4 Populære Regnskabscertificeringer For At Fremme Din Karriere

Hvis du vil ind i eller avancere i regnskabernes eller finansverdenen, er der mange certificeringer, du kan vælge imellem. Nogle regnskabscertificeringer er obligatoriske for dig at praktisere som professionel, mens andre certificeringer er frivillige og vil hjælpe med at forbedre din karriere. I denne artikel giver vi eksempler på nogle få efterspurgte regnskabscertificeringer, og hvordan de kan gavne din karriere. 

Relateret: Top 10 karriereudviklingsmål

Hvorfor vælge regnskabscertificering?

Selvom de fleste regnskabs- og finansieringsjob kræver, at kandidater har mindst en bachelorgrad, kan du drage fordel af yderligere certificering. For det første er certificering obligatorisk for nogle karrierer inden for regnskab og finans, da man har brug for statslicens for at praktisere.

Men i tilfælde, hvor det ikke er obligatorisk, kan kandidater vælge certificering for at demonstrere deres ekspertise inden for visse specialiserede områder og forbedre deres salgbarhed. Da finans- og regnskabsbranchen er i konstant forandring, er det tilrådeligt, at fagfolk holder sig ajour med den seneste udvikling ved at certificere sig selv.

Eftertragtede regnskabscertificeringer

Der findes en bred vifte af regnskabscertifikater. Den certificering, du vælger, vil afhænge af den karrierevej, du har valgt eller ønsker at forfølge, samt andre variabler som krav og omkostninger. Her er fire eksempler på regnskabscertificeringer, der i øjeblikket er meget eftertragtede i branchen:

  1. Autoriseret revisor (CPA)
  2. Certificeret Management Accountant (CMA)
  3. Chartered Global Management Accountant (CGMA)
  4. Tilmeldt agent (AE)

1. Autoriseret revisor (CPA)

En CPA-kvalifikation er en ønskværdig og respekteret legitimation i regnskabsverdenen, hvilket betyder, at du har opfyldt licenskravene i din stat. American Institute for Certified Public Accountants (AICPA) tildeler denne certificering til revisorer, der består Uniform CPA-eksamenen. Prøven består af fire sektioner, nemlig Revision og Attestation (AUD), Business Environment and Concepts (BEC), Financial Accounting and Reporting (FAR) og Regulation (REG). 

Før kandidater kan gå til eksamen, skal de opfylde visse krav, som typisk omfatter 150 semestertimers uddannelse og mindst to års erhvervserfaring. Disse krav kan variere fra stat til stat. Når du har en CPA-kvalifikation, kræver de fleste stater, at du fornyer din licens årligt, hvilket involverer 40 timers løbende professionel uddannelse hvert år.

CPA'er er kvalificerede til at udføre visse opgaver, som revisorer ikke er. CPA'er kan for eksempel underskrive selvangivelser og repræsentere deres kunder under skatterevisioner. Generelt tjener CPA'er omkring 10 til 15 procent mere end revisorer og nyder også bedre jobsikkerhed.

Jobs at forfølge med en CPA: Intern revisionschef, controller, management consulting manager

2. Certificeret Management Accountant (CMA)

CMA-kvalifikationen er en globalt anerkendt betegnelse fra Institute of Manager Accountants (IMA), der demonstrerer en kandidats ekspertise inden for både finansielt regnskab og strategisk ledelse. CMA'er arbejder typisk for store virksomheder og multinationale virksomheder. Disse fagfolk udfører ikke kun regnskabsanalyse og rapporteringsopgaver, men de hjælper også virksomheder med at træffe strategiske beslutninger baseret på finansielle data.

CMA-krav omfatter beståelse af CMA-eksamenen, som består af finansiel planlægning, ydeevne og analyse samt strategisk økonomistyring. Kandidater skal også have en bachelorgrad fra en akkrediteret institution og skal have mindst to på hinanden følgende års erhvervserfaring inden for ledelsesregnskab eller økonomistyring. Kandidater skal også være aktive IMA-medlemmer. For at bevare deres kvalifikationer skal CMA'er opfylde et årligt CPE-krav, som involverer 30 timers professionel uddannelse.

Selvom der er overlapninger i CPA- og CMA-eksamensemner, er hovedforskellen mellem de to betegnelser, at en CPAs arbejde involverer dybdegående analyse og rapportering, hvorimod en CMAs arbejde er mere fokuseret på finansiel planlægning og beslutningstagning. En CPA-kvalifikation er også nødvendig for statslicenser, mens en CMA-kvalifikation er frivillig.

Jobs at forfølge med en CMA: Chief financial officer, administrerende direktør, controller

3. Chartered Global Management Accountant (CGMA)

Både American Institute of CPAs (AICPA) og Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) tilbyder CGMA-kvalifikationen. Denne globale betegnelse demonstrerer, at kandidater har både regnskabsmæssige og strategiske færdigheder, der giver dem mulighed for at træffe sunde forretningsbeslutninger med hensyn til aspekter som risiko- og aktivstyring og operationel effektivitet generelt.

Krav til kandidater, der ønsker at opnå denne betegnelse gennem AICPA er:

  • Et AICPA-medlemskab.
  • Minimum tre års relevant erhvervserfaring, samt en bacheloruddannelse.
  • Gennemførelse af CGMA Finance Leadership Program, som består af tre niveauer, nemlig Operational, Management og Strategic. Disse niveauer bygger på hinanden, og hver kulminerer i en case-studie eksamen, som eleverne skal bestå, før de går videre til næste niveau. Dog kan kandidater komme ind i programmet på et niveau, der passer til deres uddannelse og erfaring. CPA'er kan for eksempel gå direkte til eksamen på strategisk niveau.

For dem, der foretrækker at følge CIMA-ruten, gælder følgende:

  • Tre års relevant erhvervserfaring.
  • Gennemførelse af CIMA Professional Qualification, som også består af tre niveauer, nemlig Operational, Management og Strategic, der kulminerer i case-studie eksamener. Indgangskrav til kandidater, der ønsker at gennemføre den faglige kvalifikation, involverer enten en bachelorgrad eller relevant regnskabskvalifikation eller bestå CIMA-certifikatet i Business Accounting. Afhængigt af deres uddannelsesniveau kan kandidater blive fritaget for visse eksamener.

Relateret: Hvad er strategisk planlægning: Definition, teknik og eksempler

For at bevare din CGMA-kvalifikation skal du bevare dit medlemskab hos enten AICPA eller CIMA og betale et årligt fornyelsesgebyr. Da både CMA- og CGMA-kvalifikationer er rettet mod ledelsesregnskaber, bør kandidater sammenligne krav på indgangsniveau, eksamener og priser, før de beslutter sig for, hvilken betegnelse de skal vælge. Men da CGMA-kvalifikationen er meget nyere end CMA-betegnelsen, synes sidstnævnte stadig at have mere indflydelse.

Jobs at forfølge med en CGMA: Chief financial officer, økonomichef, management accountant

4. Tilmeldt agent (EA)

En tilmeldt agent er en professionel, der er føderalt autoriseret til at repræsentere skatteydere over for Internal Revenue Service (IRS). EA-legitimationen, som er den højeste legitimation, som IRS tildeler, er anerkendt i alle 50 stater. Selvom CPA'er og advokater også kan repræsentere kunder over for IRS for skatterelaterede spørgsmål, opnår disse fagfolk deres licenser på statsniveau, hvorimod den føderale regering giver EA-licenser.

Der er to veje, hvorigennem du kan få en EA-betegnelse. Hvis du ikke har arbejdet for IRS før, skal du bestå den særlige tilmeldingseksamen, som består af tre dele: enkeltpersoner, virksomheder og repræsentation og praksis og procedure. Kandidater behøver kun at opnå et Preparer Tax Identification Number (PTIN) for at kvalificere sig til eksamen, og skal derefter bestå alle tre dele af eksamen inden for to år. Når en kandidat har bestået eksamen, skal de ansøge om en tilmeldt agentlicens inden for et år. 

Visse IRS-medarbejdere kan dog være undtaget fra eksamenskravene, men skal indsende dokumentation med hensyn til uddannelse og erhvervserfaring og skal stadig ansøge om en tilmeldt agentlicens. Opretholdelse af status som tilmeldt agent kræver fornyelse af udpegelsen hvert tredje år, hvilket involverer 72 timers løbende uddannelse. Kandidater skal også forny deres PTIN årligt.

Selvom CPA'er og advokater også kan udføre det arbejde, som tilmeldte agenter gør, har folk en tendens til at stole på indskrevne agenter, når det kommer til skattespørgsmål, da de specialiserer sig i området, og det er deres primære fokus. De tager også ofte mindre for deres tjenester end andre fagfolk.

Emma Thomsen
Emma Thomsen Hvis du vil ind i eller avancere i regnskabernes eller finansverdenen, er der mange certificeringer, du kan vælge imellem. Nogle regnskabscertificeringer er obligatoriske for dig at praktisere som professionel, mens andre certificeringer er frivillige og vil hjælpe med at forbedre din karriere. I denne artikel giver vi eksempler på nogle få efterspurgte regnskabscertificeringer, og hvordan de kan gavne din karriere.