5 Trin Til At Blive Aktuar

Aktuarer foretager fremtidige forudsigelser ved hjælp af tal. De indsamler data fra virksomheder for at bestemme, hvilke slags risici der potentielt er forude, og giver interessenter forslag til, hvordan de kan komme videre. At opdage, hvilken slags arbejde en aktuar udfører, kan hjælpe dig med at beslutte, om det er en karriere, der interesserer dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en aktuar er, og giver trin til, hvordan man bliver det.

Hvad er en aktuar?

En aktuar er en person, der analyserer numeriske data for at opdage risici. De er med til at sikre, at der er tilstrækkelige økonomiske sikkerhedsnet til at beskytte mod økonomiske katastrofer. Aktuarer udfører komplekse beregninger for at bestemme sandsynligheden for, at udfald relateret til hændelser, såsom ulykker og forbrugerefterspørgsel, indtræffer. For at gøre dette bruger de specialiseret computersoftware og genererer rapporter og tabeller over deres resultater. Nogle af de forskellige typer aktuarer omfatter:

 • Virksomhedsrisikoaktuar
 • Sygesikringsaktuar
 • Livsforsikringsaktuar
 • Pensions- og pensionsaktuar
 • Ejendoms- og skadesforsikringsaktuar

Relateret: Hvad er en aktuar?

Hvad laver en aktuar?

En aktuar opretter, tester og forretningsstrategier for at mindske risici og øge rentabiliteten. Dette omfatter arbejde med investeringer, forsikringer og pensionsordninger. Mens revisorer beskæftiger sig med tidligere transaktioner, analyserer aktuarer fremtidige kapitalinvesteringer.

Nogle almindelige jobopgaver for en aktuar omfatter:

 • Analyse af muligheden for fremtidige begivenheder baseret på brugen af ​​tal
 • Byggemetoder til at mindske muligheden for negative effekter fra en uønsket hændelse
 • At designe sikkerhedsforanstaltninger til beslutninger om fremtiden og lægge grundlaget for at generere profit under visse omstændigheder
 • Indsamling af statistiske data og information til yderligere analyse
 • Estimering af sandsynligheden for og sandsynlige økonomiske omkostninger for en bestemt begivenhed, såsom et dødsfald eller en naturkatastrofe
 • Oprettelse af diagrammer, rapporter og tabeller, der forklarer deres beregninger og forslag
 • Deler deres resultater og forslag til aktionærer, embedsmænd, virksomhedsledere og kunder

Relateret: Revisor vs. aktuar: Hvordan sammenlignes de?

Hvordan bliver man aktuar

Her er nogle trin, du skal tage for at blive aktuar:

1. Få en bachelorgrad

Selvom det er muligt at arbejde som aktuar uden videregående uddannelse, så overvej at tage en bachelorgrad for at øge dine chancer for at finde et job som aktuar. Major i et lignende emne, såsom aktuarvidenskab, statistik, økonomi, forretning eller finans for at hjælpe dig med at udvikle relaterede færdigheder. Når du er på college, skal du især fokusere på matematiske kurser, da disse vil hjælpe dig senere i din karriere.

Relateret: Hvordan man bliver aktuar uden en universitetsgrad

2. Start din certificeringsproces

For at blive en praktiserende aktuar, overvej at søge en certificering. Dette indebærer at tage en række aktuarmæssige eksamener. Aspirerende fagfolk tager de to første, eksamen P og FM, inden eksamen. Society of Actuaries (SOA) og Casualty Actuarial Society (CAS) tilbyder certificeringer til aktuarer.

De, der planlægger at arbejde med sygeforsikring, livsforsikring, finans, pension og investeringer, tager typisk SOA-certificeringen, mens dem, der planlægger at arbejde med ejendoms- og ulykkesrisici, tager CAS-certificeringen. Begge organisationer kræver at bestå syv eksamener, tage kurser og få din Validation by Educational Experience (VEE) grunduddannelse. Den aktuarmæssige certificeringsproces kan tage op til seks år at gennemføre, afhængigt af hvor lang tid det tager at gennemføre eksamenerne.

3. Forbedre dine tekniske færdigheder

Da aktuarer bruger tekniske og computerfærdigheder i høj grad, er det nyttigt at udvikle disse færdigheder tidligt. Overvej at tage et computerprogrammeringskursus, især i Visual Basic for Applications (VBA), som aktuarer bruger til at automatisere opgaver til computersoftware. Lær også avancerede Excel-færdigheder som pivottabeller for at hjælpe dig med at vide, hvordan du sorterer data.

Relateret: Avancerede Excel-færdigheder: Definition og eksempler

4. Få en aktuarpraktik

Overvej at finde en aktuarmæssig praktikplads eller en inden for et relateret område, såsom risikostyring og dataanalyse, mens du stadig er på college. Under dit praktikophold kan du prøve at anvende din aktuarmæssige viden i denne praksis. Da de fleste aktuarjob kræver, at studerende har et par års erfaring, kan et praktikophold hjælpe dig med at leve op til dine fremtidige arbejdsgiveres forventninger.

5. Find et job

Når du har afsluttet din uddannelse og fået erfaring, skal du begynde at søge efter en stilling hos et forsikringsbureau eller en virksomhed. For at få et job på begynderniveau skal du bestå mindst to til tre certificeringseksamener. Du kan også overveje at melde dig ind i et professionelt samfund som SOA og CAS for at få adgang til karriereressourcer og jobtavler eller for at netværke med aktuarprofessionelle.

Gennemsnitsløn og jobudsigter for en aktuar

I USA tjener en aktuar en gennemsnitsløn på $113.8213 om året. Lønningerne varierer afhængigt af den enkeltes erfaringsniveau, arbejdsgiver, placering og færdigheder.

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics (BLS) forventer en jobstigning på 18% fra 2019 til 2029 for dem, der arbejder som aktuarer. Denne stigning er næsten fem gange den gennemsnitlige jobstigning på 4 %. BLS tilskriver denne stigning til stigningen i virksomheder, der har brug for hjælp til at styre deres virksomhedsrisikostyring. De forudser også, at forsikringsselskaber vil få brug for yderligere aktuarer til at gennemgå deres oplysninger, efterhånden som flere data bliver tilgængelige fra forbrugerne.

Relateret: Hvad er lønnen for en aktuar?

Kompetencer nødvendige for en aktuar

Nedenfor er nogle almindelige færdigheder, der hjælper en aktuar til at udmærke sig i deres position:

 • Matematik: En aktuar bruger matematisk viden, herunder statistik, beregning og sandsynlighed til at udarbejde forsikrings-, finans- og pensionsordninger.
 • Problemløsning: Ved identificering, styring og afbødning af risici bruger aktuarer problemløsningsevner til at levere effektive løsninger.
 • Analytisk tænker: For at gennemgå data og identificere tendenser bruger aktuarer analytiske tænkeevner.
 • Teknologi: Aktuarer bruger computerprogrammer og sprog, når de løser matematiske problemer og laver ofte regneark med computersoftware.
 • Kommunikation: Når de oversætter kompleks og teknisk information til letforståelige termer, bruger aktuarer effektive kommunikationsevner til at hjælpe virksomhedsledere og fondsforvaltere med at forstå deres resultater.
 • Beslutningstagning: Da aktuarer hjælper med at træffe vigtige beslutninger for forsikringsbureauer og virksomheder, er det vigtigt for dem at have stærke beslutningsevner.

Arbejdsmiljø for en aktuar

Aktuarer arbejder typisk for forsikringsselskaber eller andre virksomheder. Størstedelen af ​​deres arbejde er i kontormiljøer, men dem, der arbejder for konsulentfirmaer, kan rejse for at mødes med kunder.

De fleste aktuarer arbejder fuldtidsstillinger, hvoraf nogle arbejder over 40 timer om ugen. Nogle arbejder overarbejde, når de forsøger at overholde projektdeadlines.

* * Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures. ** _

Jim Kirk
Jim Kirk Aktuarer foretager fremtidige forudsigelser ved hjælp af tal. De indsamler data fra virksomheder for at bestemme, hvilke slags risici der potentielt er forude, og giver interessenter forslag til, hvordan de kan komme videre. At opdage, hvilken slags arbejde en aktuar udfører, kan hjælpe dig med at beslutte, om det er en karriere, der interesserer dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en aktuar er, og giver trin til, hvordan man bliver det.