5 Betalte Praktikophold For Universitetsstuderende Og Hvordan Man Vælger Den Rigtige For Dig

5 Betalte Praktikophold For Universitetsstuderende Og Hvordan Man Vælger Den Rigtige For Dig

Før de går ind i arbejdsstyrken som fuldtidsansat, kan universitetsstuderende overveje at få værdifuld erhvervserfaring i form af et praktikophold. Ofte er praktikophold et krav for at opfylde eksamenskravene.

At vælge den rigtige praktikplads kan sætte dig op til succes ved at give muligheder, der gavner din professionelle position i arbejdsstyrken. I denne artikel skitserer vi, hvorfor praktikpladser er vigtige for universitetsstuderende, hvordan du vælger den rigtige praktikplads for dig og tips til, hvordan du kan få gavn af et praktikophold på college.

Hvorfor er et praktikophold vigtigt for en universitetsstuderende?

Et praktikophold er en stilling leveret af en virksomhed, der giver arbejdende fagfolk eller studerende mulighed for at få værdifuld erhvervserfaring i en række forskellige brancher. Praktik er en fantastisk måde at skærpe dine kompetencer og udvide din viden inden for et bestemt område. Mange studerende skal have en praktikplads i løbet af deres kollegiale karriere. Selvom der er mange muligheder tilgængelige, er det bydende nødvendigt, at du vælger den rigtige praktikplads for dig.

Sådan vælger du en praktikplads

Der er adskillige muligheder for universitetsstuderende, der søger værdifuld erfaring gennem et praktikophold. På trods af de forskellige brancher, studerende kan finde sig i, kommer processen med at vælge en praktikplads ned på flere faktorer. Overvej disse trin, når du vælger en praktikplads:

1. Sørg for, at det matcher dine interesser og studieretning

At kende den karriere, du planlægger at forfølge, kan være yderst gavnlig i dit praktikvalg. Oftere end ikke ved du allerede, hvilken karrierevej der interesserer dig. Sørg for, at de praktikophold, du vælger mellem, stemmer overens med dine passioner og karrieremål. Er det et sæt færdigheder eller specialiseret erfaring inden for en bestemt jobsektor? Ved at vide dette sikrer du, at du vil være i stand til at tage erfaringerne fra praktikken og anvende den til dit fremtidige erhverv.

Arbejdsgivere kan godt lide at vide, at jobkandidater ikke kun har den nødvendige uddannelse til deres jobåbninger, men også rigelig erfaring. Ofte er den eneste erhvervserfaring, som jobsøgende på begynderniveau har, i form af et praktikophold. Sørg for at vælge en, der komplementerer dit studieretning og opfylder dit overordnede mål. Stil dig selv disse spørgsmål:

 • Hvorfor vil jeg have denne praktikplads?
 • Hvilke færdigheder vil jeg lære?
 • Vil dette hjælpe mig i min karriere?
 • Skal jeg opfylde specifikke gradskrav?
 • Hvor meget tid vil jeg bruge på at arbejde på min praktikplads?
 • Vil jeg arbejde lokalt eller rejse et andet sted hen?
 • Hvilket ansvar vil jeg have?

2. Bekræft dine eksamenskrav

Mange gymnasier kræver, at studerende gennemfører et praktikophold, der står mål med deres studieretning. De kan også kræve, at du har en vis GPA, før du starter et praktikophold. At følge disse retningslinjer afgør, om du modtager din grad eller ej. Sørg for at tjekke med din universitetsrådgiver, før du vælger en praktikplads, så du kan bekræfte, at du får den rigtige kredit til at opgradere.

3. Overvej dit stipendium (hvis relevant)

Praktikpladser er normalt ulønnede, betalte eller tilbyder en form for universitetskredit. Sørg for, at du forstår bestemmelserne for hver stilling, du overvejer. Hvis du flytter til en ny by for praktikopholdet og har brug for et stabilt cash flow, kan en betalt praktik være en bedre mulighed. Får du for eksempel brug for økonomisk hjælp, hvis du skal flytte til en storby i ulønnet praktik? Husk, at fremtidige arbejdsgivere bekymrer sig mere om den erfaring, du har fået, frem for de penge, du har modtaget under dine praktikophold.

4. Overvej timerne

Hvis du er interesseret i en praktikplads i løbet af skoleåret, er det vigtigt at tage højde for de timer, du forventes at arbejde. For eksempel, hvis en virksomhed kræver, at du arbejder om morgenen, men du har en time kl. 8, er denne praktikmulighed muligvis ikke egnet for dig. Sørger for, at din akademiske tidsplan giver den tilstrækkelige tid, du har brug for til at forfølge et praktikophold. Hvis du er i sommerpraktik, skal du kontrollere, om du vil arbejde på deltid eller fuld tid. Dette kan blive en afgørende faktor for dig, når du skal vælge en praktikplads baseret på dine sommerplaner.

5. Lær virksomheden at kende

Studerende skal ikke kun have mulighed for at få erhvervserfaring, men de skal også nyde deres arbejdsplads. At overveje, hvilke virksomheder der kan tilbyde et praktikophold, du kan nyde, er et vigtigt skridt i at vælge den rigtige for dig. Virksomheder falder i følgende kategorier:

 • Privat sektor: Muligheder inden for denne sektor drives af enkeltpersoner og virksomheder i stedet for den lokale, statslige eller føderale regering. De fleste virksomheder i den private sektor håber at få overskud.

 • Offentlig sektor: Den offentlige sektor består af organisationer, der ejes og drives af det offentlige.

 • Nonprofit: Nonprofitorganisationer er styret af deres mission om at støtte sociale organisationer. De har til formål at give offentlig gavn og eksisterer udelukkende med det formål at hjælpe andre.

At forstå hver af disse er nøglen til at bestemme, hvor du gerne vil i praktik. Ideelt set falder den type virksomhed, hvor du vil i praktik, under samme paraply som dine fremtidige arbejdsgivere.

6. Overvej placeringen

At kende placeringen af ​​dit potentielle praktikophold er en fælles afgørende faktor. Hvis du planlægger at tage i praktik i løbet af skoleåret, ville det påtage sig at finde en praktikplads i nærheden af ​​dit campus. Dette kan hjælpe dig med at undgå den potentielle stress ved en pendling.

På den anden side, hvis du håber på at lande en sommerpraktik, foretrækker du måske en ændring af sceneriet. Praktik i en anden by vil give dig mulighed for at få en fornemmelse af byens kultur, men det kan også hjælpe i dine netværksbestræbelser, hvis fremtidige beskæftigelsesmuligheder skulle opstå i den samme by.

Tips til at få gavn af et praktikophold

Fordi mange praktikophold er skræddersyet til din specifikke branche, er det vigtigt at sikre dig, at du får værdifuld erfaring. Her er nogle tips til at sikre, at du får mest muligt ud af dit praktikophold:

 • Ved, hvad der forventes af dig.
 • Observer virksomhedskulturen.
 • Forbliv fokuseret.
 • Vær professionel.
 • Bed om feedback.
 • Stil indsigtsfulde spørgsmål.
 • Lær af dine kollegaer.

Liste over praktikpladser

Når du indsnævrer din studieretning og andre afgørende faktorer, kan du begynde din praktikopholdssøgning. Her er fem eksempler på praktikophold at overveje afhængigt af din respektive branche:

1. Grafisk design praktikant

National gennemsnitsløn: $12,61 i timen

Primære opgaver: Grafisk design praktikanter er ansvarlige for at assistere grafiske designere med forskellige print- og web-relaterede designopgaver. Dette kan omfatte arbejde med trykte annoncer, webgrafik eller klientlogoer.

2. Marketingpraktikant

National gennemsnitsløn: $12,77 i timen

Primære opgaver: Marketingpraktikanter hjælper marketingprofessionelle ved at undersøge trends og markedsanalyser, udarbejde detaljerede virksomhedsforslag og assistere med forskellige administrative opgaver. Praktikanter inden for dette felt udvikler deres marketingfærdigheder under tilsyn af marketingchefen.

3. Økonomipraktikant

National gennemsnitsløn: $13,91 i timen

Primære opgaver: Økonomipraktikanter har til opgave at analysere rapporter, tage noter, håndtere data og hjælpe andre kolleger. Som finanspraktikant får de førstehåndserfaring i finansverdenen.

4. Regnskabspraktikant

National gennemsnitsløn: $14,33 i timen

Primære opgaver: Regnskabspraktikanter hjælper med at indtaste data, forskning, arkivering og andre opgaver, der hjælper andre revisorer. De er også ansvarlige for at sikre, at økonomiske optegnelser er nøjagtige og udarbejde forskellige økonomiske rapporter.

5. Softwareingeniør praktikant

National gennemsnitsløn: $18,99 i timen

Primære opgaver: Softwareingeniørpraktikanter hjælper med at teste softwareapplikationer. De udfører også relateret forskning og udvikler nye ideer, efterhånden som de udvikler deres softwaretestevner.

Selvom der er mange praktikmuligheder tilgængelige for universitetsstuderende, er det at vide, hvad du ønsker at få ud af oplevelsen, den vigtigste faktor for at vælge den rigtige for dig. Forståelsen af ​​dine ønsker, behov og forventninger kan lægge et godt grundlag for at sikre, at du får mest muligt ud af træningen.

Osvald Lauritsen
Osvald Lauritsen Før de går ind i arbejdsstyrken som fuldtidsansat, kan universitetsstuderende overveje at få værdifuld erhvervserfaring i form af et praktikophold. Ofte er praktikophold et krav for at opfylde eksamenskravene.