4 Jobsøgningstips Til Transkønnede Og Ikke-binære Personer

4 Jobsøgningstips Til Transkønnede Og Ikke-binære Personer

Jobsøgningsprocessen kan være stressende i sig selv, men ofte oplever kønsdiverse, transkønnede og ikke-binære personer yderligere barrierer og stressfaktorer på grund af diskrimination. I en undersøgelse fra National Center for Transgender Equality sagde 47 % af de adspurgte, at de havde oplevet et ugunstigt jobresultat, såsom at blive fyret, ikke ansat eller nægtet en forfremmelse på grund af at være transkønnet eller kønsuoverensstemmelse. Håndtering af følelser som frygt og sikkerhed kan også udgøre betydelige udfordringer under jobsøgningen.

Disse forhindringer kan være særligt bekymrende for sorte, indfødte og farvede mennesker (BIPOC). 20 % af sorte transkønnede respondenter rapporterede, at de oplevede arbejdsløshed - dobbelt så mange som blandt alle sorte i USA. Sorte transkønnede kvinder er også betydeligt mere tilbøjelige til at opleve arbejdsløshed eller blive fyret som et biprodukt af racisme, sexisme, kvindehad og transfobi.

I denne artikel sætter vi os ned med Slay Latham, Employer Engagement Coordinator på SF LGBT Center for at udforske udfordringer, som transkønnede og ikke-binære mennesker står over for i jobsøgningen med tips til at løse problemer omkring kønsidentitet i en professionel sammenhæng.

At finde arbejde uden for LGBTQIA+-fællesskabet

I konsultationer med kønsekspansive mennesker på SF LGBT Center, hører Latham ofte om udfordringerne ved at finde arbejde med LGBTQIA+, der byder arbejdsgivere uden for samfundet velkommen. Det er almindeligt at få professionel erfaring ved at arbejde inden for LGBTQIA+-fællesskabet, men at søge arbejde udelukkende i dette område kan skabe et begrænset omfang af beskæftigelsesmuligheder. Et "indbydende" eller bekræftende miljø kan betyde forskellige ting for mennesker, men det kan referere til en virksomhed, der tilbyder medicinsk dækning, en åben dresscode eller et mangfoldigt personale, der omfatter andre transkønnede og ikke-binære personer.

Pro tip: Selvom det kan være svært at vide, hvordan virksomhedskulturen vil være, før du går ind på arbejdspladsen, er Human Rights Campaign Corporate Equality Index et godt sted at starte. Her kan du finde en liste over arbejdsgivere, der skaber LGBTQIA+ inkluderende miljøer.

Arbejdsgivere, der modtager en 100 % score på indekset, forbyder diskrimination baseret på kønsidentitet eller seksuel orientering, yder tilsvarende medicinske og bløde ydelser af samme og forskelligt køn, giver LGBTQIA+ intern træning og bedste praksis og er involveret eller engageret i den bredere LGBTQIA+ fællesskab. Besøg CEI-rapporten for at se en komplet liste over virksomheder, der har modtaget en 100 % vurdering.

Læs mere: Sådan finder du en LGBTQIA+ venlig arbejdsplads

Beslutte hvilket navn der skal medtages på et CV

Som transkønnet kan du have et andet navn end det, du fik ved fødslen. Det er muligt, at du har været i stand til lovligt at ændre dit navn, eller du kan være i en situation, hvor dit navn ikke stemmer overens med juridiske former såsom dit kørekort og socialsikringskort. Hvis det sidste er tilfældet for dig, kan du være i tvivl om, hvorvidt du skal medtage dit juridiske navn på dine jobansøgningsdokumenter.

Professionelt tip: Dit CV og følgebrev er ikke juridiske dokumenter, så du bør inkludere det navn eller kaldenavn, som du gerne vil gå efter på arbejdet – også selvom det ikke er det navn, du vil bruge på dine juridiske dokumenter. Dit juridiske navn skal bruges på juridiske dokumenter som dem til baggrundstjek før ansættelse, verifikation af ansættelsesberettigelse såsom I-9-formularer og dokumenter relateret til sygeforsikring.

Hvis du har besluttet dig for at ændre dit navn på lovlig vis, men ikke ved hvordan, er Transgender Law Centers stat-for-stat oversigt for ændring af kønsmarkører på fødselsattester et godt sted at starte. National Center for Transgender Equality har også nyttige ressourcer til at hjælpe dig med at lære mere om navneændringsprocessen i hver stat.

At sætte forventninger til stedord

Som en transkønnet eller køns-ikke-konform person foretrækker du måske at bruge pronominer som "han/ham/hans", "hun/hende/hendes", "de/dem/deres" eller "ze/hir". Selvom dette valg kan være en central del af din identitet, kan det stadig være svært at vide, hvornår og hvordan man skal indstille forventningen til foretrukne stedord i jobansøgningsprocessen.

Latham adresserer ofte kunders bekymringer om at sætte pronominer på deres CV, og hvordan dette kan påvirke deres ansøgning. Deres klienter fortæller ofte om følelser af ekstrem stress og angst for at være forkert kønnet.

Professionelt tip: For at forstærke dine pronominer kan du overveje at tilføje dem på tværs af alle dine jobansøgningsdokumenter, herunder under dit navn på dit CV og i dit følgebrev i parentes efter dit navn og din e-mail-signatur. Latham minder ofte kunderne om, at "hvis nogen ikke ønsker at interviewe dig eller ansætte dig på grund af dine pronominer, er det bedre at vide det, før du kommer videre i ansøgningsprocessen."

Relateret: Allyship at Work: Hvad er kønsidentitet?

I en professionel samtale er det normalt bedst at antage, at miskøn er en fejl og ikke gjort målrettet. Hvis dette sker i dit interview, er her en simpel taktik, du kan tage for at være en fortaler for dig selv på en professionel måde og få interviewet tilbage på sporet:

Korriger høfligt intervieweren umiddelbart efter, at det forkerte pronomen er brugt ved at sige noget som: "Faktisk er det fru ikke hr." eller "Faktisk bruger jeg han/ham pronominer." Giv et venligt smil og kom videre med interviewet.

I virkeligheden kan intervieweren være flov over deres fejl, så målet er at rette op på situationen hurtigt, tillade en undskyldning og flytte fokus tilbage til at fremvise dine relevante erfaringer og færdigheder.

Læs mere: 5 interviewtips til transkønnede og ikke-binære personer

Møder mishandling på arbejdspladsen

At opleve dårlig behandling på arbejdspladsen blev rapporteret af 90 % af respondenterne i National Transgender Discrimination Survey. Dette inkluderer chikane, mishandling eller diskrimination på jobbet eller at føle sig tvunget til at foretage handlinger som at skjule deres identitet for at undgå det.

Latham siger: "Misgendering er en form for vold. Den gennemsnitlige person ved ikke, hvor skadeligt det er for en transkønnet eller ikke-binær person at være forkert kønnet, og det kan være en almindelig begivenhed på arbejdspladsen."

Pro tip: Det kan være en vanskelig beslutning at vælge, hvordan man reagerer på mikroaggression på arbejdspladsen. I A Guide to Handle Microaggressions beskriver psykolog Dr. Kevin Nadal en proces til at beslutte, hvordan man skal reagere på en mikroaggression, begyndende med at stille dig selv tre spørgsmål:

  1. Forekom denne mikroaggression virkelig?
  2. Skal jeg reagere på denne mikroaggression?
  3. Hvordan skal jeg reagere på denne mikroaggression?

Hvis du beslutter dig for, at en mikroaggression fandt sted og bør behandles assertivt, er her nogle trin, du kan tage for at løse situationen direkte, roligt og professionelt:

1. Overvej at tage dig tid til at samle dine tanker, før du henvender dig til den enkelte.
Tænk over, om det ville være mere nyttigt at tale med dem personligt eller skrive en e-mail til dem.

2. Fortæl den enkelte, hvad der blev sagt, hvordan og hvorfor det sårede dig
I stedet for at komme med angribende udtalelser om, hvem du tror, ​​den anden person er på grund af deres kommentarer, som at sige: "Du er transfob", så prøv at fokusere på virkningen af ​​deres ord ved at sige "Jeg følte mig stødt over det, du sagde, fordi..." At adressere adfærden og ikke gerningsmanden kan føre til en mere produktiv samtale.

3. Henvend dig roligt til gerningsmanden med "jeg"-udsagn
. Du kan for eksempel starte med at forklare, hvordan hændelsen fik dig til at føle: "Da du sagde dette, følte jeg mig såret," efterfulgt af en opdragende udtalelse: "Dette gjorde mig ondt, fordi... . ” Hvis du gør det, kan det hjælpe den anden part til at forstå, hvordan deres mikroaggression har påvirket dig på en klar og ligetil måde.

4. Gennemgå din virksomheds adfærdskodeks
Mikroaggressionen kan krænke, hvordan din virksomhed kræver, at medarbejderne opfører sig i hverdagen. Hvis du har mistanke om, at mikroaggressionen overtræder din virksomheds politik, kan du overveje at kontakte din HR-afdeling og lade dem guide dig gennem situationen.

5. Søg støtte
Efter at have oplevet en mikroaggression, kan du overveje at kontakte en betroet kollega, en elsket eller en mental sundhedsprofessionel for at behandle oplevelsen. Hvis mikroaggressionen opstod på arbejdspladsen, kan du overveje at søge praktisk støtte som at rapportere hændelsen til din virksomheds personaleafdeling. Ved at gøre det, forklarer Dr. Nadal, "individer kan undgå at akkumulere negative og skadelige følelser, som kan påvirke deres mentale sundhed."

Relateret: Sådan håndteres mikroaggressioner på arbejdspladsen

Birger Thrane
Birger Thrane Jobsøgningsprocessen kan være stressende i sig selv, men ofte oplever kønsdiverse, transkønnede og ikke-binære personer yderligere barrierer og stressfaktorer på grund af diskrimination. I en undersøgelse fra National Center for Transgender Equality sagde 47 % af de adspurgte, at de havde oplevet et ugunstigt jobresultat, såsom at blive fyret, ikke ansat eller nægtet en forfremmelse på grund af at være transkønnet eller kønsuoverensstemmelse. Håndtering af følelser som frygt og sikkerhed kan også udgøre betydelige udfordringer under jobsøgningen.