5 Effektive Måder At Bede Om Et Job På

5 Effektive Måder At Bede Om Et Job På

At finde job kan være en tidskrævende opgave, der kræver at udfylde ansøgninger, indsende CV, gå til samtaler og vente på at høre tilbage fra potentielle arbejdsgivere. At søge et job kan også involvere netværk og spørge andre, om de ansætter eller kender til jobmuligheder. Når du beder om et job, er det vigtigt at følge ordentlig etikette, så du kan præsentere dig selv som professionel.

I denne artikel diskuterer vi, hvornår det er passende at bede om et job, samt giver dig fem måder at bede om et job på på en effektiv og tankevækkende måde.

Hvornår skal du søge job?

Før du blot beder nogen om et job, bør du overveje, at der er rigtige tidspunkter og forkerte tidspunkter at spørge om en ansættelsesmulighed.

Her er nogle af de bedste tidspunkter at spørge om et job:

  • Netværksarrangementer: Folk går ofte til netværksarrangementer for enten at ansætte nogen eller blive ansat til en ny stilling, så det forventes typisk at forespørge om ledige stillinger ved disse begivenheder og endda opmuntres.

  • Virksomheden ansætter åbent: Uanset om det er din nuværende virksomhed eller en virksomhed, du er interesseret i, anses det typisk for at være passende at spørge om en stilling, når organisationen aktivt tilføjer medlemmer til sit team.

  • Informationsinterviews: Hvis du skal til informationsinterviews eller allerede kommunikerer med folk i din valgte branche, er det en god idé at lade dem vide, at du leder efter en ledig stilling. Selvom der måske ikke er ledige job på det tidspunkt, kan dit netværk af kontakter holde dig i tankerne og informere dig, når nye muligheder opstår.

Relateret: Sådan beder du om en kampagne

5 effektive måder at bede om et job på

Selvom der er visse tidspunkter, hvor det er mest acceptabelt at bede om et job, er der også visse måder, du bør gøre det på. I stedet for blot at sige "kan du skaffe mig et job?" du bør stille spørgsmålet professionelt og respektfuldt for at sikre, at du bliver taget seriøst.

Følgende er fem måder at spørge om åbne stillinger på på en nysgerrig og ressourcestærk måde:

1. Bed om information om jobbet frem for tilgængeligheden

Når du støder på nogen, der måske kender til eller har en potentiel ledig stilling, der passer til din baggrund, skal du begynde med at bede dem om information eller en introduktion i stedet for blot at spørge om stillingen. At vise interesse for stillingen ved at bede om mere information er ofte meget mere effektivt end blot at spørge personen, om de kan skaffe dig et job, eller om de kan "lægge et godt ord ind" for dig hos ansættelsesfirmaet.

Ved at vise interesse eller bede om en introduktion, sætter du ikke personen på stedet, og de er meget mere tilbøjelige til at hjælpe dig.

2. Bed om generelle råd

Når du deltager i et informativt interview eller et netværksarrangement, så spørg personen til råds om, hvordan du kan gå frem for at få det job, du leder efter, i stedet for at bombardere dem med anmodninger om at sikre dig en stilling. Dette vil appellere til deres ekspertise på området og samtidig vise dem din interesse for en stilling eller et arbejdsområde.

Relateret: Guide: Sådan får du succes ved en ansættelsesbegivenhed eller åbent interview

3. Fokuser på at opbygge et forhold i stedet for blot at spørge om et job

I lighed med det foregående eksempel bør du også stræbe efter at opbygge relationer under netværksarrangementer eller informative interviews i modsætning til blot at bede om job. At fremme relationer inden for din branches netværk kan have mange fordele og kan også føre til at sikre en stilling, uden at du åbenlyst behøver at bede om en.

Du kan også fokusere på at skabe relationer med personer, der arbejder i virksomheder, som du er interesseret i. Det kan hjælpe dig med at få et "ind" til den pågældende virksomheds kultur, samt chancen for at være en af ​​de første, der kender til nogen åben stillinger, der kan opstå i organisationen.

Hvis du er venner med en nuværende medarbejder, kan denne medarbejder være villig til at stå inde for din erfaring og færdigheder og øge dine chancer for at sikre dig en samtale eller endda selve jobbet.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

4. Send eller e-mail et interessebrev

I stedet for at sende en e-mail, hvor du spørger om en ledig stilling, kan du overveje at sende et brev eller en e-mail til ansættelseschefen for den virksomhed, du er interesseret i. Et interessebrev informerer lederen om din interesse i stillingen uden blot at sige "vil du ansætte mig?"

Fremhæv i dit interessebrev en af ​​organisationens præstationer eller andre velkendte kvaliteter, og lad derefter ansættelseschefen vide, hvordan dine egne færdigheder eller erfaring vil bidrage til virksomheden. Sørg for at inkludere dit mest opdaterede CV og eventuelle yderligere dokumenter, såsom en portefølje, der tydeligt viser dine evner og kvalifikationer til den stilling, du er interesseret i.

5. Find måder at skille sig ud og blive bemærket af den ansættelsesansvarlige

Inden du går til en jobsamtale, skal du finde en måde, hvorpå du kan skille dig ud for den ansættelsesansvarlige. For eksempel kan du tage en original tilgang til, hvordan du introducerer dig selv i den indledende korrespondance, som med en online portfolio på et websted dedikeret til dine præstationer.

Ved at tage dig tid til at adskille dig selv fra andre kandidater, vil du blive mere mindeværdig for ansættelseschefen, før de overhovedet interviewer dig til stillingen. Dette kan oversætte godt for dig, når det bliver tid for ansættelseschefen til at beslutte, hvem de vil ansætte.

Og selvom du ikke bliver ansat til den stilling, du har interviewet til, kan du blive henvist af ansættelseschefen til et andet job inden for samme virksomhed eller i en anden lignende organisation på grund af det gode indtryk, du har gjort.

Fritz Marcussen
Fritz Marcussen At finde job kan være en tidskrævende opgave, der kræver at udfylde ansøgninger, indsende CV, gå til samtaler og vente på at høre tilbage fra potentielle arbejdsgivere. At søge et job kan også involvere netværk og spørge andre, om de ansætter eller kender til jobmuligheder. Når du beder om et job, er det vigtigt at følge ordentlig etikette, så du kan præsentere dig selv som professionel.