4 Trin Til, Hvordan Man Bliver Tandkeramiker: Og Deres Primære Pligter

4 Trin Til, Hvordan Man Bliver Tandkeramiker: Og Deres Primære Pligter

Tandkeramikere er en vigtig del af mange tandlægepraksis, fordi de hjælper patienter med at løse tandrelaterede udfordringer og giver dem mulighed for at udvikle en stærk tandsundhed. Uanset om du deltager i et certifikatprogram eller forfølger en bachelorgrad, kan det ske med en kort mængde træning og arbejde for at udvikle sunde tekniske færdigheder at blive tandkeramiker. I denne artikel diskuterer vi, hvad en tandkeramiker er, deres primære ansvar og giver dig en liste over trin til, hvordan du starter din karriere som én.

Hvad er en tandkeramiker?

En tandkeramiker, nogle gange omtalt som en tandtekniker, skaber keramik og proteser, såsom proteser, broer og kroner, til tandpatienter. De arbejder ofte side om side med tandlæger og andre tandlæger for at yde upåklagelig service og pleje til tandpatienter. Oftest vil en tandkeramiker bruge specielle støbeforme af patientens tænder til at skabe det keramiske produkt nøjagtigt. Derefter, under skabelsen af ​​visse proteser, kan en tandkeramiker arbejde direkte med patienten for at sikre, at keramikken passer korrekt og foretage justeringer efter behov.

Hvad laver en tandkeramiker?

En tandkeramiker udfører ofte flere funktioner i løbet af deres arbejdsdag, herunder:

  • Evaluering af en patients behov og keramiske ønsker
  • Forberedelse af dentalt keramisk materiale til støbning
  • Betjening af 3D-printere til at udvikle tandproteser, kroner og mere
  • Assistere patienter med protesetilpasninger

Sådan bliver du tandkeramiker

Her er en liste over trin, du kan følge for at hjælpe dig med at blive tandkeramiker:

1. Deltag i certifikatprogram

Hvis du ikke ønsker at forfølge en bachelorgrad, er der certificeringsprogrammer, der kan hjælpe dig med at opnå en tandkeramikerstilling. Nogle certificeringskurser giver dig værdifuld erfaring, næsten svarende til en associeret uddannelse. Disse typer certificeringer kan hjælpe med at positionere enkeltpersoner til at blive certificerede tandteknikere senere, hvis de ønsker det. Andre keramiske certificeringer tilbyder et par introduktionskurser om tandkeramik og proteser, men passer normalt godt med træning på arbejdspladsen for at give enkeltpersoner mulighed for at blive ved med at udvikle deres færdigheder.

Læs mere: Spørgsmål og svar: Hvad er certifikatprogrammer?

2. Optjen en bachelorgrad

Selvom det er muligt at forfølge en tandkeramikerstilling med et gymnasieeksamen eller GED-ækvivalent, kan det være en fordel også at opnå en bachelorgrad. Mange dentale keramikere opnår en associeret grad i dental laboratorieteknologi, som dækker en række emner, herunder dental fysiologi, anatomi, historie og etik. Graden kan også undervise i en bred vifte af tekniske færdigheder, der kræves til tandkeramikerstillingen, såsom teknikker til placering af kroner og broer, blanding af materialer til tandforme og forståelse af tandapparater til børn.

På sidste semester på nogle associerede uddannelser er det også muligt for de studerende at vælge et valgfag eller to og udvikle en specialisering. Disse specialiseringer kan omfatte tandregulering, del- eller helproteser, tandkeramik og mere. Afhængigt af individets præference og ønskede karrierevej kan visse specialer hjælpe dem med at blive mere bemærkelsesværdige for arbejdsgivere og øge deres erhvervsmæssige legitimationsoplysninger.

3. Overvej yderligere certificeringer

Efter at have modtaget et certifikat eller associeret grad, kan du vælge at blive certificeret tandtekniker gennem National Board of Certification in Dental Laboratory Technology (NBC). At modtage denne certificering kan give dig mulighed for at forfølge avancerede tandlægestillinger, muligvis øge din løn og fortsætte med at udvikle vigtige tekniske færdigheder til din karriere.

4. Gennemfør on-the-job træning

Nogle tandlægekontorer og organisationer udfører deres tandkeramikarbejde lidt anderledes end resten. Derfor kan det være vigtigt at gennemføre træning på arbejdspladsen til de fleste tandkeramikerstillinger. Erhvervsuddannelse, leveret af din arbejdsgiver, kan give dig praktisk erfaring med at hjælpe patienter og udvikle imponerende tekniske færdigheder, der kan hjælpe dig gennem resten af ​​din karriere.

Relateret: Hvad er on-the-job træning?

Dental keramiker færdigheder

Her er flere færdigheder, tandkeramikere ofte bruger:

Opmærksom på detaljer

Når du arbejder som tandkeramiker, er det vigtigt at have stor opmærksomhed på detaljer for præcist at kunne lave støbeforme af patienters tænder og udvikle korrekt afstemte proteser til deres mund. Det kan også være en fordel, når man farvelægger en keramik, så den matcher farven på en patients tænder og foretager fine justeringer af deres tandproteser eller kroner efter behov.

Læs mere: Opmærksomhed på detaljer: Definition og eksempler

Meddelelse

At bruge imponerende kommunikationsevner er vigtigt for tandkeramikere, fordi det kan give dem mulighed for at forstå en patients lidelser eller problemer, videregive vigtige instruktioner for at forhindre protese- eller keramiske skader og levere patientopdateringer til tandlæger og andre tandlæger. Det er også nyttigt for tandkeramikere at give patienterne et vist niveau af komfort og afslapning for at lette eventuelle spændinger eller udfordringer, der måtte opstå under operationer eller tilpasninger.

Læs mere: Verbal kommunikationsfærdigheder: Hvad de er, og hvordan du kan forbedre dine

Problemløsning

Det er muligt, at nogle patienter kan have problemer eller udfordringer med deres tænder, som tandkeramikeren ikke ved, hvordan de skal løse med det samme. I disse tilfælde er det vigtigt for dem at bruge gode problemløsningsevner til at bestemme den bedste tilgang til at løse patientproblemer og hjælpe dem med at forbedre deres tandvelvære.

Relateret: Problemløsningsfærdigheder: Definitioner og eksempler

Behændighed

Tandkeramikere kræver, som med de fleste tandlægefag, brugen af ​​fingerfærdighed for at bruge deres tandværktøjer og boremaskiner til at forme kroner, proteser og andre keramiske produkter i lang tid ad gangen. Det er også vigtigt at bruge fingerfærdighed til præcision for at hjælpe dem med at skabe nøjagtige og gavnlige patientprodukter.

Kendskab til tandværktøjer og materialer

Tandkeramikere bruger en masse tandværktøjer og -materialer, når de udfører deres store arbejdsopgaver, såsom støbe- og formværktøjer. Det er vigtigt, at de forstår, hvilke værktøjer der kræves til forskellige situationer, og hvordan man bruger dem mest effektivt til gavn for patienten.

Løn og jobudsigt

Ifølge Bureau of Labor Statistics tjente tandkeramikere, klassificeret som tandteknikere, i maj 2019 en median på 37.330 USD om året eller 17,96 USD i timen. De øverste 10 procent af tandkeramikere tjente dog over $62.110 årligt. BLS forudsiger også et positivt jobudsigt mellem årene 2019 og 2029, da de anslår, at jobs for tandteknikere vil stige med 9 procent, hvilket vil tilføje 7.400 job.

Erika Callesen
Erika Callesen Tandkeramikere er en vigtig del af mange tandlægepraksis, fordi de hjælper patienter med at løse tandrelaterede udfordringer og giver dem mulighed for at udvikle en stærk tandsundhed. Uanset om du deltager i et certifikatprogram eller forfølger en bachelorgrad, kan det ske med en kort mængde træning og arbejde for at udvikle sunde tekniske færdigheder at blive tandkeramiker. I denne artikel diskuterer vi, hvad en tandkeramiker er, deres primære ansvar og giver dig en liste over trin til, hvordan du starter din karriere som én.