Fortsæt med at forny din licens

De fleste stater kræver, at barbererne fornyer deres licenser hvert et til andet år. For at forny din barberlicens skal du bevise, at du har gennemført efteruddannelsespointene. Du skal også betale et licensfornyelsesgebyr. Hvis du bliver forsinket med at forny din licens, og den er udløbet, skal du tage din stats licenseksamen igen.

Hvis du flytter stater, kan du muligvis overføre din licens, når du flytter på grund af det gensidige system. Med hensyn til dette system anerkender stater licenser fra andre stater. Hvis din uddannelse og erfaring svarer til din nye stats krav, kan reguleringsrådet udstede en gensidig licens til dig. Hvis din uddannelse og erfaring ikke opfylder den nye stats krav, skal du muligvis gennemføre yderligere kurser eller tage statens frisøreksamen.

5. Få et professionelt barbercertifikat

American Barber Association (ABA) tilbyder anerkendelse til barberere med mindst et til syv års erhvervserfaring. Dette certifikat er kun tilgængeligt for ABA-medlemmer, og at have det er et tegn på en yderst dygtig og professionel barber.

Ofte stillede spørgsmål om en karriere som frisør

Her er nogle ofte stillede spørgsmål om en karriere som frisør:

Hvad er fordelene ved at få et barbercertifikat?

Fordelene ved at have et professionelt barbercertifikat inkluderer:

 • Branche- og kundeanerkendelse: Med et barbercertifikat kan brancheeksperter måske anerkende dig som en professionel barber. Kunder kan føle sig godt tilpas og have tillid til en frisør med et frisørcertifikat, hvilket betyder, at du kan vokse din kundekreds.
 • Beskæftigelses- og indkomstmuligheder: Da et barbercertifikat bygger kundernes tillid, foretrækker de fleste barbershops at ansætte certificerede barberer. En professionel fuldtidsfrisør kan tjene en højere indkomst, da de har mange loyale kunder og kan tage højere priser end en frisør uden licens.

Hvor lang tid tager det at blive frisør?

Frisører har brug for en licens for at levere tjenester i deres stat. For at kvalificere sig til at tage den statsautoriserede licenseksamen skal de have gennemført mindst 1.500 timers undervisning. Det gennemsnitlige program tager mellem ni til 24 måneder. Det kan tage et år at skrive licenseksamenen og blive en fuldt licenseret barber.

Relateret: Hvad er certificeringer? Definition, fordele, typer af certificeringer og eksempler

Kan kvinder blive frisører?

Mænd dominerer stadig barberbranchen, men der er nogle kvindelige barberere. Ifølge US Bureau of Labor Statistics er kun 26% af barbererne kvinder. Uddannelseskravene er de samme for mandlige og kvindelige barberere.

Relateret: 29 job med høj løn og muligheder for kvinder

Hvor arbejder frisører?

Barberer arbejder typisk på barbersaloner. Nogle eksklusive hoteller og kurbade ansætter fuldtidsfrisører til at betjene rejsende forretningsfolk.

Hvad er arbejdstiden for en frisør?

Mange barberere er selvstændige og bestemmer selv deres arbejdstid. De kan nogle gange arbejde uregelmæssige timer, herunder aften- og weekendtimer.

Hvad er forskellen mellem en frisør og en kosmetolog?

Uddannelsen til at blive frisør og kosmetolog ligner hinanden. Begge lærer at style, behandle og pleje hår og skæg. Barbere fokuserer mere på mandligt skæg og mandligt hår, mens kosmetologer fokuserer på andre skønhedsapplikationer som hud- og neglebehandlinger.

Relateret: 14 bedste karrierer i kosmetologi

Kan du blive frisør med et online barberprogram?

At være barber er et praktisk erhverv, der kræver praktisk træning. Selvom online barberkurser er tilgængelige, skal du gennemføre personlige kurser for at blive en kvalificeret barber. De fleste stater kræver, at barberkandidater gennemfører et bestemt antal praktiske timer, hvilket betyder, at du ikke kan blive autoriseret barber med kun onlinekurser. Du kan tage online frisørprogrammer for at få kreditter til videreuddannelse. Disse kurser inkluderer:

 • Barberlov
 • Kosmetologisk lov
 • Sanitet og sikkerhed
 • Skønhedsbranchens forretning

Richard Erichsen
Richard Erichsen Hvis du er en kreativ person, der har kunstneriske evner og en passion for hår, kan du overveje at blive frisør. De i denne branche skal have stærke kundeservicefærdigheder, hvilket skaber en imødekommende og imødekommende atmosfære for kunderne. Når du arbejder som barber, er der et par legitimationsoplysninger, du først skal optjene. I denne artikel undersøger vi, hvad en barber er, hvad de typisk laver, og hvordan man får et barbercertifikat.