5 Tips Til At Hjælpe Dig Med At Finde Et Job

5 Tips Til At Hjælpe Dig Med At Finde Et Job

Jobsøgning kan være en spændende og overvældende oplevelse på én gang. Uanset om du bare skal ud på arbejdsmarkedet, skifte karriere eller flytte og skal finde en ny stilling, er der mange måder at finde et job på. Ved at bruge rekrutterere og personalebureauer, søge direkte til en virksomhed af interesse, gøre dit netværk opmærksom på din jobsøgning eller uploade dit CV på Bonjoures, kan du øge dine chancer for at finde den rigtige stilling til dig. I denne artikel finder du tips og bedste fremgangsmåder til at finde et job.

Tips til at finde dit næste job

Følgende liste indeholder metoder, du kan bruge til at fremme din jobsøgning:

  1. Tag dig tid til at opdatere dit CV.
  2. Udnyt online jobtavler.
  3. Arbejd med en rekrutterer eller et personalebureau.
  4. Brug dit netværk.
  5. Gå ind og ansøg personligt.

1. Tag dig tid til at opdatere dit CV

Når du taler med potentielle arbejdsgivere eller søger job online, bør dit CV opdateres, så det afspejler dine nuværende forhold. Overvej at tilføje nye færdigheder eller præstationer, du har opnået gennem dine tidligere oplevelser. Her er nogle eksempler på elementer, du måske vil overveje at opdatere.

Genoptag objektiv oversigt

Gennemgå dit CV-mål og revider eventuelle elementer for at afspejle dine nuværende færdigheder, erfaring og mål. Hvis du f.eks. har udviklet ny software til kontoregistrering, siden du arbejdede som udvikler, og det har øget produktiviteten, skal du redigere din oversigt, så den afspejler det.

Uddannelse eller arbejdshistorie

Har du for nylig afsluttet en uddannelse? Fik du gennemført en faglig udviklingsuddannelse til et specifikt arbejdskrav eller et licensprogram? Sørg for at opdatere dit CV for at inkludere eventuelle ændringer i din efteruddannelse og udvikling.

Priser og kampagner

Hvis du har modtaget yderligere priser eller kampagner i din tidligere oplevelse, som ikke var beskrevet i dit CV tidligere, så brug et par minutter på at fremhæve disse præstationer. For eksempel, hvis du træder ind på arbejdsmarkedet for første gang, kan du inkludere færdigheder, du har udviklet, akademiske mål, du arbejder hen imod, eller frivilligt arbejde og praktik.

Hvis du er ude over startniveau, kan du overveje at revidere dit CV, så det afspejler eventuelle priser, promoveringer eller professionelle præstationer, du måtte have gennemført siden sidste opdatering af dit CV. For eksempel, hvis du modtog en forfremmelse hos din tidligere virksomhed, der resulterede i din avancement fra teamleder til gulvsupervisor, skal du sørge for at inkludere det i dine CV-opdateringer.

Relateret: Genoptag prøver og skabeloner

2. Udnyt online jobtavler

Overvej at bruge jobtavler til at søge efter ledige stillinger inden for dine interesseområder og ekspertise. Du kan gennemse jobtavler efter placering, stillingstitel, løn eller firmanavn. Se efter jobbeskrivelser, der beskriver de krav, du vil kunne opfylde, hvis du bliver ansat. Læs hver beskrivelse grundigt, så du forstår, hvordan ansættelseschefen ønsker, at du skal ansøge, og hvilke dokumenter du skal inkludere i din ansøgning. 

Læs mere: Guide: Brug af Bonjoures.com jobsøgning

3. Arbejd med en rekrutterer eller et vikarbureau

At arbejde med en karriererekrutterer eller et personalebureau kan være en anden nyttig ressource. En rekrutterer fungerer som en mellemmand, når ud til at ansætte ledere på dine vegne og yder støtte og ressourcer til at hjælpe dig i din jobsøgning.

Rekrutterere kan også rådgive dig om, hvordan du passende søger job, hvordan du effektivt formaterer dit CV, og hvordan du forbereder dig til samtaler. Derudover kan rekrutterere introducere dig til potentielle arbejdsgivere, som du måske ikke kan komme i kontakt med på egen hånd.

Personalebureauer samarbejder med virksomheder og virksomheder for at hjælpe dem med at finde og ansætte personale, når de har brug for vikar- eller kontraktarbejde, deltidshjælp eller fuldtidsansatte. Disse bureauer har ofte et bredt netværk af partnere og de nødvendige ressourcer til at hjælpe jobsøgende og arbejdsgivere med at finde hinanden. Personalebureauer ligner rekrutterere, idet de nogle gange kan finde potentielle jobs, som du måske ikke selv har fundet.

4. Udnyt dit netværk

Hvem du kender kan gøre en stor forskel for at finde et job. Netværk kan ofte hjælpe dig med at opdage ledige stillinger, som du måske ellers ikke havde fundet. Følgende eksempler er steder at starte, når du bruger dit netværk til at finde et job.

Personligt netværk

Start med dine nuværende nære relationer. Ræk ud til venner, familie og tidligere skole- eller forretningsforbindelser for at fortælle dem, at du leder efter et job, og hvilken slags stilling du leder efter. Bed om, at de kontakter dig, hvis de hører om ledige stillinger, der passer til dine behov.

Derudover, hvis du ved, at nogen i dit netværk er forbundet med en potentiel ansættelseschef, kan du overveje at spørge, om de kan forbinde dig med virksomheden. Du kan også overveje at efterlade kopier af dit opdaterede CV hos nogen i dit netværk, hvis de kan få det til en potentiel arbejdsgiver.

Netværksarrangementer

Udover dit personlige netværk kan personer, du møder gennem netværksarrangementer, også være ressourcer, der fører til at finde et job. Fordelen ved netværksarrangementer er, at deltagerne i begivenheden normalt er forretningsfolk, herunder ansættelsesledere og rekrutteringspersonale.

Du kan drage fordel af denne metode til jobsøgning ved at medbringe flere kopier af dit CV og distribuere dem, mens du mødes og chatter med folk ved forskellige netværksbegivenheder og jobmesser. Du kan endda oprette et simpelt visitkort med dit navn, kontaktoplysninger og din jobtitel eller jobmål. Du kan derefter distribuere dine visitkort sammen med dit CV til potentielle rekrutterere eller indflydelsesrige deltagere ved disse netværksbegivenheder.

Relateret: Bliv netværksekspert i 7 trin

5. Gå ind og ansøg personligt

Lav en liste over virksomheder i dit lokalområde, som du er interesseret i at arbejde for, og undersøg og rangord dem fra mest ønskværdige til mindst baseret på dine egne overvejelser. Start med den mest eftertragtede virksomhed, og tag dig tid til at besøge disse organisationer personligt. 

At aflevere dit CV i receptionen eller forespørge om ledige stillinger kan være yderst nyttigt, især hvis du tilfældigvis har en forbindelse til fælles med en af ​​ansættelsescheferne og organisk kan droppe deres navn. Brug god dømmekraft, når du kigger ind hvor som helst uden en aftale. Hvis det er et dårligt tidspunkt, eller de simpelthen har travlt, så bøje dig yndefuldt og følg op på et senere tidspunkt.

Derudover, hvis der ikke er nogen ledige stillinger, når du går ind for at ansøge personligt, anmod om at forlade dit CV og ansøgning til fremtidige åbninger. Efterlad dine kontaktoplysninger hos en receptionist eller assistent og gentag, at du er interesseret i virksomheden og gerne vil kontaktes, hvis noget åbner sig.

Dette kan være en yderst effektiv tilgang til at finde et job, da du udviser initiativ i at gøre en indsats for at besøge virksomheder af interesse. Dette kan påvirke en ansættelsesleders beslutning. For eksempel er det mere sandsynligt, at en ansættelseschef husker dit ansigt og din samtale, end de er dit CV, som de måske kun har set i et par sekunder. Dette kan i sidste ende føre til en samtale, så overvej denne gennemprøvede tilgang til at finde et job.

Best practices for jobsøgning

Følgende punkter er ting, du skal overveje, når du leder efter ledige stillinger, og når du aktivt søger job:

Dygtighed og dygtighed

Se efter job, der passer til dine færdigheder og evner. Vær realistisk omkring dine arbejdskvaliteter og etik, og hvad du kan tilbyde en virksomhed, hvis de ansætter dig. Du bør undgå at søge stillinger, der beskriver krav, som du måske ikke kan opfylde. Hvis du føler, at du passer godt, så gå efter den udfordrende rolle, hvis du realistisk ser dig selv opfylde disse krav.

Beliggenhed og rejsetid

Når du søger efter et job, er chancerne for, at dit mål er at blive ansat før snarere end senere. Husk dog, hvor langt du er villig til at rejse for at komme på arbejde. Selvom stillingen ser ud til at passe bedst til dig, hvis din pendlingstid ser ud til at være længere, end du er tryg ved, skal du muligvis gå videre til den næste ansøgning.

Forstå jobbeskrivelsen

Jobbeskrivelser kan være ret detaljerede. Dette er faktisk en fordel, da du vil få en dybere forståelse af, hvad din interesseposition indebærer, i modsætning til færre detaljer, der nogle gange kan efterlade dig med spørgsmål om arbejdsgiverens forventninger. Uanset tilfældet skal du læse stillingsbeskrivelserne grundigt igennem, så du forstår, hvordan arbejdsgiveren ønsker, at du søger, hvilke jobkrav der er, og om du skal fremlægge dokumenter ud over din ansøgning, CV og følgebrev. .

Johan Skaarup
Johan Skaarup Jobsøgning kan være en spændende og overvældende oplevelse på én gang. Uanset om du bare skal ud på arbejdsmarkedet, skifte karriere eller flytte og skal finde en ny stilling, er der mange måder at finde et job på. Ved at bruge rekrutterere og personalebureauer, søge direkte til en virksomhed af interesse, gøre dit netværk opmærksom på din jobsøgning eller uploade dit CV på Indeed, kan du øge dine chancer for at finde den rigtige stilling til dig. I denne artikel finder du tips og bedste fremgangsmåder til at finde et job.