5 Gode Job I Digital Forensics

5 Gode Job I Digital Forensics

Digital efterforskning er ofte en vigtig del af retshåndhævelsesundersøgelser, fordi det involverer analyse af bevismateriale for straffesager. Da der er mange forskellige måder, hvorpå nogen kan bruge digitale ressourcer til at begå en kriminalitet, er der ofte flere ledige job inden for digital efterforskning, som har til formål at identificere og forebygge digital kriminalitet. Hvis du har en stærk baggrund inden for teknologi og er interesseret i at arbejde inden for retshåndhævelse, kan en karriere inden for digital retsmedicin være det rigtige for dig. I denne artikel definerer vi digital retsmedicin og udforsker en liste over fem jobs, som du kan forfølge i feltet.

Relateret: Sådan bliver du en computerkriminalefterforsker

Hvad er digital retsmedicin?

Digital efterforskning, nogle gange kaldet cyberforensik eller computerforensik, er processen med at analysere digitale data, der bruges som bevis i strafferetlige efterforskninger. Inden for digital efterforskning indsamler fagfolk data fra digitale kilder, der kan fortælle retshåndhævelsen om detaljer som hvornår en forbrydelse fandt sted i henhold til tidsstempler, eller hvor en person, som de mistænker for en forbrydelse, kan være lokaliseret baseret på deres digitale fodaftryk. Fagfolk inden for digital retsmedicin kan have mange unikke ansvarsområder, såsom sporing af GPS-systemer, gendannelse af filer og adgang til krypterede data.

Her er et par af de enheder, som fagfolk inden for digital retsmedicin ofte arbejder med og indsamler data fra:

 • Mobiltelefoner
 • Mobiltelefon tårne
 • Databaser
 • Tabletter
 • Netværksservere
 • Personlige computere
 • Kontorcomputere
 • GPS-enheder

Relateret: Hvad er retsmedicinsk videnskab?

5 digitale retsmedicinske jobtitler

Her er fem job, du kan finde inden for digital retsmedicin:

1. Computer retsmediciner analytiker

National gennemsnitsløn: $60.945 om året

Primære opgaver: En computerkriminalteknisk analytiker hjælper med at efterforske tilfælde af kriminalitet og angreb på cybersikkerhed. Deres job kan involvere at bruge software til at gendanne slettede eller krypterede filer, forberede digitale beviser til brug i retten til retssager og nogle gange interviewe de personer, der er involveret i et tilfælde af cyberkriminalitet for at få mere indsigt. Computer retsmedicinske analytikere kan også diskutere sager med retshåndhævende fagfolk for at give dem adgang til deres specifikke tekniske ekspertise og tilbyde råd om, hvordan man vurderer forskellige stykker digitalt bevis.

2. Systemanalytiker

National gennemsnitsløn: $74.031 om året

Primære opgaver: En systemanalytiker vurderer en organisations brug af teknologi og identificerer områder, hvor den muligvis kan forbedre sin drift. Deres job kan involvere at forske i nye hardware- og softwareprodukter, som de kan anbefale til virksomheder, finde måder at forbedre teknologianvendelsen i en organisation og udvikle træningsmanualer, der lærer de påtænkte brugere, hvordan de bruger ny hardware og software, som de implementerer i en organisation eller Selskab. Systemanalytiker kan også få adgang til eksisterende systemer i en organisation for at sikre, at de fungerer korrekt og for at gennemgå data fra kilder som databaser og kommunikationssystemer.

Relateret: Lær om at være systemanalytiker

3. Sikkerhedskonsulent

National gennemsnitsløn: $85.101 om året

Primære opgaver: En sikkerhedskonsulent er specialiseret i at vurdere potentialet for cybersikkerhedstrusler inden for en organisation og reagere på enhver, der opstår. Sikkerhedskonsulenter kan teste en organisations cybersikkerhedssystemer for at identificere områder, der kan være modtagelige for angreb, komme med anbefalinger til måder at forbedre cybersikkerhedsforanstaltninger på og udføre forskning i nye potentielle cybersikkerhedsrisici, der dukker op. En sikkerhedskonsulent kan arbejde med en enkelt virksomhed eller betjene flere organisationer på én gang, hvilket kan give dem adgang til databaser, der kan være værdifulde i sager, hvor der opstår kriminelle efterforskninger.

4. Informationssikkerhedsanalytiker

National gennemsnitsløn: $87.177 om året

Primære opgaver: En informationssikkerhedsanalytiker evaluerer effektiviteten af ​​en organisations cybersikkerhed og tager forholdsregler for at beskytte dens data. Informationssikkerhedsanalytikere kan identificere mulige risici i computernetværk, undersøge kilderne og årsagerne til sikkerhedsbrud og installere programmer, der kan beskytte en organisations data, såsom krypteringssoftware og virusbeskyttelsessoftware. En informationssikkerhedsanalytiker kan også forske i nye vira og former for cyberangreb, som de kan bruge i kriminelle efterforskninger.

Relateret: Lær om at være informationssikkerhedsanalytiker

5. IT-revisor

National gennemsnitsløn: $95.239 om året

Primære opgaver: En it-revisor analyserer netværkssystemer for at afgøre, om de kan have potentielle svagheder i deres sikkerhed. It-revisorer kan observere en organisations brug af informationsteknologi for at sikre, at alle programmer fungerer effektivt, udføre automatiseret databehandling (ADP) revisioner for at gennemgå en organisations data og udvikle ny infrastruktur til en organisations it-afdeling. En it-revisor kan også udarbejde interne revisionsrapporter, der detaljerer deres observationer, hvilket kan være meget nyttigt i forbindelse med strafferetlige efterforskninger.

Tips til at starte en karriere inden for digital retsmedicin

Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at begynde en karriere inden for digital retsmedicin:

Få en grad

En af de bedste måder at forberede sig på en karriere inden for digital retsmedicin er at opnå en bachelorgrad i computerforensik. Det skyldes, at arbejde i digital retsmedicin typisk kræver specialiserede færdigheder inden for teknologi, som en bacheloruddannelse kan tilbyde træning og uddannelse i. Nogle håbefulde digitale retsmedicinere vælger også at tage en kandidatgrad i datalogi eller strafferet, hvilket kan kvalificere dig til mere avancerede stillinger inden for området.

Forfølge certificering

Certificering kan være valgfri for de fleste fagfolk inden for digital retsmedicin, men det kan øge dine chancer for at finde arbejde, når du er klar til at søge job. Der er et par muligheder for certificering i digital retsmedicin, som alle kan tilbyde chancen for at forbedre dine færdigheder og opbygge din ekspertise inden for både teknologi og strafferet. Her er et par certificeringer, der kan være populære inden for digital retsmedicin:

 • Certificeret retsmedicinsk computereksaminator (CFCE)
 • Certificeret computereksaminator (CCE)
 • Global Information Assurance Certification (GIAC)

Udvikl dine færdigheder

At arbejde i digital retsmedicin involverer typisk at have et stærkt sæt tekniske færdigheder, der relaterer til informationsteknologi og strafferetspleje. Du har muligvis også brug for et par bløde færdigheder, der kan overføres på tværs af forskellige positioner, såsom kommunikation og opmærksomhed på detaljer. Fordi digital efterforskning kan være en meget teknisk og præcis industri, kan det være nyttigt løbende at udvikle de færdigheder, du har brug for for at få succes på området. Dette kan forbedre dine evner og opbygge din ekspertise, hvilket kan hjælpe dig med at sikre mere avancerede stillinger.

Her er nogle færdigheder, som du kan arbejde på for at forberede dig til en karriere inden for digital retsmedicin:

 • Viden om teknologi
 • Etik
 • Adgang til digitale lagerenheder
 • Evne til at lære hurtigt
 • Kritisk tænkeevne
 • Problemløsningsevner

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Steffen Schmidt
Steffen Schmidt Digital efterforskning er ofte en vigtig del af retshåndhævelsesundersøgelser, fordi det involverer analyse af bevismateriale for straffesager. Da der er mange forskellige måder, hvorpå nogen kan bruge digitale ressourcer til at begå en kriminalitet, er der ofte flere ledige job inden for digital efterforskning, som har til formål at identificere og forebygge digital kriminalitet. Hvis du har en stærk baggrund inden for teknologi og er interesseret i at arbejde inden for retshåndhævelse, kan en karriere inden for digital retsmedicin være det rigtige for dig. I denne artikel definerer vi digital retsmedicin og udforsker en liste over fem jobs, som du kan forfølge i feltet.