35 Karrierer Inden For Film Og Tv, Der Kan Inspirere Dig

35 Karrierer Inden For Film Og Tv, Der Kan Inspirere Dig

Der er mange ledige karrierer inden for tv og biograf. Fra de kreative stillinger til scenograferne eller marketingspecialisterne, der sælger filmen, er der mange typer job at vælge imellem. I denne artikel oplister vi job i tv- og filmbranchen for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken der passer dig bedst.

35 film- og tv-karrierer

Her er en liste over film- og tv-job og deres lønninger:

1. Skuespiller

National gennemsnitsløn: $18.927 om året

Primære pligter: En skuespiller er en professionel, der spiller en karakter i en film og husker dialoger skrevet af manuskriptforfatteren. Skuespillere researcher og udvikler karakteren. De deltager i salgsfremmende arrangementer og prøver til deres næste job.

2. Frisør

National gennemsnitsløn: $21.135 om året

Primære pligter: Frisører skaber effekter gennem skuespillernes hår for at sikre, at de repræsenterer deres karakterer korrekt. De stemmer overens med tidsperioden, vejret, der finder sted i scenen og karakterens personlighed.

3. Statist (baggrundsskuespiller)

National gennemsnitsløn: $21.778 om året

Primære pligter: En statist er en skuespiller eller skuespillerinde, der bliver i en filmscenes baggrund. De hjælper med at gøre scenen mere realistisk ved at få seeren til at tro, at rigtige mennesker er omkring hovedpersonen.

4. Gulvløber

National gennemsnitsløn: $25.872 om året

Primære opgaver: Gulvløbere løber ærinder, kører, overfører beskeder, sørger for drikkevarer og mad. De transporterer ofte besætningen og castet fra enhedsbase til sæt.

5. Kasserer

National gennemsnitsløn: $27.341 om året

Primære opgaver: Kasserere hjælper revisorassistenter og produktionsrevisorer med at holde nøjagtige optegnelser over udgifter til en film eller et tv-drama. De laver småkasseafstemninger.

6. Lydmixer

National gennemsnitsløn: $32.157 om året

Primære opgaver: Lydmixere styrer den lyd, der optages under filmen. Det kan være dialoger, lydeffekter eller atmosfære.

7. Produktionsassistent

National gennemsnitsløn: $32.814 om året

Primære opgaver: En produktionsassistent assisterer producenten eller instruktøren. Produktionsassistenter kører ærinder, besvarer telefoner, klargør sættet, assisterer med catering på stedet og betjener kopimaskiner og faxer.

8. Kameraoperatør

National gennemsnitsløn: $34.097 om året

Primære opgaver: Kameraoperatører er ansvarlige for at tage billeder til film eller tv. De opnår visuelle effekter ved at bruge forskellige lys, iscenesættelser og principper som filtrering og fokusering. De samarbejder med andre filmprofessionelle for at fange projektets instruktørs ideer og visioner.

9. Makeupartist

National gennemsnitsløn: $35.462 om året

Primære opgaver: Makeupartister sminker skuespilleren. De sørger for, at skuespillernes udseende svarer til filmens krav. De skal nogle gange bruge proteser, latex eller andre specielle effekter.

10. Grip besætningsmedlem

National gennemsnitsløn: $36.176 om året

Primære opgaver: Et gribebesætningsmedlem er ansvarlig for rigning (det udstyr, der løfter andet udstyr). De sætter kamerarigge op for at stabilisere kamerabevægelser eller lysrigge for at skabe specielle effekter.

Et nøglegreb afgør, hvilke kameraopsætninger og lysudstyr filmproduktionen har brug for i samarbejde med fotografidirektøren. De hyrer deres gribehold til produktionen.

11. Sæt dekoratør

National gennemsnitsløn: $37.372 om året

Primære opgaver: Scenografer skaber baggrunden, der tilføjer visuel kontekst og stemning til filmen. De læser manuskriptet og beslutter, hvad der er nødvendigt, og koordinerer derefter at købe, leje eller hyre folk til at bygge det.

12. Tilsyn med lydredaktører

National gennemsnitsløn: $39.458 om året

Primære opgaver: Supervision af lydredaktører administrerer lydteamet og overvåger dialoger, lydeffekter eller baggrundslyd.

13. Video editor

National gennemsnitsløn: $43.287 om året

Primære opgaver: Redaktøren tager billederne, der er optaget på sættet, og samler dem i historierækkefølgen. De samarbejder med instruktøren om at træffe beslutninger og forelægge deres arbejde til producenterne til godkendelse.

14. Producer

National gennemsnitsløn: $45.791 om året

Primære opgaver: En producent er ansvarlig for den forretningsmæssige side af filmproduktion. Producere sørger for finansiering, ansætter besætningen og fører tilsyn med genskrivninger af manuskriptet. De administrerer også tidsplanerne, koordinerer lokationer og løser problemer på sættet.

15. Marketingassistent

National gennemsnitsløn: $46.168 om året

Primære opgaver: Marketingassistenter hjælper marketingchefer med at lave en vellykket kampagne. De kan planlægge beskeder på sociale medier eller bestille catering til møder.

16. Fotografinstruktør eller filmfotograf

National gennemsnitsløn: $47.899 om året

Primære opgaver: En filmfotograf, også kaldet director of photography (DP), er ansvarlig for den visuelle æstetik af en film. Biografer administrerer kamera- og lyshold, der arbejder på en tv- eller filmproduktion.

17. Lokationschef

National gennemsnitsløn: $51.589 om året

Primære opgaver: Lokationschefer finder det fysiske sted, hvor filmhistorien foregår. De arrangerer besøg og forhører sig om omkostningerne. Når de får godkendelse fra direktøren, forhandler de og underskriver kontrakter.

18. Manuskriptlæser

National gennemsnitsløn: $51.933 om året

Primære opgaver: En manuskriptlæser er en professionel, der læser indsendte manuskripter og foretager en kort analyse for at afgøre, om materialet er værd at overveje til produktion. Derefter kommer de med anbefalinger til den virksomhed, de arbejder for.

19. Lysleder

National gennemsnitsløn: $51.951 om året

Primære opgaver: En lysdirektør er en lystekniker med ansvar for design og opsætning af lys til visuelle produktioner. De laver planer og budgetter. De arbejder sammen med andre produktionsmedlemmer for at udføre instruktørens vision.

20. Publicist

National gennemsnitsløn: $53.056 om året

Primære opgaver: Publicister er ansvarlige for at få mediedækning af filmen. De kontakter journalister, kritikere, organiserer visninger og laver pressepakker med filmens synopsis og noter.

21. Filmproduktionsbogholder

National gennemsnitsløn: $54.689 om året

Primære opgaver: Produktionsbogholdere beregner økonomi, administrerer produktionsomkostninger, pengestrømme og færdiggørelsesgarantien (en forsikringspolice, der sikrer rettidig og budgetmæssig levering af film.)

22. Musikkomponist

National gennemsnitsløn: $55.280 om året

Primære opgaver: Musikkomponister skaber soundtracket til en film.

De begynder at arbejde, mens redaktøren sætter scener sammen. De spotter, hvor musik er nødvendig og finder en stil, der passer til historien.

23. Direktørassistent

National gennemsnitsløn: $55.512 om året

Primære opgaver: Instruktørassistenten hjælper instruktøren ved at styre tidsplanen på settet og koordinere de forskellige afdelinger, der er involveret i filmoptagelserne.

24. Produktionskøber

National gennemsnitsløn: $59.194 om året

Primære opgaver: Produktionskøbere køber eller lejer ejendomme, der er nødvendige på sættet. De koordinerer med rekvisitmesteren og holder styr på lejedatoer for at holde omkostningerne nede.

25. Støbeassistent

National gennemsnitsløn: $59.215 om året

Primære opgaver: En castingassistent assisterer castingdirektøren. De hjælper med at udføre skærmtest og betjene kameraet. De redigerer og uploader optagelser fra castingsessioner, så producer og instruktør kan se. De hjælper også med kontoropgaver.

26. Manuskriptforfatter

National gennemsnitsløn: $59.939 om året

Primære opgaver: En manuskriptforfatter er en professionel, der skriver manuskripter til film, herunder dialoger og scener. De skaber karakterer, laver en historie og laver derefter flere revisioner, indtil den er klar til skærmen.

27. Filmprogrammør

National gennemsnitsløn: $77.089 om året

Primære opgaver: Filmprogrammører er ansvarlige for at udvælge de film, der skal vises på festivaler, biografer og tv.

28. Salgsagent

National gennemsnitsløn: $63.749 om året

Primære opgaver: Salgsagenter eller salgsselskaber sælger film- eller tv-dramarettighederne til distributører, som udgiver den på forskellige platforme. Salgsagenter arbejder for producenten.

29. Arkivar

National gennemsnitsløn: $65.229 om året

Primære opgaver: Arkivaren har ansvaret for at katalogisere film, så produktionsselskaber kan finde dem senere. De restaurerer også gamle film ved at scanne og digitalisere dem.

30. Kostumedesigner

National gennemsnitsløn: $68.346 årligt

Primære opgaver: En kostumedesigner har ansvaret for at designe, skabe kostumerne til rollebesætningen. De rekrutterer et hold og organiserer indkøb, kostumeskabelse og fittings.

31. Casting director

National gennemsnitsløn: $70 481 årligt

Primære opgaver: Castingdirektører finder talenter til hver del, mens de respekterer budgettet. De starter med at læse manuskriptet for at forstå de forskellige karakterer. Derefter organiserer de castings eller kontakter hovedaktørers agenter for at bekræfte deres tilgængelighed og interesse.

32. Marketingchef

National gennemsnitsløn: $70.607 årligt

Primære opgaver: Marketingchefer opretter og overvåger kampagnen for at overbevise publikum om, at de skal se filmen.

33. Byggeleder

National gennemsnitsløn: $85.609 årligt

Primære opgaver: Byggeledere fortolker produktionsdesignerens tegninger og bygger sættet. De indsamler materialerne og ansætter byggepersonalet. Postproduktion, de afmonterer alt.

34. Økonomicontroller

National gennemsnitsløn: $87.819 årligt

Primære opgaver: Finance controllers fører tilsyn med det økonomiske og juridiske ledelsesteam, der sikrer, at filmen holder sig inden for budgettet.

35. Direktør

National gennemsnitsløn: $99.656 årligt

Primære pligter: En instruktør er ansvarlig for hver films kreative aspekt fra dens udvikling til post-produktion. De fortæller historien gennem billeder på skærmen og skuespillernes præstationer.

Hjalte Mikkelsen
Hjalte Mikkelsen Der er mange ledige karrierer inden for tv og biograf. Fra de kreative stillinger til scenograferne eller marketingspecialisterne, der sælger filmen, er der mange typer job at vælge imellem. I denne artikel oplister vi job i tv- og filmbranchen for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken der passer dig bedst.