5 Personlighedstræk For Sælgere At Besidde

5 Personlighedstræk For Sælgere At Besidde

Sælgere skal have en kombination af visse personlighedstræk for at få succes i deres branche. Disse egenskaber, i kombination med deres færdigheder, kan hjælpe enkeltpersoner med at opnå høj salgspræstation. At lære om de forskellige typer personlighedstræk for både sælgere og købere kan hjælpe dig med at forstå, hvilke egenskaber du skal besidde for at opnå mere salg. I denne artikel undersøger vi, hvad personlighedstræk er for sælgere, giver en liste over nogle, som du kan udvikle, og diskuterer seks typer kundepersonligheder, du kan sælge til.

Hvad er personlighedstræk for sælgere?

Personlighedstræk for sælgere er de egenskaber, der hjælper professionelle med at sælge deres virksomheds produkter eller tjenester til forbrugerne. Disse positive egenskaber fører til højere salgsresultater. Salgspersonlighedstræk er mærkbare gennem en persons adfærdsmønstre og beslutninger. En person kan udvikle dem over tid og overvejer dem ofte, når de handler. Når de skriver et salgs-cv, kan disse fagfolk angive nogle af disse egenskaber sammen med relaterede færdigheder for at vise potentielle arbejdsgivere deres evner i rollen.

Relateret: Hvad gør en god sælger?

5 personlighedstræk for sælgere

Her er en liste over nogle personlighedstræk, som succesrige sælgere kan have:

Nysgerrig

Succesfulde sælgere er ofte nysgerrige og interesserede i at få mere viden. Denne egenskab hjælper disse fagfolk med at stille spørgsmål til kunder for at udfylde de manglende oplysninger om, hvad kunden leder efter. De, der er nysgerrige, er mere villige til at lære nye salgsstrategier.

Læs mere: 18 fremragende salgskvaliteter, som du kan udvikle

Ansvarlig

Ansvarlige sælgere er pålidelige og tager deres job seriøst. De forbliver i kontrol under en interaktion med en kunde og overvåger salgscyklussen. Dette inkluderer også deltagelse i møder på det aftalte tidspunkt.

Målrettet

At være målorienteret hjælper sælgere til at have en vision og fortsætte mod et større billede. De laver strategiske planer for at vejlede dem i at nå deres mål. Mål tjener også som motivation til at gennemføre salg.

Empatisk

Sælgere, der er empatiske med deres kunder, kan overveje en persons baggrund, og hvordan de interesserer dem. Dette personlighedstræk kan hjælpe dem til at lytte og forhandle bedre. Når en sælger forstår, hvad deres klient ønsker, kan de pitche deres produkt på en måde, der kan appellere til dem.

Selvsikker

For at overbevise deres forbrugere om at købe deres produkt, er sælgere fortrøstningsfulde. Dette hjælper dem med at overbevise købere om at investere i deres varer. De tror på, at tingene fungerer til deres fordel og har et positivt syn.

Relateret: Salgs-CV-søgeord og færdigheder

6 typer af kundepersonligheder

Ud over at have bestemte personlighedstræk, lærer sælgere at tilpasse deres salgsmetoder baseret på personlighedstræk hos den kunde, de interagerer med. Her er en liste over nogle typer kundepersonligheder, som sælgere kan arbejde med, sammen med tips til, hvordan man sælger til dem:

1. Analytisk

Analytiske forbrugere er dem, der er interesserede i at modtage fakta og data til støtte for en påstand. De ønsker at udvikle et dybt kendskab til din virksomhed, før de overvejer, hvad du har at tilbyde dem. Når de træffer beslutninger, fokuserer disse metodiske individer mere på deres logiske tænkning end deres følelsesmæssige følelser.

Sådan sælger du til dem: For at sælge til analytiske kunder skal du tilbyde dem information om, hvad din virksomhed kan give dem. Vær specifik i dit pitch ved at inkludere statistik for at understøtte dine fakta. Analytiske kunder kan stille flere spørgsmål og tage længere tid at beslutte sig end andre forbrugere.

Relateret: Kunder: Definition, typer og eksempler

2. Selvhævdende

Selvhævdende eller konkurrencedygtige kunder er målorienterede. Denne type køber kan lide at have kontrol og taler måske højere end andre. Fordi de er afgørende, kan de ret hurtigt vælge, om de vil købe hos dig.

Sådan sælger du til dem: Selvsikre forbrugere sætter pris på professionelle sælgere, der kommer til mødet, forberedt med forretningsmålinger til at understøtte dine påstande. Da de har en tendens til at være utålmodige, skal du forklare din pitch med det samme.

3. Venlig

En venlig person bekymrer sig om at opbygge tillid til en virksomhed, før han driver forretning. De vil først se, om en virksomhed er opmærksom på deres interesser og lever op til deres forventninger. Denne type køber er normalt rolig og tilbagelænet.

Sådan sælger du til dem: Når du interagerer med venlige købere, skal du fokusere på at få dem til at føle sig værdsat. En måde at gøre dette på er ved at stille dem spørgsmål for at finde ud af deres interesser og tidligere erfaringer med dine produkter. Deres beslutningstagning kan tage noget tid, da de måske ønsker at fokusere på at opbygge en forbindelse med din organisation først.

4. Ekspressiv

Ekspressive købere har en tendens til at formidle deres mening gennem kreativitet. For eksempel kan de dele meninger, når du deler information med dem i stedet for at stille spørgsmål. Denne type forbruger værdsætter også relationer såvel som deres indvirkning på menneskelig velfærd ved at købe et produkt.

Sådan sælger du til dem: For at sælge dit produkt eller din tjeneste til en udtryksfuld køber, del om resultatet, der kan opleves af dit produkt, og hvad du kan gøre for dem. Del også historier og dine erfaringer for at hjælpe dem med at skabe deres egen mening.

5. Spontan

Spontane forbrugere er sjove personer, der nyder at gøre interessante ting. De har en tendens til at være entusiastiske og kreative i deres beslutninger. Denne type køber er også typisk omgængelig og excentrisk.

Sådan sælger du til dem: Spontane kunder reagerer godt på sælgere, der udtrykker begejstring for deres produkter. Fortæl dem, hvad din organisations store billede er, og hvordan du kan hjælpe dem med at interagere med andre. De har en tendens til at træffe beslutninger hurtigt, men mister hurtigt interessen, så det er vigtigt at fange deres opmærksomhed med det samme for at skabe en aftale.

6. Skeptiker

Skeptiske forbrugere tager tid på at opbygge tillid og tøver med at købe dit produkt. De kan stille en masse spørgsmål for at få en forståelse, før de foretager køb. Disse typer klienter er kritiske tænkere og kan tage lidt tid at overbevise.

Sådan sælger du til dem: For at skabe forretninger med en skeptiker skal du sørge for at løse deres bekymringer og spørgsmål. Opret troværdighed ved at gøre det, du har forpligtet dig til, og dele oplysninger fra understøttende casestudier.

Steen Dam
Steen Dam Sælgere skal have en kombination af visse personlighedstræk for at få succes i deres branche. Disse egenskaber, i kombination med deres færdigheder, kan hjælpe enkeltpersoner med at opnå høj salgspræstation. At lære om de forskellige typer personlighedstræk for både sælgere og købere kan hjælpe dig med at forstå, hvilke egenskaber du skal besidde for at opnå mere salg. I denne artikel undersøger vi, hvad personlighedstræk er for sælgere, giver en liste over nogle, som du kan udvikle, og diskuterer seks typer kundepersonligheder, du kan sælge til.