5 Højest Betalte Lærepladser: Og 5 Andre Stillinger, Der Tilbyder Lærepladser

For dem, der ønsker at starte deres karriere uden en universitetsgrad, kan en læreplads være en ideel vej til succes. En læretid varer normalt fire år eller mindre og hjælper dig med at få den viden og erfaring, du har brug for, for at opbygge en karriere, du nyder og kan vokse inden for. Mange erhvervsfaglige stillinger tilbyder lærepladser, men der er andre karriereveje, der også kan begynde med en læreplads. I denne artikel forklarer vi, hvorfor lærepladser er vigtige, giver en liste over de højest betalte lærepladser og deler nogle stillinger, du måske arbejder i, der starter med en læreplads.

Hvorfor er lærepladser vigtige?

Lærlingepladser er vigtige, fordi de giver dig endnu en mulighed for at få førstehåndserfaring, der kan bidrage til karrieresucces. Som lærling kan du begynde at tjene penge inden for dit felt, mens du lærer at kende og arbejder sammen med andre fagfolk, der allerede har bygget deres karriere i samme branche. Her er nogle andre grunde til, at det er vigtigt at acceptere en læreplads:

  • Timeløn: I modsætning til nogle praktikophold giver lærlingepladser dig en timeløn for dit arbejde. Du kan endda opleve, at den timeløn, du modtager, er rimelig for begynderarbejde med lidt eller ingen erfaring, og du kan være berettiget til lønstigninger, efterhånden som din læretid fortsætter.
  • Øget indtjeningspotentiale: Lærlingepladser er almindelige blandt karrierer, hvor en grad ikke altid er påkrævet. Vælger du at takke ja til en læreplads, skal du opleve et større indtjeningspotentiale, end hvis du forsøger at få et job lige efter gymnasiet.
  • Jobdiversitet: Lærlingepladser er ikke kun til arbejdsintensive stillinger, selvom mange erhvervsjob starter med lærepladser. Der er også forskellige stillinger, der tilbyder lærepladser, der passer til dine interesser.

Højst betalte lærepladser

Hvis du mener, at en læreplads kan være den rigtige vej for dig, kan du overveje at udforske denne liste over nogle af de bedst betalte lærepladser:

1. Mekanikerlærling

National gennemsnitsløn: $15,43 i timen

Primære opgaver: En mekanikerlærling er ansvarlig for eftersyn og reparation af køretøjer under ledelse og vejledning af en mere erfaren mekaniker. De kan udføre olieskift, udskifte bildele og hjælpe kunder med at forstå, hvordan de passer ordentligt på deres køretøjer.

2. Elevatorteknikerlærling

National gennemsnitsløn: $16,52 i timen

Primære opgaver: En elevatortekniker lærer at installere og reparere elevatorudstyr under opsyn af en elevatortekniker. De arbejder på forskellige elevatorsystemer for at fremme deres forståelse, overholde sikkerhedsretningslinjer, betjene og teste elevatorudstyr og skal muligvis reagere på serviceopkald fra bygningsejere.

3. Blikkenslagerlærling

National gennemsnitsløn: $16,86 i timen

Primære opgaver: En VVS-lærling er ansvarlig for at udføre vedligeholdelse på VVS-systemer. De installerer også VVS-armaturer og -systemer, bestiller de rigtige rør til VVS-opgaver, reagerer på serviceanmodninger og tester hele systemer for at sikre, at de fungerer optimalt. VVS-lærlinge skal følge alle sikkerhedsretningslinjer for at holde sig beskyttet.

4. Elektrikerlærling

National gennemsnitsløn: $17,56 i timen

Primære opgaver: En elektrikerlærling er ansvarlig for at arbejde under opsyn af en autoriseret elektriker med at installere og udføre vedligeholdelse på elektrisk udstyr. De tester også udstyr, identificerer eventuelle problemer med det nuværende udstyr, afgiver ordrer på forsyninger, de har brug for for at løse et problem og udfører rettelsen, hvis det er nødvendigt. Elektrikerlærlinge skal muligvis også grave skyttegrave, betjene specifikt udstyr for at fuldføre deres job og besvare kundernes spørgsmål.

5. Tømrerlærling

National gennemsnitsløn: $17,92 i timen

Primære opgaver: En tømrerlærling arbejder under ledelse og supervision af en professionel og autoriseret tømrer for at lære at udføre tømrerfærdigheder. De tager mål, skærer materialer, de skal bruge for at fuldføre deres job, læser tegninger, samler genstande og hjælper med at bygge større strukturer med et team. Tømrerlærlinge udfører også vedligeholdelse på regelmæssigt brugt værktøj og sørger for at følge sikkerhedsstandarder.

Fem jobs med lønnede lærepladser

Her er nogle stillinger, der kan starte med en læreplads, der fører til en højt betalende karriere:

1. Murersten

National gennemsnitsløn: $43.826 om året

Primære opgaver: En murer er ansvarlig for at bruge mursten og andre murværksmaterialer til at bygge og reparere strukturer. De læser og fortolker tegninger, bestemmer de værktøjer og materialer, der er nødvendige til deres projekt, knækker og skærer materialer til, så de passer ind i deres struktur og bruger specialiserede værktøjer til at gøre ting som at udvide fuger, sprede fuger og designe mønstre.

2. Biltekniker

National gennemsnitsløn: $47.957 om året

Primære opgaver: En biltekniker diagnosticerer og reparerer problemer med køretøjer, som kan omfatte biler, lastbiler, varevogne og SUV'er. De udfører opgaver som at påfylde væsker, skifte bremseklodser, rotere dæk og reparere elektrisk udstyr. Bilteknikere rapporterer ofte deres resultater og rettelser til kunderne, samt anbefaler yderligere reparationer, som en kunde kan vælge for at holde deres køretøj i god stand.

3. Jernarbejder

National gennemsnitsløn: $50.114 om året

Primære opgaver: En jernarbejder er ansvarlig for at installere og vedligeholde jern og stål i strukturer. De kan arbejde med boliger, bygninger og fælles strukturer som broer og veje. Jernarbejdere følger også tegninger, læsser og losser det jern og stål, de skal arbejde med, bruge andre ting som bolte og ledninger til at lave forbindelser og danne justeringer, der vil holde en struktur sund.

4. Maskinmester

National gennemsnitsløn: $60.520 om året

Primære opgaver: En maskinmester bruger tegninger, computer-aided design (CAD) og computer-aided manufacturing (CAM) skitser til at fremstille de dele og værktøjer, de eller en gruppe af fagfolk har brug for for at fuldføre et job. De sætter udstyr og værktøjer op, foretager justeringer af maskineriet ved at bore, slibe og forme, så udstyret lever op til specifikationer og standarder og tester den færdige maskine for at sikre, at den fungerer godt og lever op til kundernes forventninger.

5. Solcelleinstallatør

National gennemsnitsløn: $62.622 om året

Primære opgaver: En solcelleinstallatør er ansvarlig for montering, installation og reparation af solcelleanlæg på boliger, bygninger og andre konstruktioner. De udvikler systemkonfigurationer afhængigt af kundernes behov, forvitrer udstyr, så det fortsætter med at arbejde under forskellige typer vejrforhold, udfører regelmæssig vedligeholdelse for at holde systemet i gang optimalt og overholder byggekoder og projektspecifikationer. Solcelleinstallatører skal muligvis installere underjordisk udstyr, forbinde til elektriske systemer og installere understøttende strukturer efter behov.

Eskild Schmidt
Eskild Schmidt For dem, der ønsker at starte deres karriere uden en universitetsgrad, kan en læreplads være en ideel vej til succes. En læretid varer normalt fire år eller mindre og hjælper dig med at få den viden og erfaring, du har brug for, for at opbygge en karriere, du nyder og kan vokse inden for. Mange erhvervsfaglige stillinger tilbyder lærepladser, men der er andre karriereveje, der også kan begynde med en læreplads. I denne artikel forklarer vi, hvorfor lærepladser er vigtige, giver en liste over de højest betalte lærepladser og deler nogle stillinger, du måske arbejder i, der starter med en læreplads.