40 Public Relations-jobtitler: Entry-Level, Mid-Level Og Senior Rolls

Virksomheder og organisationer er ofte afhængige af PR-aktiviteter for at skabe en bevidsthed om deres tilbud og opbygge et positivt omdømme blandt deres kundemarkeder. PR-professionelle kan udføre mange typer jobroller for at hjælpe deres virksomheder og kunder med at nå forretningsmål. Hvis du overvejer at forfølge en karriere inden for public relations, er der masser af forskellige jobmuligheder at udforske. I denne artikel diskuterer vi, hvilken slags job du kan finde i public relations med en række public relations jobtitler, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilket PR-karriereområde der er det rigtige for dig.

Hvilke typer job kan du få i public relations?

Public relations er et aspekt af markedsføringsprocessen og omfatter en bred vifte af jobtitler på tværs af forskellige funktioner. Da public relations fokuserer på at opbygge og vedligeholde en virksomheds omdømme og brandimage, er roller inden for marketing, fundraising, kommunikation, medie- og eventplanlægning og brand account management almindelige jobtitler i public relations. Derudover kræver salgsfremmende aktiviteter og PR-koordinering også udvikling, vedligeholdelse og styring af budgetter, hvilket betyder, at finans- og regnskabsprofessionelle også har roller i PR.

Læs mere: Public Relations Karriereguide: Toproller, pligter og arbejde i PR

Entry-level public relations jobtitler

At forfølge en karriere inden for PR kan være meget det samme som at forfølge et hvilket som helst andet karriereområde, hvilket betyder, at du sandsynligvis vil begynde din karriere i en entry-level rolle. Disse public relations-jobtitler inkluderer flere indgangs- og assistentroller, du kan udforske, når du går ind i din karriere:

1. Marketingpraktikant

National gennemsnitsløn: $17.081 om året

Primære opgaver: Marketingpraktikanter er professionelle på begynderniveau, der arbejder under ledelse af en marketingchef. De hjælper marketingteams med at udarbejde forslag, undersøge trends og afholde salgsfremmende begivenheder. Marketingpraktikanter går typisk videre til marketingassistenter og associerede medarbejdere, efterhånden som de får erfaring på jobbet.

2. Fundraising praktikant

National gennemsnitsløn: $30.012 om året

Primære opgaver: Fundraising praktikanter arbejder typisk inden for det store gaveteam i et PR-firma. De arbejder under tilsyn af finanstilsyn og fundraising-direktører og udfører forskning om de bedst egnede muligheder for donation. De hjælper også med at organisere og vedligeholde donordatabaser og facilitere donorforhold.

3. PR-praktikant

National gennemsnitsløn: $31.850 om året

Primære opgaver: PR-praktikanter arbejder med PR-chefer og direktører og hjælper med marketing og eventplanlægning, organisering af reklamemateriale, skrivning af nyhedsbreve og medieudgivelser og opdatering af virksomheders og brands sociale mediekanaler. De kan også hjælpe deres PR-teams med at sammensætte medie- og salgsfremmende kits og informationspakker til kunder.

4. Marketingassistent

National gennemsnitsløn: $46.128 om året

Primære opgaver: Marketingassistenter arbejder direkte med marketingchefer og ledere for at udvikle, organisere og igangsætte projekter, der fremmer deres virksomheds tilbud. Disse professionelle på begynderniveau hjælper også med annonceplaner, salgsstrategier og markedsundersøgelser for at maksimere fortjenesten og øge salget.

Relateret: Lær om at være marketingassistent

5. PR-assistent

National gennemsnitsløn: $47.727 om året

Primære opgaver: PR-assistenter arbejder sammen med PR-professionelle for at udvikle reklamemateriale til deres kunder. PR-assistenter hjælper med at organisere reklame- og pressesæt, igangsætte marketingkampagner, udføre research og overvåge indholdet på deres organisationers sociale mediekanaler.

Relateret: Væsentlige public relations-færdigheder og hvordan man kan forbedre dem

Mellemniveau og lederroller i PR

Efterhånden som du får erfaring, kan du få mulighed for at påtage dig jobroller på højere niveau, herunder lederroller i PR-job på mellemniveau. Her er nogle ledelses- og ledelses-pr-jobtitler, som du kan overveje:

1. Public affairs specialist

National gennemsnitsløn: $43.571 om året

Primære opgaver: Public affairs-specialister administrerer og leder udviklingen, promoveringen og vedligeholdelsen af ​​deres kunders brandimage. De opsøger muligheder for at engagere kundemarkeder og skabe positiv mediebevågenhed. Public affairs-specialister udfører også opsøgende arbejde, skaber forbindelser til nye medie-netværksprofessionelle og vedligeholder eksisterende relationer.

2. Social media manager

National gennemsnitsløn: $44.775 om året

Primære opgaver: Social media manager leder og overvåger skabelsen af ​​indhold til deres kunders og organisationers sociale mediekanaler. De bygger relationer til publikum og sociale medier partnerskaber med andre sider og brands. De overvåger og reagerer også på kommentarer på tværs af sociale kanaler og skaber indhold, der kan deles.

Relateret: Lær om at være Social Media Manager

3. Fundraising manager

National gennemsnitsløn: $53.059 om året

Primære opgaver: Fundraising-ledere fører tilsyn med fundraising-afdelingerne for deres organisationer. Disse fagfolk arbejder typisk i nonprofitorganisationer, men mange har roller i public relations-sektoren. Deres primære ansvar omfatter administration af fundraising-budgetter, organisering af fundraising-begivenheder, netværk og opbygning af relationer med donorer og skrivning af bevillingsforslag.

4. PR-chef

National gennemsnitsløn: $59.007 om året

Primære opgaver: PR-chefer fører tilsyn med en PR-afdeling eller et team og styrer udviklingen og implementeringen af ​​deres organisationers PR, promoveringer og mediestrategier. De hjælper også med at opbygge deres virksomheds offentlige image og omdømme og sikre effektiv og positiv mediedækning.

5. Marketingdirektør

National gennemsnitsløn: $93.447 om året

Primære opgaver: Marketingdirektører overvåger alle marketingprocesser, herunder research, analyse, planlægning og strategiimplementering. Disse fagfolk koordinerer med deres teams for at udvikle og igangsætte marketingplaner, salgsfremmende begivenheder og andre marketingprojekter. De organiserer og overvåger også marketing- og annoncebudgetter for at sikre, at projekter forbliver inden for rammerne.

Læs mere: Lær om at være marketingdirektør

Senior-niveau og ledende roller i PR

Roller på seniorniveau i PR kan omfatte direktør- og direktørjobtitler, hvor fagfolk har omfattende erhvervserfaring. Følgende direktør- og direktørroller inkluderer eksempler på senior-niveau public relations jobtitler:

1. PR-kontoansvarlig

National gennemsnitsløn: $57.548 om året

Primære opgaver: PR-kontoledere er professionelle på højt niveau, som primært udfører marketing- og salgsfremmende processer og opsøgende aktiviteter for at øge salget. De fører almindeligvis tilsyn med flere PR-kundekonti og opretter pr-kampagner og budgetter på kvartalsbasis. PR-kontochefer er også de professionelle, der når ud til og pitcher medieredaktører og faciliterer medierelationer for deres kunder.

Relateret: [ Lær om at være en Public Relations Account Manager ](https://www.Bonjoures.com/career-advice/careers/what-does-a-public-relations-account-manager-do)

2. Direktør for PR

National gennemsnitsløn: $64.051 om året

Primære opgaver: En direktør for public relations arbejder direkte under en administrerende direktør eller vicepræsident og er ansvarlig for at udvikle de salgsfremmende budskaber, der skaber positive offentlige billeder for deres organisation. Disse PR-professionelle på højt niveau leder salgsfremmende aktiviteter og sikrer, at deres organisationers brandbudskaber og indhold er konsekvente, opdaterede og relevante.

3. Kampagnedirektør

National gennemsnitsløn: $80.248 om året

Primære opgaver: Kampagnedirektører er ansvarlige for oprettelse og koordinering af salgsfremmende begivenheder og aktiviteter. De kan udføre opsøgende projekter for at opbygge relationer til medier, herunder tv, radioudsendelser og digitale nyhedskanaler. En salgsfremmende direktør kan også overvåge udviklingen af ​​reklamemateriale i distribution til forskellige medier.

4. Direktør **

National gennemsnitsløn: $87.503 om året

Primære opgaver: En administrerende direktør i public relations administrerer og leder personaleprocesserne for deres virksomheder og PR-firmaer. De er ansvarlige for at ansætte medarbejdere, vedligeholde virksomhedens optegnelser, sikre overholdelse og udføre andre administrative opgaver for deres firmaer. De kan også overvåge fundraising-processerne i deres virksomheder for at sikre, at finansiel praksis er effektiv og gavner deres virksomheder.

5. Senior public affairs specialist

National gennemsnitsløn: $99.561 om året

Primære opgaver: Senior public affairs-specialister arbejder over specialister på mellemniveau og er ansvarlige for koordineringen af ​​salgsfremmende aktiviteter, der opbygger og vedligeholder deres virksomheders offentlige image. De leder udadrettet reklame- og marketingaktiviteter, PR-programmer, koordinering med medier og andre salgsfremmende begivenheder gennem medier og lokalsamfunds tilstedeværelse.

Relateret: Vejen til job på C-niveau: Arbejde mod direktionen

Yderligere stillingsbetegnelser i public relations

Public relations kan omfatte en bred vifte af jobroller, herunder stillinger, der kræver, at du arbejder med offentligheden, med kunder og med andre fagfolk for at hjælpe virksomheder og organisationer med at opbygge og opretholde et positivt brandimage. Fra koordinering af marketingstrategier til udførelse af opsøgende opgaver til styring af økonomiske processer, her er nogle yderligere public relations jobtitler, du kan udforske:

 • Fundraising koordinator
 • Udviklingsspecialist
 • Udviklingsdirektør
 • Fundraising manager
 • Økonomisk konsulent
 • Tekstforfatter
 • Indholdsforfatter
 • Mediekoordinator
 • Event koordinator
 • Event planlægger
 • Event manager
 • Marketingforslagschef
 • kommunikationsdirektør
 • Intern kommunikationsdirektør
 • Brand talsmand
 • Marketing- og reklametalsmand
 • Specialist i investor relations
 • Forskningsdirektør
 • Kommunikationskoordinator
 • Direktør for samfundsforhold
 • Kommunikationsdirektør
 • Strategisk kommunikationsspecialist
 • Chef for public affairs
 • Vicepræsident for medierelationer
 • Publicist

Jeppe Vilhelmsen
Jeppe Vilhelmsen Virksomheder og organisationer er ofte afhængige af PR-aktiviteter for at skabe en bevidsthed om deres tilbud og opbygge et positivt omdømme blandt deres kundemarkeder. PR-professionelle kan udføre mange typer jobroller for at hjælpe deres virksomheder og kunder med at nå forretningsmål. Hvis du overvejer at forfølge en karriere inden for public relations, er der masser af forskellige jobmuligheder at udforske. I denne artikel diskuterer vi, hvilken slags job du kan finde i public relations med en række public relations jobtitler, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilket PR-karriereområde der er det rigtige for dig.