5 Trin Til At Blive En Certificeret Kreditrådgiver

5 Trin Til At Blive En Certificeret Kreditrådgiver

En certificeret kreditrådgiver hjælper familier med at reducere gæld og administrere økonomiske forpligtelser, hvilket kan bidrage til deres muligheder og økonomiske sikkerhed. Rådgiveren kan også hjælpe folk med at forstå deres situation klart og give dem specifik feedback til deres situation. Hvis du nyder at hjælpe andre og har en stærk forståelse for pengestyring, kan dette være en fantastisk karriere for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en certificeret kreditrådgiver er, processen for at blive en og de færdigheder, de kræver.

Hvad er en certificeret kreditrådgiver?

En certificeret kreditrådgiver er en finansiel professionel, der anvender deres viden om kredit og gæld til at rådgive dem, der kæmper med deres økonomiske situation. De arbejder for at reducere personlig gæld og hjælpe folk med at arbejde hen imod økonomisk sikkerhed. De arbejder muligvis for en nonprofit eller en finansiel virksomhed, men nogle gange er de ansat af organisationer som hospitaler, gymnasier og banker, der kontrollerer mange menneskers gæld.

En certificeret kreditrådgiver kender til mange udfordringer eller situationer, folk kan stå over for, herunder kreditkortgæld, konkurs og bolig- og studielån. Deres færdigheder med pengehåndtering og fortrolighed med etik og mangfoldighed hjælper dem med at rådgive familier på passende vis.

Relateret: De 16 karriereklynger: definitioner og guide

Hvad laver en certificeret kreditrådgiver?

En certificeret kreditrådgiver uddeler professionel rådgivning gennem personlig rådgivning eller på telefonen. De opbygger en relation og rapport med deres klient og leder derefter en samtale i tre dele:

  • Interview: Kreditrådgiveren interviewer klienten for at indsamle oplysninger om deres økonomiske situation.
  • Budget: En kreditrådgiver gennemgår alle eksisterende budgetter, som kunden måtte bruge til at administrere deres penge. De hjælper kunden gennem processen med at oprette og implementere et budget, hvis de ikke har et på plads.
  • Rådgivning: Kreditrådgiveren tilbyder professionel rådgivning baseret på samtale- og budgetlægningsprocesser om, hvordan man håndterer og reducerer gæld og økonomiske byrder.

Relateret: Lær om at være låneansvarlig

Sådan bliver du certificeret kreditrådgiver

En certificeret kreditrådgivers specifikke certificeringskursus tager normalt mindre end et år, så dette kan være en god karrierevej, hvis du har en universitetsgrad og leder efter en specialiseret karriere, der ikke kræver mere uddannelse. Her er alle trinene for at blive en certificeret kreditrådgiver:

1. Gør din bachelor færdig

En bachelorgrad med fokus på enten økonomi eller sociale færdigheder kan hjælpe dig med at få de færdigheder, du har brug for for at være kreditrådgiver. Overvej at vælge et hovedfag inden for et område som psykologi, socialt arbejde eller rådgivning. Kurserne, der tilbydes af disse typer af hovedfag, kan hjælpe dig med at udvikle de sociale færdigheder, der er nødvendige for effektivt at hjælpe dine kunder.

2. Få erfaring

Overvej, hvor du vil arbejde. Job i kundeservice eller arbejde med lavindkomstfamilier kan være særligt nyttige, hvis du ønsker at arbejde med organisationer, der har et specifikt fokus. Din erfaring kan hjælpe dig med at opbygge dine interpersonelle kommunikationsevner og få en større forståelse af, hvilken slags økonomiske udfordringer folk står over for.

3. Optjen en certificering

For at finde en god certificering skal du først undersøge eller kontakte potentielle arbejdsgivere i området og se, hvilke de har brug for. Dette forskningstrin kan også hjælpe dig med at kende den bedste vej frem, fordi nogle arbejdsgivere ansætter folk uden certificeringer og derefter betaler for dem for at gennemføre deres certificering.

National Foundation for Credit Counseling (NFCC), National Association of Certified Credit Counselors (NACCC) og Financial Counseling Association of America tilbyder alle bredt accepterede certificeringer. Som et eksempel på, hvad disse certificeringer kræver, involverer National Association of Certified Credit Counselors-processen at gennemføre et onlinekursus og online multiple-choice-eksamen. Du får typisk et år til at gennemføre kurset.

Når du har din certificering, kan du holde den fornyet ved at deltage i efteruddannelse for at holde dig opdateret om regler og genopfriske din viden.

4. Find en legitim kreditrådgivningsorganisation

Hvis du ønsker at arbejde i en lovlig finansiel institution, skal du kigge efter kreditrådgivningsbureauer og organisationer, der er akkrediteret af Council on Accreditation eller International Organization for Standardization. Disse akkrediteringer sikrer, at organisationen er ærlig og yder værdifuld assistance. Du kan også arbejde i en bank, et hospital eller et kreditselskab og hjælpe med at forhandle vilkår med folk, der har betydelig gæld fra långivers perspektiv.

Jobs inden for kreditrådgivning er ikke altid opført offentligt, så det kan hjælpe at kontakte kreditrådgivningsbureauer personligt. Inkluder dit CV og et følgebrev, der beskriver, hvorfor du er interesseret i at arbejde med dem specifikt. Uanset om de har en aktuel åbning, kan de opbevare dine oplysninger til fremtidige muligheder.

5. Overvej specialisering og mere certificering

For at hjælpe med visse specialiserede økonomiske problemer, kan det være en god idé at søge mere uddannelse og certificering inden for områder som studielån, bolig og pension. Disse kan give dig værdifuld erfaring til forskellige kreditrådgiverstillinger eller ekspertise, hvis du beslutter dig for at flytte din karriere til en tilstødende branche.

Relateret: Sådan beregnes gæld-til-indkomst-forhold

Gennemsnitsløn for en certificeret kreditrådgiver

Ifølge Bureau of Labor Statistics er gennemsnitslønnen for en certificeret kreditrådgiver i USA $50.230 årligt. Løn afhænger i høj grad af brancher, hvor job hos bilforhandlere og tilskudstjenester typisk betaler mere end job hos nonprofitorganisationer. Betaling kan også variere afhængigt af din placering.

Færdigheder for en certificeret kreditrådgiver

En kreditrådgiver bør have stærke færdigheder inden for både personlig kommunikation og økonomistyring. Her er nogle vigtige færdigheder for en kreditrådgiver:

  • Interpersonelle færdigheder: Rådgiveren opbygger et forhold til hver person, de rådgiver, så de har brug for stærke interpersonelle færdigheder og en bevidsthed om, hvordan man opretholder professionelle etiske rådgivningsforhold.
  • Kommunikation: Detaljerne i finansielle aftaler er komplicerede, så en kreditrådgiver ved, hvordan man kommunikerer indviklede ideer klart.
  • Empati: Nogle mennesker, der konsulterer en kreditrådgiver, gennemgår intense situationer, så rådgiveren bør være i stand til at have empati med mennesker i alle slags situationer.
  • Matematik: For at beregne de bedste metoder til at reducere gæld og administrere et budget, har en kreditrådgiver brug for hurtige og præcise matematiske færdigheder.
  • Undervisning: Kreditrådgivere uddanner andre om principper for god økonomistyring fra driften af ​​et budget til detaljerne i lån og realkreditlån, så de har brug for at kende bedste undervisningspraksis.
  • Pengestyring: At vide, hvordan man omsætter gode økonomiske ideer i praksis i dit eget liv og andre er en vital færdighed for kreditrådgivere.

Avanceret som certificeret kreditrådgiver

Selvom der ikke er nogen direkte vej til at gå fra en kreditrådgiver til en højere rolle, kan dine færdigheder ruste dig til mange muligheder. Hvis du især nyder de økonomiske aspekter ved at være en certificeret kreditrådgiver, kan du arbejde hen imod at blive finansiel rådgiver eller leder på den facilitet, hvor du arbejder. Du kunne overveje en karriere inden for bankvæsen eller endda arbejde hen imod kundeadvokat for et kreditfirma.

Dine rådgivningskompetencer kan hjælpe dig som socialrådgiver eller psykolog. Du kan endda overveje at arbejde som finansiel underviser, enten undervise i finansiel læsefærdighedsklasser eller producere undervisningsmateriale for at hjælpe folk med at opbygge en forståelse af, hvordan man opretholder økonomisk sundhed.

Jobs svarende til certificeret kreditrådgiver

Du kan vælge mellem forskellige job inden for kredit- og gældsrådgivning for at starte en tilfredsstillende karriere. Her er 10 muligheder, du skal overveje under din jobsøgning:

1 . Sagsbehandler

2 . Specialist i overholdelse af indsamlinger

3 . [ Budgetanalytiker ](https://www.Bonjoures.com/q-Budget-Analyst-jobs.html)

4 . Økonomisk sundhedsrådgiver

5 . Økonomisk planlægger

6 . Boligrådgiver

7 . Økonomipædagog

8 . Kreditanalytiker

9 . Gældsrådgiver

10 . Udlånsansvarlig

Lasse Korsgaard
Lasse Korsgaard En certificeret kreditrådgiver hjælper familier med at reducere gæld og administrere økonomiske forpligtelser, hvilket kan bidrage til deres muligheder og økonomiske sikkerhed. Rådgiveren kan også hjælpe folk med at forstå deres situation klart og give dem specifik feedback til deres situation. Hvis du nyder at hjælpe andre og har en stærk forståelse for pengestyring, kan dette være en fantastisk karriere for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en certificeret kreditrådgiver er, processen for at blive en og de færdigheder, de kræver.